Bosna se podijelit mora!!!

Post Reply
domi

Post by domi »

senada wrote:
Vozdra_123 wrote:
locca wrote:bas podjoh napisati da bi bilo informativno korisno da svako napise uz post odakle se javlja, koliko dugo je tu i zasto (ovo tipa ako nije u BiH)
mozda onda slika toga ko sta hoce u ovoj nasoj drzavici bude malo realisticnija
evo ja cu prvi....

'92 na pocetku rata sam kao balavac izasao iz bosne
obrazovan i odrastao u kanadi
stari je bio svo vrijeme rata u bih... bio je i logoru zatvoren od arkanovaca
i sta!!!!!

hoces da moja djeca OPET, ovaj puta za tvoga u****og penija ceif stradaju??????????

e NECES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovo sam znao da je senada napisala, a ni pogledo nisam.... :D
pola_cilo

#177 Re: Bosna se podijelit mora!!!

Post by pola_cilo »

boric wrote:http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=39425

a mi cemo federaciju podijeliti sa hrvatima,pa cccccceeeemooooo!!!onda cistit' ovo naseg tala,jer se od ovijeh nemre brate vise zivit!

Ovo je teska sramota za ovaj forum i nevidjena uvreda svim zrtvama rata ( koji su ubijeni i protjerani u ime retrogradne nacisticke ideje o podjeli BOSNE I HERCEGOVINE ) da neko uopce postavi ovakvu temu sa ovakvim indikativnim i imperativnim naslovom / Bosna se podijeliti mora / pa jos udari nekoliko uzvicnika / Da sam ikad pomislio da Hrvatsku i Srbiju treba podijeliti ja bi se ubio .Da sam na mjestu ovih ovih / vozdra 123 , boric " / i svih drugih koji predlazu neku podjelu BOSNE I HERCEGOVINE ja bih se polio benzinom i zapalio /
boric

Post by boric »

zzzzz wrote:
Batonus wrote:
Image
Ne vezano za temu, cije djelo je ova karta???

Zasto je ova teritorija pod kontrolom Bosnjaka obojena u zeleno, mislim da su boje stita sa ljiljanima puno blize Bosnjacima.

ps.
Nemam nista protiv zelene ali imam u ovom kontekstu, nekako mi je to nasljedje 1918, iz vremena negiranja bosnjacke nacije i svodjenja na vjersku skupinu
niko nikom nikad nije poklonio naciju,za nacionalna i sva druga prava koja pripadaju jednom narodu se lije vrela krvca.

pitam, gdje je Bosnjacki MASPOK?

narod koji savija kicmu i gace mu non-stop spuznute i ne zavredjuje ni drzavu ni naziv nacije

koliko su Bosnjaci imali disidenata u SFRJ?

koliko do 1939.godine?
pola_cilo

Post by pola_cilo »

Vozdra_123 wrote:
locca wrote:bas podjoh napisati da bi bilo informativno korisno da svako napise uz post odakle se javlja, koliko dugo je tu i zasto (ovo tipa ako nije u BiH)
evo ja cu prvi....

Znas li ti zasto je tvoj otac bio u logoru? Pa pricas li ti ista sa svojim ocem ?
On je bio u logoru zato sto je imenom i prezimenom bio protiv toga da se tvoja Bijeljina ili Zvornik ili statijaznam pripoji Srbiji ili nekavkoj samostalnoj rs .Umjesto da nam siris oceve ideje( sigarun sam da ne zna sta mu scene pise ) ti nam postires ideje njegovog tamnicara i dzelata Arkana .Pa je si li ti uopce normalan sempijo jedna ? Uzmi pa se ubij, :-) pusku /
boric

Post by boric »

pola_cilo wrote:
Vozdra_123 wrote:
evo ja cu prvi....

