Zemljo, otvori se ... Seada Palavric izabrana za ...

Post Reply
danas

Post by danas »

nineac wrote:De nam prepricaj. Jest d aidem u cetvrtak u BiH, ali nemogu toliko cekati da to procitam. Moram malo da se nasmijem :lol:
ma nista, to je nekakav scam univerzitet, zove se ko biva AmericanAsian University, i poslao je pismo terzicu kako su ga odabrali da mu dodijele pocasnu titulu magistra valjda... i on je to sa odusevljen prihvatio, poslao im pismo, zahvalio im se, pocastvovan se covjek nasao :D :D :D

samo naravno sto ovaj faks ne postoji, a dijele nepostojece "diplome" tiranima i glupanima po bijelom svijetu... valjda je to neka firma, koja onda naplati "fees" od ovakvih budala za nepostojecu diplomu.. valjda su izdali i doktorat nekim debilima dole po liberiji... :-) :-)
wanderer

Post by wanderer »

Je li sada magistar menadzmenta? Bar znamo ko ce menadzerisat Energopetrol, kad "skikne"...
nineac

Post by nineac »

To j doktorat jer niko do sada niej uspio npraviti tako lose ekonomske rezultate :lol:
water

Post by water »

cekaj malo; predsjednik bosanske vlade naletio na ovaj fol. Ne bih smio komentirati posto nisam procitao clanak ali i bebe znaju za ovu navlaku i ponekad se neko uvali koju stotinu dolara vjerujem da bi dobio papir; ALI DA SE TO DESI PREDSJEDNIKU VLADE. Necu da vjerujem u to. Ja sam izricito protiv samoubistva (kao svaki primjeran vjernik) ali ako je ovo istina ostavio bih mu svilen gajtan. Molim vas recite mi da ovo nije istina. Ovo bi bio drugi ovakav udarac ove sedmice, neznam da li cu izdrzati.
nineac

Post by nineac »

Sta te to iznenadjuje. Mene od Terze to uopce neiznenadjuje. Imao sam priliku prisustvovati nekim sjednicama u kojima je on ucestvovao dok ej bio guverner, i znam de je glup ko tocak!!!
danas

Post by danas »

water wrote:cekaj malo; predsjednik bosanske vlade naletio na ovaj fol. Ne bih smio komentirati posto nisam procitao clanak ali i bebe znaju za ovu navlaku i ponekad se neko uvali koju stotinu dolara vjerujem da bi dobio papir; ALI DA SE TO DESI PREDSJEDNIKU VLADE. Necu da vjerujem u to. Ja sam izricito protiv samoubistva (kao svaki primjeran vjernik) ali ako je ovo istina ostavio bih mu svilen gajtan. Molim vas recite mi da ovo nije istina. Ovo bi bio drugi ovakav udarac ove sedmice, neznam da li cu izdrzati.
ma ima sve, faksimili pisama -- i pismo ovoga ko biva faksa kako mu daju pocasni doktorat iz menadzmenta, i onda terzin odgovor i zahvalnica...

ne mogu od kuce da "isjecem" .pdf fajl, inace bih okacila... :roll:
wanderer

Post by wanderer »

Kako se kale diplome, udri ovdje
wanderer

Post by wanderer »

Najbolji je Terzicev odgovor "AmerAsian Univerzitetu u Aurori", inace napisan na bosanskom... Image

Neko u Koloradu --> Image <-- Terzic
Last edited by wanderer on 09/12/2005 21:21, edited 1 time in total.
nineac

Post by nineac »

STRAVA I UZAS!
Fair Life

Post by Fair Life »

Bit' ce gore... no sikiriki.
Prenj

Post by Prenj »

Kao odgovor na zahtjev mnogobrojnih posjetilaca objavljujemo ...

