i to sto kazesultima_palabra wrote:Pa ne može ih biti manje od nule.Propast i katastrofa wrote:Zeljko Komsic ce samo dalje razbit lijevo glasacko tijelo, to je sve sto ce se desiti. Ocekujte manje predstavnika ljevike u ukupnom zbiru na svim razinama vlasti.
Željko Komšić osniva novu stranku
-
Propast i katastrofa
#1801 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
-
Propast i katastrofa
#1802 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
zanima me kako ce i Zelja bit ljevica sa kadrovima koji mu se upucavajuCosmic wrote:Gdje ti vidiš ljevicu u BiH?Propast i katastrofa wrote:Zeljko Komsic ce samo dalje razbit lijevo glasacko tijelo, to je sve sto ce se desiti. Ocekujte manje predstavnika ljevike u ukupnom zbiru na svim razinama vlasti.
SDP?
- It_is_a_Leclerc
#1803 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Željko Komšić će, taman osnovao stranu mjesec dana pred početak kampanje, biti politička stranka br. 1 u Federaciji.
-
Propast i katastrofa
#1804 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hoce, ali u q.It_is_a_Leclerc wrote:Željko Komšić će, taman osnovao stranu mjesec dana pred početak kampanje, biti politička stranka br. 1 u Federaciji.
-
Propast i katastrofa
#1805 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA
A vi pljujte po Lagumdziji...
-
Cosmic
#1806 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nismo ti mi ova light ljevica što ne zna ni kud je pošla.Propast i katastrofa wrote: zanima me kako ce i Zelja bit ljevica sa kadrovima koji mu se upucavaju
Samo ultra lijevo, u kost!
-
Propast i katastrofa
#1807 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma ja, gledaj da bude ispod koljenaCosmic wrote:Nismo ti mi ova light ljevica što ne zna ni kud je pošla.Propast i katastrofa wrote: zanima me kako ce i Zelja bit ljevica sa kadrovima koji mu se upucavaju
Samo ultra lijevo, u kost!
-
palermo
#1808 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
to nas prepadašPropast i katastrofa wrote:Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA![]()
K'o biva, eto Bakira, držete se Zlaje
- It_is_a_Leclerc
#1809 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To je samo tvoje mišljenje. Ne zaboravimo, pritom, frapantan podatak da je Željko Komšić dobio najviše pojedinačnih glasova u postratnoj BiH. To je kapitall s kojim i danas, nakon odlaska iz SDP-a, raspolaže u jednakoj, ako ne i većoj mjeri.Propast i katastrofa wrote:Hoce, ali u q.It_is_a_Leclerc wrote:Željko Komšić će, taman osnovao stranu mjesec dana pred početak kampanje, biti politička stranka br. 1 u Federaciji.
To su zapravo izvanredne vijesti. Što nesposobniji lider na čelu stranke, to će istu biti lakše pospremiti u fioke političke historije. Pritom mislim i na Lagumdžiju, i Bakira.Propast i katastrofa wrote:Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA![]()
-
Propast i katastrofa
#1810 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Jok, samo primjecujem da je naglasak na Zlatku, u tom smislu.palermo wrote:to nas prepadašPropast i katastrofa wrote:Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA![]()
A vi pljujte po Lagumdziji...![]()
K'o biva, eto Bakira, držete se Zlaje![]()
-
Cosmic
#1811 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije bitno gdje je, samo da bude dovoljno jako da padnu.Propast i katastrofa wrote: Ma ja, gledaj da bude ispod koljena
- Corto Maltese
#1812 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ta priča je svakodnevna, i traje već sedamnaest godina. Svaki put kad staviš konvertibilnu marku u džep, ti živiš tu priču. Svaki put kada pokažeš pasoš BiH na granici, također živiš tu priču. Svaki put kada sam u prve dvije posljeratne godine morao vaditi vizu da odem u Hrvatsku, zbog problema Hrvatske i RS, sam imao isti zajednički interes sa onim Paljaninom, a bio je barem jedan, kojem se ljetovalo na Makarskoj Rivijeri. Šta misliš otkud trećina uposlenika u DGS, SIPA, UOI, državnim organima... da nisu klonirani ili začeti po Duhu Svetom? Šta misliš da oni svaki dan dolaze na posao samo da bi razvalili BiH? Možda im je to i u planu, ko će ga znati, ali za sada im je zajednički interes, barem da plata redovno stiže iz državnog budžeta. Dodik, Lagumdžija, Čović... u prethodnim mandatima neki drugi, i žive od takvih kao ti koji nisu u stanju da shvate svakodnevnicu, nego upijaju velike nacionalne priče koje im se prodaju pred svake izbore. Željko Komšić je druga strana iste medalje. On prodaje svoju šarenu lažu po kojoj je sve što nam se desilo jedna elementarna nepogoda, da ljudi u ovoj zemlji nisu takvi kakvi jesu, i upire se da traži zajedničke interese upravo tamo gdje ih ima najmanje. Jer na svaki milion zajedničkih ide bar dva miliona onih koji to nisu. Sve u svemu, zajedničkih interesa je mnogo, ali Željko Komšić, kao i ti, nije u stanju ni da ih pojmi, a kamo li da ih uveže.Cosmic wrote:I onda dođe neko iz manjeg entiteta i kaže: "Radije bih umr'o od gladi nego vodio zajedničku ekonomsku politiku sa turcima. Uostalom, možemo mi to i bez vas sve."
