Zlatko Lagumdžija MVP BiH
- shecher
#51 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Postavlja se logično pitanje: kako legalno ne plaćati RTV pretplatu/taksu?
Last edited by shecher on 03/03/2012 15:40, edited 1 time in total.
-
ivannn
#52 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Definitivno se FTV pretvorila u RTRS - u privatnu prciju lokalnog vozda
hare se javlja preko tog portala, preko tv1, napravio covjek sebi vlastite medije, valjda primjetio da ako nema iza sebe koji propagandni medij za uhlebe i nema velike fajde, samo ga zlaja preduhitrio uzurpirajuci medijski servis građana BiH
Kako glasi ona tema: FTV treba vratititi građanima (ali ne Zlajinim "građanima")
hare se javlja preko tog portala, preko tv1, napravio covjek sebi vlastite medije, valjda primjetio da ako nema iza sebe koji propagandni medij za uhlebe i nema velike fajde, samo ga zlaja preduhitrio uzurpirajuci medijski servis građana BiH
Kako glasi ona tema: FTV treba vratititi građanima (ali ne Zlajinim "građanima")
- trcicu trceci
#53 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
a sta je lose u tome ?
- shecher
#54 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
reci mi da si ozbiljan?
- trcicu trceci
#55 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
covjek radi na ugledu partije i Bosne i Hercegovine...Sta je trebalo, da na dnevniku nagaze Lagumdziju i nasu diplomatiju...Da govore kako smo opet losi....
Mislim da smo dosta sami o sebi govorili lose, u tome smo prije prvaci bili...
Sada je red da samo izlazi dobro Vani...
-
ivannn
#56 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
bio drzak, valjda nije shvatila dobro naputke iz sredisnjice, ili mu se nije nesto svidio sinocnji dnevnikkomeba wrote:Nikakav problem.VjecitiStudent wrote:Kakav je problem sa ovim prilogom, lazni Lagumdzija i lazni Darjan izgovaraju nauceni scenarij ili ...?komeba wrote: Whore about honesty, prije to.
Sinoć bio problem što je Komšić bio drzak prema novinarki FTV-a, danas problem jer je Lagumdžija razgovarao s novinarom FTV-a, sutra će se izmisliti već nešto novo, a meni se ne da zamarati glupostima.
- shecher
#57 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Ne mogu da vjerujem. MVP koji najprije posjeti entiteten:!: , a zatim se miješa u uređivačku politiku FederalneTV... pa da je totalitarni sistem ne bi ovo radio i ne bi mu onaj novinar onako bio u dupetu.trcicu trceci wrote:covjek radi na ugledu partije i Bosne i Hercegovine...Sta je trebalo, da na dnevniku nagaze Lagumdziju i nasu diplomatiju...Da govore kako smo opet losi....
Last edited by shecher on 03/03/2012 15:51, edited 1 time in total.
-
klixober
#58 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Za koga si ti glasao?ivannn wrote: bio drzak, valjda nije shvatila dobro naputke iz sredisnjice, ili mu se nije nesto svidio sinocnji dnevnik
- trcicu trceci
#59 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
To sto je posjetio entitete, nema nista lose...Ali bas nista lose u tome...shecher wrote:Ne mogu da vjerujem. MVP koji najprije posjeti entitetetrcicu trceci wrote:covjek radi na ugledu partije i Bosne i Hercegovine...Sta je trebalo, da na dnevniku nagaze Lagumdziju i nasu diplomatiju...Da govore kako smo opet losi....
Sada je red da samo izlazi dobro Vani..., a zatim se miješa u uređivačku politiku Federalne TV... pa da je totalitarni sistem ne bi ovo radio i ne bi mu onaj novinar onako bio u dupetu.
A mislim da je super i to sto ima uticaja toliko i na FTV, dosta je federacija se svadjala izmedju sebe a na RTRS-u su bili prilozi o velikim "usjesima" Dodika...
Ljudi, vi stvarno ne znate sta hocete ovim optuzbama...Sta vama ustvari smeta kod njega ?