- Pismo kojim je A.Terzic obavijesten da je sretni primalac pocasnog doktorata
Image

- Ushiceni odgovor A. Terzica
Image

Kratki pregled uz pomoc Googla pokazuje da su isti doktorat odusevljeno primili i predsjednici Gambije i Liberije.
Sasvim prigodno drustvo za naseg Prime Ministera
nineac

Post by nineac »

Ljudi ja sam skrhan, sjeban, neznam kako da opisem svoje stanje! Prvo ovo sa seadom, pa sada ovo sa Terzicem! Neznam sta bi rekao, ali ovo je stvarno vrhunac idiotluka.
Terzic je kratko i jasno GLUP COVJEK!
digger

Post by digger »

Citam, pa ne mogu da vjerujem... sama negativnost oko izbora Palavriceve?

Nije fer a evo iz kojih razloga:

Koliko znate zena koje su vrhovne sudije? Malo. Zamislite kada se Seada nadje sa ovim metuzalemima koji nista ne znaju izuzev prava! Najprije, uljepsace im zajednicku fotografiju, a kada se malo i opusti, bice plesa i pjesme. A sta je drugo vaznije u zivotu.

Naravno, ona ne govori strane jezike, ali bogami, ni ovi drugi ne govore nas. Ona samo treba da se par puta osmjehne i... pustimo nek' osmijeh govori.

Suada je dokazala da brzo uci. Naravno, ne mislim na skolu, nego na prakticnom polju. Neki su zlobnici pokusali da impliciraju da se ona lako odusevljava muskarcima, posebno onima od uticaja... To ne vjerujem jer da neko moze sa Tihicem... boze me sacuvaj i na samu pomisao.

A sada svi vi placni liberali zamislite da je neki stranac naimenovan za vrhovnog suca. Da ON nama prosipa svoju pravnicku pamet? Ne mere. Nek' je nas pa makar mi kasnije govna jeli. Za inat.

Neko spomenu "politicko postavljanje." To moze samo da kaze onaj ko je nije cuo pjevati. Cuj, politicko?!?

Procitah u "Slobodnoj Bosni" da su nekolicina inostranih pravnih strucnjaka vec napustili BH. Srecan im put. Po njima izgleda k'o mi ne znamo sta radimo? E, vala svasta.

"Bum cile, bum..."
nineac

Post by nineac »

Vala bas digger! Mi smo najpametniji i upravo se tako ponasamo!
Sta su oni nama dosli pametovat iz nerazvijenog zapada kako se gradi drzava! Znamo mi to bolje od njih. Dok oni rade ko konji, mi za to vrijeme pjevamo, veselimo se, i eto i u ustavni sud smo unjeli malo srece i veselja. Gdje to jos ima?
I drugo, ovo je dokaz da smo mi pametniji: Dok oni rade i skoluju se, mi njih molimo za pomoc, i glupani nama posalju pomoc dok mi uzimavo u produktima njihovog rada!
Stvarno su glupi!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Evo i teksta iz Slobodne:
“SB” je dosla u posjed tragikomicne korespondencije koja se mjesecima
vodila izmedju nepostojeceg americkog univerziteta i fiktivnog premijera Bosne i Hercegovine ADNANA TERZICA;
Ovaj teatar apsurda pokusao je pojasniti nas urednik

BLAMAZA
PREMIJERA

Adnanu Terzicu, diplomiranomgeologu iz Travnika, trenutno zaposlenom u Vijecu ministara BiH (na radnom mjestu predsjednika), samo je mrvica nedostajala da stekne status doktora (doduse pocasnog) menadzmenta. Nesudjenom doktoru menadzmenta Terzicu falilo je samo jedna sicusna formalnost:
eminentna institucija koja ga je predlozila i istovremeno promovirala u tu privilegiranu i zahtjevnu duznost, nazalost, uopste ne postoji. Sve je pocelo negdje u augustu ove godine kada je na adresu travnickog
geologa, privremeno rasporedjenog na funkciju premijera BiH (Sarajevo) stigao dopis iz Amerike ovjeren “autoritetom” AmeriAsian University u kojem se premijer Terzic obavjestava o sljedecem: prvo, da mu AmerAsian University u Aurori (drzava Colorado) “dodjeljuje pocasno zvanje doktora menadzmenta sa svim privilegijama i obavezama koje to sa sobom nose”. Drugo, informiraju bh. premijera celnici ovog “uglednog” univerziteta kako je ustanovljeno da Adnan Terzic “posjeduje izvanredne kvalitete i sposobnost za uspostavljanje stabilnosti u svojoj zemlji, ali i citavom svijetu”.

