mozda je razlog sto jos uvijek priznajemo samo ljiljanepotres_mozga wrote:
Bruka, na sjevernoj tribini sve zastave naopako okrenute
Bosna i Hercegovina- Spanija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Enka-Benka
#751 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
- Šibicar
#752 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Supiću jesi to ti?Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
1)Koliko vas je stalo među stative na bilo kojoj utakmici jačoj od utakmice "raja protiv raje" pa da sa 100% sigurnošću možete davati ovakve ocijene?
2) Po ovim komentarima Supić je bio užasan jer je primio 5 golova, a niko neće primjetiti da je samo 1. gol njegova greška. Doduše o 4. golu bi se moglo raspravljati, mada mislim da je plod nesretno odbijene lopte koja je bukvalno pogodila Negreda u nogu i ušla. Niko od ovih "stručnjaka" ne kaže da je kroz našu odbranu puhalo ko nikad do sada. Naravno da su za takav propuh u odbrani zaslužni kartoni i Murat na desnoj strani što je bila apsolutna fula.
3) Po kom osnovu je neko od naša preostala 2 golmana bolji od Supića? Ne kažem da su lošiji, ali bih volio vidjeti argumente koji kažu da su bolji.
Keno se tek oporavio od povrede, a njegovo ševanje protivničkih igrača svaki put mi uzme 10 minuta života.
Asmir je mlad momak koji još uvijek nije dobio pravu priliku, ali nadam se da će je dobiti sada u Ipsviču. Međutim do sada ne vidim nikakvu referencu osim jedne i po utakmice koju je sasvim pristojno branio za Portsmouth.
Nemanja brani trenutno u Temišvaru koji igra Euro ligu. On ne brani u tom takmičenju jer je branio za svoj bivši klub u Evropi. Dosad je branio u 5 utakmica za reprezentaciju. U 2 utakmice protiv Belgije primio je 3 gola, od toga 1 iz penala. Naravno uz pomoć, naše, tada fantastične, odbrane. Protiv Armenije nijedan, što je bilo za očekivati. I onda samo jedan protiv Turske. Kažem samo jedan, jer je on jedan od najzaslužnijih za taj izvučeni bod. Da smo tada zijanili od Turaka, bili bi u sasvim drugačijoj situaciji i veliko je pitanje da li bi vidjeli baraž. U utakmici protiv Španije bio je jednako loš kao i ostatak ekipe, e sad što "stručnjaci" misle da je uvijek i samo golman kriv za svaki primljeni gol to je druga stvar.
-
klixober
#753 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
1.Mislim da je totalno nebitno da li je neko bio i sam golman,da bi izrazio svoje misljenje.Uostalom ni treneri koji daju misljenje o golmanima,nikada nisu bili golmani.Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
1)Koliko vas je stalo među stative na bilo kojoj utakmici jačoj od utakmice "raja protiv raje" pa da sa 100% sigurnošću možete davati ovakve ocijene?
2) Po ovim komentarima Supić je bio užasan jer je primio 5 golova, a niko neće primjetiti da je samo 1. gol njegova greška. Doduše o 4. golu bi se moglo raspravljati, mada mislim da je plod nesretno odbijene lopte koja je bukvalno pogodila Negreda u nogu i ušla. Niko od ovih "stručnjaka" ne kaže da je kroz našu odbranu puhalo ko nikad do sada. Naravno da su za takav propuh u odbrani zaslužni kartoni i Murat na desnoj strani što je bila apsolutna fula.
3) Po kom osnovu je neko od naša preostala 2 golmana bolji od Supića? Ne kažem da su lošiji, ali bih volio vidjeti argumente koji kažu da su bolji.
Keno se tek oporavio od povrede, a njegovo ševanje protivničkih igrača svaki put mi uzme 10 minuta života.
