Bosnjacka televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

User avatar
Bea_Trix
Posts: 2954
Joined: 28/04/2007 17:37
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#1 Bosnjacka televizija

Post by Bea_Trix »

Oko 2000 godine nasega stoljeca, osnovana je i pocela sa radom (ili je vec u sesnaest radila) Bosnjacka TV.

Da li je se iko sjeca? Narocito onog reality showa u auli sumarskoga fakulteta koju je vodio Pashan sa Bistrika? Radi se o rijetkom primjerku totalno bolidne televizije, cije bih socne plodove voljela posjedovati u svojoj kolekciji ljudske gadosti.

Dakle, ako iko ima informaciju sta se desilo sa materijalima koje su snimali ili u sta je ingeriran kadar ex Bosnjacke TV, da me obraduje informacijom.

hvala vam lijepa!

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :skoljka:
User avatar
Faust
Posts: 1162
Joined: 20/10/2005 23:38
Location: Ni pakao ni raj

#2 Re: Bosnjacka televizija

Post by Faust »

Nedavno negdje čitah kao da bi se trebali vratiti u eter, kupujući neku drugu TV stanicu. Možda nekad i puste reprizu Pashana pa da ga ulovimo i stavimo na you tube... :D
A sjećam se i Adila II (Nedžada Latića) koji je bio apsolutni šampion u nejasnim pitanjima: višestrukosložene rečenice, deset puta upotrijebljena poštapalica u jednoj minuti i nevjerovatna udaljenost subjekta i predikata donosili su mnogo sedmičnih radosti. A gosti isti kao kod Adila I.
d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#3 Re: Bosnjacka televizija

Post by d2 »

koliko znam Alfa je kupila to sve (dozvolu, frekvenciju) i fakticki emituje na njihovoj frekvenciji
User avatar
Faust
Posts: 1162
Joined: 20/10/2005 23:38
Location: Ni pakao ni raj

#4 Re: Bosnjacka televizija

Post by Faust »

d2 wrote:koliko znam Alfa je kupila to sve (dozvolu, frekvenciju) i fakticki emituje na njihovoj frekvenciji
Ne, Alfa (Avaz) je kupio Alfu, ne i Bošnjačku televiziju. Jeste taj bivši vlasnk Alfe, nekakav Mahir, imao veze s Bošnjačkom, ali je poslije osnovao TV Alfa koja je poslije prešla u Avazove ruke...

Pojašnjenje: Dakle: Mahir se rastao s Bosnjackom prije nego je Visoki predstavnik ukinuo.
Last edited by Faust on 20/04/2008 01:08, edited 1 time in total.
User avatar
Ergot
Posts: 1019
Joined: 27/03/2004 23:00
Location: dislocation

#5 Re: Bosnjacka televizija

Post by Ergot »

Faust wrote:
d2 wrote:koliko znam Alfa je kupila to sve (dozvolu, frekvenciju) i fakticki emituje na njihovoj frekvenciji
Ne, Alfa (Avaz) je kupio Alfu, ne i Bošnjačku televiziju. Jeste taj bivši vlasnk Alfe, nekakav Mahir, imao veze s Bošnjačkom, ali je poslije osnovao TV Alfa koja je poslije prešla u Avazove ruke...
Mene samo Pašan zanima u životu, džaba im tornjevi, televizije brda i doline. Hoću, prije nego što umrem, da još jednom čujem "Ala bješe hajvan Hadži-Baba Rahman". :D :D :D
User avatar
Bea_Trix
Posts: 2954
Joined: 28/04/2007 17:37
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#6 Re: Bosnjacka televizija

Post by Bea_Trix »

Broj 343 - 09.01.2004
Piše: Emir Imamović
Emir Suljagić
Iz dvorišta se pruža divan pogled na Sarajevo: toliko divan da je potpuno jasno zašto su četnici baš tu postavili i do kraja opsade držali tenk. Mala, očito na brzinu popravljena kuća, pored čijih ulaznih vrata umjesto table s brojem stoji natpis "RTV Alfa", slikovito govori kako tu, na Vracama, na samoj granici glavnog grada Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, životari još jedna radio-televizijska kuća čiji se signal prostire samo u najužem komšiluku.

Ulazimo. I odmah izlazimo. Mladić u papučama, na naše predstavljanje i traženje direktora Mahira Žiške, instruira: "On je dole." Stepenicama sa oštrim zakrivljenjem silazimo sprat niže. Iza vrata, u tamnom hodniku u kojem dvoje pravi gužvu, a troje gubi svijest zbog nedostatka kiseonika, dočekuje nas muškarac pod vunenom kapom nalakćen na mali šank i pas nepoznate vrste, ne veći od petolitarskog kanistera, svezan za nešto što bi mogla biti cijev za plin. Slušamo instrukcije i skrećemo desno, u zadimljenu prostoriju u kojoj tri plavokose žene u punoj zimskoj opremi pogledom odaju nezainteresiranost, pa nastavljamo pravo, preko škripućeg poda do vrata kancelarije direktora.

