Jeste.fatamorgana wrote:Meni ga ne daje,sarajlija_ba wrote:Ne moraš dvaput postavljati klip...čuo sam i prvi putMoraću sutra pod hitno platiti struju,
![]()
A jel' iziš'o i Johnny Weismiller k'o Tarzan?
Obnevidio si od ateizma drug
Jeste.fatamorgana wrote:Meni ga ne daje,sarajlija_ba wrote:Ne moraš dvaput postavljati klip...čuo sam i prvi putMoraću sutra pod hitno platiti struju,
![]()
A jel' iziš'o i Johnny Weismiller k'o Tarzan?
Ti uopste neznas komunicirati kao normalna osoba ako nece da odgovoris na pitanje zasto uopste sudjelujes u raspravi.fatamorgana wrote:Da da ne bi Tite sad bi ti u Bosni ko za NDH vik'o za dom spremni ili šta drugo,BHCluster wrote:De probaj ponovo ali ovaj put procitaj sta je napisano da nebi obrukao svoj pono starog clana.fatamorgana wrote: Federalna je bila zato što joj je Tito i Avnoj dao današnje, pardon prijedejtonske (čitak Alijine) granice inače je ne bi bilo ni na mapi ni od Srba ni od Hrvata ....
još jedan hobit koji je otvorio temu da negira postojanje Bošnjaka..ofixaaal wrote:Bezbrižno se vozeći u troli, koliko je to uopšte moguće u našem gradskom saobraćaju, jedna naljepnica zapala mi je za oko. Kako se bliži famozni popis stanovništva, koji je u svim civiliziranim državama, normalna i redovna pojava, određene grupe odlučile su osigurati svoje interese još više indoktrinirajući zaglupljene mase i zabetonirati torove u kojima se nalazimo , te osigurati svote novca na koje su već navikli i u narednom periodu.
Naime, apsolutno historijski netačna, i učeniku srednje škole očigledno lažna informacija nalazila se na toj naljepnici: "Bošnjak, drevno ime naših predaka." Kako to da od strane Zulfikarpašića izmišljena nacija "Bošnjaka" neposredno pred posljednji rat može biti drevno ime naših predaka? Ko su to naši preci? Znaju li ti, ponosni autori, uopšte značenje riječi predak? Drevno? Znaju li za Slavene, za Crkvu Bosansku, za Benjamina Kalaja i pokušaj uvođenja nacije "Bosanac" za sve stanovnike ove zemlje, za razliku između vjere i nacije?
Zašto bi se to mi odlučili za podržavanje te novoizmišljenje, nacionalističke, neprosperitetne, regresivne "filozofije" bazirane na iskrivljenim i lažnim i izmišljenim podacima? Zašto vjerujemo da bosanski katolici i pravoslavci se neće izjasniti kao Bosanci? Zašto dopuštamo da nas ponesu površne, proste, neutemeljene emocije? A tako njima nikada neće doći kraj. Jer torovi odgovaraju njihovim novčanicima. Svima.
ofixaaal wrote:Bezbrižno se vozeći u troli, koliko je to uopšte moguće u našem gradskom saobraćaju, jedna naljepnica zapala mi je za oko. Kako se bliži famozni popis stanovništva, koji je u svim civiliziranim državama, normalna i redovna pojava, određene grupe odlučile su osigurati svoje interese još više indoktrinirajući zaglupljene mase i zabetonirati torove u kojima se nalazimo , te osigurati svote novca na koje su već navikli i u narednom periodu.
Naime, apsolutno historijski netačna, i učeniku srednje škole očigledno lažna informacija nalazila se na toj naljepnici: "Bošnjak, drevno ime naših predaka." Kako to da od strane Zulfikarpašića izmišljena nacija "Bošnjaka" neposredno pred posljednji rat može biti drevno ime naših predaka? Ko su to naši preci? Znaju li ti, ponosni autori, uopšte značenje riječi predak? Drevno? Znaju li za Slavene, za Crkvu Bosansku, za Benjamina Kalaja i pokušaj uvođenja nacije "Bosanac" za sve stanovnike ove zemlje, za razliku između vjere i nacije?
Zašto bi se to mi odlučili za podržavanje te novoizmišljenje, nacionalističke, neprosperitetne, regresivne "filozofije" bazirane na iskrivljenim i lažnim i izmišljenim podacima? Zašto vjerujemo da bosanski katolici i pravoslavci se neće izjasniti kao Bosanci? Zašto dopuštamo da nas ponesu površne, proste, neutemeljene emocije? A tako njima nikada neće doći kraj. Jer torovi odgovaraju njihovim novčanicima. Svima.
