Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Alfa_Ze

#726 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Alfa_Ze »

Glupa postaje ova rasprava Bilino polje vs Kosevo a koja ce odvesti do rasprave Sarajevo vs Zenica, a zavrsiti sa raspravom Robijasi vs Horde zla.
Samo da konstatujem da je i prethodna generacija nasih reprezentativaca na celu sa Sliskovicem, je trazila da na BP igraju svoje utakmice. Danasnja generacija sa selektorom Blazevicem trazi da se utakmice reprezentacije igraju na BP. Zasto??? Vjerovatno imaju razloga za to i ne bi ulazio u dublje analize.

Ostala je jos ta jedna odlucujuca utakmica baraza!! Gdje ce se igrati ?? Necemo odlucivati mi, nevjerujem ni celnici N/FSBiH.O tome ce presudnu ulogu opet imati zelja igraca, a vjerujem da ce ih u njihovoj zelji podrzati i selektor Blazevic,svidjelo se to kome ili ne. Kosevo ili Bilino polje, nevazno !!Neka nam bude sretno i bericetno.Sve sto mogu je pozeliti nasim reprezentativcima dobru igru, prolaz u barazu i uspjesan plasman na SP, bez obzira da li bio ostvaren na Kosevu ili Bilinom polju. :bih:
googi

#727 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by googi »

Alfa_Ze wrote:Glupa postaje ova rasprava Bilino polje vs Kosevo a koja ce odvesti do rasprave Sarajevo vs Zenica, a zavrsiti sa raspravom Robijasi vs Horde zla.
Samo da konstatujem da je i prethodna generacija nasih reprezentativaca na celu sa Sliskovicem, je trazila da na BP igraju svoje utakmice. Danasnja generacija sa selektorom Blazevicem trazi da se utakmice reprezentacije igraju na BP. Zasto??? Vjerovatno imaju razloga za to i ne bi ulazio u dublje analize.

Ostala je jos ta jedna odlucujuca utakmica baraza!! Gdje ce se igrati ?? Necemo odlucivati mi, nevjerujem ni celnici N/FSBiH.O tome ce presudnu ulogu opet imati zelja igraca, a vjerujem da ce ih u njihovoj zelji podrzati i selektor Blazevic,svidjelo se to kome ili ne. Kosevo ili Bilino polje, nevazno !!Neka nam bude sretno i bericetno.Sve sto mogu je pozeliti nasim reprezentativcima dobru igru, prolaz u barazu i uspjesan plasman na SP, bez obzira da li bio ostvaren na Kosevu ili Bilinom polju. :bih:
zaboravio si fifu,ako kažu da "stadion ne ispunjava uslove" ?
Rauber

#728 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Rauber »

Reprezentacija treba igrati tamo gdje igraci zele, a oni zele u Zenici, tako da sto se mene tice, ja to pitanje nebi ni potezao. Kad Grbavica dobije istocnu tribinu a Kosevo natkrije bar jednu, za jedno 10 godina :D onda cemo vidjeti sta i kako :)
Last edited by Rauber on 15/10/2009 14:50, edited 1 time in total.
Blueboy-

#729 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Blueboy- »

