Aufff drago mi je da imam priliku da razgovaram sa nekim besmrtnim jer si onda rodjen malo prije 1377. godinebreuer wrote:Šta ću kad sam rođen prije nego li je taj naziv uspostavljen kao ime jednog naroda. SorryOmerta13 wrote:Kakav debil moras biti da kazes za sebe da si bosanac jer kao nisi nesto religiozan pa ne zelis biti bosnjakvelika kriza identiteta
Historia est magistra vitae - Historija je učiteljica života
Prije nego sto se pocnete furati na likove poput Darke Brkana informisite se o historiji svog naroda, ako se vec stidite svoje proslosti onda skontajte neki novi naziv za svoju nacionalnost a ne da bunite starije i slabo informisane sugradjane. Nemam namjeru da drzim predavanje iz historije, nisam ni ja toliko strucan al znam tek toliko da je naziv BOŠNJAK u YUGOSLAVIJI bio zabranjen. Nasi djedovi su mogli da biraju izmedju hrvata i srba, kasnije su dobili mogucnost da se izjasne kao MUSLIMANI i ako je to termin za religiju a ne nacionalnost. Moj dedo je bio strucnjak u oblasti optike pa nije mogao da napreduje jer se izjasnjavao kao MUSLIMAN. Raspitajte se koliko je bilo MUSLIMANA u policiji i drugim organima te drzave? MUSLIMANI su bili hamali i zadovoljavali su se mrvicama. Nama niko nije kriv sto nas narod nije naucio da vlada pa nam je sad ovakva drzava kakva jeste. Ni meni se ne svidja stanje u drzavi al opet ja sam bosnjak ne musliman, ne bosanac, ne belgijanac, katalonac i ko zna kako vec se izjasnjavate.
Kad poradite svi na identitetu i budete malo vise postovali sebe, onda ce vas i drugi postovati..