Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

döppelgänger

#776 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by döppelgänger »

Begovic, molicu lijepo. Panicara mi je preko glave.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#777 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by hrasno38 »

komeba wrote:
Dammme wrote:@komeba
Je li ozbiljna referenca utakmica protiv Hereford United-a člana 3. engleske lige i Carlisle United-a 21. na tabeli 2. engleske lige? Ako je to referenca za golmana koji treba da brani protiv Rusa, Francuza, Portugalaca ili Grka onda ok. Naravno da ni Supić nema bitno bolje klupske reference, ali ima 5 odigranih utakmica u dresu reprezentacije. Otvorena je tema o golmanima pa tamo možemo nastaviti raspravu.
Referenca za reprezentaciju valjda treba biti igra u klubu.Je li sad trebamo zvati da nam u odbrani igra Konjic,jer je nekad dobro igrao za reprezentaciju,iako ne igra fudbal uopste...
Supic se za reprezentaciju treba boriti igrama u klubu,a ja stvarno ne vidim kako cetvrti golman Temisvara bez minute igranja za klub,moze biti golman reprezentacije.
Ali je zato branio u utakmici protiv Turske i spasio nasu reprezentaciju od poraza i ispadanja iz kvalifikacija!!!!!!. Primio protiv Belgije gol za koji apsolutno nije kriv i drugi iz penala. Dakle ni za jedan nema blage veze. U Zenici protiv Belgije posao obavio kako treba. Dakle branio negdje ili ne branio on je odbranio kad je trebalo i sva tvoja prica pada u vodu. Sva tri nasa golmana su srednjih kvaliteta i za Hasagica i Supica znamo odlicno mane a to je istrcavanje. Za begovica ne znamo ali da je takva vrijednost o kojoj pisete hvalospjeve davno bi bio prvi golman bilo kojeg evropskog kluba. Pored cijele nase sinoc lose reprezentacije ti nadjes bas Supica da deres iako je momak iskljucivo kriv samo za prvi gol. Jeste pokazao nesigurnost ali je zato i spasio cist gol ko suzu sto mu niko ne spominje.
Ista vam je prica bila i za Pjanica i dobi sinoc momak priliku da ne moze bolju. I sta je pokazao???? Uglavnom NISTA mada svi dobro znamo da ima u njegovim nogama svasta.
klixober

#778 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Supic jeste branio solidno protiv Belgije i Turske,ali to mu ne moze biti vjecno kredit da bude golman reprezentacije,ipak mora poceti (dobro) braniti za klub.
sam84

#779 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

siguran sam da bi begovic bo;je branio protiv spanije nego supic....
begovic je odrastao u sredini gdje je konstantno pod pritiskom i na to je navikao!!!
nije uopste panicar covjek a supic je bio izludjen protiv spanije...
gigant!

#780 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by gigant! »

dobili smo po usima a po prstima, al zakacili smo i mi njih na kraju momacki posteno, ili sto bi se reklo, mogu oni nas razbit, al ce i oni ostat bez zuba il dva, to je nasa poruka nasem protivniku u barazu
Dammme

#781 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

komeba wrote:Supic jeste branio solidno protiv Belgije i Turske,ali to mu ne moze biti vjecno kredit da bude golman reprezentacije,ipak mora poceti (dobro) braniti za klub.
Da li i ostali naši golmani moraju ispuniti taj uslov?
klixober

#782 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Dammme wrote:
komeba wrote:Supic jeste branio solidno protiv Belgije i Turske,ali to mu ne moze biti vjecno kredit da bude golman reprezentacije,ipak mora poceti (dobro) braniti za klub.
Da li i ostali naši golmani moraju ispuniti taj uslov?
Naravno! Ove sezone je samo Begovic branio za klub.Trebao bi braniti onaj koji vise i bolje brani u svom klubu.
Dammme