Nevjerovatno
-
klixober
#60 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Sviđa. Kad vidim alternativu, kako su druge stranke oblikovale svoje medije, kad vidim koja je alternativa u tzv. nezavisnim medijima tipa žutila Senada Avdića, FTV mi je super.VjecitiStudent wrote: Da li ti se svidja kako nam je SDP uredio javnu televiziju????
Ne treba.VjecitiStudent wrote:Da li tako treba da nam sve uredjuje?
- shecher
#61 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
smiješan si. ali stvarno smiješan.trcicu trceci wrote:To sto je posjetio entitete, nema nista lose...Ali bas nista lose u tome...
A mislim da je super i to sto ima uticaja toliko i na FTV, dosta je federacija se svadjala izmedju sebe a na RTRS-u su bili prilozi o velikim "usjesima" Dodika...
Ljudi, vi stvarno ne znate sta hocete ovim optuzbama...Sta vama ustvari smeta kod njega ?
Nevjerovatno![]()
![]()
samo ću spomenuti famoznu "Alžirsku grupu" i ljude koji su toliko godina boravili u zatvoru, dok su njihove porodice bile bespomoćne. U to vrijeme, kada je bila aktuelna ta grupa, bili su nešto kao danas famozne vehabije. Naravno, ljudi su pušteni na slobodu ali nakon dugog robijanja. On je protivpravno lišio slobode i povrijedio ravnopravnost građana!
I kao "odgovor" na tvoje pitanje postavljam svoje: Da je bilo ko od bh. političara (bilo ko) uradio isto kao što smo vidjeli na ovim snimcima, kako bi ti reagovao?
Ja samo znam da dalje ne plaćam tv pretplatu, pa nek on pravi kakve hoće priloge, ne od mojih para.
-
VjecitiStudent
#62 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
To nije alternativa, to su privatni mediji, jedno i drugo se jedva mogu porediti.komeba wrote:Sviđa. Kad vidim alternativu, kako su druge stranke oblikovale svoje medije, kad vidim koja je alternativa u tzv. nezavisnim medijima tipa žutila Senada Avdića, FTV mi je super.VjecitiStudent wrote: Da li ti se svidja kako nam je SDP uredio javnu televiziju????
FTV je javna televizija koja bi morala poslovati po zakonu i prema tome biti imuna od utjecaja politike i politicara.
Darjan bi u bilo kojoj demokratiji dobio nogu istog dana, u nasoj diktaturi dogurace do ambasade, ili barem urednistva.
Ako mu vrat izdrzi
-
klixober
#63 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Kakve veze ima je li medij privatni ili neprivatni? To što je medij u privatnom vlasništvu ne znači da može da laže. Da nije Darjan Babić na FTV-u, bio bi neko drugi i ako je izbor između Babića i nekog tipa Senada Avdića, izabraću Baboća. Idealno nije, alternativa je još gora.VjecitiStudent wrote:To nije alternativa, to su privatni mediji.komeba wrote:Sviđa. Kad vidim alternativu, kako su druge stranke oblikovale svoje medije, kad vidim koja je alternativa u tzv. nezavisnim medijima tipa žutila Senada Avdića, FTV mi je super.VjecitiStudent wrote: Da li ti se svidja kako nam je SDP uredio javnu televiziju????
FTV je javna televizija koja bi morala poslovati po zakonu i prema tome biti imuna od utjecaja politike i politicara.
Darjan bi u bilo kojoj demokratiji dobio nogu istog dana, u nasoj diktaturi dogurace do ambasade, ili barem urednistva.
Ako mu vrat izdrzi
- shecher
#64 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
to je to.VjecitiStudent wrote:To nije alternativa, to su privatni mediji, jedno i drugo se jedva mogu porediti.
Ako mu vrat izdrzi
-
Forumsaray
#65 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
zavladali klosari i svercerishecher wrote:to je to.VjecitiStudent wrote:To nije alternativa, to su privatni mediji, jedno i drugo se jedva mogu porediti.