Stvarnost i planovi Zalizan, sa dizajniranom bradom, u tamnom odijelu, Mahir Žiško sam sjedi iza kompjutera, printera, faxa. Sve podsjeća na prevaru. Na prvi pogled. A prvi pogled, ponekad, vara. Jer tu (u kući koja je nekada pripadala Goranu Pandureviću, osumnjičenom za ratni zločin silovanja, pa oslobođenom), ali i u Beogradu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani, Rijeci i Sofiji nastaje balkanska televizijska mreža - Balkan News Network (BNN)!

Mahir Žiško, nekadašnji predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza, bivši suvlasnik NTV Hayat, vlasnik Bošnjačko-muslimanskog radija Hayat, suosnivač Bošnjačke televizije, koju je preko noći izgubio od braće Latić i aktuelnog glodura Ljiljana Mensura Brdara, bliski prijatelj jednog od najagresivnijih esdeaovaca Omera Behmena i vlasnik RTV Alfa, ne krije kako je regionalna TV mreža njegova ideja i kako će zaživjeti već u februaru ove godine.

Mrežu pomalo ambicioznog imena činit će sedam televizijskih stanica od Slovenije do Turske. "Nismo željeli buditi bilo kakve asocijacije na bivšu Jugoslaviju, pa smo odlučili da to bude balkanski projekt", kaže Žiško. Kontroverze će, međutim, biti neizbježne. U vjerovatno najveću TV mrežu na Balkanu bit će uključeni slovenačka TV PIKA, grčka TV ALFA, skopska A1TV, bugarski TV Balkan, riječka TV RI, beogradska televizija BK i sarajevska RTV Alfa. U vlasništvu Bogoljuba Karića, jednog od miljenika režima Slobodana Miloševića, BKTV dio je poslovne imperije koja se proteže na nekoliko kontinenata. Sve to u velikoj mjeri odudara od atmosfere na Vracama, ali, prema Žiškinim riječima, svi partneri su u mrežu ušli na ravnopravnim osnovama.

"U ovom času nam fali 300.000 KM da unaprijedimo televiziju. Imat ćemo tri sata programa na mreži, i mislim da smo spremni da to učinimo", kaže Žiško. Upravo prema ugovoru između članica, svaka će televizija imati tri sata programa u zajedničkoj shemi. U usporedbi sa ostalim televizijama, RTV Alfa, sa svojih 30 zaposlenih i programom u povoju, čini se najslabijom karikom. Žiško, međutim, ne sumnja u to da je njegova televizija dorasla tom izazovu. Zapravo, na bosanskom tržištu i sa programom koji ima, RTV Alfa i nema drugog izlaza. Kao članica mreže, ova je kuća, međutim, nešto sasvim drugo: BNN je, između ostalih stvari, nedavno od BBC-ja kupila i licencu za Milionera i već u februaru bi trebalo početi njegovo emitiranje u BiH. Baš kao i kviza Hugo.

Splet iznuđenih okolnosti Televizija Mahira Žiške ima još problema: njena gledanost u odnosu na druge televizije jeste minimalna. Vjerovatno kao i vlasnici ostalih bh. televizija, Žiško za malu gledanost krivi CRA, iznoseći pritom i vrlo ozbiljne optužbe: "Mislim da tamo ima ljudi koji ne rade za interes bh. televizija."

Pitanje je, dakle, šta je Alfu, osim dobre volje, uvelo u mrežu velikih balkanskih televizija? Svi tehnički problemi su u toj priči zanemarivi: Alfa se uskoro seli u nove prostorije, ukoliko i ne dobije mogućnost postavljanja jačih predajnika, ulaskom u kablovske sisteme u Sarajevu, srednjoj Bosni i Mostaru pokrit će slikom značajan dio teritorija; za produkciju programa može koristiti izuzetno modernu tehniku televizije braće Karić… Mahira Žišku je zapravo "sunce obasjalo" onoga trenutka kada su propali njegovi pregovori sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem o kupovini Alfe, kada je isti taj Pink uzimanjem malih TV stanica u RS-u naprosto natjerao konkurenciju na širenje i kada je postalo moguće ujedinjavanje koje balkanski prostor čini atraktivnim. Računica je tu prosta: svaki licencni program je jeftiniji ukoliko je broj potencijalnih gledalaca veći; svaki licencni, skupi program se (logično) lakše isplati na tržištu od preko 20 miliona ljudi, a ti milioni privlače oglašivače koji s mrežom mogu sklapati paket-aranžmane za cijelo područje, ili poslovati sa kućama koje je čine. U procesu koji je neminovan, Alfa je bila jedina zainteresirana, samostalna i otvorena, i zapravo osuđena na saradnju.