Kad nađeš sagovornika u manjem entitetu za tu priču onda je pričaj, do tad to tamo nailazi na plodno tlo jednako kao i priča bilo kojeg političara iz Sarajeva - nikako.
Last edited by Corto Maltese on 10/11/2012 17:35, edited 1 time in total.
-
Propast i katastrofa
#1813 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ima tu istine, samo do boljeg rezultata mora se pojest vece vanago. Meni nije svejedno.It_is_a_Leclerc wrote:To su zapravo izvanredne vijesti. Što nesposobniji lider na čelu stranke, to će istu biti lakše pospremiti u fioke političke historije. Pritom mislim i na Lagumdžiju, i Bakira.Propast i katastrofa wrote:Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA![]()
-
Cosmic
#1814 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To ti ima veze samo sa nesposobnošću i improvizacijom pojedinaca, al treba bolje razmislit o nekim stvarima da bi se imala potpunija slika. Znači ne treba gledat usputne poteze i preuveličavat ih nego ekstraktovat bite stvari koje uglavnom prođu nezapaženo. Ta priča sa pasošima i platama je samo posljedica ovoga što sam rekao u prvoj rečenici. To danas jest sutra nije. Vrati se na Jugoslaviju i vidi kako i šta se dešavalo.Corto Maltese wrote:Ta priča je svakodnevna, i traje već sedamnaest godina. Svaki put kad staviš konvertibilnu marku u džep, ti živiš tu priču. Svaki put kada pokažeš pasoš BiH na granici, također živiš tu priču. Svaki put kada sam u prve dvije posljeratne godine morao vaditi vizu da odem u Hrvatsku, zbog problema Hrvatske i RS, sam imao isti zajednički interes sa onim Paljaninom, a bio je barem jedan, kojem se ljetovalo na Makarskoj Rivijeri. Šta misliš otkud trećina uposlenika u DGS, SIPA, UOI, državnim organima... da nisu klonirani ili začeti po Duhu Svetom? Šta misliš da oni svaki dan dolaze na posao samo da bi razvalili BiH? Možda im je to i u planu, ko će ga znati, ali za sada im je zajednički interes, barem da plata redovno stiže iz državnog budžeta. Dodik, Lagumdžija, Čović... u prethodnim mandatima neki drugi, i žive od takvih kao ti koji nisu u stanju da shvate svakodnevnicu, nego upijaju velike nacionalne priče koje im se prodaju pred svake izbore. Željko Komšić je druga strana iste medalje. On prodaje svoju šarenu lažu po kojoj je sve što nam se desilo jedna elementarna nepogoda, da ljudi u ovoj zemlji nisu takvi kakvi jesu, i upire se da traži zajedničke interese upravo tamo gdje ih ima najmanje. Jer na svaki milion zajedničkih ide bar dva miliona onih koji to nisu. Sve u svemu, zajedničkih interesa je mnogo, ali Željko Komšić, kao i ti, nije u stanju ni da ih pojmi, a kamo li da ih uveže.Cosmic wrote:I onda dođe neko iz manjeg entiteta i kaže: "Radije bih umr'o od gladi nego vodio zajedničku ekonomsku politiku sa turcima. Uostalom, možemo mi to i bez vas sve."