Asmir je mlad momak koji još uvijek nije dobio pravu priliku, ali nadam se da će je dobiti sada u Ipsviču. Međutim do sada ne vidim nikakvu referencu osim jedne i po utakmice koju je sasvim pristojno branio za Portsmouth.
Nemanja brani trenutno u Temišvaru koji igra Euro ligu. On ne brani u tom takmičenju jer je branio za svoj bivši klub u Evropi. Dosad je branio u 5 utakmica za reprezentaciju. U 2 utakmice protiv Belgije primio je 3 gola, od toga 1 iz penala. Naravno uz pomoć, naše, tada fantastične, odbrane. Protiv Armenije nijedan, što je bilo za očekivati. I onda samo jedan protiv Turske. Kažem samo jedan, jer je on jedan od najzaslužnijih za taj izvučeni bod. Da smo tada zijanili od Turaka, bili bi u sasvim drugačijoj situaciji i veliko je pitanje da li bi vidjeli baraž. U utakmici protiv Španije bio je jednako loš kao i ostatak ekipe, e sad što "stručnjaci" misle da je uvijek i samo golman kriv za svaki primljeni gol to je druga stvar.
2.Istina da Supic nije jedini bio katastrofalan,cijela odbrana je bila suplja.
3.Supic jeste losiji i od Begovica i od Hasagica.Supic je tek cetvrti golman u Temisvaru,Begovic drugi golman u najjacoj ligi svijeta,Hasagic drugi golman u turskoj ligi.A cak ni to ne mora nista znaciti...ali ja sam na osnovu prilicnog broja pregledanih utakmice sve trojice dosao do zakljucka da je Supic najlosiji.
I jos jedan ispravak...Begovic je ove sezone branio tri utakmice za klub,ne jednu i po kako ti kazes,Supic nijednom nije branio.
Last edited by klixober on 15/10/2009 17:22, edited 1 time in total.
-
soul_assassin
#754 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
ne postoji nijedan igrac kojeg mozes okriviti za poraz...cinjenica je sama da su Spanci evropski prvaci a sinoc smo vidjeli i zasto...izjave tipa dobili bi ih ovo ono da je bilo okacimo macku o rep....pogresna taktika totalno i da si igrao bez kartona izasli bi za 3 odbranbena igraca i opet bi krilne pozicije ostale nepokrivene tj Riera i Silva bi karali nase kako hoce
...samo bi jos neko crveni dobio nas...imam osjecaj da bi Iniesta onaj sam nas mogo driblat jedno sat vremena
dugo jako dugo vremena nije neki drugi igrac dobio onakve ovacije kad je izlazio iz igre...ja cak mislim da bi mi bolje prosli da je igrao prvi tim Spanije jer ovo su sve igraci bili zeljni dokazivanja tipa Negreda prvog uvali nam cova dva puta a kladim se da 60% forumasa nije znalo ni gdje je igro covjek prosle sezone
@ kosevo vs. Bilino polje dosta izlizana vise tema apsolutno je nebitno gdje se igra dok god dobijaju al za baraz mislim da bi bilo posteno da kvalifikacije zavrse gdje su pocele...zamislite samo znaci da je Spanija bila na Kosevu sinoc pa ja mislim da bi Muratovic nas umro nakon pola sata letajuci za Spancima treba dobro pogledat repke koje mozemo dobit pa odlucit gdje igrat
svako dobro Bosno i Hercegovino
@ kosevo vs. Bilino polje dosta izlizana vise tema apsolutno je nebitno gdje se igra dok god dobijaju al za baraz mislim da bi bilo posteno da kvalifikacije zavrse gdje su pocele...zamislite samo znaci da je Spanija bila na Kosevu sinoc pa ja mislim da bi Muratovic nas umro nakon pola sata letajuci za Spancima treba dobro pogledat repke koje mozemo dobit pa odlucit gdje igrat
svako dobro Bosno i Hercegovino
- Šibicar
#755 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Uzaludno je to nekima objašnjavati druže @komeba,oni ne vide dalje od novinarskih hvalospjeva..komeba wrote:1.Mislim da nje totalno nebitno da li je neko bio i sam golman,da bi izrazio svoje misljenje.Uostalom ni treneri koji daju misljenje o golmanima,nikada nisu bili golmani.Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
3.Supic jeste losiji i od Begovica i od Hasagica.Supic je tek cetvrti golman u Temisvaru,Begovic drugi golman u najjacoj ligi svijeta,Hasagic drugi golman u turskoj ligi.A cak ni to ne mora nista znaciti...ali ja sam na osnovu prilicnog broja pregledanih utakmice sve trojice dosao do zakljucka da je Supic najlosiji.
