Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post Reply
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:Kad vidim ovu gomilu SDP-ovih dusebriznika koji ne bi glasali za SDP ni da im na celo stoji prislonjen AK-47 iako sam jos na onom vanrednom kongresu 2002. godine glasao protiv Zlaje sad bi glasao ZA. Ako nista iz inata. Nemojte vi brinuti ko ce nama biti predsjednik i nemojte se vi sekirati koliko SDP osvaja glasova i nemojte vi boga vam vise tumacit sta je dobro a sta lose sa SDP. To cete imati pravo tek kad uradite nesto za tu partiju i za te ljude u njoj, a do tada ste samo suplja prica. Ima ovde i postenih ljudi casnih namjera koji su komentarisali na temi i rekli da zlaja treba da ode, ali ima i radoncicevih pseta i haretovih nepelcovanih kerova koliko ti dusa hoce.
Vazi, kada Zlaja:

1. vrati imovinu onima koji danas zive na penzijama od 200-300 maraka, dakle onima koji su je i zaradili dok se on udarnicki zajebavao po proleterskoj Americi preko stele
2. promjeni ime partiji u "ja i moji analni cepici", da ne gadi narodu socijaldemokratiju koju ni oni ni Zlaja nikad nisu ni vidjeli.
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:Jah, a te programe hava sama provodi :lol: :roll:
hoces rec da su safet halilovic, azra hadziahmetovic, jata, silajdzic, zaim backovic kvalitetniji od Zlatka Lagudmzije, Zejka Komsica, Damira Hadzica, Mirze Kusljugica, Bozidara Matica.
Ako tako mislis onda tebi zaista nema pomoci
radeljas

Post by radeljas »

hrasno38 wrote:Nikako ne mogu da prihvatim nestajanje sa politicke scene jednog Bogica Bogicevica, covjeka koji je vise nego zasluzan sto sada imamo svoju drzavu. Zlatko je predugo na ovoj funkciji a rezultata nema a zna se kad tim gubi prvo leti trener. Zlatko bi napokon trebao da shvati da sve dok se on ponasa nedodirljivim stranka ce da toine sve dublje i dublje. Ako je covjek sa moralom svoju ce funkciju dati na raspolaganje i pomici partiji da izabere pravoga covjeka koji ce SDP vratiti tamo gdje mu je mjesto. Zlatko mora shvati da je Tito bio samo jedan!!!!
bas tako kako si napisao. zasto bogic nije bio kandidat nigdje? i to vec odavno. covjek je moralna gromada ala zeljko komsic.
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:
mostarac wrote:Kad vidim ovu gomilu SDP-ovih dusebriznika koji ne bi glasali za SDP ni da im na celo stoji prislonjen AK-47 iako sam jos na onom vanrednom kongresu 2002. godine glasao protiv Zlaje sad bi glasao ZA. Ako nista iz inata. Nemojte vi brinuti ko ce nama biti predsjednik i nemojte se vi sekirati koliko SDP osvaja glasova i nemojte vi boga vam vise tumacit sta je dobro a sta lose sa SDP. To cete imati pravo tek kad uradite nesto za tu partiju i za te ljude u njoj, a do tada ste samo suplja prica. Ima ovde i postenih ljudi casnih namjera koji su komentarisali na temi i rekli da zlaja treba da ode, ali ima i radoncicevih pseta i haretovih nepelcovanih kerova koliko ti dusa hoce.
Vazi, kada Zlaja:

1. vrati imovinu onima koji danas zive na penzijama od 200-300 maraka, dakle onima koji su je i zaradili dok se on udarnicki zajebavao po proleterskoj Americi preko stele
2. promjeni ime partiji u "ja i moji analni cepici", da ne gadi narodu socijaldemokratiju koju ni oni ni Zlaja nikad nisu ni vidjeli.

