Dobro pitanje. Nazalost nema bas puno kandidata. Sto se tice same pojave, premda nisam njihov glasac, mislim da se druga dva clana predsjednistva doimaju ozbiljnije.plain vanilla wrote:za razliku od ... ?etovidis wrote:
Ogromna vecina BiH gradjana iz reda hrvatskog i srpskog naroda prezire Komsica, svako iz svojih razloga, a dobar dio cijele BiH javnosti razumije da je ta osoba intelektualno, manirima i pojavom potpuno nedorasla drzavnickom poslu.
Željko Komšić osniva novu stranku
-
etovidis
#1751 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
-
etovidis
#1752 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To cemo tek vidjeti, ja ne bih bio tako optimistican. Nadam se u svakom slucaju da se necu morati navikavati na mediokritet kao vrlinu (toga ovdje ima i previse), a ne bih volio niti da se ikoga protjeruje zbog drugacijeg misljenja kao sto ti izgleda sugeriras.nosara wrote:Kako god, jos dugo ce pobjedjivat na izborima...Ili cete se morat naviknuti ili
-
Harry Tuttle
#1753 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
na narednim izborima ce pobjediti.
-
etovidis
#1754 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
BiH kakva nazalost jeste je zadnja drzava na svijetu u kojoj bi se ljudi trebali onako 'rekreativno' vrijedjati po nacionalnoj osnovi. Procitaj opet sta si ranije napisao o cijelim BiH narodima pa razmisli.dr.gog wrote:Slušaj, ti ti tebi slični filozofi "politički podobnog stila". Ovo nije sređena država, a velika većina građana koju pominješ će morati da se navikne na također veliki broj nas koje zaboli za tvoje i vaše poimanje nacionalnog "vrijeđanja". Htjeli ste ogradu, imate je, i koštaće jako, jako puno svaki račun u koji se ne uračuna interes "nacionalno nesvjesne kopiladi"....motherfuckersetovidis wrote:
Ovakvi ljudi i jesu razlog sto je BiH tako podijeljena. Za ovo vrijedjanje po nacionalnoj osnovi se u sredjenim drzavama ide u zatvor.![]()
Nabijaš na nos, da se uozbiljim malo, nedostatak demokracije i primitivizam ? Ne može tako. Nije ovo NVO zajebancija već privođenje rata kraju. Salonsko filozofiranje o aspektima demokratskog komuniciranja je najveća uvreda na račun ljudi kojima je u pitanju kruh i svakodnevni život...
- nosara
#1755 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne moras se ninasta navikavat, siroko ti polje, trazi gdje je bolje...etovidis wrote:To cemo tek vidjeti, ja ne bih bio tako optimistican. Nadam se u svakom slucaju da se necu morati navikavati na mediokritet kao vrlinu (toga ovdje ima i previse), a ne bih volio niti da se ikoga protjeruje zbog drugacijeg misljenja kao sto ti izgleda sugeriras.nosara wrote:Kako god, jos dugo ce pobjedjivat na izborima...Ili cete se morat naviknuti ili
- It_is_a_Leclerc
#1756 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
Još 4 godine vladavine dva politička uragana - kriminalno-klerikalne falange SDA i zabludjelih socijalista SDP-a, BiH, ali prvenstveno Bošnjaci sebi ne mogu dozvoliti.
Još 4 godine vladavine dva politička uragana - kriminalno-klerikalne falange SDA i zabludjelih socijalista SDP-a, BiH, ali prvenstveno Bošnjaci sebi ne mogu dozvoliti.
- Zatamnjena stakla
#1757 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Valja se boriti sa tim 
-
zavrzlama
#1758 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Upravo sam tako nesto htio napisatiIt_is_a_Leclerc wrote:Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
Ukoliko Zeljko bude u svojoj novoj stranci imao moralne,politicke gromade,istog trena napustam SDP i uclanjujem se u Komsicevu stranku....
Komsic ce biti jak onoliko koliko su njegovi saradnici moralni,jaki,patrtiote....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1759 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
zavrzlama wrote:Upravo sam tako nesto htio napisatiIt_is_a_Leclerc wrote:Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
Još 4 godine vladavine dva politička uragana - kriminalno-klerikalne falange SDA i zabludjelih socijalista SDP-a, BiH, ali prvenstveno Bošnjaci sebi ne mogu dozvoliti.![]()
Ukoliko Zeljko bude u svojoj novoj stranci imao moralne,politicke gromade,istog trena napustam SDP i uclanjujem se u Komsicevu stranku....
