Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...
-
Hendrix
Iako mislim da je Seada nešto najgore što se nama desilo u pravosuđu bezveze mi je nekako napadati što je ko čistačica završila pravo.Pa šta to ima veze?I ja sam radio svakakve poslove da bih pare skupio i sada bi me to trebalo spriječiti da dalje napredujem?
Mislim da se treba osrvtati na karijeru poslije rata,jer tu dolazi do izvjesnih ultra napredovanja rijetko viđena u svijetu koja valjda Fatmir može da objasni?!?
Mislim da se treba osrvtati na karijeru poslije rata,jer tu dolazi do izvjesnih ultra napredovanja rijetko viđena u svijetu koja valjda Fatmir može da objasni?!?
-
JahijaJilic
i ne treba je zbog toga napadati. bar nije opterecena metodama, kada sudstvo nije ni znalo nista drugo nego ispunjavati udbine direktive, slijepo i bez pogovora - a izuzecima svaka cast.Iako mislim da je Seada nešto najgore što se nama desilo u pravosuđu bezveze mi je nekako napadati što je ko čistačica završila pravo.Pa šta to ima veze?I ja sam radio svakakve poslove da bih pare skupio i sada bi me to trebalo spriječiti da dalje napredujem?
Suada je dobar pokusaj da se - "reforma sudstva u najvecoj krizi" - mozda ipak ucini kraj tim beskrajnim mukotrpnim pokusajima, tj. vidno ucini poboljsanje. Simbolika "čistačice" moze joj samo pomoci. Neka su i narod i Bog uz nju, da jedanput pocisti umisljeno i najtvrdje korumpirano gnijezdo.
-
kub lajkan
danas wrote:Niti je bošnjački narod u svojoj povijesti imao politički pismenije žene od Seade Palavrić, niti je ikada vođena primitivnija hajka protiv jedne žene, kao što se danas vodi protiv Seade Palavrić! Svi koji napadaju ovu istaknutu Bošnjakinju nijednom činjenicom ne mogu dokazati njenu nestručnost. Kriva je, haman, što je bila član SDA, a što je sada izabrana za sudiju Ustavnog suda. Ali, Seada Palavrić više nije član SDA! Da li to znači da su bivši članovi SDA do kraja života žigosani kao nepodobni? Kriva je, potom, što je prošla put od trnja do zvijezda, i umjesto da joj se to prizna kao vrlina, i da bude cijenjeno kao društveni uzor, nju se vrijeđa i ponižava. Po toj malograđanskoj logici, Nikola Tesla je zauvijek trebao ostati seljak, Tito bravar, Havel i Izetbegović zatvorenici… Žena koja je imala snage da krene sa nule i od sebe izgradi politički najpismeniju Bošnjakinju, zaslužuje aplauz svih normalnih ljudi. U vrijeme kad je Seada Palavrić bila glasnogovornica bošnjačke politike, ova je politika imala čvrstinu i vedrinu. SDA, očito, nije mogla podnijeti da jedna žena bude pismenija i hrabrija od svih minderaša zajedno.
(Fatmir Alispahić, bošnjački guru; http://www.bosnjaci.net)
Sada je valjda konačno svima jasno ko je i šta je...
... Fatmir Alispahić!
-
nesvrstan
Kasno se ukljucih a ne znam ni sto se sad javljam.
Ljudi... ovo je kosmar !
Lamija Tanovic...sjecate li se te GOSPODJE (usudjujem se reci - najgosposnije Bosanke, pored svega ostalog) koja bi, da je srece i pameti, bila predsjednik zemlje koje se mi ne bi stidjeli.
Ona ne moze biti ni rektor jednog od 50 BH univerziteta, a Hanum Seada more bit sve.
Ma jebiga ljudi sta je ovo, sav sam u goloj vodi probudite me ovo ne moze biti java
Ljudi... ovo je kosmar !
Lamija Tanovic...sjecate li se te GOSPODJE (usudjujem se reci - najgosposnije Bosanke, pored svega ostalog) koja bi, da je srece i pameti, bila predsjednik zemlje koje se mi ne bi stidjeli.
Ona ne moze biti ni rektor jednog od 50 BH univerziteta, a Hanum Seada more bit sve.
Ma jebiga ljudi sta je ovo, sav sam u goloj vodi probudite me ovo ne moze biti java
-
Herc
U nasoj drzavi je bitno samo kojoj stranci pripadas i nista vise.Boze progutaj zemlju u kojoj je Seada Palavric sudija ustavnog suda!nesvrstan wrote:Kasno se ukljucih a ne znam ni sto se sad javljam.
Ljudi... ovo je kosmar !
