Bosna se podijelit mora!!!

Post Reply
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

boric wrote:
trinaesti wrote:bosanac 21... bilo bi fino da se ova odlicna pjesma zapjevala i na koncertu dosta! u bijeljini... ali nije, jer vrijedja osjecanja mladih bijeljine koji ipak vise vole srpsku od bih... ali i pored toga dobijaju podrsku dostasa iz sarajeva koji se nisu smjeli ni pojaviti u bijeljini... pitam se samo zasto?... i zasto medjusobna podrska kad se ne smije preko "granice"

ova mapa bih sa zeleno crnim mi se gadi...
kome je ova mapa ok on nije bosanac...
reci cete: "to je realnost"

e pa nije...
nisu samo bosnjaci za cjelovitu bih... i nije srpsko sve ovo crno... a ni hrvatsko... priznati ovu kartu znaci priznati otimacinu...

zato svima onima koji imaju zemlju na podrucju srspke i hercegovine ali trenutno nisu u mogucnost da njome raspolazu: NE PRODAJITE JE!!! ONA JE VASA DOKLE GOD TO VI ZELITE... i nikakav "referendum" vam je nece oduzeti...
ti si zakasnio sa savjetom,Bosnjaci su svoju zemlju prodali Srbima u republici srpskoj tako su isto Srbi rasprodali svoja imanja na Kosovu Albancima i danas seruckaju pola(h)ko kako je Kosovo srpsko.isto kao sto je republika srpska Bosnjacka!!!!
Ma daj bolan, prodali? Malo je onih sto su prodali, ili zamjenili imovinu u drugom entitetu. Ipak, velik je broj, onih koji su se vratili i koji planiraju da se vrate na svoja ognjista.
Siguran sam da kad bi doslo do gasenja entiteta, pogotovo rs-a, jos bi se veci broj protjeranih odlucio na povratak, jer se nebi nalazio u situaciji gdje je tudjin na svome imanju.
boric

Post by boric »

Bosanac_21 wrote:
boric wrote:
trinaesti wrote:bosanac 21... bilo bi fino da se ova odlicna pjesma zapjevala i na koncertu dosta! u bijeljini... ali nije, jer vrijedja osjecanja mladih bijeljine koji ipak vise vole srpsku od bih... ali i pored toga dobijaju podrsku dostasa iz sarajeva koji se nisu smjeli ni pojaviti u bijeljini... pitam se samo zasto?... i zasto medjusobna podrska kad se ne smije preko "granice"

ova mapa bih sa zeleno crnim mi se gadi...
kome je ova mapa ok on nije bosanac...
reci cete: "to je realnost"

e pa nije...
nisu samo bosnjaci za cjelovitu bih... i nije srpsko sve ovo crno... a ni hrvatsko... priznati ovu kartu znaci priznati otimacinu...

zato svima onima koji imaju zemlju na podrucju srspke i hercegovine ali trenutno nisu u mogucnost da njome raspolazu: NE PRODAJITE JE!!! ONA JE VASA DOKLE GOD TO VI ZELITE... i nikakav "referendum" vam je nece oduzeti...
ti si zakasnio sa savjetom,Bosnjaci su svoju zemlju prodali Srbima u republici srpskoj tako su isto Srbi rasprodali svoja imanja na Kosovu Albancima i danas seruckaju pola(h)ko kako je Kosovo srpsko.isto kao sto je republika srpska Bosnjacka!!!!
Ma daj bolan, prodali? Malo je onih sto su prodali, ili zamjenili imovinu u drugom entitetu. Ipak, velik je broj, onih koji su se vratili i koji planiraju da se vrate na svoja ognjista.
Siguran sam da kad bi doslo do gasenja entiteta, pogotovo rs-a, jos bi se veci broj protjeranih odlucio na povratak, jer se nebi nalazio u situaciji gdje je tudjin na svome imanju.
kad bi doslo do gasenja entiteta a pogotovo rs-a....e to nece doci nikad!
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

boric wrote:
Bosanac_21 wrote:
boric wrote: ti si zakasnio sa savjetom,Bosnjaci su svoju zemlju prodali Srbima u republici srpskoj tako su isto Srbi rasprodali svoja imanja na Kosovu Albancima i danas seruckaju pola(h)ko kako je Kosovo srpsko.isto kao sto je republika srpska Bosnjacka!!!!
Nikad ne reci nikad!
Sve sto je najgore, moze se verzati s tom rs, koja je izvor genocida, logora i svega sto je najgore. Takva tvorevina ne donosi napredak u Bosni i Hercegovini.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Oh, da.... genocidni bh. entitet Republika Srpska mora biti razorena!
boric

