Zlatko Lagumdžija MVP BiH

mO k3

#276 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by mO k3 »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote:
pici wrote:hoĆel nam VanjskijeH MineSer dovest CeCu uSaraJvo da lakše provarimo ulazak u EU :oops:
mozda bude gosca na koncertu Brege :mrgreen:
ekskluzivno: specijalni gost na breginom koncertu ce biti vukota pozderac - buduci gs un-a :thumbup:
jeli ovaj?? :? :shock:

Image
poznanik

#277 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by poznanik »

Iz ureda ministra vanjskih poslova BiH, izdano je saopštenje da će ministar Lagumdžija, nakon uspješno obavljenih posjeta i bilateralnih razgovora u Republici Srpskoj i Republici Srbiji, kao najvažnijim vanjskopolitičkim partnerima BiH, slijedeću posjetu realizirati Republici Sijera Leone, budući da i ova država daje značajnu i odlučujuću podršku BiH na njenom putu ka euroatlanskim integracijama.

U delegaciji koja će pratiti ministra nalaziće se još i predstavnici Privredne komore BiH, kao i predstavnici nekoliko velikih privrednih društava iz BiH, koji svoje poslovanje i proizvode namjeravaju plasirati u ovu prijateljsku zemlju, te predstavnici ministarstva za turizam, koji će u nekoliko odvojenih razgovora inicirati što tješnju saradnju turističkih zajednica obje države, a u cilju masovnije posjete turista iz Republike Sijera Leone BiH, koji će na taj način razviti i kulturnu i međunarodnu saradnju.
Posebnu podršku ovoj posjeti ministra dao je i reis Mustafa Cerić, istakavši da je iznenađen idejama i rješenjima koje nudi ministar Lagumdžija, kako bi država BiH postigla što bolji i značajniji položaj u međunarodnim odnosima u svijetu.

„Dok druge države ostvaruju saradnju sa Kinom, Indijom, i drugim zemljema galopirajuće industrijske proizvodnje, s kojima ostvaruju povoljan vanjskotrgovinski i politički bilans, dotle BiH razvija odnose sa najperspektivnijim i za opšti društveni, privredni i svaki drugi razvoj BiH i njenih građana, najznačajnijim partnerima“, istakao je reis Cerić.
popajic

#278 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by popajic »

Boris i ja smo zemljaci u krajnjem slučaju, pa je red bio da moj prvi susret izvan zemlje bude s mojim zemljakom, čovjekom s kojim sam se igrao dok smo bili mali i dok su nam roditelji studirali zajedno", rekao je Lagumdžija komentarišući zašto je izabrao Beograd za prvu zvaničnu posjetu.
Sva sreca pa nam se MVP nije kao dijete igrao sa Radovanom...onda bi mu prva zvanicna posjeta morao biti Hag :roll:
Jedna od , po meni , glupljih Zlajinih izjava.
kamen spoticanja

#279 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by kamen spoticanja »

popajic wrote:
Boris i ja smo zemljaci u krajnjem slučaju, pa je red bio da moj prvi susret izvan zemlje bude s mojim zemljakom, čovjekom s kojim sam se igrao dok smo bili mali i dok su nam roditelji studirali zajedno", rekao je Lagumdžija komentarišući zašto je izabrao Beograd za prvu zvaničnu posjetu.
Sva sreca pa nam se MVP nije kao dijete igrao sa Radovanom...onda bi mu prva zvanicna posjeta morao biti Hag :roll:
pa vidis da se lik pravda forumskoj populiaciji jer mu je neko citao sax nakon sto je isao u prvu zvanicnu posjetu banjaluci
Banksy

#280 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Banksy »

popajic wrote:
Izuzetno glupa.

Iako je Tadićev otac pedesetih godina prošlog vijeka bio profesor na Pravnom fakultetu u Sarajevu, imajući u vidu njegov SANU velikosrpski nacionalizam i sramni angažman zadnjih decenija, izuzetno je glupo gurati takva prijateljstva i poznanstva u prvi plan i busati se njima ...

Još jedan neuspio pokušaj da se anegdotama dodvori puku, naprotiv ...
Skijaš

#281 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Skijaš »

wolf07 wrote:Ako covjek sa toliko skole tako cesto poseze za postapalicom u govoru onda to sigurno nisu "sto no kazu" - cista posla!!! Hajde, neka je bio u BG, zato i prima platu al' pitam se sta je falilo, kad je vec muhabetio sa Ljajicem, da malo poprica i sa Zukorlicem.
Kada su prije nekoliko dana novinare SDP-ovog FTV-a napali na Sandžaku, to nije bila slučajnost. Na sceni je decenijsko pozicioniranje SDP-a kao alternative mladomuslimanima, vehabijama, zukorlićima itd, kako bi se u tom sekularnom licu Sarajeva tražilo rješenje, a ne u retardiranim "braniocima hrišćanstva". Odnosno, napraviš problem i ponudiš se da ga riješiš, to je princip na kojem djeluje Sarajevo i to im ide od ruke.