JADNAN I CEMER

Americko-azijski univerzitet ne skrtari u komplimentima Adnanu Terzicu, kojem je vec dodijelio titulu pocasnog doktora menadzmenta: “Vasa posvecenost i dostignuca u obrazovanju, posebno u oblasti menadzmenta nacije takodjer su veoma prepoznati”, pisu geologu-premijeru njegovi privrzenici iz Amerike i poentiraju: “U ime naseg civitas academica, cestitamo Vam na Vasim postignucima i nadamo se da ce Vas podsticaj u uspostavi izgradnje nacije imati utjecaj na AmerAsian University kroz misiju za donaciju i suradnju u bliskoj buducnosti”. Ne zna se tacno koliko savjetnika za vanjska pitanja ima Adnan Terzic (procjene se krecu izmedju deset i dvadeset), ali svi su oni premijeru, geologu i “pocasnom doktoru menadzmenta” preporucili da se fiktivnom univerzitetu zahvali biranim rijecima. Transparentno ganuti Terzic, dirnut priznanjem “pocasnog doktora menadzmenta”, u ime Vijeca ministara BiH prije dva mjeseca sitnu knjigu pise (procitati obavezno): “Iskreno sam obradovan vijescu o pocasnom doktoratu iz oblasti menadzmenta koju mi je dodijelio Senat AmerAsian Univerziteta. Dozvolite”, pise premijer Terzic, “da izrazim svoju zahvalnost na ukazanoj casti... Posebno cu cijeniti”, pise premijer Terzic u pismu iznad
kojeg stoji memorandum Vlade Bosne i Hercegovine, “dodatnu komunikaciju s AmerAsian Univirzitetom u vezi punog preuzimanja privilegija i obaveza vezanih za ovo pocasno zvanje”. Premijer Terzic, svjeze promovirani doktor¸ i svjetski verificirani doktor menadzmenta, nije propustio u svom pismu naglasiti i opci plan, politicki ambijent u kojem radi i privredjuje pa je u kresendu svog pisma upozorio: “Zelim istaci da me osobito raduje spoznaja da procesi u Bosni i Hercegovini i pozitivni pomaci koje smo ostvarili u prethodnom periodu nisu nezapazeni, te da i dalje imaju punu paznju medjunarodne zajednice”. Svoje pismo centrali AmerAsian Univesity premijer Terzic zavrsava obecanjem: “Sa svoje strane izrazavam duboko uvjerenje da ce i u narednom periodu razvoj dogadjaja u Bosni i Hercegovini donositi dobre
vijesti nasim prijateljima sirom svijeta”. Terzicevo pismo sa stilskog i jezickog stajalista nije bogzna kako
korektno (ne pise se u “vezi ovoga” nego u “vezi s ovim”). Medjutim, u osnovi sadrzi pozitivnu energiju. Samo je jedan nepremostiv problem iskrsnuo: adresa na koju je poslao svoje benevolentno
- optimisticko pismo naprosto ne postoji!
AmericanAsian University iz Aurore u Coloradu (Sjedinjene Americke Drzave) nije nikad i nigdje registriran
kao naucno-obrazovna institucija. Ako nazovete telefon te “ustanove”, javit ce vam se automatska sekretarica, sa kojom je vjerovatno premijer BiH Adnan Terzic, “doktor menadzmenta”
(doduse pocasni), uspostavio prisan odnos, prijateljsku i miroljubivu koegzistenciju.
Ta firma AmericanAsian University racuna na samoljubive, neinformirane, sustinski bolesne vladare u zemljama “Treceg svijeta”. Dakle, bolesnike koji zaista misle da su potpuno opravdano priskrbili titulu doktora nauka, pocasnog ili nepocasnog.

