Uglavnom, u svakodnevnom govoru služi kao sinonim za ....khm...khm...khm (autocenzura)
Bosnjaci a ne Bosanci
-
Hafis
#26 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Po tko zna koji put vam ponavljam da izraz ''bosanac'' ima sasvim drugačiju konotaciju u Hercegovini.
Uglavnom, u svakodnevnom govoru služi kao sinonim za ....khm...khm...khm (autocenzura)
- Pismonosa
#27 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Vidi, ja se u principu slažem s tim. Država nam se zove Bosna i Hercegovina, dakle teritorija, regija, a jedna od nacionalnosti je i bosanska. Ako već ne znaš jel se neko na popisu izjasnio ka Bosanac po nacionalnosti, onda nemoj tako ni da ga zoveš. Ali ako je čovjek Hercegovac, onda isto ne možeš koristiti ni tu regionalnu odrednicu "Bosanac" jer on to nije. Ili ga zovi Bosnohercegovče, ili ga nemoj zvati nikako.Hafis wrote:Po tko zna koji put vam ponavljam da izraz ''bosanac'' ima sasvim drugačiju konotaciju u Hercegovini.
Hoći da kažem. Gonite se svi u tripičke materine!
Last edited by Pismonosa on 12/02/2015 10:33, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#28 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
fola cenzura...Hafis wrote:Po tko zna koji put vam ponavljam da izraz ''bosanac'' ima sasvim drugačiju konotaciju u Hercegovini.
najpametniji od se djece,vjerovatno i najljepsi,aaaa ko jablan garant!
- madner
#29 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Zemlja nije federacija, tako da je jedina nacionalnost u istoj Bosanska. 
-
BAK-eV
#30 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Hafis wrote:Po tko zna koji put vam ponavljam da izraz ''bosanac'' ima sasvim drugačiju konotaciju u Hercegovini.
Nije tacno!
Hrvati (Hercegovine) to tumace na drugaciji nacin od Bosnjaka (isto Hercegovine).
Evo i ja sam iz Hercegovine i ne slazem se ni s tobom, ni sa tvojim sunarodicima oko termina Bosanac.
I nije "legitimno" da samo Hrvati mogu predstavljati Hercegovinu u Hercegovce.
Vi ste nelegitimni predstavnici Hercegovine po kriterijima HDZ-a
-
KENJAC
#31 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Ma nek napisu da su Srbi ! Njih se moze vrijedjat do mile volje a niko se nece bunit !It_is_a_Leclerc wrote:Pa šta da napišu ?! Građani BiH ?! I onda se nađe neko ko se na popisu izjasnio kao građanin BIH i kaže - "Što me vrijeđate ?!".fosna2014 wrote:Onda neka napišu ko tačno. Mene kao Bosanca (da po popisu) to recimo vrijeđa.It_is_a_Leclerc wrote:Vehabije se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci. Oni smatraju da je nacionalno izjašnjavanje u suprotnosti sa Islamom.
Zar ne čitate vi njihova teroristička glasila, SAFF, put.v-jernika, glasummeta i ostale štakorjebine ?
Bosanac = svi koji žive u BiH.
A to što ste vi odlučili da se izjasnite tako široko da vas vrijeđaju i vicevi o Sulji i Muji je drugi problem.
-
Hafis
#32 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Ja još nisam upoznao mostarskog Bošnjaka koji će za sebe reći (ili se izjasniti) da je Bosanac. Prije će ipak reći da je Hercegovac. I to Bošnjak je veoma klimavo u Hercegovini. ali se ljudi pišu tako iz ''straha''....a i kampanje brooooto je bila dosta žestoka.BAK-eV wrote:Hafis wrote:Po tko zna koji put vam ponavljam da izraz ''bosanac'' ima sasvim drugačiju konotaciju u Hercegovini.
Uglavnom, u svakodnevnom govoru služi kao sinonim za ....khm...khm...khm (autocenzura)![]()
Nije tacno!