Bezze ti je ovaj post pravo i tukne na fasizam.Hrulj wrote: Bosanac je ovo:
I ovo
A bosnjak je nacija i covjek
Zasto je fasizam? Taj konj se zove Bosanac. A i ker se zove Bosanac. Kako da ih nazovem ako im je to naziv?njonjica wrote:Bezze ti je ovaj post pravo i tukne na fasizam.Hrulj wrote: Bosanac je ovo:
I ovo
A bosnjak je nacija i covjek
Ovaj post je za ban. Trajni.
Ne pravi se naivan k'o francuska sobarica....sasvim je jasno sta si htio reci. Sta bi se desilo kad bi neko svom keru dao ime Bosnjak i stavio to na forum? Kako bi se osjecali svi oni koji se izjasnjavaju i osjecaju kao Bosnjaci?Hrulj wrote:
Zasto je fasizam? Taj konj se zove Bosanac. A i ker se zove Bosanac. Kako da ih nazovem ako im je to naziv?
Ljubicica?
Ako nisi u stanju da skontas, tom konju i keru nije licno ime Bosanac, tako mu se rasa naziva. A to sto te to vrijedja nije moj problem. Vi ste ti koji to ime na sebe stavljate.njonjica wrote:Ne pravi se naivan k'o francuska sobarica....sasvim je jasno sta si htio reci. Sta bi se desilo kad bi neko svom keru dao ime Bosnjak i stavio to na forum? Kako bi se osjecali svi oni koji se izjasnjavaju i osjecaju kao Bosnjaci?Hrulj wrote:
Zasto je fasizam? Taj konj se zove Bosanac. A i ker se zove Bosanac. Kako da ih nazovem ako im je to naziv?
Ljubicica?
Sram te bilo - i tebe i onoga ko te tome naucio!
De i meni objasni ako ti nije tesko. Ja inace slabo kopcam pa mi nije zamjeriti.fatamorgana wrote:Pa ako dosad nisi shvatio kako onda su slabe šanse ....limeni wrote:moze li mi neko objasniti na koji nacin "politicari pune svoje dzepove" ukoliko se ja izjasnim kao bosnjak? hvala unaprijed
O ti slatki djecace, tvoja glupost zamagljuje pogled na bilo sta normalno, pa tako i tvoje misljenje granici sa klincem od jedanaest godina ( ko zna mozda i jeste).... kao sto rekoh, misliti i g... jesti nije isto...mislio sam da ces biti toliko pametan da prepoznas kada si prozvan, i kada tvoj nacionalizam prestaje da igra bitnu ulogu ikome normalnom ( osim u tvom bolesnom pogledu na zivot), al izgleda da fasizam nema granice, tebi je cini se samo bitno da nesto naskrabas, pa da barem budes duhovit, mozda bi bilo lakse.....Hrulj wrote:Ako nisi u stanju da skontas, tom konju i keru nije licno ime Bosanac, tako mu se rasa naziva. A to sto te to vrijedja nije moj problem. Vi ste ti koji to ime na sebe stavljate.njonjica wrote:Ne pravi se naivan k'o francuska sobarica....sasvim je jasno sta si htio reci. Sta bi se desilo kad bi neko svom keru dao ime Bosnjak i stavio to na forum? Kako bi se osjecali svi oni koji se izjasnjavaju i osjecaju kao Bosnjaci?Hrulj wrote:
Ljubicica?
Ne postoji rasa konja Bosanac, postoji Bosanski brdski konj kao autohtona vrsta i to nije taj na tvojoj slici. Jedina autohtona vrsta psa je bosanski ostrodlaki Barak. Dakle, lazes. Slike si postavio da bi vrijedjao, nipodastavao, prozivao i blatio.Hrulj wrote:Ako nisi u stanju da skontas, tom konju i keru nije licno ime Bosanac, tako mu se rasa naziva. A to sto te to vrijedja nije moj problem. Vi ste ti koji to ime na sebe stavljate.njonjica wrote:Ne pravi se naivan k'o francuska sobarica....sasvim je jasno sta si htio reci. Sta bi se desilo kad bi neko svom keru dao ime Bosnjak i stavio to na forum? Kako bi se osjecali svi oni koji se izjasnjavaju i osjecaju kao Bosnjaci?Hrulj wrote:
Ljubicica?
Za Baraka i dodajem Tornjaka jesi u pravu, ali konj Bosanac stoji kao Bosnier, Bosnian,... u katalozima konja, bas kao sto pas Dalmatinac nije dalmatinski kratkodlaki gonic,.. vec Dalmatinac. Tako i Bosanac,. - mislim da ima i vrsta kukuruza Bosanac ali nisam siguran, provjericu.njonjica wrote: Ne postoji rasa konja Bosanac, postoji Bosanski brdski konj kao autohtona vrsta i to nije taj na tvojoj slici. Jedina autohtona vrsta psa je bosanski ostrodlaki Barak. Dakle, lazes. Slike si postavio da bi vrijedjao, nipodastavao, prozivao i blatio.
