Bošnjaci sa Kosova traže pomoć BiH

Post Reply
simster

Post by simster »

danas wrote:
Duh bez sjekire wrote:Naprimjer,trebali bi im obijebijediti jedno mjesto u Be-ha parlamentu,a kod smo vec kod toga sandzaklijama najmanje 3-4 mjesta.
jel' ti ovo ozbiljno? :? :shock: :-?
da i hrvatima u njemackoj i argentini porijeklom iz hercegovine 4 mjesta i srbima u cikagu i sidneju porijeklom iz bih jos 4 mjesta.
Dobrusky

Post by Dobrusky »

simster wrote:
danas wrote:
Duh bez sjekire wrote:Naprimjer,trebali bi im obijebijediti jedno mjesto u Be-ha parlamentu,a kod smo vec kod toga sandzaklijama najmanje 3-4 mjesta.
jel' ti ovo ozbiljno? :? :shock: :-?
da i hrvatima u njemackoj i argentini porijeklom iz hercegovine 4 mjesta i srbima u cikagu i sidneju porijeklom iz bih jos 4 mjesta.
Bosanski Hrvati u Argentini, nisu isto sto i Bosnjaci u Sandzaku i na Kosovu. Ali to nije potrebno. Ono sto nam treba je samo malo brige za nas od strane nase maticne domovine Bosne u cilju:

Jedinstvo Bosnjaka od Dobruse do Kladuse !!!
savjest

Post by savjest »

Shoba wrote:
savjest wrote:
Shoba wrote:ma svak nek se bori za svoja prava u SVOJOJ zemlji.....Dje ti je opstina, tu ti je domovina.....

Vise Bosanaca ima u St. Louis-u neg na Kosovu, pa ne kukaju kao neki ovde na forumu .....
Lupas. Niko ljude u St Louis-u ne ubija, maltretira ili im otima kuce i stanove, sto je slucaj sa ovima na Kosovu.
Od koga ih treba zastiti? Od albanaca ili od srba?

Ko kod oce da ih stiti, bujrum....pusku u ruke pa na kosovo.....( i Arkan je dolazio u bosnu da "brani" srbe)
Lupas (po drugi put). U jednoj liniji je dokazano da tvoje spominjanje St Louis-a nema ama bas nikakve veze sa situacijom na Kosovu i ti si nastavio da bulaznis istim tonom;
Ti si jedini koji bunca o nekakvom ratu.

I izmedu ostalog sta se tebe ovo tice? Ne uplicemo se gdje ti nije mjesto. Ni mi se ne uplicemo u to oce li(kako ti napisa) tvoji srbi pomagati vama ili ne. Ti nemas nikakve veze sa ovim.
savjest

Post by savjest »

zlata wrote:Dobrusky veli: "Shoba....lokalpatriota "na baterije"!" Ha..Ha..Ha! :x
Da ga ispravim. Vise mi se cini k'o Shoba, Shoban-Pasha Bosanac! :bih: Pravi!

A takvi ocito ne smiju postojati...da bi oni koji nikako nisu Bosanci...niti upravo etnicki Bosnjaci mogli tvrditi da to jesu...i zahtijevati dijasporaska prava i zastitu BiH...kao i putovnice, domovnice i sve ostalo sto slijeduje potomke gradjana jedne drzave i njezinu legitimnu dijasporu!

Na ovom foramu nekako se stalno brkaju dva pojma...Bosnjaka kao Bosanaca-Hercegovaca...i Bosnjaka kao islamiziranih, slaviziranih, Balkanaca i Bosanaca-Hercegovaca.

"Braco" Bosnjaci...glasajte...izjasnite se ko ste...jer ni mi ostali vise ne znamo! Kako stvari stoje...kad mi neko rekne da je Bosnjak...moze biti i Bugar, Srbin i Makedonac. Podrazumijeva se da je musliman. Znaci da mi je "brat" u vjeri...a ne po naciji, nacionalnosti, de fakto...etnickoj pripadnosti!
Lupas li lupas... tebi objasnjavati nesto se svodi na onu staru

"pricas gluhom a pokazujes slijepom".
zlata

Post by zlata »

Najvaznije je ocito...da je "Sve zeleno....od Kladuse do Dobruze"!
A di god se zeleni...nicu i Bosnjaci. K'o trava! Preko noci! Otvaraju ljudi oci! :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Hehehehe...

Image
Shoba

Post by Shoba »

savjest wrote:
Shoba wrote:
savjest wrote: Lupas. Niko ljude u St Louis-u ne ubija, maltretira ili im otima kuce i stanove, sto je slucaj sa ovima na Kosovu.
Od koga ih treba zastiti? Od albanaca ili od srba?