Hrvati (Hercegovine) to tumace na drugaciji nacin od Bosnjaka (isto Hercegovine).
-
sumirprimus
#33 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
bog je si en en citav rat vikali boznian kroats...Hafis wrote: Ja još nisam upoznao mostarskog Bošnjaka koji će za sebe reći (ili se izjasniti) da je Bosanac. Prije će ipak reći da je Hercegovac. I to Bošnjak je veoma klimavo u Hercegovini. ali se ljudi pišu tako iz ''straha''....a i kampanje brooooto je bila dosta žestoka.
-
sumirprimus
#34 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
ma pust ga ba vidis da ga muka dere,fola zajebnacija,mos mislit muke zivit u drzavi koju ne voli ni na papiru vidt...ni ime joj cut... 
- Pismonosa
#35 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Džaba vam sve. Ispisat će se kamare stranica i prolit ćete litre suza, al opet ćemo svi ostat ono što i jesmo - Bosanci i Hercegovci

-
BAK-eV
#36 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Pa o tom (drzavotvornom) shvatanju Bosne se i radi!Sliver wrote:
Ja jesam, bas iz Mostara, na moje iznenadjenje. nije bitno koliko, vec ima i onih koji shvataju da je Hercegovina dio Bosne, kao sto je vjekovima bila. nebitno da li je tacno ili ne, ima ih i takvih. Pogotovo u Konjicu, gdje me rastrgose pogledom, kad ih nazvah Hercegovcima.
Ali kao sto rekoh a Hafis presutio, ne mogu samo Hrvati predstavljati Hercegovinu.
Nisu legitimni!
- BHCluster
#37 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Pismonosa wrote:Džaba vam sve. Ispisat će se kamare stranica i prolit ćete litre suza, al opet ćemo svi ostat ono što i jesmo - Bosanci i Hercegovci![]()
-
Hafis
#38 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Možda si i nabasao na jednog-dva primjerka. A ako su ti to i rekli, to je bilo iz kurtoazije da se ne razočaraš.Sliver wrote:
Ja jesam, bas iz Mostara, na moje iznenadjenje. nije bitno koliko, vec ima i onih koji shvataju da je Hercegovina dio Bosne, kao sto je vjekovima bila. nebitno da li je tacno ili ne, ima ih i takvih. Pogotovo u Konjicu, gdje me rastrgose pogledom, kad ih nazvah Hercegovcima.
Inače Hecegovina je dio Bosne u istoj mjeri kao što je i Bosna dio Hercegovine.
Ako ćemo realno, naziv ove države JESTE i upravo implicira na regionalnu odrednicu, to jest da je ova država sastavljena iz dvije povijesno i kultorološki zasebne zemljopisne regije - Bosne i Hercegovine. A ta priča o bosanskom kraljevstvu, sandžaku austrougarskoj prevari, pogrešci u ZAVNOBiH-u kod imenovanja i sl. šuplje - treba zanimati povjesničare.
Tako da malo uvažavanja prema regionalnim osjećajima kolega iz druge sastavne regije ove države ne bi bilo na odmet
- Radio Sarajevo
#39 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Al' u kurcu...Hafis wrote:Možda si i nabasao na jednog-dva primjerka. A ako su ti to i rekli, to je bilo iz kurtoazije da se ne razočaraš.Sliver wrote:
Inače Hecegovina je dio Bosne u istoj mjeri kao što je i Bosna dio Hercegovine.
Ako ćemo realno, naziv ove države JESTE i upravo implicira na regionalnu odrednicu, to jest da je ova država sastavljena iz dvije povijesno i kultorološki zasebne zemljopisne regije - Bosne i Hercegovine. A ta priča o bosanskom kraljevstvu, sandžaku austrougarskoj prevari, pogrešci u ZAVNOBiH-u kod imenovanja i sl. šuplje - treba zanimati povjesničare.
Tako da malo uvažavanja prema regionalnim osjećajima kolega iz druge sastavne regije ove države ne bi bilo na odmet
-
Hafis
#40 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Šta ja tu mogu rođak, takav grah zapao.