Da je cijela stvar ozbiljna svjedoče i slike iz "tajnih" prostorija trošne kuće na Vracama: u malim, ali funkcionalnim i opremljenim režijskim prostorima Žiško s optimizmom pokazuje špice informativnog, zabavnog, sportskog, te specijaliziranih programa BNN-a. Sudeći po dizajnu, za čije kompletiranje je potreban još jedino znak BNN-a, zajedničko djelovanje je shvaćeno krajnje ozbiljno. Onako kako je zapravo i pripremano: nije li naivno vjerovati da je BK Sound, muzički dio BK carstva, potpisao ugovor s nizom balkanskih zvijezda, čije je gostovanje sada zagarantirano u programu BK televizije, odnosno BNN-a?

Šok za uspostavu sistema Među akvizicijama diskografske kuće braće Karić je i najveća zvijezda turbo-folka u dijelu svijeta gdje se ta muzika sluša - Svetlana Ceca Ražnatović. Upravo je ona razlog što je RTV Alfa privukla pažnju mjesec dana prije početka rada mreže i u trenutku kada se pred kamerama Mahira Žiške izmjenjuje onaj koga njegovi uposlenici odvuku na Vrace i ko ne pruži otpor. U vjerovatno najgorem programu u Sarajevu (dobro, ne sigurno najgorem, za to se priznanje bore RTV Vogošća i NTV 99) pojavila se - Ceca. Ne u spotu, ne na zaleđenoj fotografiji, ne u intervjuu preuzetom od BK televizije, već u emisiji snimljenoj isključivo za Alfu!

Bio je to prvi intervju donedavne zatvorenice, udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana za neki medij iz Bosne i Hercegovine od početka rata. Također, bio je to intervju sa najmanje očekivanim krajem: na odjavnoj špici je pisalo - Sarajevu s ljubavlju, Svetlana Ceca Ražnatović!?

Razgovor prekidan spotovima bio je novinarski površan, režijski katastrofalan, moralno podnošljiv kao hvalisanje Bore Paravca da mu je otac bio četnik… Bio je to, međutim, novinarski ekskluziv i TV šok. Zbilja, nema medija koji ne bi objavio razgovor sa ženom filmske biografije, pjevačicom koja prodaje desetine, ako ne i stotine hiljada nosača zvuka i koja može napuniti bilo koji stadion u bilo kojem dijelu bivše Jugoslavije. Uostalom, nakon Alfe, intervju s Cecom je objavio i ugledni britanski list Independent: naravno, sa pitanjima kojih baš i nije bilo u njenom bosanskom istupu (rat, zločini, Arkan…). Šok je u ovom slučaju veći od bilo kojeg drugog efekta: Mahir Žiško, mladić čije se šerijatsko vjenčanje, snimljeno videokamerom, u Sarajevu gledalo kao događaj/dokaz buđenja novomuslimanske energije, čiji je jedan medij promovirao najcrnji nacionalizam, simbol generacije mladomuslimanskih tehnomenadžera, ali i čovjek kojem su četnici teško ranili oca i ubili dvije sestre, urednički je potpisao razgovor sa ženom čiji je muž bogatstvo stekao kamom, smanjujući broj Bošnjaka što je više mogao, čija publika se kiti četničkim znamenjem i koja važi za neokrunjenu kraljicu onih Srba što misle da je Draža Mihailović pozitivac.

Žiško tu pojavu objašnjava, pored ostalog, rečenicom da se i vrijeme i ljudi mijenjanju. Što dijelom jeste tačno. Ali je još tačnije da u takvim promjenama opstaju najžilaviji. Mahir Žiško, koji je bezočno prevaren u priči o Bošnjačkoj televiziji, jeste žilav, pomalo sretan i mudar. Jednim intervjuom je postigao veću gledanost nego za godinu dana postojanja RTV Alfa; jednim intervjuom je dokazao da ono što se čini rizičnim, zapravo ne nosi nikakvu opasnost, i privukao pažnju u finalu priprema za pokretanje balkanske TV mreže. Televizije koja svojim ekskluzivnim programima, jakom finansijskom podrškom BK kompanije i potencijalnim auditorijem od preko 20 miliona ljudi može prerasti i za sada nedodirljivu TV Pink.
User avatar
Tesssa
Posts: 3753
Joined: 29/11/2006 15:33
Location: nja nja :)
Contact:

#7 Re: Bosnjacka televizija

Post by Tesssa »

aaaaaj Bosnjacka televizija! :lol: :lol: :lol: kako sam mogla zaboraviti taj medijski biser? :D :D :D
User avatar
turban
Posts: 1847
Joined: 13/01/2008 08:47
Location: trazim ga

#8 Re: Bosnjacka televizija

Post by turban »

Ima li ista gore I GADNIJE na dunjaluku u ovih zadnih 60 godina unazad od RadioTelevizijeSrbije???Pa ona Paljanska Srna?!Nikako njima nemoze biti pandam.
Ovdje je izuzetno na cjeni pljuvanje po svemo sto je vezano za Bosnjake.Prepoznatljiv svjet... :run:
d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#9 Re: Bosnjacka televizija

Post by d2 »

Faust wrote:
d2 wrote:koliko znam Alfa je kupila to sve (dozvolu, frekvenciju) i fakticki emituje na njihovoj frekvenciji
Ne, Alfa (Avaz) je kupio Alfu, ne i Bošnjačku televiziju. Jeste taj bivši vlasnk Alfe, nekakav Mahir, imao veze s Bošnjačkom, ali je poslije osnovao TV Alfa koja je poslije prešla u Avazove ruke...

Pojašnjenje: Dakle: Mahir se rastao s Bosnjackom prije nego je Visoki predstavnik ukinuo.

aaaa dobro dobro, do mene
d2
Posts: 6237
Joined: 15/03/2007 04:52
Location: Grbavica

#10 Re: Bosnjacka televizija

Post by d2 »

Bea_Trix wrote:Broj 343 - 09.01.2004
Piše: Emir Imamović
Emir Suljagić
Iz dvorišta se pruža divan pogled na Sarajevo: toliko divan da je potpuno jasno zašto su četnici baš tu postavili i do kraja opsade držali tenk. Mala, očito na brzinu popravljena kuća, pored čijih ulaznih vrata umjesto table s brojem stoji natpis "RTV Alfa", slikovito govori kako tu, na Vracama, na samoj granici glavnog grada Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, životari još jedna radio-televizijska kuća čiji se signal prostire samo u najužem komšiluku.
a prosle su 4 godine
User avatar
Faust
Posts: 1162
Joined: 20/10/2005 23:38
Location: Ni pakao ni raj

#11 Re: Bosnjacka televizija

Post by Faust »

turban wrote:Ima li ista gore I GADNIJE na dunjaluku u ovih zadnih 60 godina unazad od RadioTelevizijeSrbije???Pa ona Paljanska Srna?!Nikako njima nemoze biti pandam.
Ovdje je izuzetno na cjeni pljuvanje po svemo sto je vezano za Bosnjake.Prepoznatljiv svjet... :run:
Znači: ako neko hoće reći nešto o medijima bilo gdje u svijetu, uvijek mora imati napomenu da je paljanska televizija - televizija zla, kao i RTS? Ili, mora imati na umu da ako postoje ove dvije televizijske stanice, svim drugima je dozvoljeno da rade šta hoće i da svi moraju da govore: aman jarabi, dobrog programa!
E sad da sam ponosan Bošnjak što me svrstaše u istu nacionalnu kategoriju Mahira - nisam...
Ima li dobrog programa u Sjevernoj Koreji, ili je i njihova televizija bolja od RTS-a i RTRS-a?

Da dodam: Sve što zakači na sebe pridjev "bošnjački/a/o je dobro?
Last edited by Faust on 20/04/2008 11:09, edited 1 time in total.
User avatar
turban
Posts: 1847
Joined: 13/01/2008 08:47
Location: trazim ga

#12 Re: Bosnjacka televizija

Post by turban »

Hajmo malo da se pravimo Englezi... :zzzz:
User avatar
lady midnight
Posts: 2624
Joined: 24/04/2007 16:06
Location: iznad oblaka

