Željko Komšić osniva novu stranku
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2001 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
čuj obligaciono pravo

- Skijaš
#2002 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije, ali ga ne mogu kritikovati oni koji simpatišu dokazano štetne opcije. Odnosno mogu, ali to izgleda smiješno i neće biti ozbiljno shvaćeno. Dakle ? Koja je to politička opcija koja bi bila bolja od Komšićeve ?Doktor29 wrote:Sta je to neko novo obligaciono pravo da ga kritikuje samo onaj tko ga simpatise ili sta?Itekako je bitno, jer izgleda smiješno ako Komšića kritikuje recimo simpatizer SDA ili HDZ-a.
-
miki.ba
#2003 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Još ovo nisi svario, on je clan predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, a ne hrvatski clan predjedništva, tacnije on je svima nama predsjednik.Doktor29 wrote:Sta je to neko novo obligaciono pravo da ga kritikuje samo onaj tko ga simpatise ili sta? I zasto bi to bilo smijesno da ga kritukuje netko tko je glasao za HDZ, ipak je on hrvatski clan predsjednistva bez glasova Hrvata, kukavicije jaje ili Zlatkovo jaje.Itekako je bitno, jer izgleda smiješno ako Komšića kritikuje recimo simpatizer SDA ili HDZ-a.
Puno je smjesnije da ga ti branis argumentima da je posteniji ali zakoravljas reci da je i najveca politicka kukavica, najveca politicka podvala, nepotrebna nakupina proteina na nasoj politickoj sceni uglavnom
-
Doktor29
#2004 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ja sam mislio da pricamo o Komsicu?, koliko znam on jos uvjek nema politicke opcije i ne znam sta on prestavlja ili mislis na predhodne dvije??Skijaš wrote:Nije, ali ga ne mogu kritikovati oni koji simpatišu dokazano štetne opcije. Odnosno mogu, ali to izgleda smiješno i neće biti ozbiljno shvaćeno. Dakle ? Koja je to politička opcija koja bi bila bolja od Komšićeve ?Doktor29 wrote:Sta je to neko novo obligaciono pravo da ga kritikuje samo onaj tko ga simpatise ili sta?Itekako je bitno, jer izgleda smiješno ako Komšića kritikuje recimo simpatizer SDA ili HDZ-a.
Bilo kako bili cinjeca je da on nema sta za ponuditi niti ce ta stranka biti nesto novo, za takvo sto trebaju novi ljudi, nove ideje, novi pristup a on to nema, to ce biti jos jedna nova posuda nase politicke posude u koju ce se sliti sav nezadovoljni otpad ostalih stranaka da ne kazem sljam koji svako malo vidi priliku za novo politicko uhljebljenje, svakako ce ih biti puno jer vide priliku za politicki uspon uz Komsica, sam Komsic je takav jer bi on da nije politike gluio krompir u javnoj kuhinji i stvarno je iluzorno mislit da je on napustio SDP zbog nekakve ideologije, neslaganja i sl. napustio je jer ga se vise nije nista pitalo, ostao je bez moci da odlucuje, kreira ljudske sudbine (dobre ili lose), da ga se pita i na kraju postuje, to nezadovoljstvo je rodilo par pobuna, neke suze patriotske i na kraju bijeg..
- Skijaš
#2005 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa pričamo. Pokušavam utvrditi šta su tvoja mjerila a to ćemo najlakše ako kažeš ko je bolji od Komšića po državu. Lagumdžija ? Čović ? Tihić i Dodik ?Doktor29 wrote:Ja sam mislio da pricamo o Komsicu?Skijaš wrote:Nije, ali ga ne mogu kritikovati oni koji simpatišu dokazano štetne opcije. Odnosno mogu, ali to izgleda smiješno i neće biti ozbiljno shvaćeno. Dakle ? Koja je to politička opcija koja bi bila bolja od Komšićeve ?Doktor29 wrote: Sta je to neko novo obligaciono pravo da ga kritikuje samo onaj tko ga simpatise ili sta?