ThunderbirD wrote:
hrasno38 wrote:Utakmice se igraju radi navijaca ali se igraju i zbog para a i zbog prstiza i plasmana. Stadion Kosevo jeste nas najreprezentativniji stadion ali isto tako i stadion u kojeg dugo dugo vremena nije niko ulozio ni marke osim sto se zamjene polomljene stolice. Stadion Kosevo nema niti jednu natkrivenu tribinu i niko me ne moze ubjediti da se za sve ove godine makar jedna nije mogla napraviti. Bilino Polje i generalno Zenica je reagovala promtno na sportska desavanja i koliko toliko obnovila stadion, napravila fantasticnu dvoranu i prepoznala trenutnu situaciju u kojoj i te kako moze profitirati. U Sarajevu se desava sve suprotno. Niti se ulaze u sportske objekte a u zadnje vrijeme se iz Skenderije istjeruju kosarkasi, rukometasi koji porelaze na Zetru na kojoj se opet postavlja kosarkasi teren koji jednostavno svojom ruznocom odbija dolazak navijaca. Dalje na Bilinom Polju dolazila Armenija ili dolazila Spanija uvijek je puno na Kosevu ni pod razno i kad dodju losije ekipe vrlo je sumorno igrati pred polupraznim stadionom. Dalje Kosevo je klasicni atletski stadion kojem su tribine daleko od terena i nikada ne moze napraviti ugodjaj jednog stadiona gdje se navijaci nalaze tik uz teren. Zasto se niko u sarajevu nije sjetio da npr. sredi stadion Grbavica i da napravi makar jos istocnu tribinu pa bi se utakmice mogle igrati i na Grbavici. Dakle Zenica ulaze a Sarajevo boli ona stvar i to je to. I naravno ne trebamo zaboraviti da je ovaj uspjeh BiH osigurala igrajuci u Zenici i ne bilo posteno uzeti im baraz a za sljedece kvalifikiacije molim ljepo, nek nase sarajevske bekrije pocnu razmisljati sta sport moze sve da donese i nek odmah krenu u akciju i smjene Dzindu i komapniju iz Skenderije i vrate nase kosarkase i rukometase u hram sarajevskog sporta, dvoranu Mirza Delibasic. Trenutno jedino sto valja u nasoj drzavi to su sportisti u pojedinim sportovima i jedini oni daju do znanja da drzava Bosna i Hercegovina postoji i da ce postojati.
Pravi komentar, koji potpisujem. :thumbup:
Upravo zbog nemara i neulaganja u sproske objekte u sarajevu i dalje treba dati prednost zenici, grad koji bar nesto cini ... potpisujem :thumbup:
sjever76

#730 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sjever76 »

Her Flick wrote:@ sjever
cemu tolika ogorcenost
zar se nemoze normalno komunicirati
prvi si lanuo glupost tipa, svi igraju na najvecim stadionima pa opet te pitam, jest da spanija ima masu satadiona, ali sto igrali na tamo nekom "lijevo" stadionu, sto nisu igrali na santjagu npr.

fudbal se igra zbog PARA ne zbog mene i tebe i navijaca, znam sad ces rec odakle im pare ako nema navijaca, imaju sponzori ima drzavna kasa itd itd
savez je puno puta svojom arogancijom dokazao sta misli o navijacima i publici

da se igra u lukavici meni je sasvim nebitno sve dok ima rezultata
1. španci su sa nama igrali na "lijevom" stadionu zato što smo mi za njih "lijeva" reprezentacija baš kao što su malta, estonija, andora itd "lijeve" za nas.kad igraju sa švabama,talijanima ili sličnim ekipama igraju na bernabeu ili mestalji.e tako bi trebali i mi. sa estonijama,lihtenštajnima,luxemburzima u zenicu a španija ,turska ili ko god dođe u baražu na koševu.ali jok, mi izmišljamo nekakve idiotske razloge a zna se zbog čije guzice.

2. da, fudbal se igra zbog para ali kompaniji iz saveza nije u interesu da fudbal makar malo napuni državnu kasu pa makar i kroz PDV od karata jer je njima naj bitnije da se rastale od zelenaških cijena karata koje prodaju njihovi haveri tapkaroši. znaju da bi tih 35 hiljada na koševu bilo taman da svi koji žele prisustvuju tekmama ali onda nema tapkarenja i samim tim keša čistog kao sunce.

manite se tih ubleha da se igrači išta pitaju oko toga a pogotovo da je sve to ćirina želja zbog sportskih razloga.

i da završim na ovu temu. ja da sam toliki mazohista pa da krenem puniti već dobro napunjene džepove munibu, sulji ili ilji nebi mi bio problem sjest u auto i za sat vremena biti u zenici. fala bogu još u toj fazi nisam.
ima fino tv pa ukineš morone priganicu ili kristića i ljepota živa.
scheph

