i to je privremeno dok se permanentno povlači u EU...zato SDA opstuira europski put BiHfaer wrote:aha, 'da relaksiramo situaciju'? pa to nije proslo ni sa jna i hv (da ukradem madnerovu argumentaciju). kako ce sad proci? vidis da se hdz povlaci u skripe zapadne hercegovine.webby-x wrote:Autonomija već postoji.madner wrote:Ajme, autonomija narodima
Ja samo govorim da treba široka autonomija.
Željko Komšić osniva novu stranku
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1276 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
-
Cosmic
#1277 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kad nacionalna pripadnost izgubi svaki smisao kao u svakoj normalnoj državi, onda će i naša država da konačno krene naprijed. Možda neće biti El Dorado, ali će biti bolje. Mora biti bolje, jer onda više niko neće glasati za neku stranku zato što je naša ili njihova. U tome je sva poenta. Separatisti u srpskim i hrvatskim redovima su problem s kojim se treba obračunat i ja tu ne biram sredstvo. Meni se ovaj moj prijedlog čini najboljim. Ako neko ima bolji nek predloži.webby-x wrote:Po tome bi kantoni sa bošnjačkom većinom bili El Dorado.Cosmic wrote:ali to je dobar fazon da BiH postane normalna država. Zato mi se sviđa ta ideja.
Nažalost, nisu, niti će ikada biti. Ali valja se nadati da će
Bošnjaci svojom demografijom "poklopiti sve", za 50, 100 godina.
- madner
#1278 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa mislim da sire od ovoga ne moze. Zasto ako nisi sretan u ovom konceptu zagovaras isti?webby-x wrote:Autonomija već postoji.madner wrote:Ajme, autonomija narodima
Ja samo govorim da treba široka autonomija.
- webby-x
#1279 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U kojoj se to državi desilo u Europi?Cosmic wrote:Kad nacionalna pripadnost izgubi svaki smisao kao u svakoj normalnoj državi, onda će i naša država da konačno krene naprijed.
U Španjolskoj, Beligiji, Velikoj Britaniji, Turskoj ...?
- madner
- webby-x
#1281 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mogao si i Njemačku navesti.madner wrote:Francuska
Stvaranje nacija je davno završeno.
Jesu li po tebi Flamanci, Katalonci, Škoti, Kurdi ... fašisti?
Imaju li po tebi oni pravo što traže autonomiju?
-
Cosmic
#1282 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
U svakoj od tih država nacionalna pripadnost je od manje važnosti nego stručna sprema, državno odlikovanje ili bilo kakvo drugo dostignuće na ličnom planu. Niko te ne pita šta si, nebitno je. Kod nas je nacionalna pripadnost sve. Dakle, možeš bit najsposobniji političar na svijetu, ali ako je red na Hrvata da bude predsjedavajući VM onda će to on i bit. I to onaj Hrvat kojeg hoće Hrvati. E pa je.bo to, da ti odma kažem. Nacionalnost je nešto što dobiješ po rođenju ili se izjasniš tako i ne vidim zbog čega bi to po bilo čemu trebalo biti bitno. To je jedanko bitno kao i činjenica za koji klub navijaš.webby-x wrote:U kojoj se to državi desilo u Europi?Cosmic wrote:Kad nacionalna pripadnost izgubi svaki smisao kao u svakoj normalnoj državi, onda će i naša država da konačno krene naprijed.
Osim toga UK je unija država, a BiH to nije, tako da mojne šuplje u Dodikovom stilu.
- madner
#1283 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Flamanci malo vuku. Sto se tice Kurda i Skota, zaboravljas da uz siroku (ali manje siroku od kantona) autonomiju na visoj razini prihvataju da nema uticaja. Dakle ako narodi budu spremni na taj kompromis moze proci, inace cekamo nekog ko ce biti ozbiljan da razrijesi klupko. Samo to ce vjerovatno znaciti rat.
Nisam izabrao slucajno Francusku.
Nisam izabrao slucajno Francusku.
