Zlatko Petrovic - Ministar

Post Reply
veljaca

#1 Zlatko Petrovic - Ministar

Post by veljaca »

Zlatko Petrovic, ministar prostornog uredjenja i zastite okolisa Kantona Sarajevo, istakao je da mu ne pada na pamet radnicima u komunalnoj privredi smanjivati plate, ali i dodao da je jako bitno da se preduzeca racionalnije odnose prema sredstvima koja dobijaju od gradjana.
- Ako neko preduzece godisnje trosi jedan ili dva miliona KM za razne izdatke, a realno nema potrebe da te pare trosi, trazit ce mo da u tom pravcu naprave ustedu od 500 hiljada maraka. U ovom trenutku najmanje nam trebaju nezadovoljni radnici. Trebaju nam oni koji ce uz adekvatnu tarifnu politiku posao obavljati krajnje korektno i koji ce gradjanima pruziti najbolju mogucu uslugu, zakljucio je ministar Petrovic.

............

Znaci trosis 2 miliona KM a realno nema potrebe da te pare trosis - onda te ministar nagradi time da mozes eto potrositi samo 1,5 miliona KM - za koje nema potrebe da se trose. Bravo Zlatko !

Lako je ovako biti ministar. :( Ne smanjuje plate ( koje su diskutabilne ) ali zato povecaj cijenu usluga i time udari po penzionerima i nezaposlenima. Lako je tako ministre. Zasto ne pokrenes privredu sa ostalima ministrima u Vladi ?

Molio bih i vasa cijenjena misljenja o ovome. Hvala.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by PipiDugaDevetka »

Koliko sam ja upoznat, ministar je za nešto osuđen u prethodnom ministrovanju, te je kao ministar za mene ništica, nula, zero....
rajvosa1

#3 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by rajvosa1 »

Ali sta je to u ovom liku da ga svaka stranka stavlja u vladu???????
veljaca

#4 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by veljaca »

Interesantno je da on daje komentare koji nisu iz njegovog resora ( kantonalna privreda ) ..... Ti komentari cesto nemaju veze sa vezom .... Ali on je nezamjenjiv.
Pipi - o kakvoj se osudi radi ?
rajvosa1

#5 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by rajvosa1 »

Uz Cedomira Lukica, Petrovic je svakako najveci expert za guljenje poreskih obveznika u ovoj vladi
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by PipiDugaDevetka »

veljaca wrote:Interesantno je da on daje komentare koji nisu iz njegovog resora ( kantonalna privreda ) ..... Ti komentari cesto nemaju veze sa vezom .... Ali on je nezamjenjiv.
Ne znam, izgleda da se nekako ''izvukao'', boba falila da ne bude presuđen:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
rajvosa1

#7 Re: Zlatko Petrovic - Ministar

Post by rajvosa1 »

PipiDugaDevetka wrote:
veljaca wrote:Interesantno je da on daje komentare koji nisu iz njegovog resora ( kantonalna privreda ) ..... Ti komentari cesto nemaju veze sa vezom .... Ali on je nezamjenjiv.
Ne znam, izgleda da se nekako ''izvukao'', boba falila da ne bude presuđen:
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
Zbog "udruživanja radi činjenja krivičnih djela" Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu iz Uprave policije FMUP-a podnesen je službeni izvještaj protiv: Selvera Oruča (1962.), vlasnika firme Robot commerce, Zlatka Petrovića (1957.), ministra za prostorno uređenje Kantona Sarajevo, Mirka Blaževića (1934.), penzioniranog pravnika, Momira Bejatovića (1954.), zaposlenog u Robot commercu, svi iz Sarajeva, te Frane Dugandžića (1957.), nezaposlenog ugostitelja iz Čitluka. Prema izvještaju, Oruč je organizirao ovu četvorku kako bi "nezakonito pribavili novčanu korist u iznosu od 830.000 KM".
Post Reply