-
beeri
#2006 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Silajdzic! 
- Skijaš
#2007 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
OK, ne slažem se ali je to fer. Jer ako protiv Komšića na jednoj temi ponešto napišu ;beeri wrote:Silajdzic!
-simpatizer HDZ-a
-neki Lagumdžijin poltron
-simpatizer SDS-a
-novinar Avaza
-simpatizer SNSD-a
-još jedan novinar Avaza
-simpatizer SDA
... izgleda kao da taj Komšić stvarno ne valja. Međutim, kada njihovu kritiku stavimo u kontekst, stvar postaje jasnija.
- mO k3
#2008 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
zar ima ovdje i novinara avaza ?!?!?Skijaš wrote:OK, ne slažem se ali je to fer. Jer ako protiv Komšića na jednoj temi ponešto napišu ;beeri wrote:Silajdzic!
-simpatizer HDZ-a
-neki Lagumdžijin poltron
-simpatizer SDS-a
-novinar Avaza
-simpatizer SNSD-a
-još jedan novinar Avaza
-simpatizer SDA
... izgleda kao da taj Komšić stvarno ne valja. Međutim, kada njihovu kritiku stavimo u kontekst, stvar postaje jasnija.
- ultima_palabra
#2009 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tugo jesenjaChmoljo wrote:čuj obligaciono pravo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- luckylaka
#2010 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne ne treba viseFOČANSKI PROPISI wrote:Bio član predsjedništva u dva mandata.luckylaka wrote:Zali boze samo sto ce Zeljko da dozivi fijasko na sledecim izborima(zivi bili pa vidjeli).Jednom napisano Zeljkova stranka ce samo dobro do ci nacionalnim strankama iz kojih ce vrlo malo simpatizera potrcati kod Zeljka(ako neko misli da ce dobiti glasace iz sda,sds,hdz,snsd...malo se vara)Tu ce da,,puse,,sdp,sbb,sbih,sdu,ns...Drugo.Cime je Zeljko uopste zasluzio da privuce potencionalne glasace,ima li neko da objasni osim one,,borac ABiH,,i,,nosilac Zlatnog ljiljana,,
Zar treba nešto više?
- luckylaka
#2011 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hajde malo skontaj koje to stranke gube glasove a koje ce(nacionalne)ostaje skoro sa svim svojim simpatizerima.Jeli ti kontas da ce hiljade pristalica iz sda,sds,hdz navaliti kod Zeljke.SumnjamSkijaš wrote:Kako fijasko ako će toliko stranaka osjetiti gubitak glasova ?luckylaka wrote:Zali boze samo sto ce Zeljko da dozivi fijasko na sledecim izborima(zivi bili pa vidjeli).Jednom napisano Zeljkova stranka ce samo dobro do ci nacionalnim strankama iz kojih ce vrlo malo simpatizera potrcati kod Zeljka(ako neko misli da ce dobiti glasace iz sda,sds,hdz,snsd...malo se vara)Tu ce da,,puse,,sdp,sbb,sbih,sdu,ns...
Činjenicom da je pošteniji i iskreniji od većeg dijela konkurencije. Željko se pored Tihića ili Lagumdžije uopšte ne mora truditi, oni glasače jednostavno tjeraju njemu.Drugo.Cime je Zeljko uopste zasluzio da privuce potencionalne glasace
- Skijaš
#2012 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
On je odgovoran za mandat koji mu je povjeren, a to radi dobro. U kombinaciji sa zdravim političkim stavovima, to ga čini favoritom u poređenju sa većinom bosanskohercegovačkih političara.luckylaka wrote:Ne ne treba viseFOČANSKI PROPISI wrote:Bio član predsjedništva u dva mandata.luckylaka wrote:Zali boze samo sto ce Zeljko da dozivi fijasko na sledecim izborima(zivi bili pa vidjeli).Jednom napisano Zeljkova stranka ce samo dobro do ci nacionalnim strankama iz kojih ce vrlo malo simpatizera potrcati kod Zeljka(ako neko misli da ce dobiti glasace iz sda,sds,hdz,snsd...malo se vara)Tu ce da,,puse,,sdp,sbb,sbih,sdu,ns...Drugo.Cime je Zeljko uopste zasluzio da privuce potencionalne glasace,ima li neko da objasni osim one,,borac ABiH,,i,,nosilac Zlatnog ljiljana,,
Zar treba nešto više?Pitam sta je konkretno uradio za ovu drzavu,federaciju,kanton ,grad,mahalu ...osim sto je bio pripadnik ABiH i dobitnik Zlatnog ljiljana.Daj navedi 2-3 stvari imao neku incijativu,osnovao neki fond,podigao neku optuznicu ....Jedino u cemu je stvarno sposoba to je prodaja,,suplje,,dobit cete po prstima,dalje ruke od Bosne...
