Bosna i Hercegovina u video-igrama

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#26 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by dr.gog »

Baschcharschija Secrets:

Active task :

Find Željo and ask for desetupola.

2.Eat it

3.Podrig
www.vasheovoljenepisiigricenasaiksforumu.com
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by dr.gog »

Sad bez zezanja, ja sam tokom prevođenja Stalker Shadow of Chernobyl na naš jezik, ubacio sljedeće pojmove:

Visočka sudžuka (pojedeš i dobiješ 20% energije)
Klasov hljeb (10%)
Šljivovica (uklanja 20%radijacije)
Analgin i Trodon (lijekovi)

Skenderija (Bar, baza u drugom levelu igre)

Pojmovi i imena : Haris, Džemo, Stipe, Jure, Vlado, Ibrica, Dr. Gog :D , Chello, Mak, Stanko, Bilal itd., Kafana, utoka, rokanje, levat, "vozdra haveru", "šta mai","nisam sestre mi","hajd ne zajebavaj","pravo sam hasta", "žibje da te ne vide", kloc, "navijam za Želju", "navijam za Sarajevo", "navijam za Čelik", "za kutiju Drine" i još nekih 20 ak termina i izraza..

Link za ovaj prevod sam postavio negdje na forumu ali trenutno se ne mogu sjetiti gdje(ovaj pdf je u pitanju).

U prevodu Call of Pripyat Stalker sam modifikovao neke fajlove i ubacio par iznenađenja..
Eborg

#28 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Ovi sto navijaju za Celik su vjerovatno snorkovi. :mrgreen: Zenica, Chernobyl, sve je to isto! :D
Eborg

#29 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Igram neki dan Crusader Kings II i u nekom okršaju usred Italije zarobim nekog plemića, šta li. Ja pogledam - kad gradonačelnik Bihaća, pretendent na neko balkansko vojvodstvo! :lol:
srbmili

#30 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by srbmili »

Elme wrote:u battelfield 3 se spominje bosna u jedno sceni

Da, da ono kad americki general ili sta li je vec prica o tome kako je u ratu u Bosni izgubio najboljeg prijatelja....
sect0r

#31 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by sect0r »

Ima neka ruska igra sa tenkovima T-72 Balkans of fire. uglavnom, ruski tenkovi po bosni rokaju u toku rata na strani agresorske vojske.

kako se je bavim razvojem softwarea, doduse ne ovom vrstom, razmisljao sam napraviti jednu igru na ovu temu gdje bi se pokusalo predstaviti realna situacija od pocetka rata do kraja. na pocetku nesto kao intro onaj karadzicev govor, pa onda demonstracije u sa gdje neko bude upucan snajperom.tu onda pocinje igra, moras oteti oruzje, i onda mjenjas razlicita ratista. nazalost ja nemam nikakvog iskustva s razvojem igara, a ovakav jedan projekt bi bio zasigurno interesantan.

pozzzz

p.s. evo sad sam nasao link u vezi ove igre s tenkovima: http://www.tanksim.com/reviews/t-72.htm
Tvrtko II Kotromanić

#32 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sect0r wrote:Ima neka ruska igra sa tenkovima T-72 Balkans of fire. uglavnom, ruski tenkovi po bosni rokaju u toku rata na strani agresorske vojske.

kako se je bavim razvojem softwarea, doduse ne ovom vrstom, razmisljao sam napraviti jednu igru na ovu temu gdje bi se pokusalo predstaviti realna situacija od pocetka rata do kraja. na pocetku nesto kao intro onaj karadzicev govor, pa onda demonstracije u sa gdje neko bude upucan snajperom.tu onda pocinje igra, moras oteti oruzje, i onda mjenjas razlicita ratista. nazalost ja nemam nikakvog iskustva s razvojem igara, a ovakav jedan projekt bi bio zasigurno interesantan.

pozzzz

p.s. evo sad sam nasao link u vezi ove igre s tenkovima: http://www.tanksim.com/reviews/t-72.htm
igrao sam malo tu igricu, nije losa fkt, s obzirom na to kad je pravljena ( nastranu sto ti sad rokas stasau i lijeba :D)
prva misija je negdje u hrvatskoj ja mislim, tu sam i zapeo, u nekoj sam frci bio pa izbrisao igricu
ugl nije losa
SmokingMan

#33 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by SmokingMan »

Im u ovome novom Medal of Honor:Warfighter

http://www.youtube.com/watch?v=QOsY69PJ6XM

Jao nemogu vjerovati,ove igre upotpunosti ispraže mozak ovim terorizmon,kao da su ameri savršeni...
mirza.sinanovic

#34 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by mirza.sinanovic »

Eborg wrote:Igram neki dan Crusader Kings II i u nekom okršaju usred Italije zarobim nekog plemića, šta li. Ja pogledam - kad gradonačelnik Bihaća, pretendent na neko balkansko vojvodstvo! :lol:
kakva je ta igra? postoji li tamo bosna kao playable fakcija ili je u sklopu nekog carstva?
Eborg

#35 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Ne postoji Bosna jer je "rasparčana" u tom vremenskom periodu. Mislim da možeš krenuti igrati kao grof od Rame ili grof od Usore i onda od kralja Hrvatske tražiti titulu vojvode Bosne.
Spear

#36 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Spear »

U Crusader Kings 1 se moze igrati sa Bosnom. Inace dobra igra, ja sam uzivao, preporuke :)
mirza.sinanovic

#37 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by mirza.sinanovic »

IZVANZEMALJAC wrote:total war medieval 2
u jednom od modova ove igre je moguče igrati kao kraljevina Bosna
ovo je definitivno i moja preporuka, jedna od naajboljih igrica koje sam igrao...

Mefieval 2: Total War. modifikacija Eras Total conquest daje mogućnost da se odabere bosna kao fakcija sa punom autonomijom, vlastitom vojskom, autohtonim jedinicama i vladajućom elitom.
Eborg

#38 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Ima li novih ukazanja? :mrgreen:
KUZNETSOV

#39 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by KUZNETSOV »

ne znam jel' neko stavio al' evo Bošnjaka u sastavu AU vojske na nekom frontu u traileru Valiant Hearts...na 1:17

Eborg

#40 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Kako je to dobra igra. :thumbup: Nisam siguran, no moguće je da ima i članak o njima tu,
ExNihilo

#41 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by ExNihilo »

Treba spomenuti i da je This War of Mine inspirirana opsadom Sarajeva.

https://en.wikipedia.org/wiki/This_War_of_Mine
Rampage

#42 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Rampage »

Ako me pamćenje ne vara, čini mi se da je u onoj famoznoj Spec Ops igri na "drevnom" :razz: PS 1 bila jedna kompletna misija u Bosni:)? Čini mi se da je zadatak bio uhvatiti nekog od ratnih zločinaca, možda čak Karadžića ili Mladića?
escobar__

#43 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by escobar__ »

Upravu si, dobro te pamćenje služi. :)

Eborg

#44 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

ExNihilo wrote:Treba spomenuti i da je This War of Mine inspirirana opsadom Sarajeva.

https://en.wikipedia.org/wiki/This_War_of_Mine
U pravu si, također super igra! :thumbup:
Eborg

#45 Re: Bosna i Hercegovina u video-igrama

Post by Eborg »

Ima i u Battlefield 3, u jednom momentu jedan od ona dva agenta što ispituju Blackburna kaže da je odradio turu u Bosni i tu izgubio dobrog prijatelja što ga je jako razbjesnilo.
Post Reply