To je to samo je problem to ako se prelije iz jednog korpusa u drugi, ipak se treba gledati na marze.cyprus wrote:Ja nemam pojma jel ko koga ovdje reketiro i jel bila ta Ešerihija... Ali sve mi se čini da je poenta teme ova: ako Bošnjaka reketira Hrvat onda je to fašitam... a ako Bošnjak reketira Bošnjaka ili Hrvat Hrvata... nikom ništa
Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
- BHCluster
#101 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
- Damir_5
#102 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Sve su te vase price OK, medjutim da li ste stvarno tako naivni da mislite da Bosnjak iz recimo Sarajeva nece imati problema sto je Bosnjak ako investira u zapadnu, a u isto vrijeme bosnjacka djeca iz zapadne moraju ulaziti na sporedan ulaz u skole ili ici iskljucivo u popodnevnu smijenu?
Ja znam da su mnogi zainteresirani da banaliziraju ovaj fasizam, medjutim ne moze se to banalizirati. Nazovimo stvari pravim imenom i to ce biti to. U suprotnom ako to opravdavamo onda smo i sami fasisti i zasluzujemo da budemo na samom dnu Europe u svemu. Mislim mozes se ti praviti blesav, medjutim kad oni "tvoji" pocnu dobivati nogu u guzicu u sredinama gdje danas uzimaju milione, onda ces vidjeti kako je tesko prodati kolicinu uvezene robe iskljucivo u zapadnoj. Radite protiv sebe, taj ce vas fasizam pojesti.
Ja znam da su mnogi zainteresirani da banaliziraju ovaj fasizam, medjutim ne moze se to banalizirati. Nazovimo stvari pravim imenom i to ce biti to. U suprotnom ako to opravdavamo onda smo i sami fasisti i zasluzujemo da budemo na samom dnu Europe u svemu. Mislim mozes se ti praviti blesav, medjutim kad oni "tvoji" pocnu dobivati nogu u guzicu u sredinama gdje danas uzimaju milione, onda ces vidjeti kako je tesko prodati kolicinu uvezene robe iskljucivo u zapadnoj. Radite protiv sebe, taj ce vas fasizam pojesti.
Last edited by Damir_5 on 08/03/2013 17:48, edited 1 time in total.
- dustaban
#103 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Glede Mije Brajkovica...
Notorna je istina da je TLM Sibenik za namjestanje kapitalizacije Aluminija Miju Brajkovica pocastio ovom kucom

Ali to je bilo prije desetak i vise godina, tako da se ne bismo trebali sa ovim zamariti

Notorna je istina da je TLM Sibenik za namjestanje kapitalizacije Aluminija Miju Brajkovica pocastio ovom kucom

Ali to je bilo prije desetak i vise godina, tako da se ne bismo trebali sa ovim zamariti
- webby-x
#104 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Kakav kretenski naslov.

- webby-x
#105 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Kao i inače od dotičnog autora.vaučer wrote:Koje smeće od teme.
Ako lik ima preko 20 godina, zaprepašten sam.
-
HM 2011
#106 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini! - Bošnjaci sami sebe maltretiraju u zap. Hercegovini....
Bošnjačke privrednike maltretiraju u zapadnoj Hercegovini....
Bošnjačke privrednike maltretiraju u zapadnoj Hercegovini....
-
palermo
#107 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Pa može imati problema, ali sasvim sigurno ima mnogo načina da se tome suprostavi. Ako hoće, i ako zaista ima dovoljno interesa za biznis.Damir_5 wrote:Sve su te vase price OK, medjutim da li ste stvarno tako naivni da mislite da Bosnjak iz recimo Sarajeva nece imati problema sto je Bosnjak ako investira u zapadnu, a u isto vrijeme bosnjacka djeca iz zapadne moraju ulaziti na sporedan ulaz u skole ili ici iskljucivo u popodnevnu smijenu?