Kad nađeš sagovornika u manjem entitetu za tu priču onda je pričaj, do tad to tamo nailazi na plodno tlo jednako kao i priča bilo kojeg političara iz Sarajeva - nikako.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1815 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ŽK je NVZ ljevica...no se 2014 spremite za kulturnu revoluciju i masovni uzgoj riže 
- Corto Maltese
#1816 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I Jugoslavija je bila skup zajedničkih i suprotstavljenih interesa. Kada su ovi drugi nadvladali raspala se. EU, kakvu sada poznajemo je samo još jedan u nizu pokušaja evropskog jedinstva. Prije toga je bilo Rimsko Carstvo, pa Sveto Rimsko Carstvo, pa Napoleonova ujedinjeno-okupirana Evropa, pa Hitlerova okupirano-okupirana Evropa, pa Evropa blokova... Svaka ljudska skupina, porodica, komšiluk, zemlja, regija, država, unija ima slične izazove. Ukoliko snage koje predstavljaju zajedničke interese nadjačaju ona opstaje, u suprotnom nestaje. Moja teza je da ovdje postoji gomila zajedničkih interesa, i da što prije se nađe neko ko će ih uvezati i na pravi način predstaviti narod(ima) to bolje. A okidač faktora jedinstva može biti nešto potpuno neočekivano i, naoko trivijalno. Recimo, dobre igre fudbalske reprezentacije BiH, kao kada su, i ne znajući, ujedinjeni bili jedna Zenička nana koja je pred televizorom govorila: "Sine Nemanja, udri Turčina!", i pola Trebinja navijalo za za našu reprezentaciju. Neki zbog zemljaka Nemanje Supića, a neki zbog dobre kvote na kladionici.Cosmic wrote:To ti ima veze samo sa nesposobnošću i improvizacijom pojedinaca, al treba bolje razmislit o nekim stvarima da bi se imala potpunija slika. Znači ne treba gledat usputne poteze i preuveličavat ih nego ekstraktovat bite stvari koje uglavnom prođu nezapaženo. Ta priča sa pasošima i platama je samo posljedica ovoga što sam rekao u prvoj rečenici. To danas jest sutra nije. Vrati se na Jugoslaviju i vidi kako i šta se dešavalo.Corto Maltese wrote:
Ta priča je svakodnevna, i traje već sedamnaest godina. Svaki put kad staviš konvertibilnu marku u džep, ti živiš tu priču. Svaki put kada pokažeš pasoš BiH na granici, također živiš tu priču. Svaki put kada sam u prve dvije posljeratne godine morao vaditi vizu da odem u Hrvatsku, zbog problema Hrvatske i RS, sam imao isti zajednički interes sa onim Paljaninom, a bio je barem jedan, kojem se ljetovalo na Makarskoj Rivijeri. Šta misliš otkud trećina uposlenika u DGS, SIPA, UOI, državnim organima... da nisu klonirani ili začeti po Duhu Svetom? Šta misliš da oni svaki dan dolaze na posao samo da bi razvalili BiH? Možda im je to i u planu, ko će ga znati, ali za sada im je zajednički interes, barem da plata redovno stiže iz državnog budžeta. Dodik, Lagumdžija, Čović... u prethodnim mandatima neki drugi, i žive od takvih kao ti koji nisu u stanju da shvate svakodnevnicu, nego upijaju velike nacionalne priče koje im se prodaju pred svake izbore. Željko Komšić je druga strana iste medalje. On prodaje svoju šarenu lažu po kojoj je sve što nam se desilo jedna elementarna nepogoda, da ljudi u ovoj zemlji nisu takvi kakvi jesu, i upire se da traži zajedničke interese upravo tamo gdje ih ima najmanje. Jer na svaki milion zajedničkih ide bar dva miliona onih koji to nisu. Sve u svemu, zajedničkih interesa je mnogo, ali Željko Komšić, kao i ti, nije u stanju ni da ih pojmi, a kamo li da ih uveže.
Caka je da se narod prestane navlačiti na lažne proroke koji gube vrijeme na traženje zajedničkih interesa tamo gdje ih nema. Dakle, u ovoj zemlji trenutno postoje četiri osnovne suprotstavljene grupe: tri BHS nacionalne i četvrta koja se slomi ubjeđujući te tri da su pravo glupi što se pale na svoje narodne mitove. Međutim, stvar je u tome da svako ima pravo da se pali na šta god hoće, i da rješenje nije u gašenju nacionalnih mitova, nego u uspostavljanju novih nenacionalnih motiva. A neki od njih su i oni koje sam ranije naveo. Prva i druga Jugoslavija su odličan primjer i kao se to radi, i kako se to ne radi.