- madner
#1284 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
UK nije unija drzava. UK je unitarna drzava koja je prenjela neke (siroke) ovlasti na nize nivoe. Ali iste moze vratiti na drzavni nivo, kao sto je to uradila sa S. Irskom.Cosmic wrote:U svakoj od tih država nacionalna pripadnost je od manje važnosti nego stručna sprema, državno odlikovanje ili bilo kakvo drugo dostignuće na ličnom planu. Niko te ne pita šta si, nebitno je. Kod nas je nacionalna pripadnost sve. Dakle, možeš bit najsposobniji političar na svijetu, ali ako je red na Hrvata da bude predsjedavajući VM onda će to on i bit. I to onaj Hrvat kojeg hoće Hrvati. E pa je.bo to, da ti odma kažem. Nacionalnost je nešto što dobiješ po rođenju ili se izjasniš tako i ne vidim zbog čega bi to po bilo čemu trebalo biti bitno. To je jedanko bitno kao i činjenica za koji klub navijaš.webby-x wrote:U kojoj se to državi desilo u Europi?Cosmic wrote:Kad nacionalna pripadnost izgubi svaki smisao kao u svakoj normalnoj državi, onda će i naša država da konačno krene naprijed.
Osim toga UK je unija država, a BiH to nije, tako da mojne šuplje u Dodikovom stilu.
- webby-x
#1285 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma nema nikakve razlike!Cosmic wrote:U svakoj od tih država nacionalna pripadnost je od manje važnosti nego stručna sprema, državno odlikovanje ili bilo kakvo drugo dostignuće na ličnom planu. Niko te ne pita šta si, nebitno je. Kod nas je nacionalna pripadnost sve.
Zašto onda Flamanci traže raspad Beligije ili
Katalonci, Škoti, Kurdi ...?
- JoseMujica
#1286 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ma nastavite vi...samo dodajte Ž.K. u dno svakog posta 
- kamen spoticanja
#1287 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
zeljko komsic...filijala zlatka lagumdjijezagazaga wrote:rekoh Ž.K.........necu vise ponavljati
- BHCluster
#1288 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko Komsic je jedan od rijekih koji se nije prodao, a i jedan je od malog broja pozitivnih politicara.
- ultima_palabra
#1289 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SDP je na jednim izborima kandidirao i Gojera za člana Predsjedništva. Ako je motiv Bošnjaka da preglasaju Hrvate po svaku cijenu, zašto Gojer nije izabran?
- Corto Maltese
#1290 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bilo bi previše ofirno. Još je tada bilo poznato da je Gojer "Živo, živi i živjeće sa Bošnjacima!"ultima_palabra wrote:SDP je na jednim izborima kandidirao i Gojera za člana Predsjedništva. Ako je motiv Bošnjaka da preglasaju Hrvate po svaku cijenu, zašto Gojer nije izabran?
- nosara
#1291 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
S druge strane, kad je pokojni Jozo Krizanovic bio izabran, niko nije kmecao o ugrozenosti i majorizaciji...ultima_palabra wrote:SDP je na jednim izborima kandidirao i Gojera za člana Predsjedništva. Ako je motiv Bošnjaka da preglasaju Hrvate po svaku cijenu, zašto Gojer nije izabran?
A onda (im) je sve poslo naopako...
- JoseMujica
#1292 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
PRAVDA ZA GOJERA!
- madner
#1293 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Gojer je heroj modernog doba, sam medju lavovima. 
- heckler
#1294 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Izabrase Bosnjaci sebi i troimenog Ivu Miru.... Kasnije isti ukinu i Bosnu od Bosnjake, koji nestadose 1. marta (ili ono bi aprila) 2010nosara wrote:S druge strane, kad je pokojni Jozo Krizanovic bio izabran, niko nije kmecao o ugrozenosti i majorizaciji...ultima_palabra wrote:SDP je na jednim izborima kandidirao i Gojera za člana Predsjedništva. Ako je motiv Bošnjaka da preglasaju Hrvate po svaku cijenu, zašto Gojer nije izabran?![]()
A onda (im) je sve poslo naopako...
Btw, sta bi sa tom budalom, ucutkase ga njegovi u nekom vaktu.
-
fiza
#1295 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Djaba mu stranka ako je nacionalista. 
- madner
#1296 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I tako se ljudi tjese, a jos nije obznanio ni ime.
Ostajemo pri radnom imenu NVZ
Ostajemo pri radnom imenu NVZ
- JOHNNYJUVE
#1297 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
upoređivati kurde, katalonce itd , sa ovim ovdje...
zna se kako je nastao manji entiteet, NA OSNOVU GENOCIDA, to je dokazanno, s toga, upoređivati se ovima je smijesno.