Post by boric »

Bosanac_21 wrote:
boric wrote:
Bosanac_21 wrote: Ma daj bolan, prodali? Malo je onih sto su prodali, ili zamjenili imovinu u drugom entitetu. Ipak, velik je broj, onih koji su se vratili i koji planiraju da se vrate na svoja ognjista.
Nikad ne reci nikad!
Sve sto je najgore, moze se verzati s tom rs, koja je izvor genocida, logora i svega sto je najgore. Takva tvorevina ne donosi napredak u Bosni i Hercegovini.
ne shvatas ti stvarnost i realnost!!!
boric

Post by boric »

Miki1 wrote:Ja bi predlozila da se napravi referendum da se istjeraju ti sto hoce podjelu Bosne
majka te :kiss: tako pametnu,nek ne zali sto te nosila devet mjeseci!
senada

Post by senada »

boric wrote:
Miki1 wrote:Ja bi predlozila da se napravi referendum da se istjeraju ti sto hoce podjelu Bosne
:roll: sedmancad su u prosjeku inteligentnija, od pravovremeno rodjenih - kaze neonatologija :roll:
boric

Post by boric »

senada wrote:
boric wrote:
:roll: sedmancad su u prosjeku inteligentnija, od pravovremeno rodjenih - kaze neonatologija :roll:
uh,ja mislio da sto mati duze nosi dijete da je pametnije,kad ono nije!!!
senada

Post by senada »

boric wrote:
senada wrote:
boric wrote: majka te :kiss: tako pametnu,nek ne zali sto te nosila devet mjeseci!
uf, a ja mislila da si ti mislila a ne da si mislio.... a jeste, jeste, sto se duze djeca nose to su 'pametnija'... zato se vecinom muska djeca 'prenesu'.... gle samo koliko ih je navlilo na ocuvanje 'cjelovitoste drzave'... nigdje zenskih da se bore za 'pravu stvar'.
boric

Post by boric »

senada wrote:
boric wrote:
senada wrote: :roll: sedmancad su u prosjeku inteligentnija, od pravovremeno rodjenih - kaze neonatologija :roll:
uf, a ja mislila da si ti mislila a ne da si mislio.... a jeste, jeste, sto se duze djeca nose to su 'pametnija'... zato se vecinom muska djeca 'prenesu'.... gle samo koliko ih je navlilo na ocuvanje 'cjelovitoste drzave'... nigdje zenskih da se bore za 'pravu stvar'.
Senada,jel' ti to mene pocinjes "etiketirati"
ding-dong

Post by ding-dong »

boric wrote:
senada wrote:
boric wrote: majka te :kiss: tako pametnu,nek ne zali sto te nosila devet mjeseci!
prema tome tebe je mati nosila svega dva-tri mjeseca :lol: :lol: :lol:
senada

Post by senada »

boric wrote:
senada wrote:
boric wrote: uh,ja mislio da sto mati duze nosi dijete da je pametnije,kad ono nije!!!
Senada,jel' ti to mene pocinjes "etiketirati"
zar je to bitno :? ti si pametan...ne gledaj sta ti kaze nego tko :roll:
:zzzz:
Miki1

Post by Miki1 »

boric wrote:
A takvim kao sto si ti dala bi zabranu da prolaze kroz Bosnu, teskos e tebi jadnice jadni
senada

Post by senada »

Image
Arminovski

Post by Arminovski »

senada wrote:Image
Sta je pjesnik time htio reci? :)
Batonus

Post by Batonus »

Historija je pokazala da svaki pokusaj nasilnog nametanja volje jednog naroda nad drugim, rezultira radikalizacijom ovih drugih kojima se nameću tuđe ideje.

U vrijeme Jugoslavije, nametanjem ideje bratstva i jedinstva, te zabranom etničkih kulturnih društava, ugušene su nacionalne ideje, te je to rezultiralo ekspolozijom nacionalizma sa krahom Jugoslavije.

Danas, kada se pokušava nametnuti ideja građanske BiH,koja budimo realni znači ideja bošnjačke BiH, ona prouzrokuje kontra-napad Srba,koji se moraju osjećati ugroženi tom idejom. Taj osjećaj ugroženosti naravno doprinosi radikalizaciji Srba, pa otud se i pominje "Referendum", blokiraju nove reforme, npr. u strahu da je reforma policija jedan od instrumenata kreiranja bošnjačke BiH ona se blokira...

