Šta je po nacionalnosti Mehmedalija iz Novog Pazara? Po narodnosti je Bošnjak ali šta je po nacionalnosti?Kikibombona wrote: Pa kod Srba je nacionalnost i narodnost ista - Srbin.
Nije Srbin sigurno već je Srbijanac.
Šta je po nacionalnosti Mehmedalija iz Novog Pazara? Po narodnosti je Bošnjak ali šta je po nacionalnosti?Kikibombona wrote: Pa kod Srba je nacionalnost i narodnost ista - Srbin.
Znači Mehmedalija iz Novog Pazara je po nacionalnosti Srbin?draganbl wrote:Nema nacionlnih Srbijanaca, to ti kažem, u Srbiji žive Srbi.
A šta je Mehmedalija iz Zagreba? Po vašem Hrvat nije! Hrvatijanac?Mister Yes wrote:Znači Mehmedalija iz Novog Pazara je po nacionalnosti Srbin?draganbl wrote:Nema nacionlnih Srbijanaca, to ti kažem, u Srbiji žive Srbi.
U zagrebu takvu osobu bi nazivali "Muslić".breuer wrote:A šta je Mehmedalija iz Zagreba? Po vašem Hrvat nije! Hrvatijanac?Mister Yes wrote:Znači Mehmedalija iz Novog Pazara je po nacionalnosti Srbin?draganbl wrote:Nema nacionlnih Srbijanaca, to ti kažem, u Srbiji žive Srbi.
Po ćemu je onda ispravno Srbijanac? Mehmedalija iz N. Pazara je nacionalni Srbin, posjeduje SRB pasoš/državljanstvo.Dozer wrote:Ne lupetaj, ziv bio... Naravno da je nacionalni Hrvat, ukoliko ima HR pasos/drzavljanstvo. Ime drzave je takvo da je Hrvatijanac blesavo i neispravno. Onda nisu ni Rusi, nego Rusijanci zar ne?
Ali, ovo ce bolje objasniti neki lingvista.
Kako niste čuli naziv srbijanac ja sam ga čuo zilion puta u bivšoj državi ili se pravite blesavi prije da je ovo drugobreuer wrote:Po ćemu je onda ispravno Srbijanac? Mehmedalija iz N. Pazara je nacionalni Srbin, posjeduje SRB pasoš/državljanstvo.Dozer wrote:Ne lupetaj, ziv bio... Naravno da je nacionalni Hrvat, ukoliko ima HR pasos/drzavljanstvo. Ime drzave je takvo da je Hrvatijanac blesavo i neispravno. Onda nisu ni Rusi, nego Rusijanci zar ne?
To su samo bračna djeca i to čak i piše u naslovu. Vanbračna tu nisu prikazana. E moj amateruVjecitiStudent wrote: Netačno.
Federalne cifre su ovdje http://www.fzs.ba/god_bilteni/SB-200-Dem.pdf
strana 19
Kakve veze ima moje (naše) iskustvo sa terminom Srbijanac i njegovim pravnim i ustavnim pozicioniranjem? Ne pričamo o žargonizmima već imenima nacija. Čuo sam i za termin "Žabari" npr.Arsenal Royal wrote:Kako niste čuli naziv srbijanac ja sam ga čuo zilion puta u bivšoj državi ili se pravite blesavi prije da je ovo drugobreuer wrote:Po ćemu je onda ispravno Srbijanac? Mehmedalija iz N. Pazara je nacionalni Srbin, posjeduje SRB pasoš/državljanstvo.Dozer wrote:Ne lupetaj, ziv bio... Naravno da je nacionalni Hrvat, ukoliko ima HR pasos/drzavljanstvo. Ime drzave je takvo da je Hrvatijanac blesavo i neispravno. Onda nisu ni Rusi, nego Rusijanci zar ne?
Za uočavanje trendova, citirane cifre su itekako dovoljne i relevantne.Mister Yes wrote:To su samo bračna djeca i to čak i piše u naslovu. Vanbračna tu nisu prikazana. E moj amateruVjecitiStudent wrote: Netačno.
strana 19![]()
Pazi, ja znam da si ti taj nick izabrao u smislu da "učiš dok si živ". Ali hajde više nauči bar nešto pobogu
Nije ti ovo herceg bosna forum ili poskok gdje se hrvati u bosni množe ko bakterije i imaju albanski nataltitet ovo ti je kliks i ovdje podatke moraš pokdrijepiti činjenicama a ne izmišljati ih....VjecitiStudent wrote:Za uočavanje trendova, citirane cifre su itekako dovoljne i relevantne.Mister Yes wrote:To su samo bračna djeca i to čak i piše u naslovu. Vanbračna tu nisu prikazana. E moj amateruVjecitiStudent wrote: Netačno.