Ja necu postavljati nikakve slike jadnih zivotinja da bih opisala tvoju glupost. Nisu one krive i ne zelim da ih vrijedjam.
njonjica wrote:
Ne postoji rasa konja Bosanac, postoji Bosanski brdski konj kao autohtona vrsta i to nije taj na tvojoj slici. Jedina autohtona vrsta psa je bosanski ostrodlaki Barak. Dakle, lazes. Slike si postavio da bi vrijedjao, nipodastavao, prozivao i blatio.
Ja necu postavljati nikakve slike jadnih zivotinja da bih opisala tvoju glupost. Nisu one krive i ne zelim da ih vrijedjam.
hAZNADAR wrote:Za Baraka i dodajem Tornjaka jesi u pravu, ali konj Bosanac stoji kao Bosnier, Bosnian,... u katalozima konja, bas kao sto pas Dalmatinac nije dalmatinski kratkodlaki gonic,.. vec Dalmatinac. Tako i Bosanac,. - mislim da ima i vrsta kukuruza Bosanac ali nisam siguran, provjericu.njonjica wrote: Ne postoji rasa konja Bosanac, postoji Bosanski brdski konj kao autohtona vrsta i to nije taj na tvojoj slici. Jedina autohtona vrsta psa je bosanski ostrodlaki Barak. Dakle, lazes. Slike si postavio da bi vrijedjao, nipodastavao, prozivao i blatio.
Ja necu postavljati nikakve slike jadnih zivotinja da bih opisala tvoju glupost. Nisu one krive i ne zelim da ih vrijedjam.![]()
Nema razloga ljutnjama, emocijama,.... sav ovaj problem izmedju Bosnjaka i Bosanaca je zbog netacnih stereotipa i klisea.
Stvorio se stereotip gdje je Bosanac neko ko je kosmopolita, obrazovan, anacionalista, antifasista, moderan, multikulturalan, .. i postuje BiH samo kao zajednicu vjera i naroda. A Bosnjak u toj prici je nesto kao nacionalista, zaguljen, netolerantan, postuje samo dio BiH koji je "nas", nabrijan je na ostale nacije i vjere, .... Sve je to veliko sranje da prostis.
Kako god moze Srbin, Hrvat,.. biti i nacionalista ili kosmopolita, vjernik ili ateista, multietnicar ili zaguljen, ljevicar ili desnicar... tako moze biti i Bosnjak. Ne moramo izmisljati novo ime nacije zbog razlike u karakteru, mentalnom sklopu, poimanju drustva i politike,... Bosnjak je dovoljno velik okvir za sve moguce i jedino historijski utemeljeno ime. Treba to samo prihvatiti i malo nauciti iz historije,.. sto posebno vazi za autora topica koji je vjerovatno neki ufurani malogradjanin i koji se vjerovatno kao veliki Bosanac kiti tolerancijom - a prvenstveno tolerancije nema prema Bosnjacima i sopstvenom naslijedju i bastini. Koliko god ne valja seljacki primitivizam - toliko ne valja ni urbana nadmenost - i jedna i druga sredina/filozofija imaju neka svoja nepisana pravila i vjerovanja - po pravilu netacna.
Hrulj wrote:mislim da ima i vrsta kukuruza Bosanac ali nisam siguran, provjericu.![]()
Lug wrote:Haznadar wrote:mislim da ima i vrsta kukuruza Bosanac ali nisam siguran, provjericu.![]()
![]()
+1hAZNADAR wrote:Kako god moze Srbin, Hrvat,.. biti i nacionalista ili kosmopolita, vjernik ili ateista, multietnicar ili zaguljen, ljevicar ili desnicar... tako moze biti i Bosnjak. Ne moramo izmisljati novo ime nacije zbog razlike u karakteru, mentalnom sklopu, poimanju drustva i politike,... Bosnjak je dovoljno velik okvir za sve moguce i jedino historijski utemeljeno ime. Treba to samo prihvatiti i malo nauciti iz historije,.. sto posebno vazi za autora topica koji je vjerovatno neki ufurani malogradjanin i koji se vjerovatno kao veliki Bosanac kiti tolerancijom - a prvenstveno tolerancije nema prema Bosnjacima i sopstvenom naslijedju i bastini. Koliko god ne valja seljacki primitivizam - toliko ne valja ni urbana nadmenost - i jedna i druga sredina/filozofija imaju neka svoja nepisana pravila i vjerovanja - po pravilu netacna.