#13 Re: Bosnjacka televizija

Post by lady midnight »

ima li iko ikakav klip da postavi :D
za nas koji nismo imali priliku da uzhivamo u mahirovoj i laticevoj genijalnosti kad je bilo vrijeme za to :D :D

a shto propadoshe, majku mu - bice da je tu UDBA umijeshala svoje prste :lol: :lol: :lol:

evo sad chitam, sve slijedeci linkove sa foruma :D komentare na BH muslim monitoru :-) na tekst od ahmeda burica o dzhamijama, i neka revna chitatlejka je prvo ostavila komentar, da bi se malo kasnije javila sa slijedecim vapajem:
Mozda nijesam smjela reci ovo gore!Sad sam imala malu saobracajnu nezgodu.Udbas je mozda i slucajno udario u auto u kojem sam bila i to na mjestu gdje sam sjedjela.Imao je prostora za kretanje i nije morao da udari ali je udario.Nista me nije boljelo u tom momentu a sad kicma boli i vrat i lopatica.Ups!Usi UDBE slusaju!Upozoravaju i udaraju!Ups! :upset
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga
Posts: 14873
Joined: 20/12/2006 16:59

#14 Re: Bosnjacka televizija

Post by StupskaBitanga »

Bea_Trix wrote:Broj 343 - 09.01.2004
Piše: Emir Imamović
Emir Suljagić
Iz dvorišta se pruža divan pogled na Sarajevo: toliko divan da je potpuno jasno zašto su četnici baš tu postavili i do kraja opsade držali tenk. Mala, očito na brzinu popravljena kuća, pored čijih ulaznih vrata umjesto table s brojem stoji natpis "RTV Alfa", slikovito govori kako tu, na Vracama, na samoj granici glavnog grada Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, životari još jedna radio-televizijska kuća čiji se signal prostire samo u najužem komšiluku.

Ulazimo. I odmah izlazimo. Mladić u papučama, na naše predstavljanje i traženje direktora Mahira Žiške, instruira: "On je dole." Stepenicama sa oštrim zakrivljenjem silazimo sprat niže. Iza vrata, u tamnom hodniku u kojem dvoje pravi gužvu, a troje gubi svijest zbog nedostatka kiseonika, dočekuje nas muškarac pod vunenom kapom nalakćen na mali šank i pas nepoznate vrste, ne veći od petolitarskog kanistera, svezan za nešto što bi mogla biti cijev za plin. Slušamo instrukcije i skrećemo desno, u zadimljenu prostoriju u kojoj tri plavokose žene u punoj zimskoj opremi pogledom odaju nezainteresiranost, pa nastavljamo pravo, preko škripućeg poda do vrata kancelarije direktora.

Stvarnost i planovi Zalizan, sa dizajniranom bradom, u tamnom odijelu, Mahir Žiško sam sjedi iza kompjutera, printera, faxa. Sve podsjeća na prevaru. Na prvi pogled. A prvi pogled, ponekad, vara. Jer tu (u kući koja je nekada pripadala Goranu Pandureviću, osumnjičenom za ratni zločin silovanja, pa oslobođenom), ali i u Beogradu, Skoplju, Podgorici, Ljubljani, Rijeci i Sofiji nastaje balkanska televizijska mreža - Balkan News Network (BNN)!

Mahir Žiško, nekadašnji predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza, bivši suvlasnik NTV Hayat, vlasnik Bošnjačko-muslimanskog radija Hayat, suosnivač Bošnjačke televizije, koju je preko noći izgubio od braće Latić i aktuelnog glodura Ljiljana Mensura Brdara, bliski prijatelj jednog od najagresivnijih esdeaovaca Omera Behmena i vlasnik RTV Alfa, ne krije kako je regionalna TV mreža njegova ideja i kako će zaživjeti već u februaru ove godine.

Mrežu pomalo ambicioznog imena činit će sedam televizijskih stanica od Slovenije do Turske. "Nismo željeli buditi bilo kakve asocijacije na bivšu Jugoslaviju, pa smo odlučili da to bude balkanski projekt", kaže Žiško. Kontroverze će, međutim, biti neizbježne. U vjerovatno najveću TV mrežu na Balkanu bit će uključeni slovenačka TV PIKA, grčka TV ALFA, skopska A1TV, bugarski TV Balkan, riječka TV RI, beogradska televizija BK i sarajevska RTV Alfa. U vlasništvu Bogoljuba Karića, jednog od miljenika režima Slobodana Miloševića, BKTV dio je poslovne imperije koja se proteže na nekoliko kontinenata. Sve to u velikoj mjeri odudara od atmosfere na Vracama, ali, prema Žiškinim riječima, svi partneri su u mrežu ušli na ravnopravnim osnovama.

