Nije nista cudno. Moglo bi se povezati sa najnovijim otkricima o prodaji ili cudnom sticanju pravnih i "sudskih" diploma. Navodno 3.000 prodanije diploma.Autor: water Poslano: 12/12/2005 22:49jusufe, ti ne vidje nista konkretno o nekompetentnosti? Dobro Hajde da ti pojednostavimo stvari. Ne vidje nista o nekompetentnosti zbog toga, PAZI SAD: sto nema NISTA da se pokaze. Ne mogu ti ja sada pokazati volumene dijela gdje. Palavric i poceti polemizirati sa tim (je li u pravu ili nije, je li dorasla za takvu poziciju ili nije) kada nema toga. Znaci nema NISTA. Ljudi koje se bave raznoraznim profesijama se cijene po onome sto su ostvarili u svojoj struci; koliko je mojih projekata izgradjeno, kakva je njihova kvaliteta; iza svakog stoji moje ime i moj pecat. Profesionalci objavljuju dijela, misljenja u strucnim casopisima, naucnim publikacijama, itd... Iza svakog profesionalca postoji TRAG koji se moze provjeriti i na osnovu cega se necija sposobnost ocjenjuje. Dakle ne radi se o prof. trnki ili nekom drugom za koje mozes reci valjaju li ili ne; radi se o nekome za koga ne mozes nista reci jer se nema sta reci. Sve ostalo (cistacica, pravosudni polozila u ...godini, politicarka itd... )je folklor koji ovoj otuznoj prici dodaje smijesnu notu da raja mogu sipati provale.jusuff (citat):
nije toliko porazno sto je palavriceva izabrana ya sudiju ustavnog suda. porazno je da ja u svemu ovome ne vidim alternativu.
neko je vec spomenuo da sdp nije bila u stanju da poentira na face to face. ona zenska iz sda je iz potpuno defanzivne pozicije sahranila onog sdp-ovca. gledam i kontam, fakat, ako je ono sve sto opozicija zamjera palavricki hmmm, pa neka je sudija ustavnog suda, s onakom opozicijom sda ne treba da brine za svoju pozicijsku buducnost.
citam i ove postove ovdje, dame i gospodo, ja nista konkretno ne vidjeh o nekompetentnosti palavriceve, osim sto je iz tuzle, sto je radila kao cistacica, te sto je pravosudni polozila 1995. ako je to sve, onda nema problema sto je izabrana
Jedna stvar je ipak jako simbolicna. Suada kao nekadasnja cistacica i veliki trudbenik socijalisticke zajednice - ima sve preddispozicije da pocisti bar malo u onom drugom sudstvu - koje samo sebe bira i samo sebe kontrolira.