#731 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by scheph »

ma mi smo bas cudan narod, od svakog poraza pravimo pobjedu, sad ispade da smo namjerno izgubili i pustili Spance da nas unakaze da bi zamazali oci buducem protivniku u barazu... :shock: znao sam da smo jaki ali da smo ovoliko jaki to nisam ni sanjao :-)
simonese

#732 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by simonese »

hrasno38 wrote:Utakmice se igraju radi navijaca ali se igraju i zbog para a i zbog prstiza i plasmana. Stadion Kosevo jeste nas najreprezentativniji stadion ali isto tako i stadion u kojeg dugo dugo vremena nije niko ulozio ni marke osim sto se zamjene polomljene stolice. Stadion Kosevo nema niti jednu natkrivenu tribinu i niko me ne moze ubjediti da se za sve ove godine makar jedna nije mogla napraviti. Bilino Polje i generalno Zenica je reagovala promtno na sportska desavanja i koliko toliko obnovila stadion, napravila fantasticnu dvoranu i prepoznala trenutnu situaciju u kojoj i te kako moze profitirati. U Sarajevu se desava sve suprotno. Niti se ulaze u sportske objekte a u zadnje vrijeme se iz Skenderije istjeruju kosarkasi, rukometasi koji porelaze na Zetru na kojoj se opet postavlja kosarkasi teren koji jednostavno svojom ruznocom odbija dolazak navijaca. Dalje na Bilinom Polju dolazila Armenija ili dolazila Spanija uvijek je puno na Kosevu ni pod razno i kad dodju losije ekipe vrlo je sumorno igrati pred polupraznim stadionom. Dalje Kosevo je klasicni atletski stadion kojem su tribine daleko od terena i nikada ne moze napraviti ugodjaj jednog stadiona gdje se navijaci nalaze tik uz teren. Zasto se niko u sarajevu nije sjetio da npr. sredi stadion Grbavica i da napravi makar jos istocnu tribinu pa bi se utakmice mogle igrati i na Grbavici. Dakle Zenica ulaze a Sarajevo boli ona stvar i to je to. I naravno ne trebamo zaboraviti da je ovaj uspjeh BiH osigurala igrajuci u Zenici i ne bilo posteno uzeti im baraz a za sljedece kvalifikiacije molim ljepo, nek nase sarajevske bekrije pocnu razmisljati sta sport moze sve da donese i nek odmah krenu u akciju i smjene Dzindu i komapniju iz Skenderije i vrate nase kosarkase i rukometase u hram sarajevskog sporta, dvoranu Mirza Delibasic. Trenutno jedino sto valja u nasoj drzavi to su sportisti u pojedinim sportovima i jedini oni daju do znanja da drzava Bosna i Hercegovina postoji i da ce postojati.
Suada Dzindu i kompaniju treba strpat u zatvor zbog raznih kriminalnih radnji,ali otom potom,druga tema :x
The Silent Man

#733 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by The Silent Man »

Evo gledao reprizu...
Odgovorno tvrdim da bi pobjedili spance ili odigrali nerjeseno :
1) da nije bio Supic ili da je bila Supiceva noc kao npr.protiv Turske
2) da nije bio Casillas
3) da nije bilo kocnice oko zutih i stim u vezi
4) da je odbrana bila discipliniranija kao kod Estonaca (tj. da se malkice zatvorilo)

Imamo sjajan napad koji pravi tonu prilika od kojih ce bar jedna i dvije uci protiv svakog,a dobrom postavkom se odbrana moze nadoknaditi ... Pjanic je definitivno dzoker a ne starter i protiv "velikih" se definitivno mora malo zatvarati...