Komsic ce biti jak onoliko koliko su njegovi saradnici moralni,jaki,patrtiote....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1760 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Gvožđe se kuje dok je vruće, ako misli neka to što prije uradi.. mislim osnivanje stranke. I onda ima puno posla da stigne išta do 2014.
-
etovidis
#1761 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komsic vjerovatno nece napraviti nista narocito u smislu izbornog rezultata, ali vrijeme ce pokazati. Ako pak uspije, samo ce jos vise podijeliti drzavu i narod(e), sto je, usprkos valjda dobrim namjerama, i dosad cinio.zavrzlama wrote:Upravo sam tako nesto htio napisatiIt_is_a_Leclerc wrote:Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
Još 4 godine vladavine dva politička uragana - kriminalno-klerikalne falange SDA i zabludjelih socijalista SDP-a, BiH, ali prvenstveno Bošnjaci sebi ne mogu dozvoliti.![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1762 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Slazem se.KatarinaKosaca wrote:Gvožđe se kuje dok je vruće, ako misli neka to što prije uradi.. mislim osnivanje stranke. I onda ima puno posla da stigne išta do 2014.
Hajdeeeeee Zeljkooooooooooooooo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1763 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Go Željko, Go!-LIBERO- wrote:Slazem se.KatarinaKosaca wrote:Gvožđe se kuje dok je vruće, ako misli neka to što prije uradi.. mislim osnivanje stranke. I onda ima puno posla da stigne išta do 2014.
Hajdeeeeee Zeljkooooooooooooooo![]()
- mirnisan
#1764 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
kako god okrenes ne vidim jezgro koje bi moglo nesto znaciti na cijeloj teritoriji bih. svi nabrojani imali su priliku koju bas nisu iskoristili. ja sam vise za nova lica.It_is_a_Leclerc wrote:Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
- brzica
#1765 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Željko odustani, nemoj kvariti harmoniju u BiHetovidis wrote: Komsic vjerovatno nece napraviti nista narocito u smislu izbornog rezultata, ali vrijeme ce pokazati. Ako pak uspije, samo ce jos vise podijeliti drzavu i narod(e), sto je, usprkos valjda dobrim namjerama, i dosad cinio.
-
ketronsd1
#1766 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Drzavu je nama za sva vremena podijelio "nas dragi " prvi nam prdCjednik.Svaljivati nesto na ZK je toliko bljak da covjek povrati.To sto je Izmetbegovic uradio ovoj drzavi je najvece zlo koje joj mozes zamisliti.Cudi me kako mu u cetnitetu nisu spomenik digli.etovidis wrote:Komsic vjerovatno nece napraviti nista narocito u smislu izbornog rezultata, ali vrijeme ce pokazati. Ako pak uspije, samo ce jos vise podijeliti drzavu i narod(e), sto je, usprkos valjda dobrim namjerama, i dosad cinio.zavrzlama wrote:Upravo sam tako nesto htio napisatiIt_is_a_Leclerc wrote:Stranka Željka Komšića, ako bude sastavljena od moralnih i poštenih ljudi tipa Bogić Bogičević i drugih "prognanika" iz SDP-a, kao i od ljudi koji se godinama neuspješno afirmiraju kroz minorne političke formacije, tipa prof. Lamija Tanović, Srđan Dizdarević i drugi, predstavljala bi jedinu nadu za ovu zemlju.
Ovakvu GROMADU od covjeka kakav je ZK podrzavam 100%
-
etovidis
#1767 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.ketronsd1 wrote:Drzavu je nama za sva vremena podijelio "nas dragi " prvi nam prdCjednik.Svaljivati nesto na ZK je toliko bljak da covjek povrati.To sto je Izmetbegovic uradio ovoj drzavi je najvece zlo koje joj mozes zamisliti.Cudi me kako mu u cetnitetu nisu spomenik digli.etovidis wrote: Komsic vjerovatno nece napraviti nista narocito u smislu izbornog rezultata, ali vrijeme ce pokazati. Ako pak uspije, samo ce jos vise podijeliti drzavu i narod(e), sto je, usprkos valjda dobrim namjerama, i dosad cinio.