#783 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

Naravno! Ove sezone je samo Begovic branio za klub.Trebao bi braniti onaj koji vise i bolje brani u svom klubu.
Po tvome bi prvi golman u baražu trebao biti Begović, jer je odigrao jednu ozbiljnu utakmicu za svoj klub(iz kojeg je juče otišao na posudbu). Hm, hajd na temu o golmainima pa da vidimo šta ostali puk misli o tome, da ne bude da sam ja nečiji advokat.
klixober

#784 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by klixober »

Dammme wrote:
Po tvome bi prvi golman u baražu trebao biti Begović, jer je odigrao jednu ozbiljnu utakmicu za svoj klub(iz kojeg je juče otišao na posudbu). Hm, hajd na temu o golmainima pa da vidimo šta ostali puk misli o tome, da ne bude da sam ja nečiji advokat.
Prvi golman je trenutno po meni Hasagic,ali ako ostane rezerva u svom klubu,a Begovic pocne braniti redovno(makar u Ipswichu),Begovic bi trebao biti prvi.Isto tako,ako Supic bude redovno branio za Temisvar,a druga dvojica bili rezerve,Supic bi trebao biti prvi golman.Ukoliko bi sva trojica,ili dvojica,branili redovno za svoje klubove,trebao bi braniti onaj koji je u boljoj formi.Jednostavno..
Dammme

#785 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

komeba wrote:
Dammme wrote:
Prvi golman je trenutno po meni Hasagic,ali ako ostane rezerva u svom klubu,a Begovic pocne braniti redovno(makar u Ipswichu),Begovic bi trebao biti prvi.Isto tako,ako Supic bude redovno branio za Temisvar,a druga dvojica bili rezerve,Supic bi trebao biti prvi golman.Ukoliko bi sva trojica,ili dvojica,branili redovno za svoje klubove,trebao bi braniti onaj koji je u boljoj formi.Jednostavno..
Pa ne znam onda čemu rasprava. I moje mišljenje je slično. Samo što mislim da Begoviću generalno treba više iskustva da bi branio za reprezentaciju u tako bitnim utakmicama i tako jakim reprezentacijama. Po meni bi on (ako bude redovno branio ) trebao biti starter u slijedećim kvalifikacijama za evropsko.
jeza u ledja

#786 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by jeza u ledja »

Evo vidim da je Del Bosque od svojih igraca izdvojio igru Negreda i Casillasa. Cim istice golmana jasno je da i on misli da su trebali primiti vise golova. (mada je Iker primio dva u 90 sekundi)
udrch

#787 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

Ja mislim da je naš najbolji golman Handanović, ali ..ebiga nismo se izborili za njega, a mogli smo da smo na vrijeme mislili..

Helem, samo da dodam svoja iskustva vezana za stadion na kojem treba igrati..
Ja nisam ni iz Sarajeva, ani iz Zenice, trenutno živim i radim u Sarajevu, ali nisam privržen ovom geadu..
Ali utakmice Repke sa jačim protivnicima se ba moraju igrati na Koševu, pogotovo sa ovom našom ekipom..
Ja ću malo statistike koja je vezana za Zenicu:
- naši najteži porazi su vezani za Zenicu
- publika u Zenici je neprijateljski nastrojena prema svim navijačima sa strane..nije samo slučaj sa sarajlijama..ja se sjećam lika kad sam zadnji i posljednji put bio protiv Belgije..onaj levat čita odakle su došli navijači, pa pročita Gračanicu kod Tuzle, a lik bez ijednog zuba naprijed sa salvom psovki koje ja ne bih izgovorio ni u potoku, u društvu skoro svoje kompletne porodice psuje seljačku majku, ko fol šta će seljaci u čaršiji..
- teren je kratak i užasan..to što španci i na njemu znaju igrati govori samo to koliki smo mi baksuzi da ih već treći put dobijamo u grupi..
- na Koševu publika nikad nije napustila stadion zog rezultata, već zbog igre koja ne liči ni na što i zbog manekena koji nikad nisu trebali obući sveti dres..
- nisam propustio nijednu domaću utakmicu reprezentacije osim ove zadnje dvije, Turska i Španija, malo zbog toga što nisam mogao doći do ulaznica, malo zog frustriranosti načinom na koji se ulazi na bilino polje, ali atmosfera na Koševu je uvijek bolja nego u Zenici..halo ba, kad Koševo zajedno zapjeva onu našu najgluplju pjesmu " Bosnom behar probeharao" dođe ti da siđeš na teren i da lično daš go..