I opet, zamolio bih te da prestaneš sa praksom da Mostar podvodiš pod zapadnu Hercegovinu. Ti se ubi braneći ovdje Bošnjake, i onda onako usput dodijeliš Mostar zapadnoj Hercegovini, tj, moliću lijepo, Hrvatima....
-
blue033
#108 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Gledano površno ovo bi moglo biti istinito, ali čitanjem između redova jedini mogući zaključak je da su Bošnjački političari vrlo "jeftini" pa svako može doći u Sarajevo i raditi šta hoće, uz malo novca u koverti. Misliš da Srbi i Hrvati ne plaćaju reket po Sarajevu?? Problem je što su Bošnjaci pa i Srbi vrlo "jeftini", a Hrvati globalno nisu ( čitaj malo njihove portale pa vidi šta se kod njih dešava u hr). Ceca recimo nikad neće pjevati u Dubrovniku i Vukovaru, jer Hrvati pamte, u Sarajevu recimo može simultano napuniti dva stadiona pa da je helikopterom voze malo na jedan malo na drugi.Damir_5 wrote:
Samo na podrucju Sarajeva mnostvo zapadno-hercegovackih tajkuna povezanih sa HDZ-om ima svoje biznise i to godinama i niko ih ne maltretira ili reketira. Recimo ona plava zgrada Otoci u Sarajevu, vlasnik HDZ tajkun iz Ljubuskog, ona Tibra, sto pravi u Sarajevu urbicid nesto slicno, kako oni mogu imati biznis sasvim normalno u Sarajevu, a Bosnjaci se sikaniraju u zapadnoj?
Da li je rjesenje u politici oko za oko, zub za zub, da li banda iz HDZ jedino to razumije? O kakvoj mi ekonomiji treba da pricamo na nivou BiH kad se ovakve stvari desavaju prema bosnjackim firmama u FBIH, a kamoli kod cetnika i to u godini 2013?
Da ovdje živi normalan narod ti Tibrini stanovi bi bili samo još jedan spomenik gluposti u Sarajevu, ali ni narod nije bolji od političara, kupuju tamo stanove kao ludi.
- Damir_5
#109 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Znas koje je moje mjerilo? Ako se fasistima ne svidja, onda nema da nije dobro. Ja mislim na one prave fasiste, tako da me razumijes, znaci ne po onoj otrcanoj frazi koja se upotrebljavala od komunista, gdje su sve koji ne misle kao oni proglasavali fasistima, nego stvarno mislim na one prave fasiste koji na sve nacine blokiraju ovu drzavu da napreduje i koji ovu drzavu drze evo vec vise od dvije decenije kao taoca njihovih fasistickih djelovanja. Cuj 2013 godine djeca odredjene nacionalnosti moraju ulaziti na sporedan ulaz u skole?webby-x wrote:Kao i inače od dotičnog autora.vaučer wrote:Koje smeće od teme.
Ako lik ima preko 20 godina, zaprepašten sam.
-
ime_kojeg_nema
#110 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
koliko sam razumio tebi je thompson idol a on je cijenjen u tim krajevima, pa eto probaj mu pisati da ucini nesto povodom ugrozenih bosnjaka... ili otidji u te krajeve pa im objasni kako i bosnjaci vole thompsona.Damir_5 wrote:Sve su te vase price OK, medjutim da li ste stvarno tako naivni da mislite da Bosnjak iz recimo Sarajeva nece imati problema sto je Bosnjak ako investira u zapadnu, a u isto vrijeme bosnjacka djeca iz zapadne moraju ulaziti na sporedan ulaz u skole ili ici iskljucivo u popodnevnu smijenu?
- webby-x
#111 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Razumijem. Pogledaj se u ogledalo.Damir_5 wrote:Ja mislim na one prave fasiste, tako da me razumijes ...
-
Scopio
#112 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
A jesi se više dovezo tih vrata, daj reci koliko ima tih škola?
Last edited by Scopio on 08/03/2013 18:05, edited 1 time in total.