- Vodenjak
Bog je digao ruke od ove zemlje onda kad je vidio koji su ti koji mu se danas mole i propagiraju ga!Herc wrote:U nasoj drzavi je bitno samo kojoj stranci pripadas i nista vise.Boze progutaj zemlju u kojoj je Seada Palavric sudija ustavnog suda!nesvrstan wrote:Kasno se ukljucih a ne znam ni sto se sad javljam.
Ljudi... ovo je kosmar !
Mozda bi je i progutao, ali boji se - zagrcnuće se!
-
Falsh Gordon
Upravo to!nesvrstan wrote:Kasno se ukljucih a ne znam ni sto se sad javljam.
Ljudi... ovo je kosmar !
-
dino_selma
koliko se sjecam i lamija tanovic je bila u SDA 
-
kojsino
TIHIĆ: Jeste. I zbog toga smo išli s tri kandidata i zadužili naš klub da kroz konsultacije s drugim političkim strankama vide koji kandidat ima podršku, jer smo osam mjeseci bili bez sudije Ustavnog suda BiH. Seada je vrijedna žena i ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici.
Otvori se zemljo Bosanska...
-
mostarac
I PROGUTAJ IHkojsino wrote:TIHIĆ: Jeste. I zbog toga smo išli s tri kandidata i zadužili naš klub da kroz konsultacije s drugim političkim strankama vide koji kandidat ima podršku, jer smo osam mjeseci bili bez sudije Ustavnog suda BiH. Seada je vrijedna žena i ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici.
- JBT
Onda nam nista ne bi smetalo da smo i bosanskog brdskog konja postavili na tu funkciju. Jer, zabogamiloga, postoje i savjetnici.ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici
Ma Senada je tipican odraz danasnje bosanske sluzbene politike i njenih institucija. Dakle, ne zbunjuje me nimalo.
E, da su postavili, recimo, Salema Mishu, e , tad ne bih sebi mogao doc.
Bio bih totalno zbunjen.
-
kub lajkan
Ne bi bio los ni bosanski tornjak... ako cemo pravo... sudimo domace...JBT wrote:Onda nam nista ne bi smetalo da smo i bosanskog brdskog konja postavili na tu funkciju. Jer, zabogamiloga, postoje i savjetnici.ona će se truditi da radi najbolje što može. Osim toga, postoje i savjetnici
-
kub lajkan
Jedino sto treba paziti da se tornjaku precizno postavljaju pitanja tako da on moze odgovarati:
1 lavez = ZA
2 laveza = PROTIV
3 laveza = SUZDRZAN
4 laveza = POMILOVANJE
Mislim da bi procenat pravednih odluka bio tu negdje sa gorepomenutom... A puno je jeftiniji za odrzavanje...
1 lavez = ZA
2 laveza = PROTIV
3 laveza = SUZDRZAN
4 laveza = POMILOVANJE
Mislim da bi procenat pravednih odluka bio tu negdje sa gorepomenutom... A puno je jeftiniji za odrzavanje...
-
ramo ramirez
...seada ti si nas ponos k'o zastava...
(tek da radi ritma
)

(tek da radi ritma
-
kojsino
Ovo stoji u dokumentima Ustavnog suda :
Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.
Po ovome Seada je vanstranacka...
PS.
http://www.ustavnisud.ba/?lang=bs&page= ... ganization
Funkcija sudije je nespojiva sa članstvom u političkoj stranci ili političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini, članstvom u zakonodavnoj, izvršnoj i drugoj sudskoj vlasti u Bosni i Hercegovini odnosno u entitetima, ili sa bilo kojom drugom funkcijom koja može uticati na nepristrasnost sudije.
Po ovome Seada je vanstranacka...
PS.
http://www.ustavnisud.ba/?lang=bs&page= ... ganization
-
mostarac
#397 Re: Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...
Kucamo na vrata zaboravljenih asova 
-
Cohers
#398 Re: Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...
..., a kvislinškokriminalna karavana prolazi.Prenj wrote:sudiju Ustavnog suda .... upravo javili na radiju.
Izetbegovićeva vlast, predvođena Zlatkom Lagumdžijom - ZLOM! = Kadija te tuži, kadija ti sudi! = Tamni vilajet!
SMRT TAMNOM VILAJETU! - SLOBODA BOSNI I HERCEGOVINI!
http://www.youtube.com/watch?v=SquVaIm4 ... e=youtu.be
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#399 Re: Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...
zar je proslo skoro deset godina
sjećam se tog vremena kao da je bilo jučer
sjećam se tog vremena kao da je bilo jučer
-
The BEN10
#400 Re: Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... oj-nesreci
Pomenutu odluku Ustavni sud je donio 21. jula ove godine na sjednici kojom je predsjedavao Mirsad Ćeman, predsjednik, Seada Paravlić sutkinja, Matko Tadić, potpredsjednik, Zlatko Knežević, potpredsjednik, Valerija Galić, sutkinja i Miodrag Simović, sudija.