Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Novak20

#601 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
OldMayor wrote:Glasanje za npr. Izetbegovica Jr. je kao za dobrobit BIH.

Ili ako cemo o hrvatskom clanu, je li za buducnost drzave bolji Covic il Raguz?
Gornje pitanje je krajnje nebitno.

Ono sto je bitno jeste da se otvorio trend u kojem vecina hrvatskih stranaka sada osim za hrvatske pocinje se interesirati i za nehrvatske glasove. U ovom slucaju taj trend nosi Raguz i HDZ 1990, i radi toga ce biti nagradjena i nagradjivana politicka opcija, sve dok ne napuste taj trend.

Tako da se ovdje ustvari i ne glasa za Raguza i HDZ 1990, vec za jedan trend kretanja bh drustva, koji je pozitivan - za sve narode pozitivan, ne samo za jedne ili druge.
Ako zbilja želiš nagraditi Raguža onda glasaj za sve liste HDZ 1990. Ako želiš samo da uhljebiš Raguža onda nepotrebno guraš prst u oko hrvatskim biračima. Ne vidim da to može dati pozitivan rezultat.
reis1

#602 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Novak20 wrote:

Kad je BiH već koncipirana kao nacionalna država tri naroda, odluku ko je između Čovića i Raguža bolji za budućnost države treba ostaviti hrvatskom biračkom tijelu. Vjerovatno je i njemu pun k... svega. Isprobane su sve varijante pa se može pokušati i sa Ragužem ali čemu. Nadležnosti nikakve bez podrške iz Parlamenta. Ništa se nije promijenilo sa Komšićem osim što su Hrvati još podozriviji prema Sarajevu i "bošnjačkim" strankama.

Međusobna paranoja i pretpostavke ne vode ničemu. BiH ovakva kakva je ostaje u dejtonskim granicama. Može da se bori za ulazak u EU ili da se pati (narod a ne elite) kao i dosad.

Ulazak u EU i NATO + vladavina prava = garancija opstanka i normalnog života za sve.

Takav koncept ne moze niti funkcionirati, niti ne funkcionirati. To je pat pozicija za sviju, osim za kriminalne elite.
reis1

#603 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by reis1 »

Novak20 wrote:
reis1 wrote:

Ono sto je bitno jeste da se otvorio trend u kojem vecina hrvatskih stranaka sada osim za hrvatske pocinje se interesirati i za nehrvatske glasove. U ovom slucaju taj trend nosi Raguz i HDZ 1990, i radi toga ce biti nagradjena i nagradjivana politicka opcija, sve dok ne napuste taj trend.

Tako da se ovdje ustvari i ne glasa za Raguza i HDZ 1990, vec za jedan trend kretanja bh drustva, koji je pozitivan - za sve narode pozitivan, ne samo za jedne ili druge.
Ako zbilja želiš nagraditi Raguža onda glasaj za sve liste HDZ 1990. Ako želiš samo da uhljebiš Raguža onda nepotrebno guraš prst u oko hrvatskim biračima. Ne vidim da to može dati pozitivan rezultat.
Ne vidim kako se gura prst u oko hrvatskim biracima - valjda se gura prst u oko Covicu i HDZ BiH, koji inzistiraju na neredu, od kojeg niko koristi nema.

Uostalom, ni ne mislim glasati za Raguza, vec za HDZ 1990 na federalnom nivou.
Novak20

#604 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

reis1 wrote:
Novak20 wrote:
reis1 wrote:[

Ne vidim kako se gura prst u oko hrvatskim biracima - valjda se gura prst u oko Covicu i HDZ BiH, koji inzistiraju na neredu, od kojeg niko koristi nema.