To je normalan kontra-udar.
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Batonus wrote:Historija je pokazala da svaki pokusaj nasilnog nametanja volje jednog naroda nad drugim, rezultira radikalizacijom ovih drugih kojima se nameću tuđe ideje.

U vrijeme Jugoslavije, nametanjem ideje bratstva i jedinstva, te zabranom etničkih kulturnih društava, ugušene su nacionalne ideje, te je to rezultiralo ekspolozijom nacionalizma sa krahom Jugoslavije.

Danas, kada se pokušava nametnuti ideja građanske BiH,koja budimo realni znači ideja bošnjačke BiH, ona prouzrokuje kontra-napad Srba,koji se moraju osjećati ugroženi tom idejom. Taj osjećaj ugroženosti naravno doprinosi radikalizaciji Srba, pa otud se i pominje "Referendum", blokiraju nove reforme, npr. u strahu da je reforma policija jedan od instrumenata kreiranja bošnjačke BiH ona se blokira...

Shvatio sam poruku. Do nas je koji smo za suzivot i koji volimo svoju domovinu i mi smo krivi sto smo isprovocirali ove sto bi da se otcjepe.

Dakle, braco Srbi duboko se izvinjavam, picka mi materina !
Batonus

Post by Batonus »

nesvrstan wrote:
Shvatio sam poruku. Do nas je koji smo za suzivot i koji volimo svoju domovinu i mi smo krivi sto smo isprovocirali ove sto bi da se otcjepe.

Dakle, braco Srbi duboko se izvinjavam, picka mi materina !
Onima kojima je stalo do odrzanja ove domovine naše,a i do suživota, nije im stalo do dominacije jednog naroda nad drugim..to je cinjenica...
Slavko Klisura

Post by Slavko Klisura »

Batonus (citat):
"Historija je pokazala da svaki pokusaj nasilnog nametanja volje jednog naroda nad drugim, rezultira radikalizacijom ovih drugih kojima se nameću tuđe ideje.

To je normalan kontra-udar."

Boze , o cemu ovaj pise ... " kada se pokušava nametnuti ideja građanske BiH , koja budimo realni znači ideja bošnjačke BiH..."
Ako zaista neki tako misle onda opanke pod pazuho pa neka idu negdje i prave "seljacku" BiH , ali neka vise ne z....vaju ostale , koji zastupaju ideju GRAĐANSKE BIH , države u kojoj će svaki građanin ( ne žive građani samo u gradovima ) bez obzira dakle da li živi u gradu ili na selu, i svaka građanka imati ista prava , svuda i na svakom mjestu , u BiH!
I nabi..m vise za sva vremena i nekakve udare i nekakve kontra udare svih oblika i boja! Jer , svi podjednako jako SMRDE!
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Propali "pregovori" o raspodjeli sredstava od PDV-a jer svercer iz Laktasa ne zeli odustati od namjere da svojoj genocidnoj tvorevini namakne 120 miliona maraka godisnje tako sto ce ta sredstva opljackati od poreskih obveznika iz Federacije. Pred kamerama zajapuren kaze da njegova kamarila "moze izdrzati tri mjeseca blokade jer gomilaju sredstva", pa cemo svi skupa vidjeti "ko ce duze izdrzati".
Naravoucenje: Od BiH podijeljene na entitete ima jedna gora stvar. To je BiH podijeljena na entitete i uredjena tako da Bosnjaci, Hrvati i ostali gradjani Federacije finansiraju "RS". :roll:
senada

Post by senada »

sudnjidan wrote:Propali "pregovori" o raspodjeli sredstava od PDV-a jer svercer iz Laktasa ne zeli odustati od namjere da svojoj genocidnoj tvorevini namakne 120 miliona maraka godisnje tako sto ce ta sredstva opljackati od poreskih obveznika iz Federacije. Pred kamerama zajapuren kaze da njegova kamarila "moze izdrzati tri mjeseca blokade jer gomilaju sredstva", pa cemo svi skupa vidjeti "ko ce duze izdrzati".
Naravoucenje: Od BiH podijeljene na entitete ima jedna gora stvar. To je BiH podijeljena na entitete i uredjena tako da Bosnjaci, Hrvati i ostali gradjani Federacije finansiraju "RS". :roll:

a SVI gradjani BiH, izdrzavaju Republiku Srrrrrrrrrrrpsku, Federaaaaaaaaciju BiH, Distrikt Brckooooooooo, kantooooooooooooooooooooooooooooooooone, ooooooooopcstine,
i SVI BH gradjani izdrzavaju "drzavu" BiH, sa sviiiiiiiiim TROSLOOOOOOOOJNIM ROTIIIIIIIIIRAJUCIM predsjedniiiiiiiistvima,"predsjedniiiiiiiicima, drzavniiiiiiicima, politicaaaaaaaaaarima", kao i sve neeeee gradjanske nego njihove tzv."politicke straaaaaaaanke!"
Batonus