- Banksy
#1817 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Propast i katastrofa wrote:
Sto je jos gore, citam Bakir kaze da preuzima SDA![]()
...
To je odlično (po SDA). S Tihićem su lutali zadnjih godina, a sad je vrijeme da se vrate izvoru i temeljnoj ideji.
To će biti dobro i po glasače i po sve političke stranke. Nakon lutanja i ideoloških preklapanja i ciljanja na isto biračko tijelo, vrijeme je da Bošnjaci ponovo dobiju jasan centar (SDA), desnicu (SBB) i ljevicu (SDP, Komšić).
Naravno pod uslovom da Bakir preuzme stranku, Zaltko odstupi, a Komšić nastupi ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1818 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
de ba Banksy đe ti je SDA sa Princom Neonkom na čelu centar
jes možda trgovine narkoticima...barem tako čaršija priča
ideološki bi poštenije bilo da Cerić naslijedi Tihića na čelu SDA....ah sorry , mene budale....zaboravljam da politička moć nad Bošnjacima-muslimanima mora ostati unutar famalije
ideološki bi poštenije bilo da Cerić naslijedi Tihića na čelu SDA....ah sorry , mene budale....zaboravljam da politička moć nad Bošnjacima-muslimanima mora ostati unutar famalije
- ultima_palabra
#1819 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SBB je stranka jednog lica, nema tu ni lijeve ni desne ideologije.Banksy wrote:Propast i katastrofa wrote:
...
To je odlično (po SDA). S Tihićem su lutali zadnjih godina, a sad je vrijeme da se vrate izvoru i temeljnoj ideji.
To će biti dobro i po glasače i po sve političke stranke. Nakon lutanja i ideoloških preklapanja i ciljanja na isto biračko tijelo, vrijeme je da Bošnjaci ponovo dobiju jasan centar (SDA), desnicu (SBB) i ljevicu (SDP, Komšić).
Naravno pod uslovom da Bakir preuzme stranku, Zaltko odstupi, a Komšić nastupi ...
Kao ni kod bilo koje druge kod nas, sve je pitanje trenutka i šta u tom trenutku prolazi kod birača. Kao što ni od SDP-a nisam očekivao neko ljevičarenje neću ni od ŽK... još je ovo embrionalna politika. Očekivao sam čvrst kurs odbrane državnih interesa i smanjenje korupcije, isto ću tražiti od njega.
- Corto Maltese
#1820 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Propast i katastrofa wrote:
...
To je zaista propast i katastrofa. Bakir će sjebati, ne baš sve, ali ogromnu većinu onoga što je Tihi napravio
- Banksy
#1821 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U pravu si, greška, desnica ... mislila sam s TihićemJoseMujica wrote:de ba Banksy đe ti je SDA sa Princom Neonkom na čelu centarjes možda trgovine narkoticima...barem tako čaršija priča
-
Cosmic
#1822 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
1. Tako je, zato treba nadjačat snage koje žele da unište državu BiH, a ne uvažavati njihove interese. Pogrešna je premisa od koje se kreće, a to je da sva tri konstitutivna naroda moraju biti ravnopravna. E pa ne moraju. Ja pričam o nenacionalnom pristupu, ona grupa ljudi koja se izbori za svoje interese biće "ravnopravnija" u političkom smislu od one koja to nije u stanju. Pri tome, ponavljam, to ne moraju nužno biti etniciteti nego bilo kakve grupe ljudi.Corto Maltese wrote: I Jugoslavija je bila skup zajedničkih i suprotstavljenih interesa. Kada su ovi drugi nadvladali raspala se. EU, kakvu sada poznajemo je samo još jedan u nizu pokušaja evropskog jedinstva. Prije toga je bilo Rimsko Carstvo, pa Sveto Rimsko Carstvo, pa Napoleonova ujedinjeno-okupirana Evropa, pa Hitlerova okupirano-okupirana Evropa, pa Evropa blokova... Svaka ljudska skupina, porodica, komšiluk, zemlja, regija, država, unija ima slične izazove. Ukoliko snage koje predstavljaju zajedničke interese nadjačaju ona opstaje, u suprotnom nestaje. Moja teza je da ovdje postoji gomila zajedničkih interesa, i da što prije se nađe neko ko će ih uvezati i na pravi način predstaviti narod(ima) to bolje. A okidač faktora jedinstva može biti nešto potpuno neočekivano i, naoko trivijalno. Recimo, dobre igre fudbalske reprezentacije BiH, kao kada su, i ne znajući, ujedinjeni bili jedna Zenička nana koja je pred televizorom govorila: "Sine Nemanja, udri Turčina!", i pola Trebinja navijalo za za našu reprezentaciju. Neki zbog zemljaka Nemanje Supića, a neki zbog dobre kvote na kladionici.