ovde vec oslikavas tipican mentalni sklop jednog haretovog jurisnika
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

radeljas wrote:
hrasno38 wrote:Nikako ne mogu da prihvatim nestajanje sa politicke scene jednog Bogica Bogicevica, covjeka koji je vise nego zasluzan sto sada imamo svoju drzavu. Zlatko je predugo na ovoj funkciji a rezultata nema a zna se kad tim gubi prvo leti trener. Zlatko bi napokon trebao da shvati da sve dok se on ponasa nedodirljivim stranka ce da toine sve dublje i dublje. Ako je covjek sa moralom svoju ce funkciju dati na raspolaganje i pomici partiji da izabere pravoga covjeka koji ce SDP vratiti tamo gdje mu je mjesto. Zlatko mora shvati da je Tito bio samo jedan!!!!
bas tako kako si napisao. zasto bogic nije bio kandidat nigdje? i to vec odavno. covjek je moralna gromada ala zeljko komsic.
zato sto je covjeku od strane doktora zabranjeno da se bavi politikom radi vrlo loseg zdravstvenog stanja, ako se ne varam ima 4 bajpasa i vrlo je slab, pa se politikom bavi rekreativno.

malo se raspitajte prije nego kazete NE DA MU OVAJ ili ONAJ.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Jimmy_The_Saint wrote: Već sam negdje napisao: problem SDP-a su BIRAČI.
Braaavoooo, smijenimo narod :bih: Btw, citate i zakljucak sljedeceg kongresa. :bih:

To je i Hico uradio, i ljepotu svom narodu podario.

Nego, nisi li ti onaj sto se buni sto su svi digli ruke od RS? A idol ti je ovaj ko ji te prodade za veceru sa nekim americkim redneckom na funkciji ambasadora u pasivnim krajevima?

Jedna rijec koju nisam upotrijebio evo bar 15 godina, a koju sam zadnjih dana prisiljen stalno ponavljati je "FUJ!".

Image
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
SherlockHolmes wrote:
Vazi, kada Zlaja:

ovde vec oslikavas tipican mentalni sklop jednog haretovog jurisnika
Bas tako, vratiti narodu pokradene pare SDP-ovcima ionako nije nikad bila namjera.

Btw, nisam ja sa Lepim ulazio u alijanse kada mi je trebalo za fotelju, vec takvi kao ti. Vjerovatno te doduse ovo pod 2. pogodilo, jer ti si ionako "komunista".
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

radeljas wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Tako ti Harisa, znas li kako Zlatko u krevetu jebe, kada vec znas kakve plocice i kamenje u kupatilu ima. :lol:
znam lose, rekla mi amina, zato sam i bio tamo ...
hajde primitivac jedan da ne odgovoram tvojim tonom. prije si ti bio sa njim u krevetu kad si vec toliko na njegovoj strani. harisu nikad u zivotu nisam dao glas niti bih dao, niti sdau. stranka zagrabih je leglo profitera, ali je zalosno da ni zlatko nije puno drugaciji. a ja znam tako sto su mi rekli ljudi koji su bili u stanu. a ti se raspitaj malo isto nece ti skoditi.
Ko ovdje izradu i izvedbu kupatila uzima kao relevantan primjer i mjerilo postenja? :lol: Ocito ne znas znacenje rijeci primitivan. Primitivne osobe upravo kao najveci dokaz uzimaju navode drugih ljudi koji su kao bili svjedoci tog ili toga. Tebi ocito nije poznato da nije stvar u tome ko i koliko ima luksuzno opremljen stan, poslovni prostor i koje auto vozi, vec kako je to stekao. E sada ako je Zlaja to stekao legalno onda ne vidim problem. Ti ako imas dokaz koji ce pokazati da je Zlaja to sve ili dio toga stekao na nelegalan nacin onda bi to trebao prijaviti istraznim organima. Posto ocito nemas ni A od tih dokaza, osim naravno mahalskih dokonih prica i naglabanja, onda ziv bio ohladi malo.

I sta kazes je li se Amina brije dole... :D :lol: :lol:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
SherlockHolmes wrote:Jah, a te programe hava sama provodi :lol: :roll:
hoces rec da su safet halilovic, azra hadziahmetovic, jata, silajdzic, zaim backovic kvalitetniji od Zlatka Lagudmzije, Zejka Komsica, Damira Hadzica, Mirze Kusljugica, Bozidara Matica.
Ako tako mislis onda tebi zaista nema pomoci
Interesantno je kako svoju nesposobnost i nedostatak principa i morala uvijek prikrivate necijim drugim. Ponovo kazem, hvala na prtvrdi da ste ista g*vn@ :lol: :thumbup:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Zanesenjak , skitnica .....poeta ...... :D :D se pita ko treba a ko ne treba da .....razguli :oops:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 10:02, edited 1 time in total.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Koji sanko? Da nije munirov mali, mesihovic? Onaj sto je u doba "blagostanja i pravde za sve" ispite na medicini polagao u SOS-u?