- Skijaš
#2013 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SDP i SDU nemaju vlasništvo nad glasovima ljudi i ako oni nisu sposobni da naprave pomak, neka proba Komšićeva stranka. Ne mislim da se njega može smiriti večerom u Laktašima.luckylaka wrote:Hajde malo skontaj koje to stranke gube glasove a koje ce(nacionalne)ostaje skoro sa svim svojim simpatizerima.Jeli ti kontas da ce hiljade pristalica iz sda,sds,hdz navaliti kod Zeljke.SumnjamSkijaš wrote:Kako fijasko ako će toliko stranaka osjetiti gubitak glasova ?luckylaka wrote:Zali boze samo sto ce Zeljko da dozivi fijasko na sledecim izborima(zivi bili pa vidjeli).Jednom napisano Zeljkova stranka ce samo dobro do ci nacionalnim strankama iz kojih ce vrlo malo simpatizera potrcati kod Zeljka(ako neko misli da ce dobiti glasace iz sda,sds,hdz,snsd...malo se vara)Tu ce da,,puse,,sdp,sbb,sbih,sdu,ns...
Činjenicom da je pošteniji i iskreniji od većeg dijela konkurencije. Željko se pored Tihića ili Lagumdžije uopšte ne mora truditi, oni glasače jednostavno tjeraju njemu.Drugo.Cime je Zeljko uopste zasluzio da privuce potencionalne glasace
- ultima_palabra
#2014 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A zašto bi bilo negativno da stranke tipa SDA, SDP, SBB izgube glasove (ove ostale nemaju šta ni izgubiti)? Šta su to do sada građani i država imali od njih?
-
palermo
#2015 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa zar je malo moj Lucky, zar je malo posebno kad ga uporediš sa ovima što ovih dana nam Bosnu i Hercegovinu prodaju za šaku kikirikija......zar je malo reći dalje ruke od Bosne i hercegovine ima ovdje ko će da je brani.....luckylaka wrote: Ne ne treba visePitam sta je konkretno uradio za ovu drzavu,federaciju,kanton ,grad,mahalu ...osim sto je bio pripadnik ABiH i dobitnik Zlatnog ljiljana.Daj navedi 2-3 stvari imao neku incijativu,osnovao neki fond,podigao neku optuznicu ....Jedino u cemu je stvarno sposoba to je prodaja,,suplje,,dobit cete po prstima,dalje ruke od Bosne...
e,lucky,lucky
- MaxPayne
#2016 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mnogi su za Komšića,ali to više govori o jadu i čemeru ove političke scene.Stvarno,šta je on to dosad konkretno uradio,pokrenuo osim što je prisustvom uveličao otvaranje MCDonaldsa?Ispravite me ako griješim.I nema nekog izbora od kada propade ova SDP smijurija,gdje nestadoše sada one "nevladine",altruističke i ine orhanizacije,fuj 
Last edited by MaxPayne on 24/11/2012 17:03, edited 1 time in total.