Ko kod oce da ih stiti, bujrum....pusku u ruke pa na kosovo.....( i Arkan je dolazio u bosnu da "brani" srbe)
Lupas (po drugi put). U jednoj liniji je dokazano da tvoje spominjanje St Louis-a nema ama bas nikakve veze sa situacijom na Kosovu i ti si nastavio da bulaznis istim tonom;
Ti si jedini koji bunca o nekakvom ratu.

I izmedu ostalog sta se tebe ovo tice? Ne uplicemo se gdje ti nije mjesto. Ni mi se ne uplicemo u to oce li(kako ti napisa) tvoji srbi pomagati vama ili ne. Ti nemas nikakve veze sa ovim.
ja nemam vez s tim :lol:

Jarane, nesto mi se cini da si i ti jedan od onih koji su se ufatili noge kad je najvise trebalo, pa sada bi da ides sa handzarom u Bosnu i ispraljvas krive drine zato imas osjecaj krivice da si rat presjedio negdje. Muka mi je od vas koji ste sada pametni, a kad je trebalo sutili ste u nekim misjim rupama....

Pored toga, ako nisi iz Bosne, idi na svoj lokalni forum pa tamo propagiraj svoje nebuloze. Mi smo ovde prvo Sarajlije pa onda sve ostalo.....
Shoba

Post by Shoba »

Dobrusky wrote:
simster wrote:
danas wrote: jel' ti ovo ozbiljno? :? :shock: :-?
Bosanski Hrvati u Argentini, nisu isto sto i Bosnjaci u Sandzaku i na Kosovu. Ali to nije potrebno. Ono sto nam treba je samo malo brige za nas od strane nase maticne domovine Bosne u cilju:

Jedinstvo Bosnjaka od Dobruse do Kladuse !!!
Nemam nista protiv da vam se pomogne iz Bosne, ali iskljucivo na privatnim osnovama. Ko hoce da privatno pomogne, bujrum! Ali BH drzava nije duzna da pomaze gradjanima drugih drzava
Dobrusky

Post by Dobrusky »

Shoba wrote:
Nemam nista protiv da vam se pomogne iz Bosne, ali iskljucivo na privatnim osnovama. Ko hoce da privatno pomogne, bujrum! Ali BH drzava nije duzna da pomaze gradjanima drugih drzava
Shoba, kad se tebi licno budemo obratili za pomoc, nemoj nam pomagati. Dotle ce se naci neko da nas kontaktira.

Za vas Sarajlije nije ni cudo sto tako govorite. Dok je gorjela Foca i Bijeljina, mirno ste se setali po gradu. Kasnije nijeste ni znali ko vas to bombarduje, dok vas Sandzaklije nijesu obavijestile. :D
zlata

Post by zlata »

Dobrusky wrote:
Shoba wrote:
Shoba, kad se tebi licno budemo obratili za pomoc, nemoj nam pomagati. Dotle ce se naci neko da nas kontaktira.

Za vas Sarajlije nije ni cudo sto tako govorite. Dok je gorjela Foca i Bijeljina, mirno ste se setali po gradu. Kasnije nijeste ni znali ko vas to bombarduje, dok vas Sandzaklije nijesu obavijestile. :D
"Nijesmo, nijeste" :-) Je'l'to taj novi bosnjacki jezik. Pa tako su nasi stari Srbi govor'li! :lol:
MedoX

Post by MedoX »

Dobrusky ja se izvinjavam u ime ovih Povlaha iz Sarajeva...

Nacin na koji Dobrusky kaze nijesmo umjesto nismo je dozvoljen po Pravopisu bosanskog jezika, te trebate postaviti pitanje na sta bi licio jezik kojim bi vi pricali da ste potpuno okruzeni Albancima i Srbima...vjerovatno bi se utopili,ili kako bi vi mega-elokventni Povlasi rekli asimilirali...

I Srbi su najmanje nasi Zlato,a ako su tvoji,onda zaista nisi ti osoba,koja bi trebala kritikovati Dobruskog...
Shoba

Post by Shoba »

Dobrusky wrote:
Shoba wrote:

Jes, bas smo se mirno setali po gradu...pogotovo od 92-95.....ma da je barem neko metka opalio.....:-)

Tacno je da su Sandzaklije najvecim dijelom bili to koji su prvi prihvatili borbu, ali to je bilo uglavnom zato sto su branili svoje (uglavnom bespravno sagradjene) kuce na obroncima grada. Logicno.....