Jos uvijek neko upotrijebi kletvu "dabogda te sanko lijecio", za mrvu gora od one o merhametu i hvo-u :lol:
Last edited by SherlockHolmes on 05/10/2006 11:50, edited 1 time in total.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

SherlockHolmes wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Već sam negdje napisao: problem SDP-a su BIRAČI.
Braaavoooo, smijenimo narod :bih: Btw, citate i zakljucak sljedeceg kongresa. :bih:

To je i Hico uradio, i ljepotu svom narodu podario.

Nego, nisi li ti onaj sto se buni sto su svi digli ruke od RS? A idol ti je ovaj ko ji te prodade za veceru sa nekim americkim redneckom na funkciji ambasadora u pasivnim krajevima?

Jedna rijec koju nisam upotrijebio evo bar 15 godina, a koju sam zadnjih dana prisiljen stalno ponavljati je "FUJ!".

Roćko, upravo ja. Al' kad me već okolo pratiš uprati ovo. DA, glas'o sam za LEpog Hareta, jer mi naprosto više liči na insana od Skeletora TIhića, i zato što nisam htio da mi mejt sa Kovača poručuje kako ću glasat, ni za života me nije zanimala njegova priča. Na državnom sam glasao za SDP, jer su, naprosto, imali najbolje ljude na listi i dvoje mojih zemljaka među njima. Na Federalnoj za SDA jer ni Karlo ni Suada nisu moja šolja čaja... Na Kantonu opet za SDP jer Sveto Pudarić je meni FACA veća od svih dosad pobrojanih, pa i od Zlaje, a znam i par ljudi niže na listi, Igora M i Adnana K, recimo....

Bottom line is: nemam idole, sve su to ljudi od krvi i mesa. A ja sam, kao svjestan i savjestan građanin, probrao kome da dam glas, a da mogu računati da će državno-narodne interese zastupati kompetentno i iskreno.
Vjerovatno mi je draži Jasmin Imamović od Hareta. Pa i Željko Komša. Međutim, ova kajla sa Komšom je previše kvarna i, ako malo upratiš šta PRAVI Haretovci misle, najviše u prilog njihovoj "građanskoj BiH sa tekbirom na usnama".

Volim i ja tekbir, al' to il' kod svoje kuće, il' na demonstracijama protiv klanja Čečena i rata u Iraku... Na stranačkom skupu, to je srozavanje vjere. Ne uzimaj ime gospodnje uzalud...

E, da... Ne radi se o tome da se narod smijeni, nego promijeni.... A to je dug i bolan proces, prljav i naporan pos'o.... A ako misliš da ČAK I ZA PIH nije promjena na bolje u odnosu na JEDNOUMLJE pod džubetom, pa makar za milimetar, onda ne znaš gdje i među kakvim hajvanom živiš.
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:Koji sanko? Da nije munirov mali, mesihovic? Onaj sto je u doba "blagostanja i pravde za sve" ispite na medicini polagao u SOS-u?

Jos uvijek neko upotrijebi kletvu "dabogda te sanko lijecio", za mrvu gora od one o merhametu i hvo-u :lol:
ili ona strasna dabogda ti se haris silajdzic za zemlju borio i privredu joj razvijao :(
radeljas

Post by radeljas »

SherlockHolmes wrote:Koji sanko? Da nije munirov mali, mesihovic? Onaj sto je u doba "blagostanja i pravde za sve" ispite na medicini polagao u SOS-u?

pa zar ga nisi vidio na tv. jako bitan lik u sdp-u isto ko i babo mu nekad.
kadrovska politika im je losa skoro kao i kod drugih stranaka. i zato zlatko treba da ode.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Hebiga, imali ste i vi priliku pa opet corak. Doduse, u ta doba su i pali i stanovi i krediti, tako da je ipak bilo hajra.