Ali to je defanzivna politika, SDP ako želi da napreduje i jača zbog svojih vrijednosti (a ne zato što su islamisti babaroge), mora među narod. Zlaja mora prestati biti elitistička kučka kojoj je dovoljan uzak krug ljudi i poltrona u kojem se kreće. Predugo se glasove dobijalo na tezi da su svi drugi gori, vrijeme je da se pokaže šta je to dobro u SDP-u i Lagumdžiji.
manki

#282 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by manki »

Drago mi je cuti ako nista da nam ministar prati Eurosong. :D :thumbup:
Hemel

#283 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Hemel »

Banksy wrote:
popajic wrote:
Izuzetno glupa.

Iako je Tadićev otac pedesetih godina prošlog vijeka bio profesor na Pravnom fakultetu u Sarajevu, imajući u vidu njegov SANU velikosrpski nacionalizam i sramni angažman zadnjih decenija, izuzetno je glupo gurati takva prijateljstva i poznanstva u prvi plan i busati se njima ...

Još jedan neuspio pokušaj da se anegdotama dodvori puku, naprotiv ...
...a sta da mu je Boris u igri opalio samarcinu, znaci ne bi nikada otisao u Srbiju.

kada god rijesim da se ne petljam u njegov posao, on me iritira.

je li to ministarstvo njegova privatna prcija pa da odredjuje prioritete (s'kim se dobro slagao u djetinjstvu) ili treba da vidi u saradnji sa predsjednistvom gdje nam gori da se proba ugasiti.
neka je otisao u Srbiju jer sa njima imamo desetine otvorenih pitanja koje treba rjesavati. rezultate te posjete cemo osjetiti vrlo brzo a znajuci s'kim imamo posla, ja sam pesimista.
Banksy

#284 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Banksy »

Hemel wrote:
...a sta da mu je Boris u igri opalio samarcinu, znaci ne bi nikada otisao u Srbiju.
Kusti je išao po loptu ... Šta li će se iz toga izroditi :D
Hemel

#285 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Hemel »

covjek je za ne prepoznati...ko da su mu neki pogresan cip ugradili... :roll: :D
seln

#286 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by seln »

Banksy wrote:
Hemel wrote:
Pa, neki ce poceti vjerovati u spiku cige sa Gorice, samo ako je protiv Lagumdzije.
Da se razumijemo, Lagumdzija je cesto za povracanja, ali citirati lohotnog neocetnika samo radi zadovoljavanja vlastitih mahalaskih poriva...to je za povracanja na kvadrat.
Banksy

#287 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:
Hemel wrote:
Pa, neki ce poceti vjerovati u spiku cige sa Gorice, samo ako je protiv Lagumdzije.
Da se razumijemo, Lagumdzija je cesto za povracanja, ali citirati lohotnog neocetnika samo radi zadovoljavanja vlastitih mahalaskih poriva...to je za povracanja na kvadrat.
Nema se tu šta vjerovati ili ne.
S Tadićem se ponekad igrao, ali s Kusturicom je odrastao i bio blizak, bili su i komšije, o tome je i sam govorio. Je li im išao po loptu ili ne, sasvim je nevažno.

Ipak, citiranje Kusturice je bilo neprimjereno, slažem se sasvim.
Nacionalniid_BOSANCI

#288 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Hemel wrote:

kada god rijesim da se ne petljam u njegov posao, on me iritira.

je li to ministarstvo njegova privatna prcija pa da odredjuje prioritete (s'kim se dobro slagao u djetinjstvu) ili treba da vidi u saradnji sa predsjednistvom gdje nam gori da se proba ugasiti.
neka je otisao u Srbiju jer sa njima imamo desetine otvorenih pitanja koje treba rjesavati. rezultate te posjete cemo osjetiti vrlo brzo a znajuci s'kim imamo posla, ja sam pesimista
.
Zlatko Lagumdzija je prvom posjetom Srbiji, njegovom pricom i uvlacenjem Tadicu & CO postigao to da ga oni za njegovog mandata nigdje ne diraju i ne kvare mu posao dok je on na toj funkciji. Za uzvrat je pomogao Tadicu da ovaj eventualno pobijedi na izborima, da pred medjunarodnom zajednicom skine ili dobro ublazi odgovornost Srbije i srpske politike prema Bosnjacima i Bosancima u Bosni i Hercegovini, da cementira Entitet Republiku Srpsku, da priblizi Srbiju ulasku u EU kao i da pomogne Vuku Jeremicu odnosno Srbiji kandidaturu u UN. E pa sad na osnovu navedenog vidite kome je Zlatko Lagumdzija najvise valjao a kome najmanje. Medjutim nista nije bolje ni sa drugim bosnjackim politickim predstavnicima i strankama. Ovo je jedna te ista bosnjacka amatersko mahalska politika cijelo vrijeme sa razlicitim amatersko/mahalskim igracima ili sto ljudi kazu sjahao sa Bosnjaka i Bosanaca Murta a uzjahao Kurta.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#289 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:covjek je za ne prepoznati...ko da su mu neki pogresan cip ugradili... :roll: :D
isti je on, samo sada ima vise medijskog prostora :wink:
Hemel

