Nema šta,Travolta daje sve od sebe.Meni ga žao hudnog što ne spava.nosara wrote:Vidim, dobar teferic bio... Do dva ujutro o "nesposobnom, nekarizmaticnom, koji ne zna, nece i ne moze":..Ako, ako...
Željko,Željko,gdje će ti duša Željko?
Nema šta,Travolta daje sve od sebe.Meni ga žao hudnog što ne spava.nosara wrote:Vidim, dobar teferic bio... Do dva ujutro o "nesposobnom, nekarizmaticnom, koji ne zna, nece i ne moze":..Ako, ako...
Bez obzira ko je i šta je autor ovog teksta, istinu zbori.. ZNACAJAN INTERVJU ZELJKA KOMSICA ZA FEDERALNU TV
Pise: Dr. Muhamed Borogovac
Zeljko Komisc je 11. oktobra 2012. dao znacajan intervju Federalnoj TV iz kojega smo saznali mnoge podatke o BiH politicarima i njihovim politikama. Mi cemo se osvrnuti jedino na najvaznije pitanje, implementaciju presude Finci-Sejdic.
Komsic je veoma lijepo objasnio apsolutni besmisao Lagumdzija-Covicevog prijedloga implementacije presude Sejdic-Finci. Takva promjena Ustava bi rijesila ravnopravnost Jevreja i Roma, ali sta je sa onima koji su gradjani tj. drzavljani Bosne i Hercegovine, a nisu ni Jevreji ni Romi i ne osjecaju se pripadnicimama ni jednog od konstitutivnih naroda. Komsic ih pravilno naziva "Bosanci" ili "Bosanci i Hercegovci".
Mi smo u proslim Glasnicima pisali i o tome da su Lagumdzija-Covicevim prijedlogom Ustava osteceni svi oni Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji su u pogresnom entitetu. Takodjer su osteceni i svi gradjani BiH koji su etnicki Albanci, Crnogorci, Ukrajici, Kinezi itd.
U stvari kada malo bolje razmislimo o Lagumdzijinom i Covicevom prijedlogu ustava vidimo da ce taj ustav podijeliti narode Bosne i Hercegovine u tri kategorije po ravnopravnosti.
"Najravnopravniji" ce biti Jevreji i Romi, jer bez obzira u kojem entitetu zive, moci ce biti predlagani i birani za clanove Predsjednistva Bosne i Hercegvine i imace svoj klub u Vijecu naroda. Za njih je Bosna i Hercegovina po tom pitanju cjelovita drzava.
Tek na drugom mjestu po "ravnopravnosti" slijede konstitutivni narodi Srbi, Hrvati i Bosnjaci, buduci da Srbi, Hrvati i Bosnjaci koji su u pogresnom entitetu niti mogu birati svoga kandidata niti mogu biti birani u Predsjednistvo BiH.
U kategoriju najneravnopravnijih spadaju gradjani BiH, Bosanci i Hercegovci koji se prvenstveno osjecaju gradjanima ili patriotima svoje domovine Bosne i Hercegovine. Jer, BEZ OBZIRA U KOJEM SU ENTITETU NASTANJENI oni ne mogu biti birani niti mogu birati svoga predstavnika u Predsjednistvo BiH, niti imaju svoj klub u Vijecu naroda. U potpuno istoj situaciji su i svi ostali gradjani BiH, npr. etnicki Albanci, Crnogorci, Ukrajinci, Rusini, Kinezi itd.
Dakle, napokon su se na nekoj televiziji u BiH mogli vidjeti pravi argumenti koji bi mogli navesti na razmisljanje BiH intelektualnu javnost. Nadajmo se da ce Lagumdzija i Covic biti sprijeceni u izvrsenju novog masovnog zlocina nad narodom Bosne i Hercegovine.
Zeljko Komsic jedino grijesi kada kaze da bi do slijedece promjene Ustava doslo "za jedno 50 godina". U stvari Lagumdzija-Covicev ustav je toliko mnogostruko komplikovaniji od Daytona da bi svako funkcionisanje drzave bilo onemoguceno, a neravnopravnost BiH naroda i gradjana bi bila visestruko uvecana. Ni jedna drzava na svijetu ne bi mogla prezivjeti takav ustav niti smoci snage da izadje iz takvog haosa i napravi novi ustav. Imali bi smo vjecitu krizu, neku verziju balkanske Palestine.