Ako mu vrat izdrzi
- trcicu trceci
#66 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
e i vi se zavaravate...
sta mislite sta je berluskoni radio od medija, pa sve je drzao...njemacki i americki izmedju ostaloga, mislite da mogu napisati nesto protiv vladajuceg rezima ?
bez obzira sto je to hajmo reci gradjansko...
zar nije i bosna gradjanska ? ona je vlasnistvo svih nas pojedinacno zar ne ? ali ipak njom moraju upravljati ljudi...i sad cao stvarno

sta mislite sta je berluskoni radio od medija, pa sve je drzao...njemacki i americki izmedju ostaloga, mislite da mogu napisati nesto protiv vladajuceg rezima ?
bez obzira sto je to hajmo reci gradjansko...
zar nije i bosna gradjanska ? ona je vlasnistvo svih nas pojedinacno zar ne ? ali ipak njom moraju upravljati ljudi...i sad cao stvarno
-
VjecitiStudent
#67 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Dane sam redovno kupovao sve dok ih nije Vuk Hamovic uzeo pod svoje.komeba wrote:Kakve veze ima je li medij privatni ili neprivatni? To što je medij u privatnom vlasništvu ne znači da može da laže. Da nije Darjan Babić na FTV-u, bio bi neko drugi i ako je izbor između Babića i nekog tipa Senada Avdića, izabraću Baboća. Idealno nije, alternativa je još gora.VjecitiStudent wrote: To nije alternativa, to su privatni mediji.
Ako mu vrat izdrzi
SB je oduvijek imala gomilu reklamnih clanaka, nikad je nisam redovno kupovao.
Pecaninovi Dani su propali, SB jedva.
Medjutim, za FTV pretplatu placati moram, FTV koliko god lagala nikada propasti nece, jer zivi na racun gradjana i njen program bi MORAO biti u interesu gradjana.
Takodjer, laz u privatnom mediju je omedjena samo zakonom o kleveti, u drzavnom mediju postoje upravni odbori, programski odbori itd, koji bi trebali osigurati da sadrzaj programa drzavnog medija odgovara onome sto je propisano zakonom o javnoj televiziji (ili novogovorno "servisu").
Medjutim, partije (SNSD i SDP) toliko dobro rade posao, da je laz na njihovim javnim televizijama postala pravilo, a ne incident, prvo su pocistili uprave, a onda su uprave ocistile i novinare, ostali su samo klimoglavci, bas kao i u njihovim partijama.
Uzivas li u ovakvoj demokratiji?
-
klixober
#68 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Uživam.VjecitiStudent wrote:Dane sam redovno kupovao sve dok ih nije Vuk Hamovic uzeo pod svoje.komeba wrote:Kakve veze ima je li medij privatni ili neprivatni? To što je medij u privatnom vlasništvu ne znači da može da laže. Da nije Darjan Babić na FTV-u, bio bi neko drugi i ako je izbor između Babića i nekog tipa Senada Avdića, izabraću Baboća. Idealno nije, alternativa je još gora.VjecitiStudent wrote: To nije alternativa, to su privatni mediji.
Ako mu vrat izdrzi
SB je oduvijek imala gomilu reklamnih clanaka, nikad je nisam redovno kupovao.
Pecaninovi Dani su propali, SB jedva.
Medjutim, za FTV pretplatu placati moram, FTV koliko god lagala nikada propasti nece, jer zivi na racun gradjana i njen program bi MORAO biti u interesu gradjana.
Takodjer, laz u privatnom mediju je omedjena samo zakonom o kleveti, u drzavnom mediju postoje upravni odbori, programski odbori itd, koji bi trebali osigurati da sadrzaj programa drzavnog medija odgovara onome sto je propisano zakonom o javnoj televiziji (ili novogovorno "servisu").
Medjutim, partije (SNSD i SDP) toliko dobro rade posao, da je laz na njihovim javnim televizijama postala pravilo, a ne incident, prvo su pocistili uprave, a onda su uprave ocistile i novinare, ostali su samo klimoglavci, bas kao i u njihovim partijama.
