Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

kosir

#51 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by kosir »

chuchumbamayumbe wrote:Znam ja vrlo dobro ko je koga raseljavao, kuda i kako, jer su i mene raseljavali ti koji bi danas opet nesto sa salveta da kopiraju.
Odjebite od Bosne i Hercegovine, i vi i ostali, dosta je bilo petljanja u unutrasnje stvari, necete Bosnu i Hercegovinu cijepati, niti raditi sto je vama volja.
Jednom ste zajebali Hrvate u Bosni i Hercegovini, Tudjman, Shushak, Boban&co, doveli ste ih vi, vasa politika i politika koju ste vi podrzavali i finansirali tamo gdje jesu.
Pomozite tom narodu (a znam da pomazete, i svaka cast), gradite im skole, kuce, bolnice, fabrike, dajte im pomozite da rade u svojoj drzavi, u Bosni i Hercegovini.
Nikome se ne ide sa rodne grude, vratite ljude u Posavinu, dajte im neku perspektivu, neku nadu.
Vi podrzavate treci entitet?! Sta ce time Hrvati u BiH da dobiju?! TV?!
Ma dajte gosn Bernard Drah, prosim vas, bumo konstruktivni, ne!?
Dobro spaso!
Izmišljaš da se Hrvatski sabor miješa u stvari BiH.
Imaš jedinstvenu BiH. Mora biti da si zadoboljan s takvim jedinstvom.
To što su Hrvate zajebali Tuđman, Šušak Boban, bilo pa prošlo. Mrtvi su. Sad Hrvati nemaju brige imaju zaštitu u tebi i takvima.
Ili možda sad trebaju iskajavati grijehe spomenute trojice.
chuchumbamayumbe

#52 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by chuchumbamayumbe »

kosir wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Znam ja vrlo dobro ko je koga raseljavao, kuda i kako, jer su i mene raseljavali ti koji bi danas opet nesto sa salveta da kopiraju.
Odjebite od Bosne i Hercegovine, i vi i ostali, dosta je bilo petljanja u unutrasnje stvari, necete Bosnu i Hercegovinu cijepati, niti raditi sto je vama volja.
Jednom ste zajebali Hrvate u Bosni i Hercegovini, Tudjman, Shushak, Boban&co, doveli ste ih vi, vasa politika i politika koju ste vi podrzavali i finansirali tamo gdje jesu.
Pomozite tom narodu (a znam da pomazete, i svaka cast), gradite im skole, kuce, bolnice, fabrike, dajte im pomozite da rade u svojoj drzavi, u Bosni i Hercegovini.
Nikome se ne ide sa rodne grude, vratite ljude u Posavinu, dajte im neku perspektivu, neku nadu.
Vi podrzavate treci entitet?! Sta ce time Hrvati u BiH da dobiju?! TV?!
Ma dajte gosn Bernard Drah, prosim vas, bumo konstruktivni, ne!?
Dobro spaso!
Izmišljaš da se Hrvatski sabor miješa u stvari BiH.
Imaš jedinstvenu BiH. Mora biti da si zadoboljan s takvim jedinstvom.
To što su Hrvate zajebali Tuđman, Šušak Boban, bilo pa prošlo. Mrtvi su. Sad Hrvati nemaju brige imaju zaštitu u tebi i takvima.
Ili možda sad trebaju iskajavati grijehe spomenute trojice.
Ako je tebi najava izglasavanja rezolucije Sabora o podrsci trecem entitetu izmisljanje, a zatim i normalno (a sami ste rekli da ce rezolucija biti izglasana, i to je vama normalna stvar), onda ste vi ili na dobrom "tripu" ili ste se zapetljali u sopstvenim lazima.
Mrtvi su ti sudionici podjele BH, ali nisu mrtve njihove ideje, one su itekako zive.
Moj kum je Hrvat i ima svaku moju podrsku, i ne pada mu na pamet da ide bilo kamo iz Lepenice. A pogotovu ne u nekakve hercegovacke krsheve, Bobanovo i slicne ublehane. I trebate tim ljudima pomoci da tamo i ostanu (u Srednjoj Bosni), i da se vrate tamo odakle su u ratu preseljeni, raseljeni, pobijeni.
Vec sam ti napisao, a ti si me citirao i opet nista pametno rekao nisi.
A necete im pomoci trecim entitetom.
sv. juraj

#53 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by sv. juraj »

Galipolje wrote:Sva je prilika da ce, ko god da pobjedi na predsjednickim izborima u Hrvatskoj, politika prema njihovom istocnom susjedu biti znacajno revidirana. Ivo Josipovic je to nedvosmisleno najavio, mali Milan je vec hodocastio Banja Luku zarezujuci zvanicne BiH institucije koliko i Boris Tadic onomad na Palama, a Andrija Hebrang pripada tvrdom HDZ krilu koje se nikada eksplicite nije odreklo “Tudjmanove salvete”.