I jos jedan ispravak...Begovic je ove sezone branio tri utakmice za klub,ne jednu i po kako ti kazes,Supic nijednom nije branio.
- Dammme
#756 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ja samo pokušavam komunicirati argumentima i nikoga ne hvalim niti kudim. Jedini argument koji si ti ovdje dao je da Supić grije klupu u Temišvaru. Prihvatiću taj tvoj argument ako mi daš link gdje se vidi sastav Temišvar iz recimo zadnjih 5 utakmica u Rumunskoj ligi. Nijedan od naših golmana nije svjetska klasa. Bar ne još. Ja samo raspravljam o tome ko je trenutno najbolji da nosi broj 1 reprezantacije, zasnovano na argumentima i rezultatima.Šibicar wrote:Supiću jesi to ti?Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
Nemanja brani trenutno u Temišvaru koji igra Euro ligu. On ne brani u tom takmičenju jer je branio za svoj bivši klub u Evropi. Dosad je branio u 5 utakmica za reprezentaciju. U 2 utakmice protiv Belgije primio je 3 gola, od toga 1 iz penala. Naravno uz pomoć, naše, tada fantastične, odbrane. Protiv Armenije nijedan, što je bilo za očekivati. I onda samo jedan protiv Turske. Kažem samo jedan, jer je on jedan od najzaslužnijih za taj izvučeni bod. Da smo tada zijanili od Turaka, bili bi u sasvim drugačijoj situaciji i veliko je pitanje da li bi vidjeli baraž. U utakmici protiv Španije bio je jednako loš kao i ostatak ekipe, e sad što "stručnjaci" misle da je uvijek i samo golman kriv za svaki primljeni gol to je druga stvar.Ja samo ne znam kako do sad nije završio u nekom evropskom velikanu,kol'ko ga ti nahvali
A u Temišvaru ne brani,ne zato što je već branio u Evropi,već zato što grije klupu
,a o njegovom otkazu,u roku od par mjeseci,iz trećerazrednog Anartozisa,ne treba trošiti riječi...Ispade da ga ja mrzim,ali nije tako,o njegovim ljudskim imoralnim kvalitetima,imam najbolje mišljenje,kao što sam imao i o Piplici
,ali on je,kao i Tomo
, jednostavno jedan loš i nesiguran golman.
Draga su mi sva 3 golmana iz različitih razloga.
Keno zato što je uvijek davao sve od sebe, pa čak i nekih 130% svojih mogućnosti u utakmicama reprezentacije.
Supić zato što je uletio kad smo bili u bezizlaznoj situaciji na poziciji golmana i uz između ostalog i njegovu pomoć došli do baraža.
Begović zato što je vjerovatno naša uzdanica za budućnost samo to još treba i dokazati.
I u ovoj raspravi bih volio vidjeti argumente bez emocija, jer mislim da nam je svima zajednička emocija Reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njen prvi plasman na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010!
- Edin H.
#757 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Nemanja je kriv za prvi gol, klasicna golmanska pogreska u procjeni.
Posto je to i sam znao, ocigledno je branio u panici sto je dovelo do novih gresaka.
A oni spanski mufljuzi ne prastaju.