- Corto Maltese
#2017 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne tako davno, oko 25000 osoba je poginulo braneći BiH. Dakle ne govorimo o ordenima, ljiljanima, priznanjima, kurcima, palcima, bilo čemu šta se može relativizirati i dovesti u sumnju, nego o ljudima koji su život dali. Nije ih ubila teška riječ, nego puška, bomba, granata... Tu nema šuplje, smrt je to.palermo wrote:Pa zar je malo moj Lucky, zar je malo posebno kad ga uporediš sa ovima što ovih dana nam Bosnu i Hercegovinu prodaju za šaku kikirikija......zar je malo reći dalje ruke od Bosne i hercegovine ima ovdje ko će da je brani.....luckylaka wrote: Ne ne treba visePitam sta je konkretno uradio za ovu drzavu,federaciju,kanton ,grad,mahalu ...osim sto je bio pripadnik ABiH i dobitnik Zlatnog ljiljana.Daj navedi 2-3 stvari imao neku incijativu,osnovao neki fond,podigao neku optuznicu ....Jedino u cemu je stvarno sposoba to je prodaja,,suplje,,dobit cete po prstima,dalje ruke od Bosne...
e,lucky,lucky
I nakon svega toga, "E nek im je rek'o!", bi nas, kao, trebalo impresionirati?
-
Amirovski
#2018 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Evo i mene da se umijesam....
Pratim neke teme na forumu i vidim da se ljudi samo prepucavaju(cast izuzecima).
Ako je tema Komsic onda se trebaju javljati ljudi koji vole Komsica i od njega ocekuju promjene na politickoj sceni nase Bosne.Da daju prijedloge ,da se ponude da budu aktivni i ucestvuju u stvaranju gradjanske stranke...
Zasto se javlja neko ko ga ne voli?
Sta ces nam ovdje... Idi na drugu stranicu.(Samo ih ignorisati..)
Samo nam fali Nedimko, ja ga zovem Budimko,cesto me nasmije ali jos uvijek ne znam da li je idiot ili se samo zajebava sa nama.
I dajte malo vise iskrenosti , godiste ,mjesto rodjenja , gdje ste.....
Amirovski 42 god. Banjaluka,Svedska
Pratim neke teme na forumu i vidim da se ljudi samo prepucavaju(cast izuzecima).
Ako je tema Komsic onda se trebaju javljati ljudi koji vole Komsica i od njega ocekuju promjene na politickoj sceni nase Bosne.Da daju prijedloge ,da se ponude da budu aktivni i ucestvuju u stvaranju gradjanske stranke...
Zasto se javlja neko ko ga ne voli?
Sta ces nam ovdje... Idi na drugu stranicu.(Samo ih ignorisati..)
Samo nam fali Nedimko, ja ga zovem Budimko,cesto me nasmije ali jos uvijek ne znam da li je idiot ili se samo zajebava sa nama.
I dajte malo vise iskrenosti , godiste ,mjesto rodjenja , gdje ste.....
Amirovski 42 god. Banjaluka,Svedska
-
palermo
#2019 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Moram iskreno priznati, ništa te nisam razumio. Koja je poenta ovoga što si napisao ?Corto Maltese wrote: Ne tako davno, oko 25000 osoba je poginulo braneći BiH. Dakle ne govorimo o ordenima, ljiljanima, priznanjima, kurcima, palcima, bilo čemu šta se može relativizirati i dovesti u sumnju, nego o ljudima koji su život dali. Nije ih ubila teška riječ, nego puška, bomba, granata... Tu nema šuplje, smrt je to.
- Corto Maltese
#2020 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kad ne citiraš dio na koji se komentar odnosio, zaista djeluje nerazumljivo. Pa hajde da, kad smo pročitali gornji odgovor, saznamo i šta je bilo pitanje:palermo wrote:Moram iskreno priznati, ništa te nisam razumio. Koja je poenta ovoga što si napisao ?Corto Maltese wrote: Ne tako davno, oko 25000 osoba je poginulo braneći BiH. Dakle ne govorimo o ordenima, ljiljanima, priznanjima, kurcima, palcima, bilo čemu šta se može relativizirati i dovesti u sumnju, nego o ljudima koji su život dali. Nije ih ubila teška riječ, nego puška, bomba, granata... Tu nema šuplje, smrt je to.
