Bosnjaci polagano postaju Srbi

GeeTnT

#26 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by GeeTnT »

..jbt... ja u Bosnjacima po logici sta gledaju i sta su gledali vidim indijce, spance, turke...a najjaci su mi oni sa akcentom dr. House-a....
Samo ne znam gdje bi stavio one sto gledaju South Park... prejako je i za grasovce..

Nedajboze da gledaju minionse...tema bi bila: Bosnjaci polagano postaju Image
hAZNADAR

#27 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by hAZNADAR »

Ocito je Fatmir jugend aktivan zadnjih dana. :roll:

Kamo srece da smo kao Srbi u nekim stvarima jer su ocigledno politicki i nacionalno i zreliji i pametniji i slozniji i dosljedniji.
Bodkin

#28 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Bodkin »

odavno gluplje teme nije bilo. onaj ko slusa joe cockera, jede McD i gleda americke filmove automatski je amerikanac. trebali su javiti onima prije popisa
Ali Kemal

#29 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Ali Kemal »

muha_sa wrote:
Ali Kemal wrote:
SkyLimit wrote:Ako moj prijatelj gleda iskljucivo srbijansku televiziju i program, ako iskljucivo slusa srbijansku muziku, gdje je tu tacno kulturoloska razlika, zbog cega tacno on nije Srbin?
Zato što nije pravoslavac.
Prost odgovor, što se tiče mentaliteta, radnih navika, mutljavine, krezavosti i slično, nema nikakve razlike :oops:
Tvoj jaro gleda Šojića, raja u Beogradu Izeta, kao što neko reče, Dino Merlin puni beogradsku arenu, bla, bla, bla...

Fakat jel tema ozbiljna ili se zajebavaš, ili nešto treće?
U Srbiji žive samo pravoslavci :?

sad mi je jasno zašto za sportiste i klubove iz Srbije govore srpski sportista il srpska reprezentacija----do mene je, nisam do sad skonto

Pa jasno piše zašto nije Srbin, ne piše zašto nije Srbijanac :oops:
spreca

#30 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by spreca »

Ako moj prijatelj gleda iskljucivo srbijansku televiziju i program, ako iskljucivo slusa srbijansku muziku, gdje je tu tacno kulturoloska razlika, zbog cega tacno on nije Srbin?
taj je vjerovatno ograiso :mrgreen: ..........treba pitati Baju glavnog sta on kaze .....ali sudeci po nekim njegovim izjavama zadnjih dana cini mise da je i on negdje se prejeo Baklva i Kadaifa i sve to zalijo Sherbetom :lol: :lol:
KB9

#31 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by KB9 »

ko bre postaje srbin?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by _BataZiv_0809 »

Isto da su to dva naroda sa razlicitih planeta, pa to sad kao cudno :facepalm:
Danguba

#33 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:Isto da su to dva naroda sa razlicitih planeta, pa to sad kao cudno :facepalm:
Sto se pravis Belgijanac u Holandiji. :D
Martinez_

#34 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Martinez_ »

Niti Bošnjacima ima sličnijeg i bližeg naroda od srpskog, niti Srbima od bošnjačkog.
BHCluster

#35 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by BHCluster »

A Srbi su izmedju ostalog i GENOCID pocinili nad Bosnjacima iz ciste ljubavi. :thumbup: :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by _BataZiv_0809 »

Niti su pobrojani kriteriji bitni za nacionalnu pripadnost. Fatmir i njegova logika :-)
Blek Stena

#37 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Blek Stena »

Bodkin wrote:odavno gluplje teme nije bilo. onaj ko slusa joe cockera, jede McD i gleda americke filmove automatski je amerikanac. trebali su javiti onima prije popisa
Ako slusa Cockera onda eventualno moze bit Englez :-D
bach

#38 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by bach »

Ima priča da su ono 1942. četnici upali u Foču pa pofatali narod pa ih poveli do Drine da ima pokažu oštrinu noža. Pa jedan od tih nesretnika reče, Mehhmed ili tako nekako se zvao pobika "Pa i ja sam Srbin"... "Čuj ti Srbin rekoše mu Dražini izaslanici". Onda čovjek izvadi dokumente gdje se vidjelo da se čovjek izjašnjavao kao Srbin. Onda mu Dražine bradonje rekoše da ga ipak moraju ubiti, ali da ga neće zaklati kao ostale, nego da će ga strijeljati...

I tako i bi...
hAZNADAR

#39 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by hAZNADAR »

hajducka travica wrote:Narod sa izmisljenom prosloscu - tudjin je sebi samom, u ovom slucaju to su bosnjaci.
Tudjin si ti od svoje pameti. Sva prica o historiji, anahronizmima, prilikama srednjeg vijeka, nepostojecim poveznicama sa danasnjicom i primjerima na svim narodima svijeta i vjerama koje su sve imali,... je suvisna. Mogu da se kladim da u ovom momentu cak mislis da znam neku tvoju istinu i kako je strasno bitna ali je krijem od stida,.. :D
Mitomanija nije nista drugo no mentalna bolest.
spreca

#40 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by spreca »

bach wrote:Ima priča da su ono 1942. četnici upali u Foču pa pofatali narod pa ih poveli do Drine da ima pokažu oštrinu noža. Pa jedan od tih nesretnika reče, Mehhmed ili tako nekako se zvao pobika "Pa i ja sam Srbin"... "Čuj ti Srbin rekoše mu Dražini izaslanici". Onda čovjek izvadi dokumente gdje se vidjelo da se čovjek izjašnjavao kao Srbin. Onda mu Dražine bradonje rekoše da ga ipak moraju ubiti, ali da ga neće zaklati kao ostale, nego da će ga strijeljati...