Svi bi ste vi da uzimate od Bosne ono sto vam odgovara, a kad treba platiti porez nema nikoga. Lako je po Sarajevu prodavati lazne farmerke i CDove.....jel' to za vas Bosna? Bespravna pijaca?
wanderer

Post by wanderer »

Naravno da bi im trebali pomoci u kontaktima sa medjunarodnom zajednicom i pruzanjem pravnih i inih usluga. To ne bi bila neka velika pomoc, ali bi zasigurno predstavljala ogromnu moralnu podrsku tom narodu.

Btw, da su bogdom Srbijanci postupili po tom kljucu u Hrvatskoj i BiH, ne vjerujem da bi im itko zamjerio.
wanderer

Post by wanderer »

Shoba wrote:Tacno je da su Sandzaklije najvecim dijelom bili to koji su prvi prihvatili borbu, ali to je bilo uglavnom zato sto su branili svoje (uglavnom bespravno sagradjene) kuce na obroncima grada. Logicno.....

Svi bi ste vi da uzimate od Bosne ono sto vam odgovara, a kad treba platiti porez nema nikoga. Lako je po Sarajevu prodavati lazne farmerke i CDove.....jel' to za vas Bosna? Bespravna pijaca?
Flash back -- Risto Djogo 92/93... Samo sto je on bio ljepsi. :lol:
Last edited by wanderer on 25/11/2005 23:23, edited 1 time in total.
MedoX

Post by MedoX »

zlata wrote: "Nijesmo, nijeste" :-) Je'l'to taj novi bosnjacki jezik. Pa tako su nasi stari Srbi govor'li! :lol:
Ne znam kako mi je promakla ova notorna glupost "BOSNJACKI JEZIK?"""

Nije bosnjacki jezik,nego bosanski jezik :-D ...to naravno ti nisi znala, to ti se omaklo u neznanju i cilj nazivanja bosanskog jezika bosnjackim, nije bila da isprovocira pripadnike bosnjacke etnicke skupnosti...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

MedoX wrote:Dobrusky ja se izvinjavam u ime ovih Povlaha iz Sarajeva...

Nacin na koji Dobrusky kaze nijesmo umjesto nismo je dozvoljen po Pravopisu bosanskog jezika, te trebate postaviti pitanje na sta bi licio jezik kojim bi vi pricali da ste potpuno okruzeni Albancima i Srbima...vjerovatno bi se utopili,ili kako bi vi mega-elokventni Povlasi rekli asimilirali...

I Srbi su najmanje nasi Zlato,a ako su tvoji,onda zaista nisi ti osoba,koja bi trebala kritikovati Dobruskog...

ti izvinjenje nudi samo u svoje ime...ako zelis da pomognes, trci, dacemo ti pare ako treba i za avionsku kartu....i prestani predstavljati Sarajevo u takvom svjetlu...
mozda bi ti htio, ali Sarajevo nije bosnjakistan....ovo je jos uvijek multietnicki grad, koji NIKADA nece izgubiti taj svoj duh.... i koji nikada nece prestati zbijati sale sa svim i svacim...pa i CRNOGORSKIM jezikom...
a pravopis bosanskog jezika okaci macku o rep...jer ni ja ni moja djeca necemo govoriti niti pisati Hlopta.....
no, da ne zachatavam temu, ako ti je stalo do sukoba sa povlahom, javi mi se PPom....
MedoX

Post by MedoX »

mIRCerka wrote: ti izvinjenje nudi samo u svoje ime...ako zelis da pomognes, trci, dacemo ti pare ako treba i za avionsku kartu....i prestani predstavljati Sarajevo u takvom svjetlu...
mozda bi ti htio, ali Sarajevo nije bosnjakistan....ovo je jos uvijek multietnicki grad, koji NIKADA nece izgubiti taj svoj duh.... i koji nikada nece prestati zbijati sale sa svim i svacim...pa i CRNOGORSKIM jezikom...
a pravopis bosanskog jezika okaci macku o rep...jer ni ja ni moja djeca necemo govoriti niti pisati Hlopta.....
no, da ne zachatavam temu, ako ti je stalo do sukoba sa povlahom, javi mi se PPom....
1. BOSNJAKISTAN - u prevodu znaci Dom Bosnjaka, otprilike jeste nekih 200 000...pa se moze i tako nazvati...

2. HLOPTA - nije izraz koji je propisan Pravopisom i naveden je između ostalih kao primjer nepravilnog koristenja h u rijeci...

