Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ofixaaal wrote:Kako to da od strane Zulfikarpašića izmišljena nacija "Bošnjaka"
...
ofixaaal wrote: za Benjamina Kalaja i pokušaj uvođenja nacije "Bosanac" za sve stanovnike ove zemlje, za razliku između vjere i nacije?
...
ofixaaal wrote:
Zašto bi se to mi odlučili za podržavanje te novoizmišljenje [...] "filozofije" bazirane na [...] lažnim i izmišljenim podacima?
...
ofixaaal wrote:Zašto vjerujemo da bosanski katolici i pravoslavci se neće izjasniti kao Bosanci? Zašto dopuštamo da nas ponesu površne, proste, neutemeljene emocije? A tako njima nikada neće doći kraj. Jer torovi odgovaraju njihovim novčanicima. Svima.
Pa, ne mogu skontat, normalno, to je upravo ono što se želi. Narod je toliko izgubljen i zaslijepljen da mu je preteško skinuti veo sa očiju. Indoktrinirani su sa svih strana i na svim nivoima. Takav nivo gluposti i način razmišljanja savršeno je plodno tlo za ovu divotu od države.
Pa ko je kriv što smo se mi preljevali? Šta je to čvrsto, stalno i dugotrajno u tome "Bošnjak"? Zar nije jednistvena država ono čemu težimo? I kako ćemo doći do toga, tako što ćemo natjerati Srbe i Hrvate da se izjasne kao Bošnjaci=Muslimani? Ili ćemo imati zajedničku naciju što je i normalno i za što su primjer sve te države? I "Bosanac", kao što je već rečeno uopšte nije nešto novo i nepoznato.
ofixaaal wrote:Pa prvo održavaš sistem i društveno stanje koje njima odgovara. Da nema nacija ne bi bilo ni njih onakvi kakvi su. Kad god nešto zabrljaju, a to je uvijek, ili ništa ne urade ili šta god ukradu vade se na naciju, samo se vi dragi sugrađani skoncentrišite na naciju i zaboravite na sve ostalo što oni rade. Čim masa utihne ili se digne, Dodik prijeti odcjepljenjem, oni hoće svoje republiku itd. Pelcuju nas u terminima i koliko treba. A drugo, tako što oni automatski imaju više mjesta, više temelja za mainpulaciju, više legitimiteta za sve što rade. A to se do sad pokazalo kao jako dobro.
Kradu zato sto ne postoji sistem u kojem bi odgovarali za kriminal. Nisu politicari imali 'volju' da naprave takav sistem i drzavu u kojoj ne bi mogli krasti. Imali smo socijalizam, drustveno vlasnistvo a onda su dosle 'stranke' i kadrovi. Sve ostalo je poznato. Da se izjasnimo kao Bosanci, sta bi se promjenilo? Opet bi bila tri naroda. Bosanci bi bili vecinski muslimanski narod, isto kao i danas Bosnjaci. I ne mora Bosnjak biti musliman, uopste. Ja jesam za odvajanje vjere i nacije.
ofixaaal wrote:Pa, ne mogu skontat, normalno, to je upravo ono što se želi. Narod je toliko izgubljen i zaslijepljen da mu je preteško skinuti veo sa očiju. Indoktrinirani su sa svih strana i na svim nivoima. Takav nivo gluposti i način razmišljanja savršeno je plodno tlo za ovu divotu od države.
Pa ko je kriv što smo se mi preljevali? Šta je to čvrsto, stalno i dugotrajno u tome "Bošnjak"? Zar nije jednistvena država ono čemu težimo? I kako ćemo doći do toga, tako što ćemo natjerati Srbe i Hrvate da se izjasne kao Bošnjaci=Muslimani? Ili ćemo imati zajedničku naciju što je i normalno i za što su primjer sve te države? I "Bosanac", kao što je već rečeno uopšte nije nešto novo i nepoznato.
Ja znam Bosnjaka gomilu koji nisu muslimani.
Jedini koji izjednacavaju Bosnjak = musliman ste vi komunisti, cetnici u svojim raspravama, i ustase.
ofixaaal wrote:Pa, ne mogu skontat, normalno, to je upravo ono što se želi. Narod je toliko izgubljen i zaslijepljen da mu je preteško skinuti veo sa očiju. Indoktrinirani su sa svih strana i na svim nivoima. Takav nivo gluposti i način razmišljanja savršeno je plodno tlo za ovu divotu od države.
