www.vasheovoljenepisiigricenasaiksforumu.comBaschcharschija Secrets:
Active task :
Find Željo and ask for desetupola.
2.Eat it
3.Podrig
Bosna i Hercegovina u video-igrama
Moderator: Benq
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Sad bez zezanja, ja sam tokom prevođenja Stalker Shadow of Chernobyl na naš jezik, ubacio sljedeće pojmove:
Visočka sudžuka (pojedeš i dobiješ 20% energije)
Klasov hljeb (10%)
Šljivovica (uklanja 20%radijacije)
Analgin i Trodon (lijekovi)
Skenderija (Bar, baza u drugom levelu igre)
Pojmovi i imena : Haris, Džemo, Stipe, Jure, Vlado, Ibrica, Dr. Gog
, Chello, Mak, Stanko, Bilal itd., Kafana, utoka, rokanje, levat, "vozdra haveru", "šta mai","nisam sestre mi","hajd ne zajebavaj","pravo sam hasta", "žibje da te ne vide", kloc, "navijam za Želju", "navijam za Sarajevo", "navijam za Čelik", "za kutiju Drine" i još nekih 20 ak termina i izraza..
Link za ovaj prevod sam postavio negdje na forumu ali trenutno se ne mogu sjetiti gdje(ovaj pdf je u pitanju).
U prevodu Call of Pripyat Stalker sam modifikovao neke fajlove i ubacio par iznenađenja..
Visočka sudžuka (pojedeš i dobiješ 20% energije)
Klasov hljeb (10%)
Šljivovica (uklanja 20%radijacije)
Analgin i Trodon (lijekovi)
Skenderija (Bar, baza u drugom levelu igre)
Pojmovi i imena : Haris, Džemo, Stipe, Jure, Vlado, Ibrica, Dr. Gog
Link za ovaj prevod sam postavio negdje na forumu ali trenutno se ne mogu sjetiti gdje(ovaj pdf je u pitanju).
U prevodu Call of Pripyat Stalker sam modifikovao neke fajlove i ubacio par iznenađenja..
-
Eborg
#28 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ovi sto navijaju za Celik su vjerovatno snorkovi.
Zenica, Chernobyl, sve je to isto! 
-
Eborg
#29 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Igram neki dan Crusader Kings II i u nekom okršaju usred Italije zarobim nekog plemića, šta li. Ja pogledam - kad gradonačelnik Bihaća, pretendent na neko balkansko vojvodstvo! 
-
srbmili
#30 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Elme wrote:u battelfield 3 se spominje bosna u jedno sceni
Da, da ono kad americki general ili sta li je vec prica o tome kako je u ratu u Bosni izgubio najboljeg prijatelja....
-
sect0r
#31 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ima neka ruska igra sa tenkovima T-72 Balkans of fire. uglavnom, ruski tenkovi po bosni rokaju u toku rata na strani agresorske vojske.
kako se je bavim razvojem softwarea, doduse ne ovom vrstom, razmisljao sam napraviti jednu igru na ovu temu gdje bi se pokusalo predstaviti realna situacija od pocetka rata do kraja. na pocetku nesto kao intro onaj karadzicev govor, pa onda demonstracije u sa gdje neko bude upucan snajperom.tu onda pocinje igra, moras oteti oruzje, i onda mjenjas razlicita ratista. nazalost ja nemam nikakvog iskustva s razvojem igara, a ovakav jedan projekt bi bio zasigurno interesantan.
pozzzz
p.s. evo sad sam nasao link u vezi ove igre s tenkovima: http://www.tanksim.com/reviews/t-72.htm
kako se je bavim razvojem softwarea, doduse ne ovom vrstom, razmisljao sam napraviti jednu igru na ovu temu gdje bi se pokusalo predstaviti realna situacija od pocetka rata do kraja. na pocetku nesto kao intro onaj karadzicev govor, pa onda demonstracije u sa gdje neko bude upucan snajperom.tu onda pocinje igra, moras oteti oruzje, i onda mjenjas razlicita ratista. nazalost ja nemam nikakvog iskustva s razvojem igara, a ovakav jedan projekt bi bio zasigurno interesantan.