Uzivas li u ovakvoj demokratiji?
Ako ti misliš da FTV može biti u interesu svih građana, jednostavno živiš u zabludi. Meni je zlo od ovakve demokratije ali sam makar svjestan mogućnosti. FTV ne može biti jednako u interesu Cerića i Emira Suljagića. FTV ne može biti jednako u interesu herceg-bosanskih fašista i vehabija. Ne može jednako biti u interesu partizana, ustaša i četnika, patriota i secesionista, navijača Želje i Sarajeva, Veleža i Zrinjskog. Mi smo toliko podijeljeno društvo da je prosto nemoguće sve te interese pomiriti.
Moguće da smo jednako nezadovoljno činjeničnim stanjem, ali je razlika što ti misliš da je moguće sve te interese pomiriti, a ja sam uvjeren da ne može i ako ću već birati čije interese će protežirati, biram kakvu-takvu građansku opciju blisku mom svjetonazoru, što SDP jeste.
- ljiljan89
#69 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
jel najavljena posjeta kantonima mozda 
- Better Man
#70 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
FTV je postala pravo smeće od televizije na kojoj rade polupismeni kvazi novinari, koji nemaju nikakve veze sa novinarstvom! Onaj ko misli da je FTV dobra, taj je u debeloj zabludi.
- shecher
#71 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
sad slijedi posjeta mjesnim zajednicamaljiljan89 wrote:jel najavljena posjeta kantonima mozda
- BHF_Manijak
#72 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Izgleda ovdje se ide logikom "kad su pojedini losi mi cemo biti jos gori", nevjerovatno!
Znaci RTRS los, hajmo FTV jos gorim napravit i od nje napravit rezimsku televiju! Hebo S Koreju sta bi vi ovdje radili!
Nista je jel de sto drzavnik diktira sta ce i kako ce u program? Blago vama, neki bi ovdje izgleda bas volili diktaturu i rezim, ocigledno im to ne smeta.
Umjesto da tezimo bolje, mi iz dana u dan nazadujemo! Ovo naravno nije problem jer je SDP u pitanju i njihov covo, medjutim da je kojim slucajem neke druga stranka i njen covjek, vidio bi ovdje u sat vremena 50 stranica i doktorskih disertacija!

Znaci RTRS los, hajmo FTV jos gorim napravit i od nje napravit rezimsku televiju! Hebo S Koreju sta bi vi ovdje radili!
Umjesto da tezimo bolje, mi iz dana u dan nazadujemo! Ovo naravno nije problem jer je SDP u pitanju i njihov covo, medjutim da je kojim slucajem neke druga stranka i njen covjek, vidio bi ovdje u sat vremena 50 stranica i doktorskih disertacija!
- Sasvim_Obican
#73 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Skandalozno !
-
Murisno1
#74 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
A fakat je ugodno pratiti razvoj logike i svakodnevno pomjeranje granica tolerisanja među esdepeovcima
Ali evo, čini se da uređuje i politiku Avaza ili Fahro jaran jedini ne da na Zlatka (još uvijek) misleći da ima prođu s njim u nekim budućim vlastima.
Ko ne vidi nešto loše u tome što Zlatko koristi medij koji plaćaju svi građani za 1.promociju sebe i 2. za ljaganje svih nepodobnih onda ili je licemjer ili je ono g.
Dodik postavio visok standard, valja to dostići jbt. Dobro je kreno vođa...
Ali evo, čini se da uređuje i politiku Avaza ili Fahro jaran jedini ne da na Zlatka (još uvijek) misleći da ima prođu s njim u nekim budućim vlastima.
Ko ne vidi nešto loše u tome što Zlatko koristi medij koji plaćaju svi građani za 1.promociju sebe i 2. za ljaganje svih nepodobnih onda ili je licemjer ili je ono g.
Dodik postavio visok standard, valja to dostići jbt. Dobro je kreno vođa...
-
Canton
#75 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH
Ma covjek kad cita pojedine komentare ... Zlatko gori od Karadzica...