Ja sam Bosnjak po narodnosti i Bosanac po nacionalnosti
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika između narodnosti i nacionalnosti????
zili wrote:Citat:
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika izmeðu narodnosti i nacionalnosti????
Npr.zili wrote:Citat:
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika između narodnosti i nacionalnosti????
nemargareta wrote:Jel' to ti na'me?komi wrote:ljudi ne znaju nosa obrisati a hvale se da znaju šta hoće bog od njih i hvale se da su pripadnici te i te nacije
Pogledaj temu: Bosanskohercegovacki Narodni i Nacionalni identitet drzave R BiH.
Citat:
Autor priloga: Skljoco
Bosanskohercegovacka nacija i
- Bosanskohercegovacki narod a narod BH je svak onaj ko je pripadnik BH nacije
- Pripadnik BH nacije i Naroda moze biti pripadnik bilo kojeg Etnosa koji egzistora u svijetu
- Bosanskohercegovacki narod je narod drzave BH i on moze imati pripadnike
- Ilirskog,
- Germanskog
- Juznoslavenskog
- Jevrejskog
- Romskog
- Rurkmenskog
- Latinskor
- Romanskog
- Kurdskog
- i svih drugih ETNOSA svijeta
Postoje dvije kategorije naroda:
- Etnicki narod
i
Drzavni narod
Neodredjujem ja niti bilo ko drugi naziv
naroda drzave BH , vec to odredjuje
sam naziv drzave pa ako se
ona zove Bosna i Hercegovina onda se
i narod drzave BH zove Bosanskohercegovacki narod.
3per wrote:Npr.zili wrote:Citat:
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika izmeðu narodnosti i nacionalnosti????
Srbin u Sloveniji sa slovenackim pasosom je po nacionalnosti Slovenac, a pripadnik je srpskog naroda.
Jasnije?
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Pogledaj temu: Bosanskohercegovacki Narodni i Nacionalni identitet drzave R BiH.
Citat:
Autor priloga: Skljoco
Bosanskohercegovacka nacija i
- Bosanskohercegovacki narod a narod BH je svak onaj ko je pripadnik BH nacije
- Pripadnik BH nacije i Naroda moze biti pripadnik bilo kojeg Etnosa koji egzistora u svijetu
- Bosanskohercegovacki narod je narod drzave BH i on moze imati pripadnike
- Ilirskog,
- Germanskog
- Juznoslavenskog
- Jevrejskog
- Romskog
- Rurkmenskog
- Latinskor
- Romanskog
- Kurdskog
- i svih drugih ETNOSA svijeta
Postoje dvije kategorije naroda:
- Etnicki narod
i
Drzavni narod
Neodredjujem ja niti bilo ko drugi naziv
naroda drzave BH , vec to odredjuje
sam naziv drzave pa ako se
ona zove Bosna i Hercegovina onda se
i narod drzave BH zove Bosanskohercegovacki narod.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=95
imam 2 pasoša a mogu izvaditi i treći3per wrote:Npr.zili wrote:Citat:
Srbin u Sloveniji sa slovenackim pasosom je po nacionalnosti Slovenac, a pripadnik je srpskog naroda.
Jasnije?
A sta su Srbi i Hrvati u BiH? Nacija ili narod? To moze ali Bosnjak nemoze nikako! Jelde? Baszili wrote:Citat:
zili wrote:Citat:
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika izmedu narodnosti i nacionalnosti????
Srbi i Hrvati u BiH su drzavljani BiH koji su se ijasniliza pripadnostBECHO wrote:A sta su Srbi i Hrvati u BiH? Nacija ili narod? To moze ali Bosnjak nemoze nikako! Jelde? Baszili wrote:Citat:
E, hajd sad nek' mi neko objasni koja je razlika izmedu narodnosti i nacionalnosti????
----------------------------------------------------------------------BECHO wrote:Cuj, Bosnjaci nisu pripadnici Bosansko-hercegovackog naroda??? Sta sam onda JA, koji sam 2 godine branio Bosnu i Hercegovinu ili moj rahmetli burazer koji je dao zivot za zlatne ljiljane ili oni jadni ljudi u okolini Foce cije se masovne grobnice i dan danas iskopavaju ili pak oni u Srebrenici (oni sami za sebe kazu da su Bosnjaci)??? Oni nisu Bosanci i Hercegovci jel? Jedan mi je cak pametnjakovic sa ovog foruma rekao da su Bosnjaci Sandzaklije i da nemaju veze sa BiH! Ne, naprotiv, takvima su Srbi i Hrvati drzavljani BiH ali Bosnjaci nisu, 'mi' smo balije iz Sandzaka! Nidje veze s vezom a ja rodjeni Bosanac cija su pokoljenja zivila i stvarala na prostoru Bosne i Hercegovine! Nego, dokle cemo se mi vise zamarati sa ovakvim glupostima? Najbolje je da dovedete ove sto su gadjali s brda pa nek vam oni budu Bosanci a otjerajte Bosnjake u pizdu lijepe materine, eto to je najbolje! Jebem ti zivot, sto me nerviraju ovi 'veliki' historicari, lingvisticari, ideolozi...nemozes vise bit' Bosanac ni u vlastitoj zemlji ali izgleda da mogu oni koji je nikad nisu ni priznavali...
Izvini Beco za onakav "rukopis" jer sam imao losu tastaturu u rukamaBECHO wrote:Cuj, Bosnjaci nisu pripadnici Bosansko-hercegovackog naroda??? Sta sam onda JA, koji sam 2 godine branio Bosnu i Hercegovinu ili moj rahmetli burazer koji je dao zivot za zlatne ljiljane ili oni jadni ljudi u okolini Foce cije se masovne grobnice i dan danas iskopavaju ili pak oni u Srebrenici (oni sami za sebe kazu da su Bosnjaci)??? Oni nisu Bosanci i Hercegovci jel? Jedan mi je cak pametnjakovic sa ovog foruma rekao da su Bosnjaci Sandzaklije i da nemaju veze sa BiH! Ne, naprotiv, takvima su Srbi i Hrvati drzavljani BiH ali Bosnjaci nisu, 'mi' smo balije iz Sandzaka! Nidje veze s vezom a ja rodjeni Bosanac cija su pokoljenja zivila i stvarala na prostoru Bosne i Hercegovine! Nego, dokle cemo se mi vise zamarati sa ovakvim glupostima? Najbolje je da dovedete ove sto su gadjali s brda pa nek vam oni budu Bosanci a otjerajte Bosnjake u pizdu lijepe materine, eto to je najbolje! Jebem ti zivot, sto me nerviraju ovi 'veliki' historicari, lingvisticari, ideolozi...nemozes vise bit' Bosanac ni u vlastitoj zemlji ali izgleda da mogu oni koji je nikad nisu ni priznavali...
Jarane,postoji i postajala je stotine godina, jer je svejedno hoces li reci bosanski ili bosnjacki narod,odnosno clanovi tog naroda su Bosanci ili Bosnjaci ili Bosnjani, a u novije vrijeme i Bosancerosi i Bosaneci ako hoces.Na zalost ali kategorija Bosnjackog Naroda NEPOSTOJI je nit pripada