Znas li ti zasto je tvoj otac bio u logoru? Pa pricas li ti ista sa svojim ocem ?
On je bio u logoru zato sto je imenom i prezimenom bio protiv toga da se tvoja Bijeljina ili Zvornik ili statijaznam pripoji Srbiji ili nekavkoj samostalnoj rs .Umjesto da nam siris oceve ideje( sigarun sam da ne zna sta mu scene pise ) ti nam postires ideje njegovog tamnicara i dzelata Arkana .Pa je si li ti uopce normalan sempijo jedna ? Uzmi pa se ubij, :-) pusku /
o kakvim ti idejama mlataras ovdje.ni danas poslije svega sto se desilo ne postoji u Bosnjackom narodu kolektivna ideja/svijest da mu treba drzava.i ovu raspolucenu Bosnu smatraju kao da je to od Boga sto se desilo s njom.a nije od Boga nego se zna od koga je!

on je zavrsio u logoru zato sto je vjerovao komsiji,kumu,kumi,pobratimu,itd.
pola_cilo

Post by pola_cilo »

boric wrote:
zzzzz wrote:
Batonus wrote:
Image
Ne vezano za temu, cije djelo je ova karta???

Zasto je ova teritorija pod kontrolom Bosnjaka obojena u zeleno, mislim da su boje stita sa ljiljanima puno blize Bosnjacima.

ps.
Nemam nista protiv zelene ali imam u ovom kontekstu, nekako mi je to nasljedje 1918, iz vremena negiranja bosnjacke nacije i svodjenja na vjersku skupinu
niko nikom nikad nije poklonio naciju,za nacionalna i sva druga prava koja pripadaju jednom narodu se lije vrela krvca.

narod koji savija kicmu i gace mu non-stop spuznute i ne zavredjuje ni drzavu ni naziv nacije

koliko do 1939.godine?
Krvi je proliveno i previse ! Sta je to MASPOK ? Sta ce meni to / Sta ti uopce znas o tome ? Ko je i zasto.....Savka Dapcevic Kucar i Miko Tripalo ?
Sta oni hoce u tom MASPOKU ? a sta hoce brace Veselica? A sta pak hoce Slavko Gotovac ? A sta u tom pokretu trazi Tudjman i Budisa ? A zasto i na ciju inicijativu su iz Australije i Njemacke dosli teroristi ( tzv bugojanska grupa da rusi ustvano pravni poredak i treritorijalni integritet SFRJ ) budalastina , 18 ljudi doslo da srusi Titovu Jugu .Kakve to veze ima sa Bosnom ??? O kicmi bosanskoj i onoj uspravnoj i onoj savijenoj je napisano dosta toga .Za tvoju referencu ja ti predlazem Mesu Selimovica .
Bosnjaci nisu imali disidenata ( mozda i jesu ) ali da zadovoljim tvoju pakost i sujetu ] ali opet kakve to veze ima sa tvojom morbidnom idejom da / Bosnu treba podijeliti / Zasto mislis da Bosnjaci ne zasluzuju da imaju drzavu i da zive zivot dostojan covjeka ?????Zato sto nemaju MASPOK ?Zato sto nisu prolili dovoljno krvi ( vrelih krvca kako ti to poeticno velis ) ILi zato sto nemaju kicmu ? Ili zato sto im je velika lastika ili uckur na gacama ? Ili zato sto nemaju disidenata do 1939? Pazi to su tvoja pitanja koja impliciraju odgovore / Na tvoju zalost a na moju srecu bice BOSNE I HERCEGOVINE !!!!!!!!!
boric

Post by boric »