I na kraju koga ja trebam potplatiti da bih došao do ulaznice za baraž???
Ako se bude igralo u Zenici, na tribinama će biti samo guzičari kojima utakmice reprezentacije ne znače ništa, ali im furka biti tu noć, baš tu..tako će se vjerovatno u VIP loži na Bilinom polju naći učesnici "Zvijezda možeš biti ti", "Big Mama prdekana", " Big seronja" i sl".. ( nadam se da zbog ovog neću zaraditi ban, sreća pa je globalni moderator PAPE)
simonese

#788 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by simonese »

udrch wrote:Ja mislim da je naš najbolji golman Handanović, ali ..ebiga nismo se izborili za njega, a mogli smo da smo na vrijeme mislili..

Helem, samo da dodam svoja iskustva vezana za stadion na kojem treba igrati..
Ja nisam ni iz Sarajeva, ani iz Zenice, trenutno živim i radim u Sarajevu, ali nisam privržen ovom geadu..
Ali utakmice Repke sa jačim protivnicima se ba moraju igrati na Koševu, pogotovo sa ovom našom ekipom..
Ja ću malo statistike koja je vezana za Zenicu:
- naši najteži porazi su vezani za Zenicu
- publika u Zenici je neprijateljski nastrojena prema svim navijačima sa strane..nije samo slučaj sa sarajlijama..ja se sjećam lika kad sam zadnji i posljednji put bio protiv Belgije..onaj levat čita odakle su došli navijači, pa pročita Gračanicu kod Tuzle, a lik bez ijednog zuba naprijed sa salvom psovki koje ja ne bih izgovorio ni u potoku, u društvu skoro svoje kompletne porodice psuje seljačku majku, ko fol šta će seljaci u čaršiji..
- teren je kratak i užasan..to što španci i na njemu znaju igrati govori samo to koliki smo mi baksuzi da ih već treći put dobijamo u grupi..
- na Koševu publika nikad nije napustila stadion zog rezultata, već zbog igre koja ne liči ni na što i zbog manekena koji nikad nisu trebali obući sveti dres..
- nisam propustio nijednu domaću utakmicu reprezentacije osim ove zadnje dvije, Turska i Španija, malo zbog toga što nisam mogao doći do ulaznica, malo zog frustriranosti načinom na koji se ulazi na bilino polje, ali atmosfera na Koševu je uvijek bolja nego u Zenici..halo ba, kad Koševo zajedno zapjeva onu našu najgluplju pjesmu " Bosnom behar probeharao" dođe ti da siđeš na teren i da lično daš go..

Ako se bude igralo u Zenici, na tribinama će biti samo guzičari kojima utakmice reprezentacije ne znače ništa, ali im furka biti tu noć, baš tu..tako će se vjerovatno u VIP loži na Bilinom polju naći učesnici "Zvijezda možeš biti ti", "Big Mama prdekana", " Big seronja" i sl".. ( nadam se da zbog ovog neću zaraditi ban, sreća pa je globalni moderator PAPE)
:thumbup:
Dammme

#789 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

shaqqa wrote:@ Dammme
Ne želim da pljujem ni po kojem od igrača jer nisu to zaslužili ali moram ti se osvrnuti na komentar o Supićevim sinoćnjim greškama. Kažeš samo jedan njegov?
Prvi gol katastrofalna greška, drugi gol je izašao i samo čučnuo (ako pogledaš snimku skroz se loše postavio, pokrio je samo jedan dio bližeg ugla i opet mu je lik dao gol u taj ugao), treći nije njegov, četvrti je opet njegov jer ako se već ispružio onda je morao boksati loptu a ne je samo spustiti i peti gol je 70% njegov jer je lopta prešla nekih cca 45 metara tako da je morao procijeniti da je može stići a mogao je...