Definitivno golman sa potencijalom i fizickim predispozicijama, ali treba jos dosta da radi na sebi. Tu bi mu trebao Ciro pomoci, bar kada je na pripremama reprezantacije, premda im je i ono trckaranje po Ilidzi izmedju stubova odlicno
Elem realno nemamo ni jednog golmana za baraza da bi covjek bio siguran da je to najbolji izbor.
Mozda spahic da pokrije i tu poziciju?
Posto je to i sam znao, ocigledno je branio u panici sto je dovelo do novih gresaka.
Definitivno golman sa potencijalom i fizickim predispozicijama, ali treba jos dosta da radi na sebi. Tu bi mu trebao Ciro pomoci, bar kada je na pripremama reprezantacije, premda im je i ono trckaranje po Ilidzi izmedju stubova odlicno
Elem realno nemamo ni jednog golmana za baraza da bi covjek bio siguran da je to najbolji izbor.
- shalla
#758 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
@ Dammme
Ne želim da pljujem ni po kojem od igrača jer nisu to zaslužili ali moram ti se osvrnuti na komentar o Supićevim sinoćnjim greškama. Kažeš samo jedan njegov?
Prvi gol katastrofalna greška, drugi gol je izašao i samo čučnuo (ako pogledaš snimku skroz se loše postavio, pokrio je samo jedan dio bližeg ugla i opet mu je lik dao gol u taj ugao), treći nije njegov, četvrti je opet njegov jer ako se već ispružio onda je morao boksati loptu a ne je samo spustiti i peti gol je 70% njegov jer je lopta prešla nekih cca 45 metara tako da je morao procijeniti da je može stići a mogao je...
Helem, ne želim da pljujem po njemu, golmanski život je takav da si danas na vrhu a sutra na dnu. Ako ćemo realno, njegove odbrane (nebitno da li ih je on odbranio ili su ga lopte jednostavno pogodile) protiv turske su nam i omogućile baraž tako da... Ali kao što neko napisa prije, Begović je rezerva jednom od najboljih golmana u najjačoj svjetskoj ligi (npr Foster je takođe rezerva a sinoć je stajao na golu engleske), Hasagić je 10 godina u inostranstvu tako da su oni 197% bolji golmani od Nemanje... Ako ćemo iskreno Supić je upao protiv belgije zato što je Keno bio povrijeđen, Begović tad nije imao pasoš, čak je i Romeo Mitrović bio u prednosti a u opticaju su bili još Nurković ili Alaim tako da i sa te strane gledajući Nemanja treba ovoj reprezentaciji ali kao backup, treći golman...
Ne želim da pljujem ni po kojem od igrača jer nisu to zaslužili ali moram ti se osvrnuti na komentar o Supićevim sinoćnjim greškama. Kažeš samo jedan njegov?
Prvi gol katastrofalna greška, drugi gol je izašao i samo čučnuo (ako pogledaš snimku skroz se loše postavio, pokrio je samo jedan dio bližeg ugla i opet mu je lik dao gol u taj ugao), treći nije njegov, četvrti je opet njegov jer ako se već ispružio onda je morao boksati loptu a ne je samo spustiti i peti gol je 70% njegov jer je lopta prešla nekih cca 45 metara tako da je morao procijeniti da je može stići a mogao je...
Helem, ne želim da pljujem po njemu, golmanski život je takav da si danas na vrhu a sutra na dnu. Ako ćemo realno, njegove odbrane (nebitno da li ih je on odbranio ili su ga lopte jednostavno pogodile) protiv turske su nam i omogućile baraž tako da... Ali kao što neko napisa prije, Begović je rezerva jednom od najboljih golmana u najjačoj svjetskoj ligi (npr Foster je takođe rezerva a sinoć je stajao na golu engleske), Hasagić je 10 godina u inostranstvu tako da su oni 197% bolji golmani od Nemanje... Ako ćemo iskreno Supić je upao protiv belgije zato što je Keno bio povrijeđen, Begović tad nije imao pasoš, čak je i Romeo Mitrović bio u prednosti a u opticaju su bili još Nurković ili Alaim tako da i sa te strane gledajući Nemanja treba ovoj reprezentaciji ali kao backup, treći golman...