BiH I LIBERIJA

Isti “Univerzitet” koji je odao priznanje premijeru BiH Terzicu u isto je vrijeme za pocasnog doktora nauka
proglasio i africkog satrapa Yahua Jamehha. U paketu sa Terzicem pocasno je doktorirao i bivsi predsjednik Liberije (kojeg cak ni Georg Veah nije uspio detronizirati) Moses Blah. Sve je njih u pocasne doktore proizveo isti, nepostojeci AmericanAsian University i svi su oni, kako pise u jednom reagiranju objavljenom u Liberiji, za tu “pocasnu titulu” morali platiti 10 hiljada dolara!
kekec

Post by kekec »

Poslanici Predstavničkog doma Federacije BiH u utorak, šestog decembra, tajnim glasanjem su za novog sudiju Ustavnog suda BiH izabrali Seadu Palavrić?!
Mislim da je nepotrebno dignuta frka zbog gornjeg izbora za sudiju USBiH.
Kritike i zgrazanja idu na krivu adresu.
Nije Seada kriva sto su je izabrali. Krivi su gospoda Poslanici.

A posto je Seada visoko karakterna osoba, ja sam siguran da ce ona
odbiti ponudjeno i pristojno se zahvaliti na ukazanom povjerenju. :D

Mozda ce ona, onako diskretno, zamoliti za jedno ambasadorsko mjesto. :D
Ono, da bas ne ispadne bezobrazna, oni nude i predlazu, a ona da sve odbija.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:sax: Yebes zemlju koja kadrove nema! :sax: Forza Velez! :sax:
DeXteR

Post by DeXteR »

Pise u Ustavu da ostali sudije mogu konsenzsom smijeniti jednog sudiju. Ali na koji nacin se pokrene ta procedura?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Evo veceras je bila tema u Face To Face...

Neka alapaca iz SDA i neki bledunjavo-neubjedljivi lik iz SDP-a... U telefonskoj anketi podrzalo je oko 30% gledalaca, ostali bili protiv...
danas

Post by danas »

kub lajkan wrote:Evo veceras je bila tema u Face To Face...

Neka alapaca iz SDA i neki bledunjavo-neubjedljivi lik iz SDP-a... U telefonskoj anketi podrzalo je oko 30% gledalaca, ostali bili protiv...
sta su podrzali?
Saian

Post by Saian »

kub lajkan wrote:U telefonskoj anketi podrzalo je
"je" = nju seadu, iako je meni jasnija uvijek zapadna verzija "ju" :D :D

kub lajkan wrote:oko 30% gledalaca

dotaaaaaaaaaaaaaaaa :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

danas wrote:
kub lajkan wrote:Evo veceras je bila tema u Face To Face...

sta su podrzali?
higijenicarkin izbor...
sorge_sa

Post by sorge_sa »

najjaca je bila....komentar nekog gledaoca:

Manja je razlika izmedju Pelaka i Ronaldinha, nego izmedju Seade i Trnke :D :P :lol: 8)
danas

Post by danas »

a sta je rekla alapaca iz SDA i bledoliki iz SDP?
danas

Post by danas »

sorge_sa wrote:najjaca je bila....komentar nekog gledaoca:

Manja je razlika izmedju Pelaka i Ronaldinha, nego izmedju Seade i Trnke :D :P :lol: 8)
ma mojne mi ni njega -- pa on nam je kriv za sve :D
odobrio osnivanje nacionalih stranki... :-)
Post Reply