Neki dan pričam sa jednom osobom, koja dolazi iz RS-a , kaze došao u sarajevo prvi put, iz Doboja... po pricama i onome na tv-u neko bi rekao da se koljemo na svakom koraku, da su ljudi ugrroženi ako dodju u drugi grad....
u biti, kada je dosao u Sarajevo, našao je dosta prijatelja, i kaze cudno je sto su svi muslimani... onda oni isli kod njega u Doboj, isto normala...
naravno, ima primitivaca koji su šljegli I tako tih stvari, u biti, sve je ovo VELIKA propaganda, a mi doovoljno glupi da nasjednemo na podvale tipa UGROŽENOSTI i tih srranje, a pušimo sto se tice razvoja i ekonomije, ja ne znam je li iko od stranaka izasao sa KONKRETNIM planom razvoja i napredka ekonomije...privrede, poljoprivrede, turizma??? blage veze oni nemaju nego siju mržnju među ljudima i pricaju o PRIPADNOSTI I IZDAJNICIMA... a uzimaju milijarde!
a mi glupi hvala Bogu pa pušimo te priče i nadam se da će uskoro doći na vlast političar kao KOMŠIĆ da se takkvim glupostima stane u kraj i da se očne živjeti normalno... naše veliko zlo su mediji i političari... veće zlo nam od njih ne treba,... o čemu god se priča sve ima politički predznak, svemu se doljeva ulje na vatru...
zna se kako je nastao manji entiteet, NA OSNOVU GENOCIDA, to je dokazanno, s toga, upoređivati se ovima je smijesno.
Neki dan pričam sa jednom osobom, koja dolazi iz RS-a , kaze došao u sarajevo prvi put, iz Doboja... po pricama i onome na tv-u neko bi rekao da se koljemo na svakom koraku, da su ljudi ugrroženi ako dodju u drugi grad....
u biti, kada je dosao u Sarajevo, našao je dosta prijatelja, i kaze cudno je sto su svi muslimani... onda oni isli kod njega u Doboj, isto normala...
naravno, ima primitivaca koji su šljegli I tako tih stvari, u biti, sve je ovo VELIKA propaganda, a mi doovoljno glupi da nasjednemo na podvale tipa UGROŽENOSTI i tih srranje, a pušimo sto se tice razvoja i ekonomije, ja ne znam je li iko od stranaka izasao sa KONKRETNIM planom razvoja i napredka ekonomije...privrede, poljoprivrede, turizma??? blage veze oni nemaju nego siju mržnju među ljudima i pricaju o PRIPADNOSTI I IZDAJNICIMA... a uzimaju milijarde!
a mi glupi hvala Bogu pa pušimo te priče i nadam se da će uskoro doći na vlast političar kao KOMŠIĆ da se takkvim glupostima stane u kraj i da se očne živjeti normalno... naše veliko zlo su mediji i političari... veće zlo nam od njih ne treba,... o čemu god se priča sve ima politički predznak, svemu se doljeva ulje na vatru...
-
fiza
#1298 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
narod je sam sebe okarakterisao ugrozenima. ja sa 29.godina imam firmu u Njemackoj. Ovako ti je to bilo, upisala ja faks u Sa, normala, dosla do zadnje godine 2 godine gurala jedan ispit, jer liku nisam bila simpaticna. Dosla u Njemacku upisala isti fakultet, polozila razliku predmeta, i taj usrani ispit , tj za godinu sam 7 ispita ocistila. Imam diplomu u ruci , priznala je BiH ili ne. Dosla u BiH, ne priznaju diplomu, vratila se otvorila firmu! Zasto tako ne razmisljaju ostali? Ok zapelo mji je u BiH odo traziti hajra negdje drugo. nema posla u BiH odo traziti hajra u drugoj drzavi. Ja sam muslimanka, pokrivena sam, vecu tolerantnost sam pronasla ovdje nego u BiH! Dolje pokrivena djevojka zavrsi fakultet, htjeli priznati ili ne medju NJEN narod nece naci posla-a svi hvale hidzab! Narod kao narod doljke navikao je da mu se daje, zbog toga niko ni nece da radi, kada dobije posao ne izdrzi ni mjesec dana, ili se prijavi a moli Boga da nedobije posao.JOHNNYJUVE wrote:upoređivati kurde, katalonce itd , sa ovim ovdje...
- madner
#1299 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ili ne moze poloziti jedan ispit i onda mu svako drugi kriv. 
-
fiza
#1300 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa kako sam u Njemackoj iz prve? Htjeli priznati ili ne U BiH na zalost postoji jos uvijek kako se zoves, kako si obucena. Hvala Bogu pa BiH nije jedina drzava.madner wrote:Ili ne moze poloziti jedan ispit i onda mu svako drugi kriv.
Last edited by fiza on 15/10/2012 09:44, edited 1 time in total.