- limeni
#113 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
stop majorizaciji cevapa u BiH
-
neki
#114 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
moderacija, hocel napokon neko banovati ovog idiota? jednom za sva vremena 
- bato99
#115 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
limeni wrote:stop majorizaciji cevapa u BiH
- Damir_5
#116 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Klasicni spin i stara fora, prvo par letaca malo obrade temu ispljuju pokretaca teme, pa onda dolazi zadnji, obicno klon, koji poziva na baniranje? A zasto bi ti mene banirao? Zato sto postavljam teme o fasizmu? Da li bi ti sakrio fasizam? Da li se slazes s njim?neki wrote:moderacija, hocel napokon neko banovati ovog idiota? jednom za sva vremena
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#117 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Degutantno je suptilno prizivanje na linč u uvodu ove teme svih Hrvata koji kao imaju biznis u Sarajevu. Pa se onda prozivaju ljudi koji nikakve veze nemaju,a li imaju samo zato što su Hrvati. Ti Brajkovići su u Sarajevu zato što su rođaci iz Kiseljaka od Damira Hadžića. Jedanako, dok drugi graditelji muku muče sa prodajom, oni stanove prodaju kao kifle. Radi nečeg će biti da je tako... I onda se nađe ono da priziva na progon, osvetu i silnu nepravdu što Hrvati mogu u Sarajevu.
Ne znam radi čega je zatvoren Mc u Mostaru. Međutim, sasvim je moguće da je u pitanju reket, sasvim je moguće da je u pitanju reket i za tu neku Erceg bosnu.. i to se prijavi, a zadnje je, ono što se ni u ratu nije radilo, radi toga strašiti ljude ko ji su drugdje, ali su moš mislit Hrvati.
Ne znam radi čega je zatvoren Mc u Mostaru. Međutim, sasvim je moguće da je u pitanju reket, sasvim je moguće da je u pitanju reket i za tu neku Erceg bosnu.. i to se prijavi, a zadnje je, ono što se ni u ratu nije radilo, radi toga strašiti ljude ko ji su drugdje, ali su moš mislit Hrvati.
- bato99
#118 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
idi popij koju pivu,povali neku ribu...ovaj ko mulder iz x-files"fašisti su tamo negdje"..moram ih naći,misija mi je to u životuDamir_5 wrote: Klasicni spin i stara fora, prvo par letaca malo obrade temu ispljuju pokretaca teme, pa onda dolazi zadnji, obicno klon, koji poziva na baniranje? A zasto bi ti mene banirao? Zato sto postavljam teme o fasizmu? Da li bi ti sakrio fasizam? Da li se slazes s njim?
- webby-x
#119 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Tko šteti Mc-u šteti i Mepasu i njegovom vlasniku.KatarinaKosaca wrote:sasvim je moguće da je u pitanju reket i za tu neku Erceg bosnu..
Čista glupost je ovo dovoditi u ovakav bolestan kontekst.