pozzzz
p.s. evo sad sam nasao link u vezi ove igre s tenkovima: http://www.tanksim.com/reviews/t-72.htm
- Tvrtko II Kotromanić
#32 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
igrao sam malo tu igricu, nije losa fkt, s obzirom na to kad je pravljena ( nastranu sto ti sad rokas stasau i lijebasect0r wrote:Ima neka ruska igra sa tenkovima T-72 Balkans of fire. uglavnom, ruski tenkovi po bosni rokaju u toku rata na strani agresorske vojske.
pozzzz
prva misija je negdje u hrvatskoj ja mislim, tu sam i zapeo, u nekoj sam frci bio pa izbrisao igricu
ugl nije losa
- SmokingMan
#33 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Im u ovome novom Medal of Honor:Warfighter
http://www.youtube.com/watch?v=QOsY69PJ6XM
Jao nemogu vjerovati,ove igre upotpunosti ispraže mozak ovim terorizmon,kao da su ameri savršeni...
http://www.youtube.com/watch?v=QOsY69PJ6XM
Jao nemogu vjerovati,ove igre upotpunosti ispraže mozak ovim terorizmon,kao da su ameri savršeni...
-
mirza.sinanovic
#34 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
kakva je ta igra? postoji li tamo bosna kao playable fakcija ili je u sklopu nekog carstva?Eborg wrote:Igram neki dan Crusader Kings II i u nekom okršaju usred Italije zarobim nekog plemića, šta li. Ja pogledam - kad gradonačelnik Bihaća, pretendent na neko balkansko vojvodstvo!
-
Eborg
#35 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ne postoji Bosna jer je "rasparčana" u tom vremenskom periodu. Mislim da možeš krenuti igrati kao grof od Rame ili grof od Usore i onda od kralja Hrvatske tražiti titulu vojvode Bosne.
- Spear
#36 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
U Crusader Kings 1 se moze igrati sa Bosnom. Inace dobra igra, ja sam uzivao, preporuke 
-
mirza.sinanovic
#37 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
ovo je definitivno i moja preporuka, jedna od naajboljih igrica koje sam igrao...IZVANZEMALJAC wrote:total war medieval 2
u jednom od modova ove igre je moguče igrati kao kraljevina Bosna
Mefieval 2: Total War. modifikacija Eras Total conquest daje mogućnost da se odabere bosna kao fakcija sa punom autonomijom, vlastitom vojskom, autohtonim jedinicama i vladajućom elitom.
-
Eborg
#38 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ima li novih ukazanja? 
- KUZNETSOV
#39 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
ne znam jel' neko stavio al' evo Bošnjaka u sastavu AU vojske na nekom frontu u traileru Valiant Hearts...na 1:17
-
Eborg
#40 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Kako je to dobra igra.
Nisam siguran, no moguće je da ima i članak o njima tu,
- ExNihilo
#41 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Treba spomenuti i da je This War of Mine inspirirana opsadom Sarajeva.
https://en.wikipedia.org/wiki/This_War_of_Mine
- Rampage
#42 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ako me pamćenje ne vara, čini mi se da je u onoj famoznoj Spec Ops igri na "drevnom"
PS 1 bila jedna kompletna misija u Bosni:)? Čini mi se da je zadatak bio uhvatiti nekog od ratnih zločinaca, možda čak Karadžića ili Mladića?
- escobar__
#43 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Upravu si, dobro te pamćenje služi. 
-
Eborg
#44 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
U pravu si, također super igra!ExNihilo wrote:Treba spomenuti i da je This War of Mine inspirirana opsadom Sarajeva.
-
Eborg
#45 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama
Ima i u Battlefield 3, u jednom momentu jedan od ona dva agenta što ispituju Blackburna kaže da je odradio turu u Bosni i tu izgubio dobrog prijatelja što ga je jako razbjesnilo.