Helem, ne želim da pljujem po njemu, golmanski život je takav da si danas na vrhu a sutra na dnu. Ako ćemo realno, njegove odbrane (nebitno da li ih je on odbranio ili su ga lopte jednostavno pogodile) protiv turske su nam i omogućile baraž tako da... Ali kao što neko napisa prije, Begović je rezerva jednom od najboljih golmana u najjačoj svjetskoj ligi (npr Foster je takođe rezerva a sinoć je stajao na golu engleske), Hasagić je 10 godina u inostranstvu tako da su oni 197% bolji golmani od Nemanje... Ako ćemo iskreno Supić je upao protiv belgije zato što je Keno bio povrijeđen, Begović tad nije imao pasoš, čak je i Romeo Mitrović bio u prednosti a u opticaju su bili još Nurković ili Alaim tako da i sa te strane gledajući Nemanja treba ovoj reprezentaciji ali kao backup, treći golman...
Žao mi je što ranije nisam odogovorio na tvoj komentar po pitanju Supića. Ovo je jedan od rijetkih postova koji kritikuju Supića sa realnom argumentacijom. Pa da krenemo redom.
O 1. golu se nema šta pričati. Njegova greška ne 100 nego 1000%
2. gol je Španac izašao sam na nekih 25 metara. Nikog ni blizu da ga stigne. Golman u tom slučaju ima 2 izbora.
Jedan je da uradi ono što je Supić uradio. Dakle izaći na vrh šesnaesterca i pokriti što se pokriti da. Gol je primio kroz noge, a ne u bliži ugao što ti samo govori da je poprilično dobro pokrio gol, jer igrači rijetko pucaju kroz noge u ozbiljnim utakmicama, ako imaju drugi izbor.
Druga stvar koju je mogao uraditi je da mu ukliže izvan šesnaesterca što bi u slučaju i najmanjeg kontakta sa Špancem bilo okarakterisano kao faul i automatski crveni karton s obzirom na pravila i sudiju na koje su vjerovatno svi igrači upozoreni.
Oko 3. gola se slažemo.
Kao što i rekoh u svom prijašnjem postu 4. gol je više plod peha, ali ako neko mora snositi odgovornost onda su tu podjednako odgovorni: Muratović, Supić i Spahić. Prvi jer mu je čovjek pobjegao kilometar iza leđa, drugi jer je uslovno rečeno nespretno intervenisao, a treći jer je pokrivao svog golmana umjesto jedinog protivničkog igrača.
5. gol je puno više greška Jahića kojem je lopta prošla ispred nosa i njegov igrač je zabio gol. U onakvim situacijama, nema razloga golman izlaziti ako je pored protivničkog igrača tvoj igrač, a lopta je poluvisoka.
Eto to je moje mišljenje i drago mi je raspravljati sa nekim ko daje neke argumente a ne šuplju priču.
kenzo

#790 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by kenzo »

PriNc_ba wrote:iskreno se nadam da su spahic i jahic priredili onako katastrofalnu igru po cirinoj nekoj naredbi. sto u 10 tekmi budu hvalisani u jednoj s*ebu i to samo tako. nevjerovatno kako su mi djelovali amaterski sa ispadanjima i sa pustanjem igraca. i bas su djelovali bezvoljno. i ovo nema veze sa suzdrzavanjem od kartona. mislim da je sve ovo u cirinoj reziji i nadam se da sam u pravu. slicno je uradio pred tekmu sa belgijom doduse sa puno gorim protivnikom (rijekom) kada je vjerujem namjerno rezirao da zijanimo radi pritiska na igrace,javnosti i drugih stvari.