- Globus
#759 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Zaboravih rec da nisu dali unijet ljiljane vjerovatno ih je unio onaj ko ih je dobro sakrio .. ja licno vidio momka kako daje iznutra prijatelju zastavu i govori evo ti ostavi ne daju mi unijeti .... 
-
mostarac
#760 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Edin H. wrote:Nemanja je kriv za prvi gol, klasicna golmanska pogreska u procjeni.
Definitivno golman sa potencijalom i fizickim predispozicijama, ali treba jos dosta da radi na sebi. Tu bi mu trebao Ciro pomoci, bar kada je na pripremama reprezantacije, premda im je i ono trckaranje po Ilidzi izmedju stubova odlicno![]()
Ja znam da ce sad svi da mi krenu redom skidat glavu - HADZIDJULBIC
Lik je bolji od reprezentativne trojke golmana sigurno.
-
elSaik
#761 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ne znam što svima smeta Keno, ali eto...
Statistika:
Hasagić 10 utakmica - 10 primljenih golova
Supić 5 utakmica - 9 primljenih golova
Sve je jasno.
Statistika:
Sve je jasno.
- Šibicar
#762 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ne znam rumunski,pa tako da mi je to teško naći na ovom linku http://www.politimisoara.com/ ali eto hajde ti probaj pa mi pokaži koliko je utakmica branio...Dammme wrote: Ja samo pokušavam komunicirati argumentima i nikoga ne hvalim niti kudim. Jedini argument koji si ti ovdje dao je da Supić grije klupu u Temišvaru. Prihvatiću taj tvoj argument ako mi daš link gdje se vidi sastav Temišvar iz recimo zadnjih 5 utakmica u Rumunskoj ligi. Nijedan od naših golmana nije svjetska klasa. Bar ne još. Ja samo raspravljam o tome ko je trenutno najbolji da nosi broj 1 reprezantacije, zasnovano na argumentima i rezultatima.
Keno zato što je uvijek davao sve od sebe, pa čak i nekih 130% svojih mogućnosti u utakmicama reprezentacije.
Supić zato što je uletio kad smo bili u bezizlaznoj situaciji na poziciji golmana i uz između ostalog i njegovu pomoć došli do baraža.
Begović zato što je vjerovatno naša uzdanica za budućnost samo to još treba i dokazati.
I u ovoj raspravi bih volio vidjeti argumente bez emocija, jer mislim da nam je svima zajednička emocija Reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njen prvi plasman na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010!
-
ramiz2
#763 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
ma ne znam sta se raspravljate...ako se moglo nurkovica otjerati(opravdano) poslije 3komada od irana, moze se i supic nakon sinocnjeg pokusaja da bude golman
uruciti mu sat,sliku i zahvaliti za sve sto je do sad uradio!
-
sam84
#764 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
sinoc sam se pitao kako su ga onoliko puta turci pogodili?
nije vljda da su toliki baksuzi al je gotovo svak u njega....
tako i ja kad igram s rajom ponekad i stanem nago kad doje red na mene....fakat dodje neka luda utakmica ljudi ne mogu da vjeruju sta sve branim a cesto cista rupa kad mi se ne brani stanes na gol i kako god da cutnes ulazi u go....tako ti je i kod njega! Rupa od golmana ko i ja~~~
nije vljda da su toliki baksuzi al je gotovo svak u njega....