I tako i bi...
to mu dodje kao olaksavajuca okolnost :mrgreen: .....i jos kazu da cetnici nisu humanisti :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#41 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Edin H. »

XXS wrote:Meni je sega cijela ova fama oko "prodaje pradjedovske vjere". Sega su mi i ovi koji plasiraju tu temu i sega su mi i ovi koji se sekiraju oko ove teme.

Koliko je poznato meni i Srbi su se u jednom momentu odrekli "pradedovske vere" i presli na hriscanstvo.
Ili to ili je "devica" Marija bila Srpkinja.

:D , je li ona fakat bila djevica? :oops:
XXS

#42 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by XXS »

Edin H. wrote:
XXS wrote:Meni je sega cijela ova fama oko "prodaje pradjedovske vjere". Sega su mi i ovi koji plasiraju tu temu i sega su mi i ovi koji se sekiraju oko ove teme.

Koliko je poznato meni i Srbi su se u jednom momentu odrekli "pradedovske vere" i presli na hriscanstvo.
Ili to ili je "devica" Marija bila Srpkinja.

:D , je li ona fakat bila djevica? :oops:
Jeste al' po srpskom horoskopu. :D
breuer

#43 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by breuer »

Primi se ova tema...

što li :D
Bodkin

#44 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Bodkin »

Blek Stena wrote:
Bodkin wrote:odavno gluplje teme nije bilo. onaj ko slusa joe cockera, jede McD i gleda americke filmove automatski je amerikanac. trebali su javiti onima prije popisa
Ako slusa Cockera onda eventualno moze bit Englez :-D
:run: zasluzio sam samoban :D
mit12

#45 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by mit12 »

Neka ljudi gledaju i slušaju šta hoće,ako je tebi to najveći problem u životu onda si jako sretan.
hizo ramidovic

#46 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by hizo ramidovic »

imal idze kupit kiselog kupusa jevtino trebami jedno desetak kila ijedno pet litara dobrog rasola pabijato prebacijo umenemi rodzi akifu njemuto treba
cyprus

#47 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:Ocito je Fatmir jugend aktivan zadnjih dana. :roll:

Kamo srece da smo kao Srbi u nekim stvarima jer su ocigledno politicki i nacionalno i zreliji i pametniji i slozniji i dosljedniji.
Srbi niti su pametniji, niti složniji, niti dosljedniji... Zreliji? Zavisno šta pod tim podrazumijevaš... Ako podrazumijevaš to da im nacionalizam ima duži staž, nego što je slučaj kod Bošnjaka - onda tačno... Međutim, ako pod zrelošću podrazumijevaš nešto konstruktivno - onda jok...
BHCluster

#48 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by BHCluster »

"Ko nas bre zavadi" Kačavenda vas pomilovao.
It_is_a_Leclerc

#49 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:Pa? U čemu je problem? I Dino Merlin, koji je opjevao Aliju, PET buta napuni beogradsku arenu... Dakle, ako Beograđanin sluša Dinu Merlina, gdje je tačno kulturološka razlika, zbog čega tačno on nije Bošnjak? :roll:
Ono kad poentiraš u prvoj replici

Image
Zgoljo

#50 Re: Bosnjaci polagano postaju Srbi

Post by Zgoljo »

Da,na zalost.Samo,ne bih ja rekao da postaju nego da je odredjeni procenat od davnosnjih vremena podanicki nastrojen prema Srbima i jednostavno ne moze bez njih.
To su svi oni kojima su,recimo,Ivo Andric ili Mesa Selimovic pozitivni likovi i nisu imali nista protiv Bosnjaka muslimana.

I ne bih rekao da to ima veze sa Pinkom i tim stvarima nego je stalno bacanje pogleda na istok samo slijed dogadjaja.

Pogledajmo samo nase Podrinjce,oni i nakon ko zna kojeg genocida opet zazivaju bracu preko Drine i nude im ruku,valjda da bi ih opet sto lakse mogli masakrirati.To je meni neobjasnjiva pojava,to je autodestruktivna bolest od kojeg boluje dio naseg naroda,to je za ozbiljnog istrazivanja.

Po meni,odnosi sa Srbijom trebaju biti strogo diplomatski i da zadovoljavaju neki minumum odnosa dvije drzave,sa povlacenjem ambasadora sa svakim velikosrpskim ispadom koji se dogodi,a,budimo realni,dogadjaju se vrlo cesto.
Locked