Iskreno drago mi je da splasnula euforija i pritisak u stilu : baci Francusku da se igramo,igramoooo ! ,ko sto rece sam Dzeko svaki poraz boli ali od Spanije malo manje!
Cekamo ponedjeljak i izvlacenje !
:bih:
googi

#734 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by googi »

The Silent Man wrote:Evo gledao reprizu...
2) da nije bio Casillas
4) da je odbrana bila discipliniranija kao kod Estonaca (tj. da se malkice zatvorilo)

Imamo sjajan napad koji pravi tonu prilika od kojih ce bar jedna i dvije uci protiv svakog,a dobrom postavkom se odbrana moze nadoknaditi ... Pjanic je definitivno dzoker a ne starter i protiv "velikih" se definitivno mora malo zatvarati...

Iskreno drago mi je da splasnula euforija i pritisak u stilu : baci Francusku da se igramo,igramoooo ! ,ko sto rece sam Dzeko svaki poraz boli ali od Spanije malo manje!
da su babi muda......
:roll:
The Silent Man

#735 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by The Silent Man »

googi wrote:
2) da nije bio Casillas

da su babi muda......
pa da...
ali ima li ijedna ekipa od nasih baraznih protivnika Casillasa?
hoce li supic biti u barazu , sigurno ne!
Hoce li biti "zutih kocnica" u barazu? ne!
Hoce li biti pritiska i euforije? - NE!

O tome pricam,al hajd mi smo navikli samo srrat po sebi...
googi

#736 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by googi »

The Silent Man wrote:
googi wrote:
2) da nije bio Casillas

da su babi muda......
pa da...

O tome pricam,al hajd mi smo navikli samo srrat po sebi...
Nije poenta u tome.Stvar je jasna,Španija je (po meni) ubjedljivo najjača evropska (ako ne i svjetska) reprenzetacija i slično bi se mnogi proveli kao i bh sinoć.O tome ti govorim.
sjever76

#737 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sjever76 »

pa da...

O tome pricam,al hajd mi smo navikli samo srrat po sebi
da.imaju rusi jednog koji je skoro kao iker.
ne. ali će biti jedan "svjetske klase" kao sto je hasagić.
ne. ali će sudije svirati sve živo pa će biti i kartona.
da.euforija je srednje ime bosanaca i hercegovaca.
karanana

#738 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by karanana »

googi wrote:Nije poenta u tome.Stvar je jasna,Španija je (po meni) ubjedljivo najjača evropska (ako ne i svjetska) reprenzetacija i slično bi se mnogi proveli kao i bh sinoć.O tome ti govorim.
pa kako onda ta ista ekipa, odnosno u jos jacem sastavu 3 dana ranje sa armenijom odigra 2-1, a pobjedi nas gigante sa 5-2.
googi

#739 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by googi »

karanana wrote:
googi wrote:Nije poenta u tome.Stvar je jasna,Španija je (po meni) ubjedljivo najjača evropska (ako ne i svjetska) reprenzetacija i slično bi se mnogi proveli kao i bh sinoć.O tome ti govorim.
pa kako onda ta ista ekipa, odnosno u jos jacem sastavu 3 dana ranje sa armenijom odigra 2-1, a pobjedi nas gigante sa 5-2.
Motivacija,gore u Jermeniji prazan stadion slabiji protivnik ,ovdje u BiH pun stadion ,jači protivnik....
Ripicipi

#740 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Ripicipi »

Tesko da ce Spanci nekad ubrzo ponoviti onakvu utakmicu, apsolutno im je sve islo od ruke(noge)
GandalfSivi

#741 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by GandalfSivi »

Ovako je i Svabo sa Jugom igrao protiv Njemacke, ono lijepo za oko, za raju, da se uziva, pa popusio 4:1 (ako se dobro sjecam), i onda odustao od tog stila i razvalio poslije toga (i Spance pored ostalih). Tako bi i Ciro trebao izvuci neke pouke...
bossanchEROS

#742 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by bossanchEROS »

"Худший вариант в стыковых матчах – это Босния и Герцеговина с их очень мощной атакой. С украинцами также встретиться было бы нежелательно."

prevod: Najgora nam je varijanta u barazu BiH s njihovim veoma mocnim napadom. .....