Ljudi ginuli 3 i po godine braneći Bosnu i Hercegovinu, ali to valjda niko nije primijetio, pa je tu Željko da nas prosvijetli rekavši da ima ko da brani Bosnu i Hercegovinu. I mi svi da na to kolektivno pišnemo od sreće.palermo wrote:zar je malo reći dalje ruke od Bosne i hercegovine ima ovdje ko će da je brani?.....
Da skratimo- u odnosu na to koliko je posljednjih 12-tak godina koštao njegov boravak na državnoj sisi, malo je.
- FOČANSKI PROPISI
#2021 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Corto Maltese wrote:Kad ne citiraš dio na koji se komentar odnosio, zaista djeluje nerazumljivo. Pa hajde da, kad smo pročitali gornji odgovor, saznamo i šta je bilo pitanje:palermo wrote:Moram iskreno priznati, ništa te nisam razumio. Koja je poenta ovoga što si napisao ?Corto Maltese wrote: Ne tako davno, oko 25000 osoba je poginulo braneći BiH. Dakle ne govorimo o ordenima, ljiljanima, priznanjima, kurcima, palcima, bilo čemu šta se može relativizirati i dovesti u sumnju, nego o ljudima koji su život dali. Nije ih ubila teška riječ, nego puška, bomba, granata... Tu nema šuplje, smrt je to.
Ljudi ginuli 3 i po godine braneći Bosnu i Hercegovinu, ali to valjda niko nije primijetio, pa je tu Željko da nas prosvijetli rekavši da ima ko da brani Bosnu i Hercegovinu. I mi svi da na to kolektivno pišnemo od sreće.palermo wrote:zar je malo reći dalje ruke od Bosne i hercegovine ima ovdje ko će da je brani?.....![]()
Da skratimo- u odnosu na to koliko je posljednjih 12-tak godina koštao njegov boravak na državnoj sisi, malo je.
- Ma ja ba
#2022 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
- FOČANSKI PROPISI
#2023 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Potpuno tačna dijagnoza.Ma ja ba wrote:Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
Da je htio raditi,imao je jaku stranku iza sebe.
Ovako sam na ledini i da hoće (a neće) nema nikakve šanse.
p.s.
Još jednom da ponovim:
Naš Edo je bolji od njega na svim poljima ljudskog bitisanja,pa nije napravio ništa.
- FOČANSKI PROPISI
#2024 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Upravo suprotno, BNS radi punom parom,a što se tiče Ede ,hvala na pitanju, dobro je i zdravo.micki125 wrote:fočak šta se događa, jel to ja vidim promjenu dresa? zar se podvizi dotičnog nisu proučavali na kanbridžu? a tek njegov doprinos tehnologiji cijepanja atoma......FOČANSKI PROPISI wrote:Potpuno tačna dijagnoza.Ma ja ba wrote:Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
Da je htio raditi,imao je jaku stranku iza sebe.
Ovako sam na ledini i da hoće (a neće) nema nikakve šanse.
p.s.
Još jednom da ponovim:
Naš Edo je bolji od njega na svim poljima ljudskog bitisanja,pa nije napravio ništa.
nije te valjda dženi prevela u sbb, pa umjesto da ti nju vodiš u jeleč ona tebe vodi u zavidoviće.
- ultima_palabra
#2025 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
O čemu vi pričate, ljudi?Ma ja ba wrote:Mislim da je Komsic nesposoban politicar koji u svojoj politickoj karijeri nije uradio nista konkretno. Pokazao se kao razmazeno deriste koje je tetralno napustilo SDP, umjesto da je ostao i uradio nesto konkretno unutar partije. Jedan od mnogih koji se navikao na redovnu platu bez nekog pretjeranog rada.
Nakon svih poteza koje je vrh SDP-a napravio u 2012. to je bio najmoralniji mogući čin.