Ma jok, bošnjo hoće da folira da je vjernik, da malo ili ništa ne radi ali da mu lova na račun toga stiže od Sauda i sličnih a da živi kao u Abu Dhabiju .... simple as that, to je domaći san,
Last edited by fatamorgana on 30/08/2013 23:49, edited 1 time in total.
Jedini koji izjednacavaju Bosnjak = musliman ste vi komunisti, cetnici u svojim raspravama, i ustase.
Pa komunisti su i sklepali tu odrednicu Musliman za Bošnjake, pa je bilo Muslimana ateista.
Ja ne znam niti jednog takvog, ali znam gomilu Bosanaca. I nećemo se praviti ludi, ono što je učinjeno i bilo, uvriježilo je da "Bošnjak" jeste Musliman i da je takva javna slika.
Ma jok, bošnjo hoće da folira da je vjernik, da malo ili ništa ne radi ali da mu lova na račun toga stiže od Sauda i sličnih a da živi kao u Abu Dhabiju .... simple as that, to je domaći san,
Jebem mu misa provalio si nas. Za 3 dana smo svi trebali u BBI banku da nam isplate mjesecni dohodak na islamski zivot u iznosu od 10 000 km po clanu porodice a ti si otkrio. Dovraga, operacija se otkazuje, pare se povlace, evo mi javio dobri Saud
Budimo realni, treba tu dodati i islamiste. Smuci mi se kad vidim kako uzurpiraju nase narodno ime. Tumace da je vise Bosnjak onaj koji je 'veci' musliman i obratno.
ofixaaal wrote:Ja ne znam niti jednog takvog, ali znam gomilu Bosanaca. I nećemo se praviti ludi, ono što je učinjeno i bilo, uvriježilo je da "Bošnjak" jeste Musliman i da je takva javna slika.
Sta me briga ako ti ne znas nijednoga, to samo pokazuje u kako zatvorenom krugu ljudi se kreces.
Znam katolike Bosnjake, znam ortodokse, znam cak i pagane i ti ces meni sad da kazes da je Bosnjak = musliman? Pa gdje je tebi pamet uopce? Bosnjak nije vjeroispovjest. A vi ste stvorili tu sliku. Sutra da se Bosnjaci pocnu zvati kromanjoncima opet bi bilo Kromanjonac = musliman, i ne bi se nista desilo osim podsmjeha komsija.
Budimo realni, treba tu dodati i islamiste. Smuci mi se kad vidim kako uzurpiraju nase narodno ime. Tumace da je vise Bosnjak onaj koji je 'veci' musliman i obratno.
A ti jadan nemas usta da kazes da nije tako. Gdje mi je maramica, suze mi se liju niz lice od zalosti i tuge
U knjizi "Muslimanske junačke pjesme" izdanoj u Ljubljani, 50-tih godina prošlog stoljeća,a u kojoj su sabrani najveći bošnjački narodni epovi iz doba turske vladavine u Bosni, na velikom broju mjesta pravi se jasna distinkcija između - Bošnjaka, stanovnika Bosne islamske vjere i Turčina, nekog ko dolazi sa istoka, dok se za katolike i pravoslavce kolektivno koristi naziv - Vlasi.
Tako se, dakle, još prije 500 godina piše:
"Sve Bošnjaci na đogatima hrtim, niz Krajinu leteć suro, oni Mustaj-beg Ličkom na čadore stižu."
"Tu se kaza Bošnjacim hrabrim - Fala vama na vašoj hrabrosti, meni su devedesetdvije godine kasne".
"Suze roni Ćurpiliću vezire, suze roni za Bošnjacima svojim, te on kazuje padišahu svome..."
Bošnjake negiraju samo i jedino nepismene osobe sa završenom osnovnom školom, srbočetnički trollovi, idioti iz Istočnog Sarajeva.
Hvala.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 30/08/2013 23:58, edited 1 time in total.