-evo sta govore ovdje u Moskvi
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
jefferson

#743 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by jefferson »

sjever76 wrote:
Her Flick wrote:@ sjever
cemu tolika ogorcenost
zar se nemoze normalno komunicirati
prvi si lanuo glupost tipa, svi igraju na najvecim stadionima pa opet te pitam, jest da spanija ima masu satadiona, ali sto igrali na tamo nekom "lijevo" stadionu, sto nisu igrali na santjagu npr.

fudbal se igra zbog PARA ne zbog mene i tebe i navijaca, znam sad ces rec odakle im pare ako nema navijaca, imaju sponzori ima drzavna kasa itd itd
savez je puno puta svojom arogancijom dokazao sta misli o navijacima i publici

da se igra u lukavici meni je sasvim nebitno sve dok ima rezultata
1. španci su sa nama igrali na "lijevom" stadionu zato što smo mi za njih "lijeva" reprezentacija baš kao što su malta, estonija, andora itd "lijeve" za nas.kad igraju sa švabama,talijanima ili sličnim ekipama igraju na bernabeu ili mestalji.e tako bi trebali i mi. sa estonijama,lihtenštajnima,luxemburzima u zenicu a španija ,turska ili ko god dođe u baražu na koševu.ali jok, mi izmišljamo nekakve idiotske razloge a zna se zbog čije guzice.

2. da, fudbal se igra zbog para ali kompaniji iz saveza nije u interesu da fudbal makar malo napuni državnu kasu pa makar i kroz PDV od karata jer je njima naj bitnije da se rastale od zelenaških cijena karata koje prodaju njihovi haveri tapkaroši. znaju da bi tih 35 hiljada na koševu bilo taman da svi koji žele prisustvuju tekmama ali onda nema tapkarenja i samim tim keša čistog kao sunce.

manite se tih ubleha da se igrači išta pitaju oko toga a pogotovo da je sve to ćirina želja zbog sportskih razloga.

i da završim na ovu temu. ja da sam toliki mazohista pa da krenem puniti već dobro napunjene džepove munibu, sulji ili ilji nebi mi bio problem sjest u auto i za sat vremena biti u zenici. fala bogu još u toj fazi nisam.
ima fino tv pa ukineš morone priganicu ili kristića i ljepota živa.
Hoces opet da "radni" samoupravljacki narod odvaja pare da bi se gradili sportski objekti u Sarajevu? E pa jaro, dosao kapitalizam, nema vise presipanja iz supljeg u prazno. Sarajevo uzima poreze od Elektroprivrede, Poste, Telecom itd, ali jok, ne moze skupiti pare da se renovira Kosevo! Zenica je obnovila Bilino Polje, sagradila najbolju dvoranu u BiH, itd, itd, stoga jaro, mozda kada se Sarajevo rjesi kompleksa "metropole" dodje u "lijeve" gradove i pita: OK, sta ste vi uradili pa da i mi uradimo?
arzuhal

#744 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by arzuhal »

sjever76 wrote:
pa da...

O tome pricam,al hajd mi smo navikli samo srrat po sebi
da.imaju rusi jednog koji je skoro kao iker.
ne. ali će biti jedan "svjetske klase" kao sto je hasagić.
ne. ali će sudije svirati sve živo pa će biti i kartona.
da.euforija je srednje ime bosanaca i hercegovaca.
De, ako mogne sudija odsvirat onu:

Idi, idi nesanice da ne vidim tvoje liceeee
da mi zora bol ne stvaraaaaaaaaaaaaa
idi pusti me da je odsanjaaaaaaaaaaamm
:D
googi