"U ovom času nam fali 300.000 KM da unaprijedimo televiziju. Imat ćemo tri sata programa na mreži, i mislim da smo spremni da to učinimo", kaže Žiško. Upravo prema ugovoru između članica, svaka će televizija imati tri sata programa u zajedničkoj shemi. U usporedbi sa ostalim televizijama, RTV Alfa, sa svojih 30 zaposlenih i programom u povoju, čini se najslabijom karikom. Žiško, međutim, ne sumnja u to da je njegova televizija dorasla tom izazovu. Zapravo, na bosanskom tržištu i sa programom koji ima, RTV Alfa i nema drugog izlaza. Kao članica mreže, ova je kuća, međutim, nešto sasvim drugo: BNN je, između ostalih stvari, nedavno od BBC-ja kupila i licencu za Milionera i već u februaru bi trebalo početi njegovo emitiranje u BiH. Baš kao i kviza Hugo.

Splet iznuđenih okolnosti Televizija Mahira Žiške ima još problema: njena gledanost u odnosu na druge televizije jeste minimalna. Vjerovatno kao i vlasnici ostalih bh. televizija, Žiško za malu gledanost krivi CRA, iznoseći pritom i vrlo ozbiljne optužbe: "Mislim da tamo ima ljudi koji ne rade za interes bh. televizija."

Pitanje je, dakle, šta je Alfu, osim dobre volje, uvelo u mrežu velikih balkanskih televizija? Svi tehnički problemi su u toj priči zanemarivi: Alfa se uskoro seli u nove prostorije, ukoliko i ne dobije mogućnost postavljanja jačih predajnika, ulaskom u kablovske sisteme u Sarajevu, srednjoj Bosni i Mostaru pokrit će slikom značajan dio teritorija; za produkciju programa može koristiti izuzetno modernu tehniku televizije braće Karić… Mahira Žišku je zapravo "sunce obasjalo" onoga trenutka kada su propali njegovi pregovori sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem o kupovini Alfe, kada je isti taj Pink uzimanjem malih TV stanica u RS-u naprosto natjerao konkurenciju na širenje i kada je postalo moguće ujedinjavanje koje balkanski prostor čini atraktivnim. Računica je tu prosta: svaki licencni program je jeftiniji ukoliko je broj potencijalnih gledalaca veći; svaki licencni, skupi program se (logično) lakše isplati na tržištu od preko 20 miliona ljudi, a ti milioni privlače oglašivače koji s mrežom mogu sklapati paket-aranžmane za cijelo područje, ili poslovati sa kućama koje je čine. U procesu koji je neminovan, Alfa je bila jedina zainteresirana, samostalna i otvorena, i zapravo osuđena na saradnju.

Da je cijela stvar ozbiljna svjedoče i slike iz "tajnih" prostorija trošne kuće na Vracama: u malim, ali funkcionalnim i opremljenim režijskim prostorima Žiško s optimizmom pokazuje špice informativnog, zabavnog, sportskog, te specijaliziranih programa BNN-a. Sudeći po dizajnu, za čije kompletiranje je potreban još jedino znak BNN-a, zajedničko djelovanje je shvaćeno krajnje ozbiljno. Onako kako je zapravo i pripremano: nije li naivno vjerovati da je BK Sound, muzički dio BK carstva, potpisao ugovor s nizom balkanskih zvijezda, čije je gostovanje sada zagarantirano u programu BK televizije, odnosno BNN-a?

Šok za uspostavu sistema Među akvizicijama diskografske kuće braće Karić je i najveća zvijezda turbo-folka u dijelu svijeta gdje se ta muzika sluša - Svetlana Ceca Ražnatović. Upravo je ona razlog što je RTV Alfa privukla pažnju mjesec dana prije početka rada mreže i u trenutku kada se pred kamerama Mahira Žiške izmjenjuje onaj koga njegovi uposlenici odvuku na Vrace i ko ne pruži otpor. U vjerovatno najgorem programu u Sarajevu (dobro, ne sigurno najgorem, za to se priznanje bore RTV Vogošća i NTV 99) pojavila se - Ceca. Ne u spotu, ne na zaleđenoj fotografiji, ne u intervjuu preuzetom od BK televizije, već u emisiji snimljenoj isključivo za Alfu!

Bio je to prvi intervju donedavne zatvorenice, udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana za neki medij iz Bosne i Hercegovine od početka rata. Također, bio je to intervju sa najmanje očekivanim krajem: na odjavnoj špici je pisalo - Sarajevu s ljubavlju, Svetlana Ceca Ražnatović!?