po meni igrac sinocnje tekme je kasiljas. a uz spahica i jahica koji su vjerovatno s predumisljajem bili onako katastrofalni jedini koji mi nije bio na nivou je sejo al dobro je ;) zadovoljan sam igrom pogotovo miralemovom. spanci su zapucali sve sto su promasili protiv npr belgije kad su ih dobili 5-0 a mogli su 15-0 dobiti. sve u svemu mislim da je ovo cirina taktika sto da isproba kako reagujemo sa 3 u odbrani sto da zavara moguce protivnike ali tesko da ce uspjeti zavarati selektora bilo koje repke jer ce se gledati vise tekmi i skontat ce se njegova namjera.

francuska i portugal su realno u usponu forme od ove 4 selekcije. grcka je vazda u nekakvom grcu a rusi su konstantni koliko toliko. sad cekati ponedeljak i onda pripremati taktiku sta i kako :)

sretno ciri i momcima :bih:
upravo..Spanija nam u prvoj utakmici dala smao jedan gol...a tad se tim tek uigravao..tek se nalazili...

fazon i jeste da protivnik u barazu razmislja ,kako im nismo dorasli
JThomas

#791 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by JThomas »

udrch wrote:
ovo je nažalost postalo 100% istina. otkako je reprezentacija "in"... :roll: a obični narod plaća dvostruke i trostruke cijene kod švercera, koji šatro nisu u talu s savezom...
battan-

#792 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

Cafe Camargue wrote:
Alfa_Ze wrote:i jos samo da dopunim: Kosevo ili Bilino polje ?? Treba odabrati onaj stadion koji zele fudbaleri i strucni stabreprezentacije.Do sada je to bio izbor BP, sto neznaci da to sutra nemoze biti Kosevo.U svakom slucaju preferiram da to bude iskljucivo izbor i zelja igraca i strucnog staba a ne zelje ovog ili onog pojedinca.
Pa šta smo onda tu mi? Ovce?
Fudbal se igra zbog navijača, i muka mi je više od tih njihovih mišljenja. Ne znam je li ijedan od njih doživio PREPUNO KOŠEVO, pa da ima pravo tako pričati.
Umjesto pred 40.000 navijača, mi igramo pred 15. Bosanci! :run:
Ma ja, zato jos treba traziti od Ciri da igramo Joga Bonito. Jebo rezultat, navijaci hoce da gledaju kako Miske dribla u svom jedanestercu....
battan-

#793 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by battan- »

potres_mozga wrote:

Bruka, na sjevernoj tribini sve zastave naopako okrenute :roll:
Sramote..
van Basten

#794 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by van Basten »

Španija nas je prebila k'o beba zvečku, realno. Možemo sada tražiti razloge, krivce, opravdanja... a i ne moramo, jer je utakmica svakako bila polurevijalna, ali je činjenica da su nam utrpali 5 komada bez guranja. Sreća je da smo igrali na našem sretnom stadionu, da smo igrali gdje drugo sigurno bismo primili 7-8 komada :oops:
Meho Kodro

#795 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Meho Kodro »

Ovaj poraz (uvjerljivi) moze i biti od koristi

Hoces-neces druge reprezentacije ce gledati s visoka na BIH, na drugom topiku pise kako Portugalci zele bas BIH, ako im je Spanija utrpala pet komada, sto ne bi i mi (Rusi, Francuzi...)
Veliki je ulog u igri i tesko moze doci do nekog veceg opustanja i potcjenjivanja, al za BIH bi bilo najbolje da ih protivnik potcjeni i da u mecevima njihove misli budu vec u Africi...