......

Hebrng sigurno neće pobijedit, Bandić možda a Josipović najvjerovatnije. Taj uglađeni mlakonja ne vjerujem da će išta dobro učinit za Hrvate, prije da će se dodvoravati baš Bošnjakima, pa je stoga i ova tema besmislena i samo iznova pokušaj da se udara po nekom virtualnom neprijatelju umjesto da se rješavaju vlastiti problemi.
Sandarz

#54 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by Sandarz »

chuchumbamayumbe wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Previše pozornosti se pridaje izboru predsjednika Hrvatske a svima je poznato
da politiku međunarodnih odnosa kroji vlada RH-e, a predsjednik je više fikus.

Sabor RH će izglasati deklaraciju kojiom se podržava treći entitet u BiH i
naravno suverena BiH, to nitko u RH ne dovodi u pitanje.

Jedini problem može stvoriti ovaj "bošnjački odgovor" iz naslova teme da
se te relacije izmjene, ali ne vidim bošnjački interes u tome da od Hrvata stvori neprijatelja.
Ne pisi ti gluposti.
Samo sto nije.
Dogovorite se vec jednom, hocete li pisati rezoluciju ili necete?!
Ili "resoluciju", kako ti rece...

HAHA, sam spomeneš "resoluciju" ja demantiram i ti onda nastaviš polemizirati sa sobom.
chuchumbamayumbe

#55 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Ja nepismena svijeta ovdje...
dallton

#56 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

sv. juraj wrote:
Galipolje wrote:Sva je prilika da ce, ko god da pobjedi na predsjednickim izborima u Hrvatskoj, politika prema njihovom istocnom susjedu biti znacajno revidirana. Ivo Josipovic je to nedvosmisleno najavio, mali Milan je vec hodocastio Banja Luku zarezujuci zvanicne BiH institucije koliko i Boris Tadic onomad na Palama, a Andrija Hebrang pripada tvrdom HDZ krilu koje se nikada eksplicite nije odreklo “Tudjmanove salvete”.

......

Hebrng sigurno neće pobijedit, Bandić možda a Josipović najvjerovatnije. Taj uglađeni mlakonja ne vjerujem da će išta dobro učinit za Hrvate, prije da će se dodvoravati baš Bošnjakima, pa je stoga i ova tema besmislena i samo iznova pokušaj da se udara po nekom virtualnom neprijatelju umjesto da se rješavaju vlastiti problemi.
koga uopste briga ko ce pobjediti u hrvatskoj, hajd da se zavrsi i to glasanje, svaki kandidat nek obeca hercegovackoj izbornoj jedinici sta zeli, nek pobijedi, i hajdmo dalje za iste pare...
chuchumbamayumbe

#57 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Sandarz wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Previše pozornosti se pridaje izboru predsjednika Hrvatske a svima je poznato
da politiku međunarodnih odnosa kroji vlada RH-e, a predsjednik je više fikus.

Jedini problem može stvoriti ovaj "bošnjački odgovor" iz naslova teme da
se te relacije izmjene, ali ne vidim bošnjački interes u tome da od Hrvata stvori neprijatelja.
Ne pisi ti gluposti.
Samo sto nije.
Dogovorite se vec jednom, hocete li pisati rezoluciju ili necete?!
Ili "resoluciju", kako ti rece...

HAHA, sam spomeneš "resoluciju" ja demantiram i ti onda nastaviš polemizirati sa sobom.
O cemu to ti pricas, vidis li da sam citirao lika sa prve strane?!
Jeste li vi slijepi, nepismeni ili bezobrazni pa ne znate ili necete da procitate ko je sta napisao?!
Nista ti nisi demantirao, i jos ti nesto smijesno?!
E jadi moji...
sv. juraj

#58 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by sv. juraj »

Nemam pojma za takvu neku rezoluciju ali živim u Hrvatskoj i znam da Hrvatska glavna preokupacija ulazak u EU i dodvoravanje Europi, problemi sa Slovenijom itd. Na unutarnjem planu recesija, korupcija itd. tako da ima se fućka i za BiH i za Hrvate u BiH. A isto tako razmišljaju i većina obični mali ljudi koji se bore kako da prežive.