3. A za sve skupa sto si rekla - "Rece Vlah i osta ziv"
Ovo sto ja kazem to je pravo Sarajevo danasnje, koje nema nista protiv Srba i Hrvata,ali nema nista ni protiv novopridoslih Bosnjaka iz raznih krajeva bivse Jugoslavije... Sarajevski papci kojima je drazi Srbin koji se prije 2 godine vratio iz Beograda, nego Bosnjak iz Novog Pazara, vjerovatno imaju prikrivene komplekse, tipa da su i njihovi ocevi dosli sa Bjelasnice, Ilijasa, Gorazda...pa sad se tolko Sarajlišu (jao izraza), da su po priči veće Sarajlije od pravih starih Sarajlija (naravno bez obzir na ulozeni rad i trud,papak ostaje papak).
mIRCerka

Post by mIRCerka »

MedoX wrote:
mIRCerka wrote: ti izvinjenje nudi samo u svoje ime...ako zelis da pomognes, trci, dacemo ti pare ako treba i za avionsku kartu....i prestani predstavljati Sarajevo u takvom svjetlu...
1. BOSNJAKISTAN - u prevodu znaci Dom Bosnjaka, otprilike jeste nekih 200 000...pa se moze i tako nazvati...

2. HLOPTA - nije izraz koji je propisan Pravopisom i naveden je između ostalih kao primjer nepravilnog koristenja h u rijeci...

Ovo sto ja kazem to je pravo Sarajevo danasnje, koje nema nista protiv Srba i Hrvata,ali nema nista ni protiv novopridoslih Bosnjaka iz raznih krajeva bivse Jugoslavije... Sarajevski papci kojima je drazi Srbin koji se prije 2 godine vratio iz Beograda, nego Bosnjak iz Novog Pazara, vjerovatno imaju prikrivene komplekse, tipa da su i njihovi ocevi dosli sa Bjelasnice, Ilijasa, Gorazda...pa sad se tolko Sarajlišu (jao izraza), da su po priči veće Sarajlije od pravih starih Sarajlija (naravno bez obzir na ulozeni rad i trud,papak ostaje papak).
MedoX, ti si fakat dijagnoza, i to zesca...al nejse...
hlopta je jedna od rijeci iz Halilovicevog pravopisa...ne tjeraj me da sutra skeniram to i postiram...
a iskreno da ti kazem, pun mi je Kufer svakojakih dosljaka u Sarajevo...koje god vjeroispovijesti da su...
Bog je jedan i bog nas sve jendako voli, a to sto se mi medjusobno pljujemo radi toga ko je Vlah a ko nije, to je cisto grijeh na nasu dushu...u ovom slucaju tvoju...
svojim izjavama si mi u ocima postao jednak onima sto sire jednoumlje i zagovaraju hitlerove ideje - jedan vodja jedan narod jedna nacija...i sve ostalo JEDNO...
nadam se da ti takvo razmisljanje donosi miran san i hljeb na sto...
da se vratimo temi,
gdje bi ti primio sve Bosnajke sa kosova? u svoju kucu mozda?
da li svjestan koliko je ljudi ovog grada nezbrinuto?
da li si svjestan koliko je beskucnika...koliko njih nema osnovne uslove zivota??? ti bi jos dovodio bosnjake sa kosova....
sta mislis da otpustimo sve one koji se ne dlekarisu kao bosnjaci pa da zaposlimo kosovare?
:roll:
Shoba

Post by Shoba »

Eto vam Rasima Ljajica.....pa se njemu zalite sto nemate BH drzavljanstvo......

Image
MedoX

Post by MedoX »

evo tjeram te molim te mi ovdje javno iznesi stranicu Pravopisa bosanskog jezika u kojem stoji da je hlopta pravilan izraz...

nisam rekao da bi dovodio Bosnjake sa Kosova ovdje, samo sam rekao da bi iskompleksirani Muslimani (namjerno sam stavio ovu nametnutu komunisticku glupost kao ime trece nacije u BiH) trebali imati malo vise tolerancije prema Bosnjacima iz drugih balkanskih drzava...

i prije svega sam u raspravu krenuo,zbog provokacije Zlate koja je nas bosanski jezik,nazvala bosnjackim jezikom...

a ti ako si prava Sarajka neces reci da pricas ni srpskim,ni hrvatskim,ni tim "bosnjackim" jezikom,vec bosanskim jer je upravo taj jezik svih pravih Sarajlija i pravih Bosanaca..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

MedoX wrote:evo tjeram te molim te mi ovdje javno iznesi stranicu Pravopisa bosanskog jezika u kojem stoji da je hlopta pravilan izraz...

nisam rekao da bi dovodio Bosnjake sa Kosova ovdje, samo sam rekao da bi iskompleksirani Muslimani (namjerno sam stavio ovu nametnutu komunisticku glupost kao ime trece nacije u BiH) trebali imati malo vise tolerancije prema Bosnjacima iz drugih balkanskih drzava...