Razgovor prekidan spotovima bio je novinarski površan, režijski katastrofalan, moralno podnošljiv kao hvalisanje Bore Paravca da mu je otac bio četnik… Bio je to, međutim, novinarski ekskluziv i TV šok. Zbilja, nema medija koji ne bi objavio razgovor sa ženom filmske biografije, pjevačicom koja prodaje desetine, ako ne i stotine hiljada nosača zvuka i koja može napuniti bilo koji stadion u bilo kojem dijelu bivše Jugoslavije. Uostalom, nakon Alfe, intervju s Cecom je objavio i ugledni britanski list Independent: naravno, sa pitanjima kojih baš i nije bilo u njenom bosanskom istupu (rat, zločini, Arkan…). Šok je u ovom slučaju veći od bilo kojeg drugog efekta: Mahir Žiško, mladić čije se šerijatsko vjenčanje, snimljeno videokamerom, u Sarajevu gledalo kao događaj/dokaz buđenja novomuslimanske energije, čiji je jedan medij promovirao najcrnji nacionalizam, simbol generacije mladomuslimanskih tehnomenadžera, ali i čovjek kojem su četnici teško ranili oca i ubili dvije sestre, urednički je potpisao razgovor sa ženom čiji je muž bogatstvo stekao kamom, smanjujući broj Bošnjaka što je više mogao, čija publika se kiti četničkim znamenjem i koja važi za neokrunjenu kraljicu onih Srba što misle da je Draža Mihailović pozitivac.

Žiško tu pojavu objašnjava, pored ostalog, rečenicom da se i vrijeme i ljudi mijenjanju. Što dijelom jeste tačno. Ali je još tačnije da u takvim promjenama opstaju najžilaviji. Mahir Žiško, koji je bezočno prevaren u priči o Bošnjačkoj televiziji, jeste žilav, pomalo sretan i mudar. Jednim intervjuom je postigao veću gledanost nego za godinu dana postojanja RTV Alfa; jednim intervjuom je dokazao da ono što se čini rizičnim, zapravo ne nosi nikakvu opasnost, i privukao pažnju u finalu priprema za pokretanje balkanske TV mreže. Televizije koja svojim ekskluzivnim programima, jakom finansijskom podrškom BK kompanije i potencijalnim auditorijem od preko 20 miliona ljudi može prerasti i za sada nedodirljivu TV Pink.

kak je propala BK imperija Bogoljub Karić tako je i RTV Alfa zajedno s njim
doduše ostao je radio al ipak ej i on propao
shin
Posts: 7092
Joined: 19/09/2005 10:52

#15 Re: Bosnjacka televizija

Post by shin »

Image

Sta je ovo majko :lol: :lol: :lol:

Vidi fesa na slovu ''b'' :lol: :lol: :lol:

Nisam ja nikad cuo za ovaj kanal, ovo je genijalno :lol: :lol: :lol:
User avatar
Tesssa
Posts: 3753
Joined: 29/11/2006 15:33
Location: nja nja :)
Contact:

#16 Re: Bosnjacka televizija

Post by Tesssa »

lady midnight wrote:evo sad chitam, sve slijedeci linkove sa foruma :D komentare na BH muslim monitoru :-) na tekst od ahmeda burica o dzhamijama, i neka revna chitatlejka je prvo ostavila komentar, da bi se malo kasnije javila sa slijedecim vapajem:
Mozda nijesam smjela reci ovo gore!Sad sam imala malu saobracajnu nezgodu.Udbas je mozda i slucajno udario u auto u kojem sam bila i to na mjestu gdje sam sjedjela.Imao je prostora za kretanje i nije morao da udari ali je udario.Nista me nije boljelo u tom momentu a sad kicma boli i vrat i lopatica.Ups!Usi UDBE slusaju!Upozoravaju i udaraju!Ups! :upset
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock: :run: :lol: :lol: :lol:
The__Doctor
Posts: 456
Joined: 07/02/2008 19:28
Location: Capajebo

#17 Re: Bosnjacka televizija

Post by The__Doctor »

shin wrote:Image

Sta je ovo majko :lol: :lol: :lol:

Vidi fesa na slovu ''b'' :lol: :lol: :lol:

Nisam ja nikad cuo za ovaj kanal, ovo je genijalno :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: dobro ti skuzi ovo sa fesom ja nisam ni primjetio :D
User avatar
Bea_Trix
Posts: 2954
Joined: 28/04/2007 17:37
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#18 Re: Bosnjacka televizija

Post by Bea_Trix »

zao mi je lady, ali zacudo - nema nekih klipova.
ova je tema prosto vapaj za dokumentacijom, bila bi takva steta da nigdje nisu ostali sacuvani prilozi, pogotovo oni zabavnoga karaktera.