Jebem mu misa provalio si nas. Za 3 dana smo svi trebali u BBI banku da nam isplate mjesecni dohodak na islamski zivot u iznosu od 10 000 km po clanu porodice a ti si otkrio. Dovraga, operacija se otkazuje, pare se povlace, evo mi javio dobri Saud
Došle su već te pare od Sauda i drugih, u ratu i poslije rata samo što su zahapane, ne boj se neće doći do tebe i sličnih,
Došle su već te pare od Sauda i drugih, u ratu i poslije rata samo što su zahapane, ne boj se neće doći do tebe i sličnih,
It_is_a_Leclerc wrote:U knjizi "Muslimanske junačke pjesme" izdanoj u Ljubljani, 50-tih godina prošlog stoljeća,a u kojoj su sabrani najveći bošnjački narodni epovi iz doba turske vladavine u Bosni, na velikom broju mjesta pravi se jasna distinkcija između - Bošnjaka, stanovnika Bosne islamske vjere i Turčina, nekog ko dolazi sa istoka, dok se za katolike i pravoslavce kolektivno koristi naziv - Vlasi.
Tako se, dakle, još prije 500 godina piše:
"Sve Bošnjaci na đogatima hrtim, niz Krajinu leteć suro, oni Mustaj-beg Ličkom na čadore stižu."
"Tu se kaza Bošnjacim hrabrim - Fala vama na vašoj hrabrosti, meni su devedesetdvije godine kasne".
"Suze roni Ćurpiliću vezire, suze roni za Bošnjacima svojim, te on kazuje padišahu svome..."
Bošnjake negiraju samo i jedino nepismene osobe sa završenom osnovnom školom, srbočetnički trollovi, idioti iz Istočnog Sarajeva.
Hvala.
Na selu je i dan danas,svaki krscanin -vlah,i katolik i pravoslavac
Ne bas. Vlah = ortodoks a skutor = katoli iz hercegovine. Oni iz srednje bosne nemaju pogrdnih naziva.
Al to se da objasniti ako se raspitas zasto u Bosni postoje samo 3 crkve/manastira ortodoksna prije dolaska turaka
Blago majci Bosni sa jugoslovenima,KVAZI antifasistima,jugonostalgicarima,bosancima kad na Palama sva cetnicka ikonografija a vi ismijavate etnicko ime Bosnjaka.Eto blago nama,zasluzili smo mi sve nazalost ...
Last edited by ZV Keli on 31/08/2013 00:07, edited 1 time in total.
Bosnjak, naziv koji potice od druga Tvrtka, ali ono sto je dobri Bosnjanin tada znacio nema APSOLUTNO nikakve veze sa ovi IVZ identitetom koji se sad namece....Ja cu uvijek biti Bosanac i Hercegovac, ali nikada Bosnjak.
Dvije trecine ljudi nema pojma sta je Istorija, a kamoli svoju poziciju u istoj....
Hrulj wrote:
A ti jadan nemas usta da kazes da nije tako. Gdje mi je maramica, suze mi se liju niz lice od zalosti i tuge
Pa ja i govorim da nije tako. Ako ces iskreno, koriste obilato narodno ime Bosnjak da okupe sve juznoslavenske muslimane sa prostora bivse Jugoslavije. Kakve veze imaju ljudi sa Kosova sa Bosnom i bosnjastvom. Niti imaju porijeklo (osim onih koji su emigrirali dole), niti govore bosanski, plus nose prezimena tipa Memedi, Ahmeti itd. I jos nesto, Bosnjak ne moze biti isto sto i 'Musliman' iz SFRJ, jer je to komunisticko 'Musliman' bilo upravo negacija Bosnjaka kao bosanskog naroda.
Pa znam ja da bi vi voljeli da nisu ni pare a bogami ni ono metala sposobnog da radi bum fiju tup poslati ovamo, al evo jesu
E da si ti od tih para bar taj PC kupio sa koga pišeš,
Evo tacno mi krivo sto mi nisu dali pa da okrenem janje, alkoholiziram se i platim 200 kurvi
Eto, sad moj zivot nema smisla buduci da necu vise od Sauda dobivati pare radi tebe jer ste nas otkrili
ratamahatta wrote:Bosnjak, naziv koji potice od druga Tvrtka, ali ono sto je dobri Bosnjanin tada znacio nema APSOLUTNO nikakve veze sa ovi IVZ identitetom koji se sad namece....Ja cu uvijek biti Bosanac i Hercegovac, ali nikada Bosnjak.
Dvije trecine ljudi nema pojma sta je Istorija, a kamoli svoju poziciju u istoj....
Jeste Tvrtko je bio 'Bosanac i Hercegovac'. 'Ja bosanskohercegovacki kralj Tvrtko'.