Tako da su to obične gluposti o nekakovoj prijetnji prema BiH. A ponovo je nekorektno stavljanje u isti rang Hrvatske i Srbije koja vjerovatno i jeste neka prijetnja.
dallton

#59 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

sv. juraj wrote:Nemam pojma za takvu neku rezoluciju ali živim u Hrvatskoj i znam da Hrvatska glavna preokupacija ulazak u EU i dodvoravanje Europi, problemi sa Slovenijom itd. Na unutarnjem planu recesija, korupcija itd. tako da ima se fućka i za BiH i za Hrvate u BiH. A isto tako razmišljaju i većina obični mali ljudi koji se bore kako da prežive.

Tako da su to obične gluposti o nekakovoj prijetnji prema BiH. A ponovo je nekorektno stavljanje u isti rang Hrvatske i Srbije koja vjerovatno i jeste neka prijetnja.
pa to i ja prica cijelo vrijeme, koga bolan u hrvatskoj briga za bih, imaju ljudi svojih problema, na stranu povremene retoricke ekskurzije
kosir

#60 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by kosir »

sv. juraj wrote:

......

Josipović iza sebe ima samo svoje partijaše, a to je malo za pobjedu. On će sigurno ući u drugi krug aonda ge čeka protivnik za kojeg će glasovati pretežito pučanstvo.
FTV odbila emitirati plaćeni spot Miroslava Tuđmana. Ni li to demokracija.
dallton

#61 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

kosir wrote:
sv. juraj wrote:

......

Josipović iza sebe ima samo svoje partijaše, a to je malo za pobjedu. On će sigurno ući u drugi krug aonda ge čeka protivnik za kojeg će glasovati pretežito pučanstvo.
jeste
kosir

#62 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by kosir »

jeste dallton

Zahvaljujem na iskrenosti!
Izgleda da ima više vrsti demokracije. Naprimjer drug Tito: "nema demokratije za neprijatelje socijalizma"

Pošalji privatnu poruku
1gorstak

#63 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by 1gorstak »

Sandarz wrote:
chuchumbamayumbe wrote: To mi znamo da je tako i bez Hrvatske, i ne treba Hrvatska da to potvrdjuje, to je jednostavno tako, sve ostalo je mijesanje u unutrasnje stvari suverene drzave.
Cemu onda Sabor izglasava rezolucije o podrsci trecem entitetu? Moze pojasnjenje, sv.juraj, bre?!
Ne piši gluposti. Ne postoji takva "resolucija".
Nije to ni rekao on, nego kolega Lincoln-Burrows:
... i tako je krenula prica o mijesanju hrvatskog Sabora u pitanja koja se ticu (samo) nas u BiH, odnosno, postavljeno je pitanje sta bi bila reakcija da se u bosanskohercegovackom parlamentu progura deklaraciju kojom se trazi neko drugacije administrativno uredjenje Hrvatske.
dallton

#64 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

kosir wrote:Josipović iza sebe ima samo svoje partijaše, a to je malo za pobjedu. On će sigurno ući u drugi krug aonda ge čeka protivnik za kojeg će glasovati pretežito pučanstvo.

jeste dallton

Zahvaljujem na iskrenosti!
Izgleda da ima više vrsti demokracije. Naprimjer drug Tito: "nema demokratije za neprijatelje socijalizma"

Pošalji privatnu poruku
nek postavi banere "miroslav samo za vas i treci entitet" na desnoj strani ladne neretve, i putem do vrgorca, a od bosnjaka ce dobiti pristanak na treci entitet, cekaj da izracunam pa ...za jedno 30 godina, ako ovim tempom nastavi da se trudi ...
dallton

#65 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

1gorstak wrote:
Sandarz wrote:
chuchumbamayumbe wrote: To mi znamo da je tako i bez Hrvatske, i ne treba Hrvatska da to potvrdjuje, to je jednostavno tako, sve ostalo je mijesanje u unutrasnje stvari suverene drzave.
Cemu onda Sabor izglasava rezolucije o podrsci trecem entitetu? Moze pojasnjenje, sv.juraj, bre?!
Ne piši gluposti. Ne postoji takva "resolucija".
Nije to ni rekao on, nego kolega Lincoln-Burrows:
... i tako je krenula prica o mijesanju hrvatskog Sabora u pitanja koja se ticu (samo) nas u BiH, odnosno, postavljeno je pitanje sta bi bila reakcija da se u bosanskohercegovackom parlamentu progura deklaraciju kojom se trazi neko drugacije administrativno uredjenje Hrvatske.
bas dobro sto su izglasali tu "resoluciju" cisto da pokazemo da hrvatski sabor moze da nas povuce za neku stvar, kratko receno...
kosir