Krvi je proliveno i previse ! Sta je to MASPOK ? Sta ce meni to / Sta ti uopce znas o tome ? Ko je i zasto.....Savka Dapcevic Kucar i Miko Tripalo ?
Sta oni hoce u tom MASPOKU ? a sta hoce brace Veselica? A sta pak hoce Slavko Gotovac ? A sta u tom pokretu trazi Tudjman i Budisa ? A zasto i na ciju inicijativu su iz Australije i Njemacke dosli teroristi ( tzv bugojanska grupa da rusi ustvano pravni poredak i treritorijalni integritet SFRJ ) budalastina , 18 ljudi doslo da srusi Titovu Jugu .Kakve to veze ima sa Bosnom ??? O kicmi bosanskoj i onoj uspravnoj i onoj savijenoj je napisano dosta toga .Za tvoju referencu ja ti predlazem Mesu Selimovica .
Bosnjaci nisu imali disidenata ( mozda i jesu ) ali da zadovoljim tvoju pakost i sujetu ] ali opet kakve to veze ima sa tvojom morbidnom idejom da / Bosnu treba podijeliti / Zasto mislis da Bosnjaci ne zasluzuju da imaju drzavu i da zive zivot dostojan covjeka ?????Zato sto nemaju MASPOK ?Zato sto nisu prolili dovoljno krvi ( vrelih krvca kako ti to poeticno velis ) ILi zato sto nemaju kicmu ? Ili zato sto im je velika lastika ili uckur na gacama ? Ili zato sto nemaju disidenata do 1939? Pazi to su tvoja pitanja koja impliciraju odgovore / Na tvoju zalost a na moju srecu bice BOSNE I HERCEGOVINE !!!!!!!!!
nemoj se zamarati sa historijom,vidim da nisi proniknuo u ono sta ja hocu da kazem.

bit' ce Bosne i Hercegovine!!!
pola_cilo

Post by pola_cilo »

boric wrote:
pola_cilo wrote:
Vozdra_123 wrote: evo ja cu prvi....

o kakvim ti idejama mlataras ovdje.ni danas poslije svega sto se desilo ne postoji u Bosnjackom narodu kolektivna ideja/svijest da mu treba drzava.i ovu raspolucenu Bosnu smatraju kao da je to od Boga sto se desilo s njom.a nije od Boga nego se zna od koga je!

on je zavrsio u logoru zato sto je vjerovao komsiji,kumu,kumi,pobratimu,itd.
Ti si postavio temu zbog koje bi trebao u zatvor !!!! Postavi tu temu u zemlji u kojoj zivis / Njemci bi te stavili na cengele / Talijani bi te skuhali skupa sa pomidorom i blitvom ./ Zato mi nemoj o mlataranju / Nazalost istina je da u Bosnjackom narodu ne postoji drzavotvorna svijest.To i jest belaj svih belaja da onaj oksuz iz Zvornika ni dan danas ne zna u kojoj se drzavi nalazi Capljina.A tek Ljubuski ili Grude ? 'eba te patak pa on ni cuo za to nije / Ali to nije razlog da Bosnu treba podijeliti / A to je tvoja tema i tvoja inicijativa i tvoja intencija. Tacno je takodje da je njegov otac zavrsio u logoru zato sto je vjerovao kumasinu ali covjece urazumi se i ti i tvoj pajdas iz Kanade da svaka podjela BOSNE I HERCEGOVINE je neminovno nestanak Bosnjackog naroda a time i nestanakbilo kakve BOSNE I HERCEGOVINE . Nece moci ove noci / Barem dok sam ja ziv !!!!!!!!!!
ghost_in_the_machine

Post by ghost_in_the_machine »

da malo zacinim ovu temu... mozda su ovo neki i procitali

Čavić i Dodik o trošku naroda u Njemačkoj: Za koga su navijali i trošili novac poreznih obveznika! 17. Jun 2006. | 01:01

--------------------------------------------------------------------------------

*** SPAM *** - Milorad Dodik i Dragan Čavić, premijer i predsjednik RS, iskoristili su jučer ujutro pravo na korištenje aviona Vlade RS i o trošku poreznih obveznika otputovali u Njemačku kako bi na Svjetskom prvenstvu u fudbal gledali utakmicu SiCG - Argentina.

• Dragan Čavić, predsjednik RS / 24sata.info

Kako se nezvanično saznaje, krajnje odredište dvojice "ljutih" političkih protivnika, lidera SNSD-a i opozicionog SDS-a, bio je aerodrom kod njemačkog grada Dortmunda, 45 kilometara udaljen od stadiona na kome je igrana utakmica.

Od Sretena Ilića, direktora Vazduhoplovnog zavoda RS, nije se uspjelo saznati koliko košta Čavićev i Dodikov izlet u Njemačku. Objasnio nam je da "to Avaz ne treba interesovati". Međutim, u avioprijevozničkoj kompaniji "Linksair" iz Slovenije pojasnili su nam koliko koštaju troškovi ovog Dodikovog i Čavićevog zadovoljstva.