![]()
![]()
-
Cosmic
#1768 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Onaj ko misli da će napraviti državu ispunjavajući Dodikove i Čovićeve zahtjeve naivan je k'o francuska sobarica.
- OptimusPrime
#1769 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Cosmic wrote:Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Onaj ko misli da će napraviti državu ispunjavajući Dodikove i Čovićeve zahtjeve naivan je k'o francuska sobarica.
Svaka cast za reply....
- Skijaš
#1770 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ako se postavlja izbor, prihvatiti politiku HDZ-a o podjeli među narodima kao legitimnu ili ovakav Komšićev nastup, tu izbora nema. Bez obzira na to ko se zbog tog ljutio. Odnosno, Komšića mogu kritikovati samo bolji od njega, bolji u svom odnosu prema BiH i agilniji u odbrani multietničkog koncepta. Stav onih koji BiH smatraju nametnutom ili privremenom, nije bitan.etovidis wrote:Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.ketronsd1 wrote:Drzavu je nama za sva vremena podijelio "nas dragi " prvi nam prdCjednik.Svaljivati nesto na ZK je toliko bljak da covjek povrati.To sto je Izmetbegovic uradio ovoj drzavi je najvece zlo koje joj mozes zamisliti.Cudi me kako mu u cetnitetu nisu spomenik digli.etovidis wrote: Komsic vjerovatno nece napraviti nista narocito u smislu izbornog rezultata, ali vrijeme ce pokazati. Ako pak uspije, samo ce jos vise podijeliti drzavu i narod(e), sto je, usprkos valjda dobrim namjerama, i dosad cinio.
![]()
![]()
-
etovidis
#1771 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Cosmic wrote:Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Mozda je nekome dovoljno reci 'e nije on takav', ali to je tek naivna prica; treba gledati cinjenice koje su malo nezgodne za Komsica.
Sto se tice zahtjeva, treba ispuniti zahtjeve BiH gradjana iz reda svih naroda, a Komsic apsolutno nikada nece biti taj.
-
Cosmic
#1772 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To ti misliš, ja recimo ne.etovidis wrote:Cosmic wrote:Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Onaj ko misli da će napraviti državu ispunjavajući Dodikove i Čovićeve zahtjeve naivan je k'o francuska sobarica.![]()
Mozda je nekome dovoljno reci 'e nije on takav', ali to je tek naivna prica; treba gledati cinjenice koje su malo nezgodne za Komsica.
Sto se tice zahtjeva, treba ispuniti zahtjeve BiH gradjana iz reda svih naroda, a Komsic apsolutno nikada nece biti taj.
- Skijaš
#1773 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Možda je do tih zahtjeva ?etovidis wrote:Cosmic wrote:Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Onaj ko misli da će napraviti državu ispunjavajući Dodikove i Čovićeve zahtjeve naivan je k'o francuska sobarica.![]()
-
etovidis
#1774 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
NijeSkijaš wrote:
Možda je do tih zahtjeva ?
-
ketronsd1
#1775 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa de ga predlozi!etovidis wrote:Cosmic wrote:Ne dijeli on državu niti produbljuje međunacionalne odnose, on produbljuje samo odnose među onima koji vole ovu državu i onim drugim, što bih ja rek'o otpadom. Što se mene tiče nek i dalje produbljuje te odnose, ja ionako smatram da naša zemlja ima šansu samo ako naši demografski nadjačaju njihove i to na teritoriji cijele BiH. Naši i njihovi su ranije definisani, dakle određujem ih spram odnosa prema državi i nemaju veze sa pojedinim etnicitetima.etovidis wrote: Komsic definitivno dijeli drzavu, tj. produbljuje medjunacionalne podjele i remeti medjunacionalne odnose u Bosni i Hercegovini. Ono sto je kod njega drugacije je da to ne radi namjerno. Njegove namjere su sigurno dobre ali to nikada nije dovoljno, pogotovo ne u BiH politici. U praksi, Komsic BiH dijeli jos vise nego sto je nazalost vec podijeljena.
Nemoj samo kritikovati daj nesto konkretno.Ko je taj ,gdje se skriva?