#290 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:
Hemel wrote:covjek je za ne prepoznati...ko da su mu neki pogresan cip ugradili... :roll: :D
hoces da kazes, dok je cutao vise je vrijedio... :D
plain vanilla

#291 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
plain vanilla wrote:
Bolje sutati da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju :D
Ok, nije on glup, ali ne znam kako nazvati ovo ponasanje :-)
Hemel

#292 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:
Hemel wrote:
plain vanilla wrote: isti je on, samo sada ima vise medijskog prostora :wink:
ovo moram uvecati...zlatno pravilo (voda u ustima) :-) :D
oko drugog se slazem. daleko od toga da je glup samo lose koristi svoje znanje i poziciju
plain vanilla

#293 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
plain vanilla wrote:
oko drugog se slazem. daleko od toga da je glup samo lose koristi svoje znanje i poziciju
On vjeruje da radi prave stvari, a previse je narcisoidan da bi dopustio ikakve sugestije ili ne daj Boze kritike

ono sto mene zanima, i stvarno bih voljela znati, kako ljudi koji ne bistre svakodnevno politiku vide sada Zlaju? znaci oni ljudi koji samo Dnevnik pogledaju..
Ripicipi

#294 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Ripicipi »

Hemel wrote:
Yebe mi se za Lagumdzijom, ali mi je vala muka i od sveznalica, ministara, doktora, selektora itd. iza tastatura... :-)
Svi su pametni i svi sve znaju :run:
Hemel

#295 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Hemel »

potres_mozga wrote:
Hemel wrote:
Yebe mi se za Lagumdzijom, ali mi je vala muka i od sveznalica, ministara, doktora, selektora itd. iza tastatura... :-)
i ja k'o laik to kazem a sta bi tek struka rekla... :D
plain vanilla

#296 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Hemel wrote:
potres_mozga wrote:
Hemel wrote:
i ja k'o laik to kazem a sta bi tek struka rekla... :D
Pitat cemo Doktora Zlaju da nam da dijagnozu :mrgreen:
disney

#297 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by disney »

isti je on, samo sada ima vise medijskog prostora :wink:[/quote]

hoces da kazes, dok je cutao vise je vrijedio... :D[/quote]

Ok, nije on glup, ali ne znam kako nazvati ovo ponasanje :-)[/quote]

Kako nazvati ovo ponasanje?
Lagumdzija misli da se tako treba pribliziti narodu. Pri tome koristi mahalsku dijalektologiju.
Cak je i nonverbalno uvjezban, sve u cilju pribliziti se Covjeku.
Onome istom sto je drzava za njega.
Eh, tako on podrazumijeva pod biti "narodan".
Pri tome potcjenjuje Covjeka i njegovu pamet.
Zato sto misli da pokusaji mahalskih folova prolaze.
Ucahuren, atomiziran, samoljubiv, bez imalo duha...
Mislim, makar humor da ima, lakse bi bilo...
Ovako, samo neugodno :shock:
seln

#298 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by seln »

disney wrote: Kako nazvati ovo ponasanje?
Lagumdzija misli da se tako treba pribliziti narodu. Pri tome koristi mahalsku dijalektologiju.
Nije to pitanje duha ni humora...
jednostavno, Lagumdzija nikad nije bio u drustvu "malog covjeka", niti ima pricu za njega.
Kad god je pokusao da bude blizak "sirokim narodnim masama" ispao je smijesan.
Nisam pristalica populizma, ali ako ti ne ide ta vrsta spike, onda se ne treba blamirati.
ultima_palabra

#299 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by ultima_palabra »

seln wrote:
disney wrote: Kako nazvati ovo ponasanje?
Nije to pitanje duha ni humora...
jednostavno, Lagumdzija nikad nije bio u drustvu "malog covjeka", niti ima pricu za njega.
Kad god je pokusao da bude blizak "sirokim narodnim masama" ispao je smijesan.
Nisam pristalica populizma, ali ako ti ne ide ta vrsta spike, onda se ne treba blamirati.
To.

Zanio se opet, izvaliće nešto poput onog "ovakvi su me gađali u Banjaluci", pa izgubiti izbore zbog toga.
plain vanilla

#300 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

wb ultima :)

nesto nema Zlaje, da nije i on u Banovicima :lol:
Post Reply