:D

ako se neko sjeca priloga, moze i opricati. u nedostatku vizuelne podrske pamcenju :D
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#19 Re: Bosnjacka televizija

Post by mamica papucarka »

...
Last edited by mamica papucarka on 20/04/2008 17:45, edited 1 time in total.
User avatar
Bea_Trix
Posts: 2954
Joined: 28/04/2007 17:37
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#20 Re: Bosnjacka televizija

Post by Bea_Trix »

Pashan :oops: :D :skoljka:
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#21 Re: Bosnjacka televizija

Post by mamica papucarka »

Bea_Trix wrote:Pashan :oops: :D :skoljka:
Last edited by mamica papucarka on 20/04/2008 17:45, edited 1 time in total.
ninja-san
Posts: 406
Joined: 11/01/2007 11:04
Location: Sarajevo

#22 Re: Bosnjacka televizija

Post by ninja-san »

"Bosnjacka" televizija je veliki dio inventara proslijedila RTV Vogosca. Ono sto je caka je da rtv vogosca kao i opcina vogosca imaju zelene web stranice da se Teheran ne bi postidio....

Koliko se sjecam Pashan je, Bog da mu dushu prosti, umro prije par godina i nagadjalo se cak i da je AIDS, i uglavnom sjecam se da je oko toga neka afera prilicna bila.

Njegova partnerica Aida je uposlenica OBN-a i emancipirala se prilicno.(inace supruga jednog uposlenika rtv vogosca)

Uglavnom, RTV Vogoca je kao i "Bosnjacka TV" prilicno Teheranski orijentirana i emitira one IRIB programe.....

MOje misljenje je da treba stati u kraj svakom medijskom radikalizmu.....
User avatar
irfan2
Posts: 3656
Joined: 09/04/2004 22:41
Location: sarajevo

#23 Re: Bosnjacka televizija

Post by irfan2 »

lady midnight wrote:ima li iko ikakav klip da postavi :D
za nas koji nismo imali priliku da uzhivamo u mahirovoj i laticevoj genijalnosti kad je bilo vrijeme za to :D :D

a shto propadoshe, majku mu - bice da je tu UDBA umijeshala svoje prste :lol: :lol: :lol:

evo sad chitam, sve slijedeci linkove sa foruma :D komentare na BH muslim monitoru :-) na tekst od ahmeda burica o dzhamijama, i neka revna chitatlejka je prvo ostavila komentar, da bi se malo kasnije javila sa slijedecim vapajem:
Mozda nijesam smjela reci ovo gore!Sad sam imala malu saobracajnu nezgodu.Udbas je mozda i slucajno udario u auto u kojem sam bila i to na mjestu gdje sam sjedjela.Imao je prostora za kretanje i nije morao da udari ali je udario.Nista me nije boljelo u tom momentu a sad kicma boli i vrat i lopatica.Ups!Usi UDBE slusaju!Upozoravaju i udaraju!Ups! :upset
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
ako je zaebancija, bas je super :D .. ako nije :shock: onda ebga :D ..
uhljupce
Posts: 240
Joined: 16/05/2007 02:02

#24 Re: Bosnjacka televizija

Post by uhljupce »

ninja-san wrote:"Bosnjacka" televizija je veliki dio inventara proslijedila RTV Vogosca. Ono sto je caka je da rtv vogosca kao i opcina vogosca imaju zelene web stranice da se Teheran ne bi postidio....


Uglavnom, RTV Vogoca je kao i "Bosnjacka TV" prilicno Teheranski orijentirana i emitira one IRIB programe.....

MOje misljenje je da treba stati u kraj svakom medijskom radikalizmu.....
Bosnjacka TV je TREBALA veliki dio inventara proslijediti TV Vogosca. Prije nekoliko godina Latici su trebali kupiti Vogoscu, ali to se nije desilo. A prije neki dan Bosnjaci (mislim uposlenici Bosnjacke TV) onemogucili su pristup Vogoscanima Grdonju.
Bosnjaci uzimaju novac za "rentanje" zemljista na Grdonju koje nije njihovo.
Web stranica opcine Vogosca je zelena od kada postoji, jos od vladavine SDP-a i nacelnika Ovcine. Web sajt rtv Vogosca i nije bas zelen.
RTV Vogosca nije "Teheranski orjentirana" ... Irib emituje zato sto je jedan predajnik vlasnistvo Iranaca ...
Bosnjacka TV kupila je TV X ... I trebali bi poceti emitovati na njihovoj frekvenciji, sa druge strane kruzi prica da se Bosnjacka raspada i da su trenutno u fazi "haj' da se rastalimo" .....
User avatar
Luke Perry
Posts: 1862
Joined: 07/04/2008 17:59

#25 Re: Bosnjacka televizija

Post by Luke Perry »

zbog dugova i neizmirenih obaveza
Jebote koji su to pacijenti. Dobrovoljno napisati tako nesto... valjda ocekuju pomoc, sazaljenje :?
Post Reply