tako i ja kad igram s rajom ponekad i stanem nago kad doje red na mene....fakat dodje neka luda utakmica ljudi ne mogu da vjeruju sta sve branim a cesto cista rupa kad mi se ne brani stanes na gol i kako god da cutnes ulazi u go....tako ti je i kod njega! Rupa od golmana ko i ja~~~
-
sam84
#765 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
samo sto ja imam skole pa mi to dodje kao rekreacija a njemu hljeb da zaradi
- Dammme
#766 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
1. Mislim da je bitno iz jednostavnog razloga što tek onda ako si to prošao znaš kako je kad imaš šuplju odbranu ispred sebe, a protivnik šiba sa svih strana čitavu utakmicu. Ponavljam da je razlog loše odbrane žuti i Murat na boku.komeba wrote:1.Mislim da je totalno nebitno da li je neko bio i sam golman,da bi izrazio svoje misljenje.Uostalom ni treneri koji daju misljenje o golmanima,nikada nisu bili golmani.Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
3.Evo link na kojem se vidi da je naš mladi talentovani golman odigrao 4 utakmice za Portsmouth sa minutažom od 106 minuta. 106=90+16 Inače to je posljednja ekipa Premier lige sa 3 osvojena boda. Ne kažem da to ima ikakve veze sa kvalitetom Begovića. Begović nije drugi nego treći golman Portsmoutha. Drugi golmam Portsmoutha je Antti Niemi, ali je bio povrijeđen u isto vrijeme kada se povrijedio i James, Tako da je naš Begović tada dobio šansu i čini se da ju je iskoristio onoliko koliko to možeš u posljednjoj ekipi na tabeli.
http://fantasy.premierleague.com/M/stat ... ter=&view=
Keno je nažalost imao tešku povredu 8 mjeseci i tek se oporavio. Za nadati se da će doći u formu do baraža.
- Dammme
#767 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ono što je moj cilj od početka rasprave je da nikoga ne treba pljuvati. Mislim da svi momci zaslužuju respect za dosad postignuto.elSaik wrote:Ne znam što svima smeta Keno, ali eto...
Statistika:
Sve je jasno.
- Dammme
#768 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Prvi golman Temišvara je Costel PANTILIMON, stoga čini mi se da je Supić drugi golman, a ne 4. kako bi neko htio da iskarikira.Šibicar wrote:Ne znam rumunski,pa tako da mi je to teško naći na ovom linku http://www.politimisoara.com/ ali eto hajde ti probaj pa mi pokaži koliko je utakmica branio...Dammme wrote: Ja samo pokušavam komunicirati argumentima i nikoga ne hvalim niti kudim. Jedini argument koji si ti ovdje dao je da Supić grije klupu u Temišvaru. Prihvatiću taj tvoj argument ako mi daš link gdje se vidi sastav Temišvar iz recimo zadnjih 5 utakmica u Rumunskoj ligi. Nijedan od naših golmana nije svjetska klasa. Bar ne još. Ja samo raspravljam o tome ko je trenutno najbolji da nosi broj 1 reprezantacije, zasnovano na argumentima i rezultatima.
-
klixober
#769 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
A evo tebi link koji pokazuje da tvoj link nije u pravuDammme wrote:1. Mislim da je bitno iz jednostavnog razloga što tek onda ako si to prošao znaš kako je kad imaš šuplju odbranu ispred sebe, a protivnik šiba sa svih strana čitavu utakmicu. Ponavljam da je razlog loše odbrane žuti i Murat na boku.komeba wrote:1.Mislim da je totalno nebitno da li je neko bio i sam golman,da bi izrazio svoje misljenje.Uostalom ni treneri koji daju misljenje o golmanima,nikada nisu bili golmani.Dammme wrote:Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:
3.Evo link na kojem se vidi da je naš mladi talentovani golman odigrao 4 utakmice za Portsmouth sa minutažom od 106 minuta. 106=90+16 Inače to je posljednja ekipa Premier lige sa 3 osvojena boda. Ne kažem da to ima ikakve veze sa kvalitetom Begovića. Begović nije drugi nego treći golman Portsmoutha. Drugi golmam Portsmoutha je Antti Niemi, ali je bio povrijeđen u isto vrijeme kada se povrijedio i James, Tako da je naš Begović tada dobio šansu i čini se da ju je iskoristio onoliko koliko to možeš u posljednjoj ekipi na tabeli.
http://fantasy.premierleague.com/M/stat ... ter=&view=
Keno je nažalost imao tešku povredu 8 mjeseci i tek se oporavio. Za nadati se da će doći u formu do baraža.