U ovoj agenciji, koja je do povratka aviona Vlade RS iznajmljivala svoje letjelice entitetskoj vladi, pojašnjavaju da bi njihova cijena od Banje Luke do Dortmunda i nazad bila 9.900 eura.

- Let traje sat i po, a naša cijena je malo viša od troškova koje imamo - kažu u "Linksairu".

Udaljen fotoreporter

Fotoreporter "Dnevnog Avaza" uspio je snimiti Dodikov dolazak na Aerodrom Mahovljani kod Banje Luke, ali ga je osiguranje ubrzo udaljilo. Zbog toga smo ostali uskraćeni za fotografiju Čavićevog dolaska.

Za koga su navijali?

Za koga su Čavić i Dodik navijali, da se naslutiti iz jedne od izjava entitetskog premijera da "uvijek navija za SiCG, a za BiH samo kada igra protiv Turske".

Utakmica je završena katastrofalno po selekciju SiCG: Argentina je pobijedila sa 6:0.

pa vi vidite sta nam je raditi...ovako to radi vladajuca klasa (HB...BiH...RS....klasicna mafija)
da li dijeliti bosnu....ja ne bih ako ne moram.....mozda prvo pobit ovu gamad
:x :x :x :x :x :x :x
wella

Post by wella »

ma kakva ba podjela bosne jestel vi normalni ??

BiH je nezavisna drzava priznata u citavom svijetu !!!

postoji vise od 10 stoljeca ... a mozda i vise ...

sta vam je ba bezze raspravljate ... AKO ONI BUDU PRAVILI REFERENDUM MORAJU U SVIM GRADOVIMA .. ga pavit znaci u granciama BiH .. .a ne samo RS...

NEMA OCJEPLJENJA BA STA VAM JE... oni tamo sto neke svoje ideje NEBULOZNE prosipaju i sto tamo narodu truju mozak glupostima .. njihov problem ..

a sad na izborima slobodno glasajte za nacjonalisticke stranke kao sto je HDZ, SDS I SDA ... pa cemo svi pocrkat od gladi ....

de ljudi malo ukljucite mozak ....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Predlazem slijedecu akciju:

da skupimo sve ove koji podrzavaju podjelu Bosne na jedno mjesto, na nekoj visoravni, i da onda uz Boziju pomoc i malu dozu srece na sarajevo-x umjesto naslova
"Grom ubio 70 koza"
zateknemo drugi, ohrabrujuci naslov
"Grom ubio skupinu pacijenata, zatrla se cijela generacija"

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
A_I_

Post by A_I_ »

boric wrote: on je zavrsio u logoru zato sto je vjerovao komsiji,kumu,kumi,pobratimu,itd.
a zakljucak je NE VJERUJMO KOMSIJAMA (citaj ne-bosnjacima)

ma ti si meni kralj (povraaaaac)

dok je takvih kao ti BiH ce biti i ostati s*ebana zemlja s s*ebanim narodom :(
Batonus

Post by Batonus »

Federacija BiH bez RS,znaci zemlju sa vise 70% muslimanskog stanovnistva,a za odvajanjem "hrvatskog" dijela Federacije, zemlju sa vise od 85% muslimanskog stanovnistva.

U ovom historijskom trenutku, nije niko spreman za takvu Bosnu u srcu Evrope.
trinaesti

Post by trinaesti »

bosanac 21... bilo bi fino da se ova odlicna pjesma zapjevala i na koncertu dosta! u bijeljini... ali nije, jer vrijedja osjecanja mladih bijeljine koji ipak vise vole srpsku od bih... ali i pored toga dobijaju podrsku dostasa iz sarajeva koji se nisu smjeli ni pojaviti u bijeljini... pitam se samo zasto?... i zasto medjusobna podrska kad se ne smije preko "granice"

ova mapa bih sa zeleno crnim mi se gadi...
kome je ova mapa ok on nije bosanac...
reci cete: "to je realnost"

e pa nije...
nisu samo bosnjaci za cjelovitu bih... i nije srpsko sve ovo crno... a ni hrvatsko... priznati ovu kartu znaci priznati otimacinu...