Slovenija je dvaput u barazu kao totalni anonimus prosla, prvi put protiv onda jake Ukrajine (Rebrov, Sevcenko u top formi), dru put protiv Rumunja
zecko_kupuz

#796 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zecko_kupuz »

Zašto Ćiro odjednom ovoliko hvali druge reprezentacije (zadnjih par dana)?!? Španija nas je otresla, objektivno, ljudi su prejaki. Međutim, on sada potencira priču kako su Turci velesila, te kako smo mi ČUDOM došli do drugog mjesta. :-)

Uz to još priziva nekakvu nesreću izjavama tipa "ko da gledam, biće Rusija.." ili "nećemo imati sreće sa žrijebanjem..". Šta je čovjeku? :? Je li ovo taktika da obezvrijedi sav naš trud kojim smo došli do baraža, i time prevari protivnika, ili mu je opet krv naglo navrla u glavu?! A možda i želi da isprovocira naše fudbalere da se u baražu zadaju svom snagom. Ko će mu ga znat. :lol:
rado_vidjen

#797 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by rado_vidjen »

Potpuno pogrjesno :oops: uvazeni kolega

Nema tu puno misterije. Ciro hvaljenjem Turske - uzvisuje sebe; tako da ispane kako je on ustvari "cudotvorac" koji je nadjebao velesile poput Turske (koja je u rangu Spanije, jelte) i Belgije.

I usput priprema alibi i raju za ispadanje iz baraza 8-)

Steta pa mi nemamo vrsnog sportskog novinara, kalibra Tomislava Židaka. Vecina su polupismeni uvlaciguzi, ciji je osnovni zadatak vikat "Ciro majstore" i sto glasnije se smijat na Cirine folove. :roll:
salle_eh1986

#798 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by salle_eh1986 »

rado_vidjen wrote:Potpuno pogrjesno :oops: uvazeni kolega

Nema tu puno misterije. Ciro hvaljenjem Turske - uzvisuje sebe; tako da ispane kako je on ustvari "cudotvorac" koji je nadjebao velesile poput Turske (koja je u rangu Spanije, jelte) i Belgije.

Steta pa mi nemamo vrsnog sportskog novinara, kalibra Tomislava Židaka. Vecina su polupismeni uvlaciguzi, ciji je osnovni zadatak vikat "Ciro majstore" i sto glasnije se smijat na Cirine folove. :roll:
Slažem se u potpunosti sa svim. Najlakše je reći da su Turska, Belgija, Estonija i Armenija ozbiljne reprezentacije koje mogu svakoga pobijediti pa čak i najboljim pomrsiti račune (ove dvije zadnje) ali eto nama nisu pa ispada da je napravio čudo od reprezentacije. I ja bih volio da dijelim atmosferu sa mnogima ali mislim da imamo reprezentaciju koja uz sreću može dobiti svakoga ali realno treća jakosna skupina evropskih reprezentacija i ništa više.A Ćiro zna kako se to radi, kao što je i DelBoske nas nahvalio da smo dobri i da zaslužujemo svjetsko pa se onda mnogi pitaju i hvale špance da kad su jednu takvu reprezentaciju (nas) dobili 5-2, gdje su im onda granice. Znaju treneri sami sebe hvaliti :)
palermo

#799 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by palermo »

rado_vidjen wrote:Potpuno pogrjesno :oops: uvazeni kolega

Pretpostavljam da si se zajebavao sa Židakom, jer nema većeg ćiroguscoljubca od njega. A tekstovi su mu očaj.
A ne vidim šta ima Ćire od uzdizanja samoga sebe, ta postigao je rezultat....činjenica je da je polufinalista Evropskog prvenstva iza nas...........čovjek jednostavno naprduje, može mu se, glavno je šta on priča igračima.
gradska toplana

#800 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by gradska toplana »

Hebi ga mi kad pobjedjujemo nevalja ,kad gubimo nevalja.Ljudi moji 100-u ljudi 100-u cudi i ukusa.Bitno je da nasa :bih: ode na SPa ko igrao nije bitno.
:run:
Post Reply