i prije svega sam u raspravu krenuo,zbog provokacije Zlate koja je nas bosanski jezik,nazvala bosnjackim jezikom...

a ti ako si prava Sarajka neces reci da pricas ni srpskim,ni hrvatskim,ni tim "bosnjackim" jezikom,vec bosanskim jer je upravo taj jezik svih pravih Sarajlija i pravih Bosanaca..
1. Cim sutra ulovim skener poslacu ti to, ne brini.
2. Kakve veze ima tolerancija? Svako ljudsko bice, ne samo muslimani, bi trebalo suosjecati i naravno pomoci onima u nevolji.
3. ako si citao prepisku prof.dr. Ridjanovic vs. prof. Jahic, onda ce ti biti jasne neke stvari. Bosanski jezik se zove bosanskim jer se jezik naroda jedne drzave zove imenom te iste drzave (najcesce).
4. TI NEMAS PRAVO uslovljavati i odredjivati ko je pravi sarajlija a ko nije. Mnogi ljudi koji dodju iz drugih gradova mnogo pravilnije govore bosanski od nas. Jedan od primjera je "KAD SE USTANEM" sto vecina saralija kaze, dok tuzlaci kazu KAD USTANEM sto je i pravilno...ali, da ne idemo u tu tematiku, rekoh ti vec, sve mozemo nastaviti PPom, a ti bi se kao pravi Boasnac i pravi Sarajlija trebao pozabaviti svojim dzematom i direktno pomoci nekome u svom komsiluku umjesto sto filozofiras ovdje....
tuzno je do da nam je uvijek glava u tudjoh serpi dok iz ase serpe kipi.

Dobrusky, nemoj me pogresno shvatiti, ali citam ti onu deklaraciju i vidim sta 20.000 ljudi a tri velike bosnjacke stranke...prvo vi trebate SDA, BSDA i onu trecu ujediniti u jednu i onda nikome nece trebati pomoc iz vana.
Toliko od mene.
Pozdrav
Shoba

Post by Shoba »

U svakom slucaju postoji MEDJUNARODNO PRAVO, MEDJUDRZAVNI ODNOSI i ZAKON koji odredjuje ko je drzavljanin neke drzave a ko nije. Zna se kako se postaje DRZAVLJANIN Bosne i Hercegovine. To se pravo stice prevashodno RODJENJEM, a moguce je to pravo ostvariti nakon sto se ispune odredjeni USLOVI, koji su u svakom drustvu prisutni. U svemu ovome je najvaznije NEMJESANJE U UNUTARNJE POSLOVE DRUGIH ZEMALJA.( Da se ovo zadnje postovalo 92-e, ne bi ni bilo rata u Bosni)

Svaki gradjanin Bosne i Hercegovine je BOSANAC ili HERCEGOVAC.....iliti, po religijskom opredjeljenju: katolik, pravoslavac ili musliman i tek onda Srbin , Hrvat , Bosnjak ili sta vec drugo......kinez,crnac, ukrajinac, moldavac.....
nebi

Post by nebi »

Medo...pozovi ih sve lijepo kuci,daj im podrum kao poslovni prostor,srodi se sa njima,ozeni se,udaj nekoga bliznjeg....i onda se pokupite i idite u vrazju mater i ti i oni.Nama Bosancima je pun kurac "brace" iz susjednih drzava koji nas pale kojekakvim frazama.
Sretan sverc,majstore.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

eh da MedoX, zaboravila sam ti reci...vezano za tvoju izjavu:
ti bi kao pravi Sarajlija trebao znati par podjela u ovom gradu:
1. ili si pitar ili manijak
2. Ili si haustorce ili dijete iz mahale
3. (stari grad) ili si s Vratnika ili sa memli strane

a te podjele na vlahe, sokce itd. Boga ti ostavi za kucnog sijela. To je nepriznata podjela na ovom forumu.
Hvala i prijatno
zzzzz

Post by zzzzz »

Apos wrote:
papak_eliminator wrote:
zzzzz wrote:Ne smatram da to komplikuje nasu situaciju jer ako Francuz, Njemac i Talijan mogu bez problema biti Svajcarci nije ni malo teze Bosnjaku, Srbinu i Hrvatu da budu Bosanci.
ako se ikada budes kandidovao za predsjednika ove nam drzave, imas moj glas i radicu ti besplatno u kampanji :D
Imaš i moj glas.
Ako nista, vrijedilo bi se zbog vas kandidovati :D
Post Reply