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html
Begovic je za Portsmouth branio 3 cijele utakmice (jednom u ligi i dva puta u kupu) i jos jednu(protiv Arsenala) na kojoj je usao kao zamjena.Znaci ukupno je Begovic ove sezone branio 286 minuta za Portmouth.
Na drugoj strani,Supic ove sezone nije branio niti jednu minutu za Temisvar.
- Dammme
#771 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
@komeba
Je li ozbiljna referenca utakmica protiv Hereford United-a člana 3. engleske lige i Carlisle United-a 21. na tabeli 2. engleske lige? Ako je to referenca za golmana koji treba da brani protiv Rusa, Francuza, Portugalaca ili Grka onda ok. Naravno da ni Supić nema bitno bolje klupske reference, ali ima 5 odigranih utakmica u dresu reprezentacije. Otvorena je tema o golmanima pa tamo možemo nastaviti raspravu.
Je li ozbiljna referenca utakmica protiv Hereford United-a člana 3. engleske lige i Carlisle United-a 21. na tabeli 2. engleske lige? Ako je to referenca za golmana koji treba da brani protiv Rusa, Francuza, Portugalaca ili Grka onda ok. Naravno da ni Supić nema bitno bolje klupske reference, ali ima 5 odigranih utakmica u dresu reprezentacije. Otvorena je tema o golmanima pa tamo možemo nastaviti raspravu.
-
klixober
#772 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Referenca za reprezentaciju valjda treba biti igra u klubu.Je li sad trebamo zvati da nam u odbrani igra Konjic,jer je nekad dobro igrao za reprezentaciju,iako ne igra fudbal uopste...Dammme wrote:@komeba
Supic se za reprezentaciju treba boriti igrama u klubu,a ja stvarno ne vidim kako cetvrti golman Temisvara bez minute igranja za klub,moze biti golman reprezentacije.
- Dammme
#773 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Da, naravno nastupi za klub, ali za klub u ozbiljnim utakmicama kao što je utakmica protiv Man city-a u koja je jedina ozbiljna utakmica koju je momak odigrao i primio samo jedan gol bez njegove krivice. To je jedina ozbiljna utakmica koju je momak odigrao. Supić nije odigrao nijednu za svoj sadašnji klub jer je potpisao prije mjesec dana, ali je odigrao 3 dobre, 1 odličnu i 1 lošu utakmicu za reprezentaciju države koja je u baražu kvalifikacija za SP. Ima nova tema o golmanima pa možemo tamo nastaviti raspravu.komeba wrote:Referenca za reprezentaciju valjda treba biti igra u klubu.Je li sad trebamo zvati da nam u odbrani igra Konjic,jer je nekad dobro igrao za reprezentaciju,iako ne igra fudbal uopste...Dammme wrote:@komeba
Supic se za reprezentaciju treba boriti igrama u klubu,a ja stvarno ne vidim kako cetvrti golman Temisvara bez minute igranja za klub,moze biti golman reprezentacije.
- Topla voda
#774 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
u utakmicama gdje mi drzimo igru,gdje protivnik napucava lopte u 16....ok je da brani supic.
u tekmama protiv tehnicki jacih ekipa,treba da brani pokretljiviji golman.
to je valjda jasno..il nije?
- Dammme
#775 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija
Ok. Ako je Keno full spreman naravno da ima prednost nad Supićem baš iz tih razloga, ali šta ako Keno ne bude spreman šta je alternativa?Topla voda wrote:u utakmicama gdje mi drzimo igru,gdje protivnik napucava lopte u 16....ok je da brani supic.