Iskreno ne, ali znam mnoge Srbe sa Pala ili iz Lukavice koji rade u Sarajevu (federalnom) u zajednickim institucijama ili u policiji po nacionalnom kljucu,isto sam video Srbe koji su po opstinama u Sarajevu koji se dicu "ljiljanima" ali ih nesto ne vidjoh u Staroj Pravoslsvnoj Crkvi za Bozic ili Vaskrs.barpy wrote: Izgleda opet Srbi ugrozeni, jadna srpska nejac ugrozena. Nego da te pitam, jel znas koliko Srba u Federaciji radi u opcinama, policiji, medijima na radio i tv, koliko Bosnjaka radi na PTPC?! koliko Srba nastavnika radi u osnovnim i srednjim skolama recimo u Sarajevu i Tuzli a koliko Bosnjaka u skolama u manjem bh entitetu, recimo u Banja Luci i Bijeljini, koliko Srba profesora radi na Sarajevskom univerzitetu a koliko Bosnjaka na Banjaluckom univerzitetu?!
Znaci postoji manjina i vecina,vecina Srba u BIH su okrenuti entitetu RS i SPC i to preko 90%
Isto tako ogromna vecina Bosnjaka je okrenuta IVZ i ideologiji "agresije na BIH"
Imamo ideologiju u RS i ideologiju u FBIH.
Mi se trebamo boriti protiv ideologije i vjeronauke u skolama,nikakve skole Sv Save ili Izeta Nanica ili Hajrudina Mesica ne trebaju da postoje, ili mozda da?
zavisi ko je koje vjere? ili koliko ima "hajira" od ideologije