Zaista ne shvatam tu vasu zlobu i opcinjenost Lepim. Lepi ako nista ne uradi, zdravo mu je na sljedecim izborima. Ali, ostavimo njega po strani. Sta je bio vas program? Zaposljavanje je li ono bi 15000? Je li u Aminioj firmi? Suplje o snizavanjima troskova, sta jos? Sta vi uopste nudite narodu za razliku od Lepog a u sta se moze povjerovati?
Jimmy_The_Saint

induendo wrote:Ja bih opet da ponovim da se odluke o smjeni ili ostanku predsjednika SDP-a donose na kongresu SDP-a.Razočaranim članovima SDP-a predlažem da se prijave u svojim osnovnim organizacijama kada se budu pravili prijedlozi za liste članova koji žele ići na kongres.Ako se vas pet prijavi u svojoj osnovnoj organizaciji SDP-a bar jedan će proći ispred opštinske organizacije kao delagat za kongres.Pa tamo glasajte za ili protiv Zlatka.To je vaša lična stvar.Ako vam je to mrsko,možete na ulici i vi i simpatizeri slobodno zaustaviti Zlatka i reći mu šta mislite.Ja jesam prije 10 dana.Zlatko ne hoda sa gorilama kao ostali "političari".A ovima koji se javljaju iz čiste zlobe mogu samo poručiti da odjebu! :oops:
Mislim da je ovo post nakon kojeg bi trebalo okončati raspravu. 8)

Nikad i nigdje mi vanpartijci nismo imali mandat da mijenjamo stranačkog šefa, a ovdje očito svako "zna" šta je za SDP dobro bolje od kompletne stranke....

Estakfirullah!
Jimmy_The_Saint

radeljas wrote:

pa zar ga nisi vidio na tv. jako bitan lik u sdp-u isto ko i babo mu nekad.
kadrovska politika im je losa skoro kao i kod drugih stranaka. i zato zlatko treba da ode.
Nude nadu, i malo manje korupcije u državi iu društvu. ZA POČETAK, nije nimalo loše. A Šanko reže, jetre presađuje... Pa ti pij, ako smiješ, majčin sine :D

Šanko je u talu s IZ. Od straha da mu Šanko ne ugradi krmeću jetru mnogi će bošnjo rakiju bacit :lol: :lol: :lol:
mostarac

Post by mostarac »

Jimmy_The_Saint wrote:
induendo wrote:Ja bih opet da ponovim da se odluke o smjeni ili ostanku predsjednika SDP-a donose na kongresu SDP-a.Razočaranim članovima SDP-a predlažem da se prijave u svojim osnovnim organizacijama kada se budu pravili prijedlozi za liste članova koji žele ići na kongres.Ako se vas pet prijavi u svojoj osnovnoj organizaciji SDP-a bar jedan će proći ispred opštinske organizacije kao delagat za kongres.Pa tamo glasajte za ili protiv Zlatka.To je vaša lična stvar.Ako vam je to mrsko,možete na ulici i vi i simpatizeri slobodno zaustaviti Zlatka i reći mu šta mislite.Ja jesam prije 10 dana.Zlatko ne hoda sa gorilama kao ostali "političari".A ovima koji se javljaju iz čiste zlobe mogu samo poručiti da odjebu! :oops:

Nikad i nigdje mi vanpartijci nismo imali mandat da mijenjamo stranačkog šefa, a ovdje očito svako "zna" šta je za SDP dobro bolje od kompletne stranke....

Estakfirullah!
za pocetak diferenciranje stope PDV-a i zakon o oduzimanju kriminalom stecene imovine protiv kojeg se Lepi bori kao protiv najveceg dusmanina, vjerovatno zato sto je postenjacina neki :roll:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Jimmy, izvini, ali ocito te je Vozd ucio socijaldemokratiji.

U svakoj normalnoj zemlji, javnost itekako utice na zbivanja u glavnim strankama. Na primjer, u UK su nezadovoljni gradjani maltene doveli do interne revolucije i kod torijevaca i kod liberal-demokrata. Sada se isto desava i sa Blerovim laburistima. Nakon ovih izbora u Svedskoj, gdje se to prije desilo moderatima (koji sada dobise), desice se i socijaldemokratama.