Uostalom, ni ne mislim glasati za Raguza, vec za HDZ 1990 na federalnom nivou.
Može biti da smo oba slijepi. Ja ne vidim one koji insistiraju na redu pa da svi imamo korist.
Mister Yes

#605 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

reis1 wrote:

:thumbup:
Mister Yes

#606 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

Novak20 wrote: Kad je BiH već koncipirana kao nacionalna država tri naroda
Ali nije koncepirana kao nacionalna država tri naroda. Nacionalna država Hrvata je Hrvatska. Nacionalna država Srba je Srbija. BiH je država sastavljena od dva entiteta. U jednom su Srbi 90% stanovništva a u drugom su Bošnjaci 80% stanovništva. I to je to.
percepcija

#607 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by percepcija »

A dat cemo mi vama drage volje vasih 24 posto pa vi pravite tu nacionalu drzavu Bosnjaka,nemoj da je vi nemate kad je svako ima,vidis kako smo mi fini...
Mister Yes

#608 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

Image

Image

Image

Image

Image
and

#609 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by and »

percepcija wrote:A dat cemo mi vama drage volje vasih 24 posto pa vi pravite tu nacionalu drzavu Bosnjaka,nemoj da je vi nemate kad je svako ima,vidis kako smo mi fini...
a zar vi niste ugroženi?
gdje ste vi prije davali?haha
percepcija

#610 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by percepcija »

Mi nismo,mi imamo svoju nacionalnu drzavu :-)
and

#611 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by and »

percepcija wrote:Mi nismo,mi imamo svoju nacionalnu drzavu :-)
pa u čemu je problem :-)
znate kako je nastala :-)
Novak20

#612 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

Priča o glasanju Bošnjaka za Raguža je u stvari priča o trkaču koji glumi zeca u utrci na duge staze. Sumnjam da će ikome biti bolje kad Raguž "pobijedi". U stvari, biće bolje samo Ragužu.

Centralni skup HDZ

Image

Centralni skup HDZ 1990

Image
It_is_a_Leclerc

#613 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by It_is_a_Leclerc »

Hi-hi.

Pa šta nas briga koliko je Hrvata došlo na skup HDZ-a. Tema sve govori.
Novak20

#614 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

Priča o glasanju Bošnjaka za Raguža je u stvari priča o trkaču koji glumi zeca u utrci na duge staze. Sumnjam da će ikome biti bolje kad Raguž "pobijedi". U stvari, biće bolje samo Ragužu.

Pardon, i Bakiru Izetbegoviću.
Cracked

#615 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Cracked »

Pa ja bih rekao da je raguz jedini koji bi mogao uzeti covica. A kad gledamo obojicu, bolje onda malo manje zlo. A ako nakon njegovog izbora okrene plocu ka hrvatskom nacionalizmu, trecem entitetu i slicno a ne ekonomiji i interesu drzave onda na slijedecim izborima i on i njegova stranka nece daleko.

@novak20 Ima hrvata i na drugim mjestima BiH.
channel10

#616 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by channel10 »

Cracked wrote:Pa ja bih rekao da je raguz jedini koji bi mogao uzeti covica. A kad gledamo obojicu, bolje onda malo manje zlo. A ako nakon njegovog izbora okrene plocu ka hrvatskom nacionalizmu, trecem entitetu i slicno a ne ekonomiji i interesu drzave onda na slijedecim izborima i on i njegova stranka nece daleko.

Covica moze pobjediti jedino Komsic i niko vise. Ne zato sto bi Bosnjaci glasali da zajebu HDZ nego sto je Komsic bolji od velike vecine politicara iz cijele drzave.
Cracked

#617 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Cracked »

channel10 wrote:
Cracked wrote:Pa ja bih rekao da je raguz jedini koji bi mogao uzeti covica. A kad gledamo obojicu, bolje onda malo manje zlo. A ako nakon njegovog izbora okrene plocu ka hrvatskom nacionalizmu, trecem entitetu i slicno a ne ekonomiji i interesu drzave onda na slijedecim izborima i on i njegova stranka nece daleko.

