Bosna i Hercegovina - Turska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#1376 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Gol razlika. Sto hiljada posto. 
- and
#1377 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
jeza u ledja wrote:Gol razlika. Sto hiljada posto.
- MoHiKaNaC
#1378 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Turci se pitaju zasto nije uslijedila ostavka, jer je Terim prije utakmice najavio da ce u slucaju svakog rezultata osim pobjede cestitati protivniku i uraditi sta se od njega ocekuje...jeza u ledja wrote:Ima li jos kakvih izjava turskih igraca, Terima, i medija. Da se malo nasladjujemo.
A bio je na meti mnogih jos mnogo prije ove utakmice.
Sto se same reprezentacije tice vec nekoliko puta sam cuo komentare da se historija ponavlja. Naime Turci su nakon treceg mjesta na svjestkom prvenstvu 2002. godine propustili evropsko 2004. i svjetsko 2006. Nakon toga su opet imali dobar rezultat, polufinale na evropskom 2008. i sad se vec pitaju da li ce uslijediti pauza od dva velika takmicenja
- Edin H.
#1379 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Gandalf wrote:Zato što su sat vremena prije utakmice isprobali dovikivanje SAVEZ NAPOLJE sa tribine na tribinu a kad je tekma pošla a šanse stizale jedna drugu svi su zaboravili i da postoji munib , iljo i sl. Ja lično sam zaboravio i kako se zovem nakon Sejine golčineEdin H. wrote:Tko cu oni cudni ljudi na stadionu sinoc, atmosfera kao u teatru
Ni transparenata, ni habera o voljenom nam Savezu
Sad mi je malo lakse
Seju i Nemanju u Predsjednistvo BiH
- Edin H.
#1380 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
jeza u ledja wrote:Gol razlika. Sto hiljada posto.
1. goal difference in all group matches
2. greater number of goals scored in all group matches
3. greater number of points obtained in matches between the tied teams
4. goal difference in matches between the tied teams
5. greater number of goals scored in matches between the tied teams
6. drawing of lots, or a play-off (if approved by FIFA)
Kada bi i kiksali protiv Estonije i odigrali remi, jos uvijek bi nam bio remi kod kuce sa Spanijom bio dovoljan (ali ne bih volio ponovo proci ono iskustvo
- jeza u ledja
#1381 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Osim ako Turska ne pobjedi Belgiju+Armeniju sa 10 golova razlike ukupno.Edin H. wrote:jeza u ledja wrote:Gol razlika. Sto hiljada posto.
1. goal difference in all group matches
2. greater number of goals scored in all group matches
3. greater number of points obtained in matches between the tied teams
4. goal difference in matches between the tied teams
5. greater number of goals scored in matches between the tied teams
6. drawing of lots, or a play-off (if approved by FIFA)
Kada bi i kiksali protiv Estonije i odigrali remi, jos uvijek bi nam bio remi kod kuce sa Spanijom bio dovoljan (ali ne bih volio ponovo proci ono iskustvood sinoc).
-
elSaik
#1382 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...

-
twizzler
#1383 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Stilic, Cocalic
Umjesto Dzeke staviti Muslimovica sa Ibisevicem, mislim da bi taj tandem bolje funkcionisao. Ali treba sacekati mjesec dana vidjeti ko ce biti u kakvoj formi. Mada mislim da Dzeko nece biti ni sjena golgetera iz prosle sezone.
Umjesto Dzeke staviti Muslimovica sa Ibisevicem, mislim da bi taj tandem bolje funkcionisao. Ali treba sacekati mjesec dana vidjeti ko ce biti u kakvoj formi. Mada mislim da Dzeko nece biti ni sjena golgetera iz prosle sezone.
Last edited by twizzler on 10/09/2009 22:18, edited 1 time in total.
-
pOZz
- Edin H.
#1385 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ja sam se bas dvoumio koga staviti na desnog beka 
-
klixober
#1386 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ovaj sastav uopste nije los,cak mislim da Cocalic nije nista losiji od Nadarevica,ili Pandze.elSaik wrote:Evo ga, pobjednički sastav za Estoniju...![]()
Samo sto Spahic igra lijevo,a Jahic desno..i naravno,treba igrati Misimovic umjesto Ibricica
Utopija
- Ja_Ja
#1387 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Izbaci Džeku i ubaci Ibiševića i cijeli tim ima ić na kraju prezimena 
-
twizzler
#1388 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Stilica sam par puta gledao u dresu Lecha ove sezone, on nije ni blizu prvog tima reprezentacije. Onako nesto kao Vladavic, trci ko muha bez glave, raspravlja sa sudijama, valja po terenu, gubi lopte... jos za premijer lige uglavnom.
-
klixober
#1389 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
A na kojem si ga kanalu gledao?twizzler wrote:Stilica sam par puta gledao u dresu Lecha ove sezone, on nije ni blizu prvog tima reprezentacije. Onako nesto kao Vladavic, trci ko muha bez glave, raspravlja sa sudijama, valja po terenu, gubi lopte... jos za premijer lige uglavnom.