zato svima onima koji imaju zemlju na podrucju srspke i hercegovine ali trenutno nisu u mogucnost da njome raspolazu: NE PRODAJITE JE!!! ONA JE VASA DOKLE GOD TO VI ZELITE... i nikakav "referendum" vam je nece oduzeti...
boric

Post by boric »

trinaesti wrote:bosanac 21... bilo bi fino da se ova odlicna pjesma zapjevala i na koncertu dosta! u bijeljini... ali nije, jer vrijedja osjecanja mladih bijeljine koji ipak vise vole srpsku od bih... ali i pored toga dobijaju podrsku dostasa iz sarajeva koji se nisu smjeli ni pojaviti u bijeljini... pitam se samo zasto?... i zasto medjusobna podrska kad se ne smije preko "granice"

ova mapa bih sa zeleno crnim mi se gadi...
kome je ova mapa ok on nije bosanac...
reci cete: "to je realnost"

e pa nije...
nisu samo bosnjaci za cjelovitu bih... i nije srpsko sve ovo crno... a ni hrvatsko... priznati ovu kartu znaci priznati otimacinu...

zato svima onima koji imaju zemlju na podrucju srspke i hercegovine ali trenutno nisu u mogucnost da njome raspolazu: NE PRODAJITE JE!!! ONA JE VASA DOKLE GOD TO VI ZELITE... i nikakav "referendum" vam je nece oduzeti...
ti si zakasnio sa savjetom,Bosnjaci su svoju zemlju prodali Srbima u republici srpskoj tako su isto Srbi rasprodali svoja imanja na Kosovu Albancima i danas seruckaju pola(h)ko kako je Kosovo srpsko.isto kao sto je republika srpska Bosnjacka!!!!
hik-meta

Post by hik-meta »

pola_cilo wrote:
boric wrote:
zzzzz wrote: Ne vezano za temu, cije djelo je ova karta???

ps.

koliko do 1939.godine?
ne kontam kako to da ti je kiseljak na ovoj mapi spojen sa busovacom-vitezom-novim travnikom?
sanco

Post by sanco »

Problem je sto ga uvjek Bosnjo uvjek prima dok mu drugi govore to je uredu..

E pa dabogda ga isto tako primili svi oni koji su sudjelovali u agresiji i genocidu. 8-) 8-)
Den

Post by Den »

sanco

Post by sanco »

Dokaz vise sa kakvim zivotinjskim komsijama zivimo.. :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

boric wrote:

koliko do 1939.godine?
Zar ovog dušmanina, borica, još nisu banovali?!
Hebote, nije čuo za Cazinsku pobunu 1956., nije čuo da je na na naučnom savjetovanju u Cavtatu šezdesetih godina prof.dr. Filipović Muhamed rekao i naučno dokazao, otprilike:Nema ništa od ovakvog socijalizma, ...Nije čuo za Adil-bega Zulfikarpašića kojem su asasine slali u CH,...
Referndum=Definitivna podjela Bosne=RAT!
sanco

Post by sanco »

5-kolona je medu nama i to odavno,a pocinjem sumnjat i u svoje drugove da za nekog ne rade... :roll:
Last edited by sanco on 19/06/2006 14:46, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

sanco wrote:5-kolona je medu nama i to odavno,a pocinjem sumnjat i u svoje drugove da za nekog ne rade... :roll:
Popravi ovo %!
Ne samo petokolonaši, nego i spec. rat na sa-x!
sanco

Post by sanco »

Vidis sresces ih lako i na ulici sigurno..nego samo ispravno postupi sa njim kad ih ovdje sretnes :D
Miki1

Post by Miki1 »

Ja bi predlozila da se napravi referendum da se istjeraju ti sto hoce podjelu Bosne
senada

Post by senada »

sanco wrote:5-kolona je medu nama i to odavno,a pocinjem sumnjat i u svoje drugove da za nekog ne rade... :roll:
postoje ljudi sa urodjenim petokolonasima u glavi, tako da i kad su sami nemaju problema sa 'detekcijom'.
Post Reply