Post by Batonus »

senada wrote:a SVI gradjani BiH, izdrzavaju Republiku Srrrrrrrrrrrpsku, Federaaaaaaaaciju BiH, Distrikt Brckooooooooo, kantooooooooooooooooooooooooooooooooone, ooooooooopcstine,
i SVI BH gradjani izdrzavaju "drzavu" BiH, sa sviiiiiiiiim TROSLOOOOOOOOJNIM ROTIIIIIIIIIRAJUCIM predsjedniiiiiiiistvima,"predsjedniiiiiiiicima, drzavniiiiiiicima, politicaaaaaaaaaarima", kao i sve neeeee gradjanske nego njihove tzv."politicke straaaaaaaanke!"
Bezvezno zapazanje koje nastoji odvuci razgovor o pokušaju pljačke poreznih prihoda, ovo se ne dešava prvi put. Već su konstantne upadice "senade" koje odvlače pažnju od brojnih važnih tema. Negdje se i složi za neke "pro-bosanske" ciljeve,ali to samo kako bi zadrzala svoju kamuflazu. Postavlja se pitanje, čije stavove brani "senada"?
boric

Post by boric »

Batonus wrote:Historija je pokazala da svaki pokusaj nasilnog nametanja volje jednog naroda nad drugim, rezultira radikalizacijom ovih drugih kojima se nameću tuđe ideje.

kad srbi rasciste u svojim glavama neke stvari onda ce biti svima lakse,i nama i njima!!

da shvate da Bosna nikad nije bila srpska i da je srbija onoliko velika koliko se spominje u beogradskom pasaluku.
stickitout

Post by stickitout »

Batonus wrote:
senada wrote:a SVI gradjani BiH, izdrzavaju Republiku Srrrrrrrrrrrpsku, Federaaaaaaaaciju BiH, Distrikt Brckooooooooo, kantooooooooooooooooooooooooooooooooone, ooooooooopcstine,
Bezvezno zapazanje koje nastoji odvuci razgovor o pokušaju pljačke poreznih prihoda, ovo se ne dešava prvi put. Već su konstantne upadice "senade" koje odvlače pažnju od brojnih važnih tema. Negdje se i složi za neke "pro-bosanske" ciljeve,ali to samo kako bi zadrzala svoju kamuflazu. Postavlja se pitanje, čije stavove brani "senada"?
Senada je da si ti ziv i zdrav prastari forumas. Mnogi je znaju pod par razlicitih nadimaka koje je morala koristiti. Ponekad mozda zna i pretjerati (kao i ja) ali i to je ljudski. Medjutim, postavlja se pitanje, zasto jedan novi clan (7 juni) otvara neke nebulozne teme ratnog karaktera uglavnom? Kako taj isti clan zapaza da neko brani ili ne brani torovske stavove po principu ili si s nama ili nisi? I ko salje ove talasane na bas ovaj forum u redovnim vremenskim razmacima?

Inteligencija vam nije bas na zavidnom nivou, slabo se vitamini i minerali unose u organizam, :D
boric

Post by boric »

stickitout wrote:
Batonus wrote:
Senada je da si ti ziv i zdrav prastari forumas. Mnogi je znaju pod par razlicitih nadimaka koje je morala koristiti. Ponekad mozda zna i pretjerati (kao i ja) ali i to je ljudski. Medjutim, postavlja se pitanje, zasto jedan novi clan (7 juni) otvara neke nebulozne teme ratnog karaktera uglavnom? Kako taj isti clan zapaza da neko brani ili ne brani torovske stavove po principu ili si s nama ili nisi? I ko salje ove talasane na bas ovaj forum u redovnim vremenskim razmacima?

Inteligencija vam nije bas na zavidnom nivou, slabo se vitamini i minerali unose u organizam, :D
kao ti bi neke beneficije kao stari proto-forumas!!
Post Reply