Zvuči poznato?Raqqawi portrays a dysfunctional economy presided over by an untouchable elite with extremists able to live handsomely as thousands of civilians struggle to afford basic food.
“We have something here we call kitchen relief, like a soup kitchen, which gives one free meal a day to the people and has more than 1,000 families using it. Isis do not give this kitchen anything,
”Isis-only hospitals are staffed with the best doctors and the latest equipment while civilians frequently die due to inadequate care: “People are dying from injuries because there is no medical equipment, no supplies, no doctors, no ambulance crews. Isis have their own hospitals where they do not allow the civilians to go. These hospitals have the best medical treatment, the best doctors.”
http://www.theguardian.com/world/2014/n ... s-red-bull
Život pod ISIS-om
-
VjecitiStudent
#1 Život pod ISIS-om
- Rampage
#2 Re: Život pod ISIS-om
I opet evo ovdje kod nas, srcu Evrope, u 21. stoljeću, imaš likove koji se lože na tzv. "Islamsku državu".
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3 Re: Život pod ISIS-om
Tolliko je americko-izraelskih lazi da me ne cudi da ima i takvih. Ja svakako nisam. Niti prizivam nego prezirem terorizam i smatram da ga treba unistitil Ali ne lazimaRampage wrote:I opet evo ovdje kod nas, srcu Evrope, u 21. stoljeću, imaš likove koji se lože na tzv. "Islamsku državu".
-
Cybernetic
- Challenger__
#5 Re: Život pod ISIS-om
Lucidno zapažanje. Liberalizam i vehabizam u svojoj terminalnoj fazi. Što je počelo sa Volterom i Abdul-Vehabom, a kuliminiralo sa Freedmanom, završava sa Bagdadijem.Cybernetic wrote:Islamska drzava, taj dzihadisticko-libertarijanski raj. Milton Freedman i Kuran jedan pored drugih.
Tzv. "Islamska država": posljednji izdanak prosvetiteljstva, labudov ples postmoderne.
-
Cybernetic
- Challenger__
#7 Re: Život pod ISIS-om
Da, shvatam tvoju poentu od početka: fuzija ili morbidni "brak" najcrnjeg ekstremizma i neoliberalizma. Ali... Ono što je moj "aneks" tvom zapažanju je sljedeće: učenje Abdul-Vehaba, vehabizam, nužno završava sa tzv. "Islamskom državom", kao što Volter neminovno vodi ka neoliberalizmu koji jeste apsolutizam, diktatura relativizma. Tzv. "Islamska država" je terminalna faza vehabizma, a neoliberalizam terminalna faza prosvetiteljstva, a njihova morbidna fuzija na Bliskom istoku je - labudov ples postmoderne.Cybernetic wrote:Zapadna burzoazija se davno pozdravila sa principima prosvjetiteljstva i svorila alijansu sa najbizarnijim poslovnim partnerima svijeta. Ne radi se ovdje o posljednjem izdanku prosvjetiteljstva njegovoj konacnoj izdaji. Takozvana Islamska drzava je samo radikalnija kopija Saudijske Arabije gdje vladaju najgori oblici klerofasizma, monarhistickog apsolutizma i neoliberalizma. Nema to veze sa klasicnim liberalizmom koji je opet i sam pun promasaja.
Došli smo do kraja jednog historijskog ciklusa, a ispred nas je potpuna nepoznanica.
-
Haman
#8 Re: Život pod ISIS-om
Ne bih zelio tu zivjeti, nema reda, nema pravde samo starh za goli zivot od onih sa kojim zivis. 
- bvcx
#9 Re: Život pod ISIS-om
Libertarijanski?Cybernetic wrote:Islamska drzava, taj dzihadisticko-libertarijanski raj. Milton Freedman i Kuran jedan pored drugih.
Po čemu?
-
Cybernetic
-
Cybernetic
-
El_comadante
#13 Re: Život pod ISIS-om
BiH je vjerska država ali pravoslavna. eno u RS svaka škola, institucija etc. ima svoju slavu imena po pravoslavnim svecima etc. eno Dodik položio zakletvu u crkvi uz pristustvo popa etc. pa ti vidi jesmo li ili nismo vjerska država.tamodaleko wrote:#Rampage wrote:I opet evo ovdje kod nas, srcu Evrope, u 21. stoljeću, imaš likove koji se lože na tzv. "Islamsku državu".
BiH je na korak do Islamske drzave.!
Zivot sa SDA (i drugih maockih pristalica) je put u buducnost zvani "BOOM"!
- bvcx
#14 Re: Život pod ISIS-om
Libertarijanizam neigra ugrožavanje pojedinca i njegovih sloboda, tako da je IS suprotnost onoga za šta se zalaže slobodarstvo.Cybernetic wrote: Po tome da obogaceni dzihadisti ne polazu nikome racune i uzivaju u najmodernijoj tehnologiji, medicinskim uslugama, hrani etc. dok narod koji je imao tu nesrecu da im potpadne pod vlast sisa motku. Neka, jel', budu zahvalni sto im nisu odrubili glave. Imaju kao drzavu, ali nemaju socijalnu odgovornost prema stanovnistvu. Zato daju malo milostinje. Sve ostalo rjesava halifino trziste. Sabljom i puskom. Ma raj na zemlji. I Saudijci su kombinirali islam i reaganomics, pa sto ne bi i ovi primitivci.
- jao_situacije
#15 Re: Život pod ISIS-om
Ne znam kako je živjeti pod vlašću ISIL-a nisam bio.. ali imaš one likove koji su bili, pa pitaj njih, na Klixu nećeš sigurno ništa saznati

-
hAZNADAR
#16 Re: Život pod ISIS-om
Tako pricaju u Banjaluci,.. uglavnom oni koji nisu mrdnuli nikuda. Posjeta svojima na selo se ne racuna.tamodaleko wrote:#Rampage wrote:I opet evo ovdje kod nas, srcu Evrope, u 21. stoljeću, imaš likove koji se lože na tzv. "Islamsku državu".
BiH je na korak do Islamske drzave.!
Zivot sa SDA (i drugih maockih pristalica) je put u buducnost zvani "BOOM"!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Život pod ISIS-om
IS je realnost
ne znam zašto je zovu takozvanom
svi oni kojima se nije sviđala imali su gdje pobjeći kao što su manjine i učinile
od ISa su mi gadniji samo oni koji uživaju u svim blagodetima zapada ali predvečer se malo "zarakijaju" pa opletu o veličanju ISa
a da IS dođe do njihovog kvarta mislim da bi zbog njihovog stila života došli pred lokalnog sudca
za neke stilove života predviđena je smrtna kazna čak i za muslimane
ne znam zašto je zovu takozvanom
svi oni kojima se nije sviđala imali su gdje pobjeći kao što su manjine i učinile
od ISa su mi gadniji samo oni koji uživaju u svim blagodetima zapada ali predvečer se malo "zarakijaju" pa opletu o veličanju ISa
a da IS dođe do njihovog kvarta mislim da bi zbog njihovog stila života došli pred lokalnog sudca