#66 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by kosir »

Rezolucija?!
I kad hoćeš lagati trebaš imati neko poznavanje. Ovu laž je izmislio neznalica.
To je izraz revolucionarno-socijalistički. U Hrvatskoj ni je u uporabi.
I kad bi bila donešena jedna takva odluka to se ne bi zvalo rezolucija.
Pošto je izumitelj "rezolucije" neznalica laž je ispala takva kakva je - neuvjerljiva.
dallton

#67 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

kosir wrote:Rezolucija?!
Pošto je izumitelj "rezolucije" neznalica laž je ispala takva kakva je - neuvjerljiva.
zezamo se, nemoj biti na kraj srca...uostalom, izglasali je ne izglasali bilo rezolucija ne bilo nista se nece desiti, a bez obzira da li ce u (nepostojecoj) danasnjoj i u buducim rezolucijama dodati sad vec obligatornu praznu floskulu "uvazavanje suvereniteta bih" to im nece priskrbiti nikakve poene kod bosnjaka, jer se ovih zivo hebe da li hrvatska postuje ili ne postuje suverenitet i ostale prazne rijeci
1gorstak

#68 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by 1gorstak »

Svi pravimo gramaticke greske, ali kada se neko poziva na poznavanje jezika a misli da se "nije" pise kao "ni je", to je kao kada kurva drzi predavanje o moralu. To jedno. Drugo, hrvatski Sabor je donio, donosi i donosice rezolucije .... ta rijec "je ste u uporabi" a ti drugi put nemoj lupati....

primjer Rezolucije Hrvatskoga sabora

drugi primjer Rezolucije Hrvatskoga sabora

treci primjer Rezolucije Hrvatskoga sabora

itd itd itd
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#69 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by KatarinaKosaca »

sv. juraj wrote:Priča o tobožnjem 'separatizmu'. Pa evo zatvorili mi temu na 'Religiji' o Muhamedu, jel to znači kad bi živio u BiH da ne bi smio reći svoje mišljenje o islamu i Muhamedu, ako bi onda bi bio ili protjeran ili mrtav?

Tko se s tim ne slaže on je 'separatista'. ha... :D
A koga zanima u BIH što ti misliš o islamu i Muhamedu?
kosir

#70 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by kosir »

dallton wrote:
zezamo se, nemoj biti na kraj srca...uostalom, izglasali je ne izglasali bilo rezolucija ne bilo nista se nece desiti, a bez obzira da li ce u (nepostojecoj) danasnjoj i u buducim rezolucijama dodati sad vec obligatornu praznu floskulu "uvazavanje suvereniteta bih" to im nece priskrbiti nikakve poene kod bosnjaka, jer se ovih zivo hebe da li hrvatska postuje ili ne postuje suverenitet i ostale prazne rijeci

Zanimljivo!
Meni se hebe.....
Ipak ti nisi Bosna i Hercegovina, nego jedna sitnica kao što sam i sam.
Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, moćnoj Americi i svako zemlji stalo je do toga da u svijetu bude bolje percipirana i da bude prihvaćena.
Napiso si glupost o nekakvoj rezoluciji, sad ovu glupost, pa daj nepiši nešto razložno konstruktivno :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#71 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by ultima_palabra »

kosir wrote:Josipović iza sebe ima samo svoje partijaše, a to je malo za pobjedu. On će sigurno ući u drugi krug aonda ge čeka protivnik za kojeg će glasovati pretežito pučanstvo.
Ovo je neki novohrvatski verzija 2009?
sv. juraj wrote:Nemam pojma za takvu neku rezoluciju ali živim u Hrvatskoj i znam da Hrvatska glavna preokupacija ulazak u EU i dodvoravanje Europi, problemi sa Slovenijom itd. Na unutarnjem planu recesija, korupcija itd. tako da ima se fućka i za BiH i za Hrvate u BiH. A isto tako razmišljaju i većina obični mali ljudi koji se bore kako da prežive.