A ima vas ionako više, ako je neka utjeha.
A ima vas ionako više, ako je neka utjeha.
-
Megiddo
#41 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Pa na isti način je sastavljena i Hrvatska. I to još veći mix i još jasnije granice pa nikom ništa. Hercegovina će uvijek ostati Hercegovina, a Hercegovac Hercegovac, kao što će Dalmatinci uvijek ostati Dalmatinci, a Dalmacija Dalmacija, samo što ono što Hrvatska jeste uradila mi nismo i tu je sva unutrašnja zavrzlama.
- BHCluster
#42 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Ime drzave: Bosna i Hercegovina
Administrativna podjela: 2 administrativne jedinice (Entiteti) i Distrik Brcko
...

Administrativna podjela: 2 administrativne jedinice (Entiteti) i Distrik Brcko
...
- fosna2014
#43 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Kad me piiiiiiiitaššš koji sammmm ....
Ponooooooosno kaaaaaažeeeem, da sam ....
Bosaaaaaanaaaaac.

Ponooooooosno kaaaaaažeeeem, da sam ....
Bosaaaaaanaaaaac.
-
Hafis
#44 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Pa dobro, koji su onda ono upecani u SAD-u za pomaganje IDIL-a? Jesu li Bosanci ili Bošnjaci?
Imam osjećaj da nisu Hercegovci.
Imam osjećaj da nisu Hercegovci.
-
Drinski
#45 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Amerikanci, bh. porijekla.
- cyprus
#46 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
U ovom slučaju se slažem sa pokretačem teme... Uhapšeni su američki Bošnjaci ilitiga Amerikanci bošnjačkog etničkog porijekla... Razloga da se Bosna i Bosanci spominju zaista nema 
-
Hafis
#47 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Ahaaa.Drinski wrote:Amerikanci, bh. porijekla.
A kada negdje potpiše za kakav klub, uda se za kakva bogata čovjeka, primi ga u kakvu jaču korporaciju, ili u Torontu pobjedi na kakvom takmičenju iz poznavanja kiseljenja kupusa onda puca boldiran naslov: uspješni Bosanac taj i taj'' .....
Stoga treba ipak uvesti klasifikaciju: što je to ''uspješni Bosanac na privremenom radu u....'' a što je '' .......čki državljanin bh podrijetla.
Da znamo kad se trebamo ponositi, a kad stidjeti
- BHCluster
#48 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Kada je sadasnja Drzava dobila ime Bosna i Hercegovina, sadasnja Hrvatska je nosila ime Hrvatska, Slavonija i Dalmacija.Megiddo wrote:Pa na isti način je sastavljena i Hrvatska. I to još veći mix i još jasnije granice pa nikom ništa. Hercegovina će uvijek ostati Hercegovina, a Hercegovac Hercegovac, kao što će Dalmatinci uvijek ostati Dalmatinci, a Dalmacija Dalmacija, samo što ono što Hrvatska jeste uradila mi nismo i tu je sva unutrašnja zavrzlama.
- BHCluster
#49 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Ili preciznije Bosanskohercegovacki islamisti.cyprus wrote:U ovom slučaju se slažem sa pokretačem teme... Uhapšeni su američki Bošnjaci ilitiga Amerikanci bošnjačkog etničkog porijekla... Razloga da se Bosna i Bosanci spominju zaista nema
- Kikibombona
#50 Re: Bosnjaci a ne Bosanci
Cuj Bosanci u Bosni?
Kako to, zbunjen sam....
Ovi koji odlaze u Siriju i Irak su prvenstveno muslimani. Tesko ces iz njihovih usta cuti price o bosanstvu, bosnjastvu, hercegovanstvu (
)..........
Kako to, zbunjen sam....
Ovi koji odlaze u Siriju i Irak su prvenstveno muslimani. Tesko ces iz njihovih usta cuti price o bosanstvu, bosnjastvu, hercegovanstvu (