strana 19![]()
Pazi, ja znam da si ti taj nick izabrao u smislu da "učiš dok si živ". Ali hajde više nauči bar nešto pobogu
Ja sam svoj izvor, za razliku od oponenta, uredno citirao.Arsenal Royal wrote:Nije ti ovo herceg bosna forum ili poskok gdje se hrvati u bosni množe ko bakterije i imaju albanski nataltitet ovo ti je kliks i ovdje podatke moraš pokdrijepiti činjenicama a ne izmišljati ih....VjecitiStudent wrote:Za uočavanje trendova, citirane cifre su itekako dovoljne i relevantne.Mister Yes wrote:
To su samo bračna djeca i to čak i piše u naslovu. Vanbračna tu nisu prikazana. E moj amateru![]()
ja i kako ide poklapanje Tuzle zaboravio sam pitati kakvo je stanje u županiji soli
Trend je takav da su Bošnjaci i Crnogorci jedini u plusu na Balkanu. Svi ostali padaju i to ne malo već radikalno. Srbija gubi 40.000 ljudi godišnje. Hrvatska 20.000. RS 7.000 godišnje i BH Hrvati nekih 3.000 godišnje. (sve uključujući i migracije)VjecitiStudent wrote: Za uočavanje trendova, citirane cifre su itekako dovoljne i relevantne.
U Srbiji ne postoji riječ Srbijanac, kao ni u Hrvatskoj Hrvaćanin....ko smije zabraniti takve nazive u Bosanskom jeziku ili još bolje "ko na to ima pravo"...ali poznato je da su oni koji su nasilnim ili nenasilnim migracijama došli na prostore Srbije sebe nazivali Srbijancima dajući do znanja da nisu Srbi...kao Hrvaćani...postoji selo Hrvaćani (kotor Varoš) u kojima su većinsku nastanjeni nekadašnji muslimani (danas Bošnjaci)..Dozer wrote:Ne lupetaj, ziv bio... Naravno da je nacionalni Hrvat, ukoliko ima HR pasos/drzavljanstvo. Ime drzave je takvo da je Hrvatijanac blesavo i neispravno. Onda nisu ni Rusi, nego Rusijanci zar ne?
A, joj...U Srbiji ne postoji riječ Srbijanac,
breuer wrote:A šta je Mehmedalija iz Zagreba? Po vašem Hrvat nije! Hrvatijanac?Mister Yes wrote:Znači Mehmedalija iz Novog Pazara je po nacionalnosti Srbin?draganbl wrote:Nema nacionlnih Srbijanaca, to ti kažem, u Srbiji žive Srbi.
Sezam wrote:breuer wrote:
A šta je Mehmedalija iz Zagreba? Po vašem Hrvat nije! Hrvatijanac?
Hrvatskanac.
Sta je Mehmedalija iz Zagreba, dobro te je neko pitao?Mister Yes wrote:Šta je po nacionalnosti Mehmedalija iz Novog Pazara? Po narodnosti je Bošnjak ali šta je po nacionalnosti?Kikibombona wrote: Pa kod Srba je nacionalnost i narodnost ista - Srbin.
Nije Srbin sigurno već je Srbijanac.
Niko te bolan ne ubjedjuje, sta ti je, zasto izmisljas????Mister Yes wrote:Ali vidi đavla. Ne daju reči da postoji riječ SRBIJANAC a kamoli šta drugo. A nas ubjeđuju da smo Bosanci
Interesuje me da li Bosnjaci racunaju i Sloveniju da uzmu?Mister Yes wrote:Trend je takav da su Bošnjaci i Crnogorci jedini u plusu na Balkanu. Svi ostali padaju i to ne malo već radikalno. Srbija gubi 40.000 ljudi godišnje. Hrvatska 20.000. RS 7.000 godišnje i BH Hrvati nekih 3.000 godišnje. (sve uključujući i migracije)VjecitiStudent wrote: Za uočavanje trendova, citirane cifre su itekako dovoljne i relevantne.
Uostalom misli šta hoćeš. Postoji razlog zašto Dodik dolazi ko cuko u Sarajevo na sastanak sa EU zvaničnicima a Bakir izlazi u po frke na namaz. Bože odulji
MATICNA KNJIGA RODJENIH npr.Dozer wrote:U kojem dokumentu pise da je Srbin ili Hrvat ili Bosnjak iz BiH bas to - Srbin, Hrvat ili Bosnjak?