#745 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by googi »

potres_mozga wrote:Tesko da ce Spanci nekad ubrzo ponoviti onakvu utakmicu, apsolutno im je sve islo od ruke(noge)
..ima malo i toga ali oni to ponavljaju iz utakmice u utakmicu evo 2-3 godine.Mnogo su moćna ekipa što jest jest.Imam utisak da je bilo ko drugi mjesto njih bio nosilac u ovoj grupi(Njemačka,Italija,Francuska...) da bi se moglo ići na direktan plasman ovako...
Dammme

#746 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dammme »

Može li mi neko od "stručnjaka" koji na vrlo laički način osuđuju igru Supića odgovoriti na par pitanja:

1)Koliko vas je stalo među stative na bilo kojoj utakmici jačoj od utakmice "raja protiv raje" pa da sa 100% sigurnošću možete davati ovakve ocijene?

2) Po ovim komentarima Supić je bio užasan jer je primio 5 golova, a niko neće primjetiti da je samo 1. gol njegova greška. Doduše o 4. golu bi se moglo raspravljati, mada mislim da je plod nesretno odbijene lopte koja je bukvalno pogodila Negreda u nogu i ušla. Niko od ovih "stručnjaka" ne kaže da je kroz našu odbranu puhalo ko nikad do sada. Naravno da su za takav propuh u odbrani zaslužni kartoni i Murat na desnoj strani što je bila apsolutna fula.

3) Po kom osnovu je neko od naša preostala 2 golmana bolji od Supića? Ne kažem da su lošiji, ali bih volio vidjeti argumente koji kažu da su bolji.

Keno se tek oporavio od povrede, a njegovo ševanje protivničkih igrača svaki put mi uzme 10 minuta života.

Asmir je mlad momak koji još uvijek nije dobio pravu priliku, ali nadam se da će je dobiti sada u Ipsviču. Međutim do sada ne vidim nikakvu referencu osim jedne i po utakmice koju je sasvim pristojno branio za Portsmouth.

Nemanja brani trenutno u Temišvaru koji igra Euro ligu. On ne brani u tom takmičenju jer je branio za svoj bivši klub u Evropi. Dosad je branio u 5 utakmica za reprezentaciju. U 2 utakmice protiv Belgije primio je 3 gola, od toga 1 iz penala. Naravno uz pomoć, naše, tada fantastične, odbrane. Protiv Armenije nijedan, što je bilo za očekivati. I onda samo jedan protiv Turske. Kažem samo jedan, jer je on jedan od najzaslužnijih za taj izvučeni bod. Da smo tada zijanili od Turaka, bili bi u sasvim drugačijoj situaciji i veliko je pitanje da li bi vidjeli baraž. U utakmici protiv Španije bio je jednako loš kao i ostatak ekipe, e sad što "stručnjaci" misle da je uvijek i samo golman kriv za svaki primljeni gol to je druga stvar.
fukara_tz

#747 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by fukara_tz »

Video zapisi od grupe Tuzlaka

Himna Španije

Himna BiH

Navijanje
KPNCTNJAH

#748 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by KPNCTNJAH »

bossanchEROS wrote:"Худший вариант в стыковых матчах – это Босния и Герцеговина с их очень мощной атакой. С украинцами также встретиться было бы нежелательно."

prevod: Najgora nam je varijanta u barazu BiH s njihovim veoma mocnim napadom. .....

-evo sta govore ovdje u Moskvi
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
E jbg nije nam uspjela taktika, djaba smo pustili Spance :roll:
Ripicipi

#749 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Ripicipi »

Bruka, na sjevernoj tribini sve zastave naopako okrenute :roll:
Amila♥Emir

#750 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Amila♥Emir »

ma cemu prepirke ljudovi :-D spanija je jacha ekipa i da su bili u punom sastavu, dobili bi nas jos vise protiv onakve igre nase reprezentacije, nikakva dilema ili slicno

cekajmo sutrasnji dan zbog pozicija na fifinoj rang listi i ponedjeljak, da vidimo protivnika, onda mozemo da se "koljemo" medjusobno ;-)
Post Reply