Caka je da se narod prestane navlačiti na lažne proroke koji gube vrijeme na traženje zajedničkih interesa tamo gdje ih nema. Dakle, u ovoj zemlji trenutno postoje četiri osnovne suprotstavljene grupe: tri BHS nacionalne i četvrta koja se slomi ubjeđujući te tri da su pravo glupi što se pale na svoje narodne mitove. Međutim, stvar je u tome da svako ima pravo da se pali na šta god hoće, i da rješenje nije u gašenju nacionalnih mitova, nego u uspostavljanju novih nenacionalnih motiva. A neki od njih su i oni koje sam ranije naveo. Prva i druga Jugoslavija su odličan primjer i kao se to radi, i kako se to ne radi.
2. Prije bih povjerovao u djeda mraza nego u to, jednostavno to nije tačno. A još trivijalnije od toga je vjerovati da fudbal može ujediniti državu, to je ubleha A kategorije.
3. S tim se potpuno slažem, samo tvoj način uspostavljanja takvog sistema jednostavno ne može dati rezultate, to je promašena taktika.
- Corto Maltese
#1823 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zbog sopstvene nesposobnosti da ti objasnim razliku između okidača i motiva, razloga i povoda, mitova i motiva... odjavljujem se.Cosmic wrote:1. Tako je, zato treba nadjačat snage koje žele da unište državu BiH, a ne uvažavati njihove interese. Pogrešna je premisa od koje se kreće, a to je da sva tri konstitutivna naroda moraju biti ravnopravna. E pa ne moraju. Ja pričam o nenacionalnom pristupu, ona grupa ljudi koja se izbori za svoje interese biće "ravnopravnija" u političkom smislu od one koja to nije u stanju. Pri tome, ponavljam, to ne moraju nužno biti etniciteti nego bilo kakve grupe ljudi.Corto Maltese wrote: I Jugoslavija je bila skup zajedničkih i suprotstavljenih interesa. Kada su ovi drugi nadvladali raspala se. EU, kakvu sada poznajemo je samo još jedan u nizu pokušaja evropskog jedinstva. Prije toga je bilo Rimsko Carstvo, pa Sveto Rimsko Carstvo, pa Napoleonova ujedinjeno-okupirana Evropa, pa Hitlerova okupirano-okupirana Evropa, pa Evropa blokova... Svaka ljudska skupina, porodica, komšiluk, zemlja, regija, država, unija ima slične izazove. Ukoliko snage koje predstavljaju zajedničke interese nadjačaju ona opstaje, u suprotnom nestaje. Moja teza je da ovdje postoji gomila zajedničkih interesa, i da što prije se nađe neko ko će ih uvezati i na pravi način predstaviti narod(ima) to bolje. A okidač faktora jedinstva može biti nešto potpuno neočekivano i, naoko trivijalno. Recimo, dobre igre fudbalske reprezentacije BiH, kao kada su, i ne znajući, ujedinjeni bili jedna Zenička nana koja je pred televizorom govorila: "Sine Nemanja, udri Turčina!", i pola Trebinja navijalo za za našu reprezentaciju. Neki zbog zemljaka Nemanje Supića, a neki zbog dobre kvote na kladionici.
2. Prije bih povjerovao u djeda mraza nego u to, jednostavno to nije tačno. A još trivijalnije od oga je vjerovati da fudbal može ujediniti državu, to je ubleha A kategorije.
3. S tim se potpuno slažem, samo tvoj način uspostavljanja takvog sistema jednostavno ne može dati rezultate, to je promašena taktika.
-
Cosmic
#1824 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Misliš zbog sopstvene nesposobnosti da uvidiš da to meni uopšte ne treba ni objašnjavati jer ja tu razliku vidim sasvim dobro.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1825 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ako Komsic prati forum, skontat ce da koliko god osvoji glasova treba ostati opozicija (naravno osim ako ne uzme preko 50 posto sam), ni s kim ne koalirati, nikoga ne podrzavati
tako cemo imati odlicnu opozicionu stranku, Komsica ce svi voljeti...
tako cemo imati odlicnu opozicionu stranku, Komsica ce svi voljeti...