-
neki
#120 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
da izvines 'klon' je na ovom forumu vise od 8 godina a ti mjesec dana..I da te napomenem, posto ocito nisi sam svjestan, da pricas o majorizaciji bosnjaka na cistom hrvatskom jeziku licemjeru fasistoidni. Ocigledno da nemas vise od 20 godina jer se vidi da si odrastao uz hrt i slikovnice iz Skolske knjige..Damir_5 wrote:Klasicni spin i stara fora, prvo par letaca malo obrade temu ispljuju pokretaca teme, pa onda dolazi zadnji, obicno klon, koji poziva na baniranje? A zasto bi ti mene banirao? Zato sto postavljam teme o fasizmu? Da li bi ti sakrio fasizam? Da li se slazes s njim?neki wrote:moderacija, hocel napokon neko banovati ovog idiota? jednom za sva vremena
- Damir_5
#121 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Da li je za tebe degutantno da recimo Bosnjak iz Stolca mora svom sinu prvacicu objasniti da on ne moze uci u skolu na glavni ulaz, nego da mora uci na sporedni ulaz?KatarinaKosaca wrote:Degutantno je suptilno prizivanje na linč u uvodu ove teme svih Hrvata koji kao imaju biznis u Sarajevu. Pa se onda prozivaju ljudi koji nikakve veze nemaju,a li imaju samo zato što su Hrvati. Ti Brajkovići su u Sarajevu zato što su rođaci iz Kiseljaka od Damira Hadžića. Jedanako, dok drugi graditelji muku muče sa prodajom, oni stanove prodaju kao kifle. Radi nečeg će biti da je tako... I onda se nađe ono da priziva na progon, osvetu i silnu nepravdu što Hrvati mogu u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
-
palermo
#122 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Kakve to veze ima sa temom koju si postavio ?Damir_5 wrote:Da li je za tebe degutantno da recimo Bosnjak iz Stolca mora svom sinu prvacicu objasniti da on ne moze uci u skolu na glavni ulaz, nego da mora uci na sporedni ulaz?KatarinaKosaca wrote:Degutantno je suptilno prizivanje na linč u uvodu ove teme svih Hrvata koji kao imaju biznis u Sarajevu. Pa se onda prozivaju ljudi koji nikakve veze nemaju,a li imaju samo zato što su Hrvati. Ti Brajkovići su u Sarajevu zato što su rođaci iz Kiseljaka od Damira Hadžića. Jedanako, dok drugi graditelji muku muče sa prodajom, oni stanove prodaju kao kifle. Radi nečeg će biti da je tako... I onda se nađe ono da priziva na progon, osvetu i silnu nepravdu što Hrvati mogu u Sarajevu.![]()
![]()
![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#123 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
da nije moj Nole i po Mostaru razgano poso? 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#124 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Naravno da jeste, ali je najgore što ti povlačiš paralale između toga i baš to i takvo ponašanje navodiš kao primjer šta se Hrvatima treba raditi tamo gdje su, kako kažeš Bošnjaci većinaDamir_5 wrote:Da li je za tebe degutantno da recimo Bosnjak iz Stolca mora svom sinu prvacicu objasniti da on ne moze uci u skolu na glavni ulaz, nego da mora uci na sporedni ulaz?
Inače, ne bi u priču izbili Brajkovići, otkud grade u Sarajevu i šta im se ima raditi. Sramim se ako si moj sugrađanin, i sramim se posta sa uvoda teme gdje pozivaš na linč samo po imenu i prezimenu nekoga..
- Damir_5
#125 Re: Bosnjaci se poslovno maltretiraju u zap. Hercegovini!
Ako postoji ovakva diskriminacija bosnjacke djece, onda sta govoriti o necemu drugom. Cisti fasizam, odgovorne treba hapsiti i slati na Goli Otok. Oni tjerati prvacice i ponizavati ih na njihov prvi i vjerovatno najvazniji dan u zivotu da ulazi na sporedni ulaz?Odvojene škole realnost
Još nije ukinuta podjela djece po etničkom principu
Sendung vom 06. September 2012
Vlasti Bosne i Hercegovine, u konkretnom slučaju Hercegovačko-neretvanskog kantona, nisu ispoštovale i provele odluku Općinskog suda Mostar od kraja aprila ove godine. Prema toj odluci, do 1. septembra - odnosno do početka nove školske godine - trebalo je u Stocu i Čapljini ukinuti praksu podjele djece po etničkom principu, što je pojava poznata pod nazivom "dvije škole pod jednim krovom".
Naime, po tom principu, djeca hrvatske nacionalnosti nastavu pohađaju po hrvatskom programu, a djeca povratnika - pretežno bošnjačke nacionalnosti - uče po nastavnom planu i programu Federacije BiH. U Stocu hrvatska djeca ulaze na glavni, a bošnjačka na sporedni ulaz. U Čapljini se nastava pohađa u odvojenim zgradama. Općinski sud je u presudi to nazvao segregacijom i diskriminacijom djece.
Last edited by Damir_5 on 08/03/2013 18:35, edited 1 time in total.