Zivot u BiH, ponos ili sramota...

bajadera82

Post by bajadera82 »

chuchumbamayumbe wrote:
bajadera82 wrote:De ba nemojte me sjebavati ovom pricom.. ja se kontam vratiti u Sarajevo :D bujrum vama vamo u dijasporu, meni je dosta bilo :D
Vrati se, ali ako imas dobar posao, obezbijedjen smjestaj i iako si spreman/spremna da iz dana u dan slusas shuplje price o politici, nacijama i o golfovima dvicama, ocam'! :D
golfovi dvice me stvarno ne interesuju :D a ostale suplje price? nije problem, toga ima svugdje pogotovo medju Bosancima u dijaspori, da te glava zaboli :x
spreca

Post by spreca »

Mi smo veoma cudan narod neznam kako bi nas drgačije nazvao.
Čitajuci postove stice se utisak da smo naj pametniji naj ljepsi naj jači itd.
pa se pitam ako smo takvi onda zasto nam je sve naopako sta to mi radimo da nam bude bolje.
Stice se utisak da naj vise kukaju oni koji naj manje rade.
u mngome se slažem sa bajaderom.

Gospodo niko ne moze reci kako je u BiH idealno ,jer nije tako ali prestanimo pljuvat a pocnimo raditi ili pljujmo idalje ali pocnimo raditi jer se samo od rada može bolje živiti.
Sve nam nesto smeta i uvijek je bolje ono kako drugi živi pa makar bilo igore dajte da se otrijeznimo jer dugo traje ova uspavanost.
Nije u BiH sve tako crno ili mi hoćemo da sve izgleda tako pa makar i nebilo tako.
bulevar

#78 Život u BiH

Post by bulevar »

Pa kako kome ali da može biti ponosan neko ko živi ovdje a ne recimo u Francuskoj čisto sumnjam.Ovo ne liči na život dostojan 21 vjeka i stepena razvoja civilizacije i dok se ne promijeni mentalni sklop naroda koji ovdje žive ništa se bitno nemože promijeniti. Koliko smo napredovali od rata do danas?
madner

#79 Re: Zivot u BiH, ponos ili sramota...

Post by madner »

chuchumbamayumbe wrote: Pa recimo da bih isao "trbuhom za kruhom", zasto da ne? U cemu je tu problem?
Pa pitam te gdje bi išao, nije tolki problem u dozvoli kolko u poslu. Tj. zavisi šta si možeš haman birat destinaciju. :D

Nisam rekao da je ovo vrh svega, ali isto tako nije mi cilj u životu samo materijalno uspjet.
Cilj mi je dobro živjet. :D
El_comadante

Post by El_comadante »

ono što ima vani a nema u Bosni je posao i to da je plačen. u Bosni i ako radis slaba je plata. a i ovde je uvijek stalna ratna prijetna svako svakog blokira i optužuje. toga mi je preko glave. samo se svađaju ko je kriv a stojimo u mjestu dok svi drugi napreduju. najbolji je primjer Albanija sta su ljudi uradili za 20 godina mi nečemo ni za 50
popajic

Post by popajic »

The Nightwatchman wrote:
bajadera82 wrote:
The Nightwatchman wrote: pa hocu da kazem da s obzirom na djelotvornost naseg pasosa ne mozemo praviti komparacije. normalno da ce ti biti dobro, ako ne znas za bolje ili nisi vidio bolje. znaci, nemamo izlaz iz zemlje.

mislim, ti imas subjektivan stav. imas pravo da volis svoju zemlju. i da kazes da ti je tu najbolje. ali to je subjektivno.

objektivno- ova zemlja je dno dna.

Uvijek se moze bolje! problemi u BiH su ocigledni i ne treba mi komparacija sa drugim zemljama. i svako od nas ko je bio u inostranstvu i ko tamo zivi ima drugacija iskustva u tim zemljama, koji se razlikuju jer su iskustva subjektivna. na politiku i te uslove koje imamo kroz nju moramo objektivno gledati.
ovo je jedna od vecih nebuloza na ovoj temi. najgore mi pada to sto pricate o stvarima o kojima pojma nemate. strategije ekonomskog razvoja su uze podrucje kojim se bavim i jednostavno, postujem ono sto govorite- ali to su vasi subjektivni dojmovi. situacija realno je puno drugacija.

Pa i ti si malo pretjerao u kritici.Kako je kome u nasoj zemjli je uvijek subjektivmo.Ovi gore citirani imaju pojma o cemu govore - govore o tome kako se ONI osjecaju ovdje.Sve je relativno,posebno kod nas.
BH je ljepotica od zemlje ,ali sto se tice sadasnjeg rahatluka u njoj to je daleko od realnosti.
Puno,puno vise razloga za kritiku,sto se opet nimalo ne kosi sa ljubavlju prema istoj.
Post Reply