Jedino ovi nasi glasaci koje Zlaja odobri bulazne o "internim" stvarima. Takodjer, vidi moj post i o tome zasto je SDP specijalni slucaj.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mostarac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:

Estakfirullah!
za pocetak diferenciranje stope PDV-a i zakon o oduzimanju kriminalom stecene imovine protiv kojeg se Lepi bori kao protiv najveceg dusmanina, vjerovatno zato sto je postenjacina neki :roll:
Da i on nema oraha u dzepu, to bi bio hvale vrijedan potez. Medjutim, kao neko ko bi ocito (kao i sve druge institucije do sada, ukljucujuci one partijske) taj zakon koristio selektivno i za razracunavanje sa protivnicima, nula bodova.

Sto fino ne krene od sebe i vrati te kredite sa kamatom, da ne idemo dalje? Za to mu ne treba parlamentarno usvajanje.
mostarac

Post by mostarac »

SherlockHolmes wrote:
mostarac wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Mislim da je ovo post nakon kojeg bi trebalo okončati raspravu. 8)

Estakfirullah!
Da i on nema oraha u dzepu, to bi bio hvale vrijedan potez. Medjutim, kao neko ko bi ocito (kao i sve druge institucije do sada, ukljucujuci one partijske) taj zakon koristio selektivno i za razracunavanje sa protivnicima, nula bodova.

Sto fino ne krene od sebe i vrati te kredite sa kamatom, da ne idemo dalje? Za to mu ne treba parlamentarno usvajanje.
neko ko ima oraha u dzepu ne bi se borio svim sredstvima za donosenje tog zakona jer bi i njega kad tad zakacio, a vidim isto i da ne porices "postenje" lepog hareta :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Ili si naivan il se pravis naivan. Opet te pitam, sto ne vrati te "kredite"?

Sto se Lepog tice, ocito nemas previse maste da izadjes iz tog crno-bijelog sklopa. To vas i drzi u nivou sa Lepim i Klempom, samo sto su oni na tom nivou puno bolji i namazaniji.
Jimmy_The_Saint

SherlockHolmes wrote:Jimmy, izvini, ali ocito te je Vozd ucio socijaldemokratiji.

U svakoj normalnoj zemlji, javnost itekako utice na zbivanja u glavnim strankama. Na primjer, u UK su nezadovoljni gradjani maltene doveli do interne revolucije i kod torijevaca i kod liberal-demokrata. Sada se isto desava i sa Blerovim laburistima. Nakon ovih izbora u Svedskoj, gdje se to prije desilo moderatima (koji sada dobise), desice se i socijaldemokratama.

Jedino ovi nasi glasaci koje Zlaja odobri bulazne o "internim" stvarima. Takodjer, vidi moj post i o tome zasto je SDP specijalni slucaj.
Pod A. Mi, jarane, nismo normalna zemlja.

Pod B. Nemamo ni javnost, imamo Avaz....

Pod C. To što pominješ u UK i Švedskoj, posljedica je REAKCIJA STRANKE na vanjske kritike, i OPET, interna stvar stranačkih organa. E sad, da li će Dr. Laptop reagirati na tvoj, moj i 50 drugih postova, ili neće, i da li će IKO u stranci obratiti pažnju na glasove iz mase, to još treba da vidimo.

Ja, druže, nisam kod Zlaje u stranci. A izučav'o sam politiku dosta dugo i ozbiljno, pa mislim da znam kako, bar teoretski, neke stvari hodaju.

Dosta tvojih kritika prilično je utemeljeno i rezonski, ali ni ti ni ja kao autsajderi ne možemo "100 %" znati na čemu je koja odluka zasnovana. Prije par godina, kad sam zadnji put s Lagumdžijom komunicirao, pitao sam ga: "Kako to, da me Vaši javni nastupi iritiraju zbog arogancije, a kad god se sretnemo uvijek ste O.K. i sve odradimo kako treba"?

Očito još traga za odgovorom na ovo pitanje. Al' jedno znam: ako valja SDP-u, boli me klinac. Ionako su opozicija, sve su prilike. A prigovarati opoziciji nije moja šolja čaja. Nakon 50 godina KP, Allahu šućur te ikakvu opoziciju imamo. Zamisli svijet bez SDP.... I reci mi šta vidiš.

A SDP bez Zlaje ne treba zamišljati... To se zove SDU i koalira sa Mirnesom. FUJ.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 10:01, edited 1 time in total.
Post Reply