Covica moze pobjediti jedino Komsic i niko vise. Ne zato sto bi Bosnjaci glasali da zajebu HDZ nego sto je Komsic bolji od velike vecine politicara iz cijele drzave.

vjerovatno ga jedino komsic moze. Na zalost kandidat DF-a ne vejrujem da moze. Kako god, nebitna funkcija, kao manekeni politicke scene, vise su simbolicno nego funkcionalno tu
daxon

#618 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by daxon »

channel10 wrote:nego sto je Komsic bolji od velike vecine politicara iz cijele drzave.
Nemam ništa protiv čovjeka, ali, u čemu je bolji?
Bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, ispijanju piva, poznavanje matematike, fizike, medicine, ekonomije..., u kom području je on uopće stručnjak i u čemu se to iskazao i dokazao, u čemu je on to bolji od bilo koga u ovoj državi?
channel10

#619 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by channel10 »

daxon wrote:
channel10 wrote:nego sto je Komsic bolji od velike vecine politicara iz cijele drzave.
Nemam ništa protiv čovjeka, ali, u čemu je bolji?
Bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, ispijanju piva, poznavanje matematike, fizike, medicine, ekonomije..., u kom području je on uopće stručnjak i u čemu se to iskazao i dokazao, u čemu je on to bolji od bilo koga u ovoj državi?
Bolji je kao covjek i vidi BIH onako kako bi je svi trebali vidjeti.
Novak20

#620 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Novak20 »

Nemam putovnicu pa ti vjerujem da ima Hrvata i na drugim mjestima u BiH. Nervirala me taktika i spinovanje za SDA. Svi bošnjački glasovi koji su nepotrebno otišli za Raguža su potencijalno bili glasovi protiv Bakira i SDA u kojim ja vidim najodgovornije za sve što imamo danas. Al' .ebi ga, Ne gledamo svi istim očima.

Sto puta sam napisao da neko može trubiti o trečem entitetu ili izlasku RS iz BiH ali od toga nema ništa. Zbog Ustava, zbog međunarodnih garancija, zbog mogučeg novog oružanog sukoba. Šuplje priče političara koji plaše svoje torove i namjerno drže državu u neredu, daleko od EU i NATO pakta. Čisto da im neko ne utvrdi odgovornost za krađe, nepotizam, korupciju.... i da se patnja naroda nastavi unedogled.

U svemu ovome, politička odgovornost je, po meni, na najbrojnijem narodu u državi a ne na najmanjem ravnopravnom narodu i njegovom trenutnom političkom predstavniku. Kad BiH uđe u EU. kad postane pravna država, kad počne garantovati prava pojedincu (u praksi) onda će se ugasiti HDZ i njene sestrinske stranke SDA, SNSD-SDS.
Do tada uzmi paketić koji je trebao otići poplavljenim i gledaj ko je manje a ko veće zlo.
rekla-kazala

#621 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by rekla-kazala »

HDZ reče maloprije da Čović vodi i da pobjeđuje ako ne bude nekog "Inžinjeringa". :lol: :lol:
Bit će, bit će !
Hafis

#622 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Hafis »

Gusto

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
sanjin_1

#623 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Gusto

Sent from my SM-G350 using Tapatalk
ode "legitimitet" u tri pizde materine...a što vas Reuf naguzi :lol: :lol: :lol:
sanjin_1

#624 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by sanjin_1 »

rekla-kazala wrote:HDZ reče maloprije da Čović vodi i da pobjeđuje ako ne bude nekog "Inžinjeringa". :lol: :lol:
Bit će, bit će !
neće jer nema potrebe...nek sada kenjaju o "legitimitetu"...

iskali su evo im ga :bih:
Mister Yes

#625 Re: Bosnjacki glas za HDZ 1990?

Post by Mister Yes »

Mister Yes wrote: Moja prognoza za Federaciju:

Vlast:
DF, oko 180.000glasova
SBB, oko 150.000 glasova
HDZ, oko 120.000 glasova

Opozicija:
SDA, oko 230.000
SDP, oko 100.000
HDZ90, oko 50.000
Moja prognoza od prije 13 dana. Izgleda da sam malo podcjenio SDA a precjenio DF. 30.000 prebaciti sa DF-a na SDA i moja prognoza je tu negdje čini mi se.
Post Reply