Bosna kandidat za EU
- muha_sa
#26 Re: Bosna kandidat za EU
Prije ce se unija raspast neg mi uNIc 
- escobar__
#27 Re: Bosna kandidat za EU
-
swanfilter
#28 Re: Bosna kandidat za EU
Stvarno, Srednja BiH, Istok, ocaj zivi odnos do rijeka.
Nas u Krajini od malih nogu uce da se Una voli, kao i Krusnica. Ne znam za Sanu, dugo nisam bio tamo ...
Nas u Krajini od malih nogu uce da se Una voli, kao i Krusnica. Ne znam za Sanu, dugo nisam bio tamo ...
- Sanjarko
#29 Re: Bosna kandidat za EU
Ma nismo.
-
El_comadante
#30 Re: Bosna kandidat za EU
ove godine teško. a i da bude kandidat opet nemjenja mnogo treba vremena da se udje.
-
Tornjo1
#31 Re: Bosna kandidat za EU
Bas jucer kod Senada je bio precednik Slovenije pricao da je pomogao Hrvatskoj da udje u EU i da ce se zalagati da bosna udje u EU i da za 1mj ima sastanak sa Francuskim precednikom Macrnom u vezzi toga..
Ima nade
Ima nade
- escobar__
#32 Re: Bosna kandidat za EU
To je baš na dugom štapu, čak i da sadašnja slovenska ili bilo koja druga postava poguraju naš put ka Uniji za dvije-tri (a kamoli pet ili deset) godina već je druga postava i u Sloveniji i u EU uopće. Također, tu je i sâm proces tj. ispunjavanje uslova koje EU postavlja potencijalnim kandidatima i članicama, a mi čini se ni počeli nismo s ispunjavanjem uslova.
Onda tu je i raspoloženje članica o primanju novih u datom trenutku (sad ga nema jer je EU opterećena drugim stvarima, korona-krizom prije svih)... Helem, prije 2035. sumnjam da možemo i razmišljat o članstvu.
Onda tu je i raspoloženje članica o primanju novih u datom trenutku (sad ga nema jer je EU opterećena drugim stvarima, korona-krizom prije svih)... Helem, prije 2035. sumnjam da možemo i razmišljat o članstvu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33 Re: Bosna kandidat za EU
Ja ako sam dobro shvatio
Dodiku ne odgovaraju 2 od 14
Znaci nista
Dodiku ne odgovaraju 2 od 14
Znaci nista
-
foxlife
#34 Re: Bosna kandidat za EU
Bez obzira sto nismo kandidati mi mozemo sredjivati sve u bih da se poslozi sa zakonima i postulatima eu tj nasi politicari
Al posto njima to ne odgovara tako da nista od puta i primanja bih u eu bar dok se ovi politicari pitaju
Al posto njima to ne odgovara tako da nista od puta i primanja bih u eu bar dok se ovi politicari pitaju
- escobar__
- ako te pitaju
#36 Re: Bosna kandidat za EU
Dok smo god ovakve pameti BiH je daleko od EU.
Uzrok tome vidim u društvenom uređenju.
Imamo Odluke Europskog suda i Ustavnog suda da nam izborni zakon kao i Ustav nisu usklađeni sa Europskom konvencijom.
Upravo ovaj problem....je činjenica da nije riješeno nacionalno pitanje u BiH.... odnosno da postoji mogućnost da jedan narod nameće drugom narodu predstavnike.
Dalje, sve to dovodi do činjenice da je nacionalizma i dalje TOP tema.
Ne priča se o tvornicama, radnim mjestima...... Da imamo efikasno pravosuđe...... Sve se svodi na naši i vaši.
Sve to ima za posljedicu ne funkcionalnu državu.
Da je kojim slučajem riješeno nacionalno pitanje tj. da ne postoji mogućnost nadmetanja predstavnika drugom narodu....... Onda se narod ne bi mogao plašiti da će ih ovu drugi uništiti.
Kad se narod ne bi plašimo od ovih drugih.... Tad bi počeo razmišljati o boljem standardu........ A to je uvjet EU
Uzrok tome vidim u društvenom uređenju.
Imamo Odluke Europskog suda i Ustavnog suda da nam izborni zakon kao i Ustav nisu usklađeni sa Europskom konvencijom.
Upravo ovaj problem....je činjenica da nije riješeno nacionalno pitanje u BiH.... odnosno da postoji mogućnost da jedan narod nameće drugom narodu predstavnike.
Dalje, sve to dovodi do činjenice da je nacionalizma i dalje TOP tema.
Ne priča se o tvornicama, radnim mjestima...... Da imamo efikasno pravosuđe...... Sve se svodi na naši i vaši.
Sve to ima za posljedicu ne funkcionalnu državu.
Da je kojim slučajem riješeno nacionalno pitanje tj. da ne postoji mogućnost nadmetanja predstavnika drugom narodu....... Onda se narod ne bi mogao plašiti da će ih ovu drugi uništiti.
Kad se narod ne bi plašimo od ovih drugih.... Tad bi počeo razmišljati o boljem standardu........ A to je uvjet EU