Zvonko Jurišić, predsjednik HSP

edinbug

Post by edinbug »

Pa zar M(m)uslimani nisu cvijece hrvatskog naroda, barem po NDH-ovoj ideologiji.
edinbug

Post by edinbug »

artzy wrote:
Liska wrote:Koliko je vas uopće vidjelo pripadnika HOS-a ili možda Kraljevića? Siguram sam da mu većina ne bi ni fotografiju prepoznala. Bez obzira što mi je radi retorike bio simpatičan, on je u duši bio ustaša i borio se za NHD, tj. nezavisnu hrvatsku državu sa granicom na Drini. U toj državi Bošnjaci bi bili Hrvati islamske vjeroispovijesti. Nisam siguran da bi se većini ovdje tako nešto svidjelo. Dalje, pripadnici HOS-a u Mostaru, a ne samo u Mostaru su počinitelji velikog broja ratnih zločina protivu Srba, uglavnom civila. Ne razumijem kako se netko može paliti na ovo, poslije toliko godina.

Neki od mojih poznanika su islu u HOS.

HOS je bio za cjelovitu BiH i cak nisu govorili protiv Srba nego protiv cetnika.

Nisu zagovarali da su Bosnjaci Hrvati nego da treba da zive u miru i u slobodi.

Imali su crnu zastavu i uniforme ali to nije bila prica o NDH....

Male postrojbe su tolerirane i bilo ih je u vise mjesta u Bosni... Ponegdje su im se prikljucivali kriminalci (a gdje nisu..)... ponegdje su imali problema sa lokalnim stanovnistvom.... naravno bilo je tu i onih koji su to zamisljali kao neko Ustastvo....

Jedno znam - sloboda je bila glavna ideja a ne mrznja ili tlacenje drugih...

Ostali su kao mala nestretna epizoda...

Nisam cuo da su cinili zlocine.... mozda neko drugi ima neku takvu informaciju...
Cinili su zlocine itekako, npr. Ubistvo od 20 Srba u Bugojnu, 1992 godine.
palermo

Post by palermo »

_BosanaC wrote:Prica 'Ne vjeruje sebi i svojim ocima nego meni' postaje prava posast na ovom forumu...
šta ti ga ovo znači :?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

palermo wrote:
_BosanaC wrote:Prica 'Ne vjeruje sebi i svojim ocima nego meni' postaje prava posast na ovom forumu...
šta ti ga ovo znači :?
Vidjeces za jedno mjesec dana boravka na forumu... Samo ce ti se kas'ti.
Post Reply