Da nisi slucajno protiv Fredrikstadta,kada je u jednoj utakmici imao 4 asistencije?
- jeza u ledja
#1390 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Nadjoh na stranici Guardiana, kao neki blog(?!) valjda gdje se spominju neke kvalifikacione utakmice, helem neki je ocigledno Englez napisao ovo:
"I'm just back in Sarajevo after a magnificent night in Zenica. It's a long time since I've see a game as stretched as Bosnia v Turkey. A draw I guess about fair, although 5-5 might have been a more accurate reflection of the game. Ciro was brilliant - delyaed his entrance till the crowd was chanting his name, then came out wearing a white jacket over a black shirt/ black trousers, looking like he'd just been playing baccarat with David Niven. And there's something hilarious about seeing Fatih Terim getting sent off - like when your dad argues with petty local officialdom on holiday, if your dad's Shakoor Rana. Right, off to bed; win this one for Argentina" - Jonathan Wilson.

"I'm just back in Sarajevo after a magnificent night in Zenica. It's a long time since I've see a game as stretched as Bosnia v Turkey. A draw I guess about fair, although 5-5 might have been a more accurate reflection of the game. Ciro was brilliant - delyaed his entrance till the crowd was chanting his name, then came out wearing a white jacket over a black shirt/ black trousers, looking like he'd just been playing baccarat with David Niven. And there's something hilarious about seeing Fatih Terim getting sent off - like when your dad argues with petty local officialdom on holiday, if your dad's Shakoor Rana. Right, off to bed; win this one for Argentina" - Jonathan Wilson.
-
todd_smith
#1391 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
nesto mi govori da jonathan nije bio tu zbog fudbalajeza u ledja wrote:Nadjoh na stranici Guardiana, kao neki blog(?!) valjda gdje se spominju neke kvalifikacione utakmice, helem neki je ocigledno Englez napisao ovo:
- karanana
#1392 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
el saiche, ma kakav begovic. nista bez "igraca kola" 5. kola premijer lige bosne i hercegovine na golu reprezentacije.
- Bosanski_kralj
#1393 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Znači FIFA donosi odluku o žrijebanju baraža 29.09. Možda odluče da i drugoplasirane idu direktno. 
-
todd_smith
#1394 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
znam da cu da zvucim kao pesamista kada kazem da ce nas fifa nekako na kraju zajebati..Bosanski_kralj wrote:Znači FIFA donosi odluku o žrijebanju baraža 29.09. Možda odluče da i drugoplasirane idu direktno.
jednostavno imam taj osjecaj, jer njima vise pase da im igra portugal,hrvatska,turska,rusija itd u africi zbog atrakcije tj zarade
- A1fa
#1395 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Jest, ali je i cinjenica da FIFA fura i taj imidz ,,nista nije nemoguce'' pa se tako skoro svaki put plasira po neka egzoticna reprezentacija, a ko je to u Evropi od ovih sto se bore za 2 mjesto egzoticniji od nas??todd_smith wrote:znam da cu da zvucim kao pesamista kada kazem da ce nas fifa nekako na kraju zajebati..Bosanski_kralj wrote:Znači FIFA donosi odluku o žrijebanju baraža 29.09. Možda odluče da i drugoplasirane idu direktno.
jednostavno imam taj osjecaj, jer njima vise pase da im igra portugal,hrvatska,turska,rusija itd u africi zbog atrakcije tj zarade
- jeza u ledja
#1396 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Ma kakva namjestanja. Mogu oni namjestiti pravila za zrijeb i to je to. Ostalo je do nas i do nasih protivnika.
Ako se preferira Turska, kako to da su u jednom od nedavnih baraza mescini za EP zijanili od Latvije?
Ako se preferira Turska, kako to da su u jednom od nedavnih baraza mescini za EP zijanili od Latvije?
-
IlijaLadin
#1397 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Švicarske.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1398 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
Jesu ja mislim i od Latvije za EP 2004jeza u ledja wrote:Ma kakva namjestanja. Mogu oni namjestiti pravila za zrijeb i to je to. Ostalo je do nas i do nasih protivnika.
- jeza u ledja
#1399 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
I od Latvije i od Svicarske.IlijaLadin wrote:Švicarske.
Takodje Slovenija u playoffu za EP uzela Ukrajinu onomad, kao i Rumuniju u playoffu za SP.
Slovenija, Latvija i Svicarska zajedno imaju duplo manje stanovnika i potencijalno trziste od Rumunije, Ukrajine ili Turske.
- karanana
#1400 Re: Bosna i Hercegovina - Turska
voli fifa i da ponekad uleti kakav autsajder. na osnovu takvih par timova oni naprave dosta publiciteta, naprave reportaze, price.....BiH bi odgovarala profilu jednog takvog tima, napravilo bi e par filmica o ratu o mukama igraca, reprezentacije, teskom putu do svjetskog......Nadam se da ako ima stela, da ce ustvari biti u nasu korist.