Otprilike tako, hrvatski Sabor nije tako neozbiljan da bi donosio takve rezolucije.
dallton

#72 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

KatarinaKosaca wrote:
sv. juraj wrote:Priča o tobožnjem 'separatizmu'. Pa evo zatvorili mi temu na 'Religiji' o Muhamedu, jel to znači kad bi živio u BiH da ne bi smio reći svoje mišljenje o islamu i Muhamedu, ako bi onda bi bio ili protjeran ili mrtav?

A koga zanima u BIH što ti misliš o islamu i Muhamedu?
pa hoce covjek da prosvjetli neprosvjecene bosnjacke mase koji zive u zabludi neznajuci svoj "pravi identitet" pa onako da benevolentno pomogne...a i malo je bezveze, bolje mu je da se umjesto ovom islamskom prijetnjom trazi tople skute eu, jer ne uspjeva da izadje na kraj na mudzahedinima
latentnicinik

#73 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by latentnicinik »

tako je. inače ih svakodnevno na desetke takvih nabijemo na ražanj kod Gojka u Jablanici :-)
dallton

#74 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by dallton »

latentnicinik wrote:

tako je. inače ih svakodnevno na desetke takvih nabijemo na ražanj kod Gojka u Jablanici :-)
jeste, a kod gojka se ide relaksacije radi nakon bacanja srba lavovima u pionirskoj dolini :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

nekad mi se cini da je reinkarnacija sasvim istinita, iz dana u dan mi se na ovom forumu prividja risto djogo :D
Last edited by dallton on 26/12/2009 23:10, edited 1 time in total.
Alfa_Ze

#75 Re: Bosnjacki odgovor na srpskohrvatski separatizam

Post by Alfa_Ze »

Razmisljanja nasih, srpskohrvatskih komsija su u granicama ocekivanog. Ni trostruka garancija politickog subjektiviteta (od Brisela i Moskve, Beograda i Zagreba i dejtonskog ustava) nije im dovoljna za osjecaj sigurnosti, odnosno nema te “sigurnosti” koja bi im izbila iz glave “specijalnim vezama” inspirisani separatizam.
Projekt SANU nije mrtav - on itekako zivi. Vec danas se moze reci - on je u punom zamahu.
Perfidnu, ali danas vec prepoznatljivu politiku vodi Beograd. Cinjenica da Predsjednik ( tzv ‘’demokrata’’) Boris Tadic, kao papagaj ponavlja, kako on ( lafo ) priznaje Bosnu i Hercegovinu kao drzavu, u njenim priznatim granicama, njenu cjelovitost i nedijeljivost, a da nikada ( doslovno nikada ), nije oglasio po pitanju secesionistickih poteza Milorada Dodika. Cudno, zapitali bi se naivni !! Kada bi mu se takvo pitanje i postavilo, odgovor bi glasio ” podrzavam dogovor sva tri naroda u BiH, ma kakav on bio “ !!!
A dogovor je jasan, bar sto se tice srpsko / hrvatske koalicije.

U samo nekoliko posljednjih dana,blagdanskih praznika, moglo se procitati :

Tadić poručio bh. Srbima: Budite lojalni građani BiH!

na istom skupu, Dodik odgovara :

Dodik: Srbi u regiji imaju pravo na isticanje srpskog nacionalnog pitanja

pa Tadic, smisljeno i diplomatski :

Tadić: Ne žuriti s tužbom protiv Hrvatske

A onda citas reakciju Katolickog klera.

Banjalučki biskup: Dodik mi je obećao pomoć
Banjalučki biskup Franjo Komarica izjavio je da mu je premijer Republike Srpske Milorad Dodik obećao da će, nakon božićnih i novogodišnjih praznika, zajedno otići u Drvar kako bi sa tamošnjim općinskim vlastima riješili pitanje izgradnje katoličke crkve u ovom gradu.
i nista tu nebi i bilo sporno, da biskup Komarica kategoricki, a ne samo deklarativno, trazi pomoc od tog istog Dodika, za povratak 8.000 hrvatskih porodica koje se zele vratiti u banjalucku biskupiju. I sam Dragan Covic ne poteze pitanje povratka izbjeglica u RS. A zasto bi ?? Ko hoce da se vrati, izvolite na teritorij koji ce uci u hrvatski treci entite !! Ona vukojebina Drvar – Glamoc – Grahovo , zjapi gotovo prazna.

naravno, biskupov sef se sa time slaze,pa dodaje :

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić : Nećemo biti protiv uspostave trećeg entiteta

Ako je macka lukava, ni mis nije naivan !! :bih: :bih:
Post Reply