Dakle, svaki dobronamjeran covjek treba pogledati taj intervju i svim sredstvima krenuti u borbu protiv Lagumdzijinog i Covicevog ustava.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/45967/dnevnik-d
Kopka me kako niko ne vidje njegovu nesposobnost, neretoricnost i sta sve ne dok je bio u stranKi pa da tada otvore temu. Do sada bi svasta nesta naucili o njemu, mozda jos koju mahanu.nosara wrote:Vidim, dobar teferic bio... Do dva ujutro o "nesposobnom, nekarizmaticnom, koji ne zna, nece i ne moze":..Ako, ako...
Tačno, svi istrčaše na ledinu.prljavi Hare wrote:Pored vagona fašista,neonacista,šovinista,rasista,fundamentalista,klero i običnih nacionalista,
ljubitelja genocida,zagovornika trećeg,razbojnika,pljačkaša,dilera droge i oružja,crnih,crvenih,zelenih i svih
ostalih vrsta govana koji su naseljeni u današnjoj BiH,Željko Komšić ispade najveći problem.![]()
![]()
To legendo,neka si ih istjerao na čistinu,ako ništa drugo.
Maksimum koji Komšić može doseći sa svojom strankom je maksimum koji može doseći bivši SDP i njegova izvorna ideja. Vidjeli smo da je to ipak nešto više od 10%.MuaDib wrote:Molim vas ljepo, ne idealizirajte. Maksimum koji Komšić može doseći sa svojom strankom je do 10% glasova. Sve ostalo su iluzije.
Par stranica prije si napala Oslobođenje jer se skoro pa nije ni osvrnulo na Komšićev intervju. I to što ne istrčaše na ledinu je bio, kao neki znak. Ovdje znakove vidiš u tome što neki istrčavaju na ledinu.Banksy wrote:Tačno, svi istrčaše na ledinu.prljavi Hare wrote:Pored vagona fašista,neonacista,šovinista,rasista,fundamentalista,klero i običnih nacionalista,
ljubitelja genocida,zagovornika trećeg,razbojnika,pljačkaša,dilera droge i oružja,crnih,crvenih,zelenih i svih
ostalih vrsta govana koji su naseljeni u današnjoj BiH,Željko Komšić ispade najveći problem.![]()
![]()
Ali nije on problem samo nacionalistima. Još veći problem je onima na čije biračko tijelo računa: SDP-u, SDU, NS-u i sličnima. Ti će mu još jače saplitati noge.
Ma gdje sam koga napala? Oslobođenje je upravo ''istrčalo na ledinu'' time što je vijest o Komšićevom aktiviranju svela na tri rečenice, sakrila na desetu stranicu i to pod naslovom ''Borba protiv korupcije''. Mislim da jasnije poruke o panici i u SDA nema.Corto Maltese wrote:Par stranica prije si napala Oslobođenje jer se skoro pa nije ni osvrnulo na Komšićev intervju. I to što ne istrčaše na ledinu je bio, kao neki znak. Ovdje znakove vidiš u tome što neki istrčavaju na ledinu.Banksy wrote:Tačno, svi istrčaše na ledinu.prljavi Hare wrote:Pored vagona fašista,neonacista,šovinista,rasista,fundamentalista,klero i običnih nacionalista,
![]()
Ali nije on problem samo nacionalistima. Još veći problem je onima na čije biračko tijelo računa: SDP-u, SDU, NS-u i sličnima. Ti će mu još jače saplitati noge.
Ko hoće da vidi znakove, taj vidi i Gospu u prepečenom sendviču, Isusa u kišnom oblaku...
Nema potrebe da se hvataš izraza "Napala" kada je poenta u "Znakovima". Ako se ne priča o Komšiću to je očito zbog toga jer su se, ti što ne pričaju, prepali Komšića. Ako se priča, to je, jasno, baš stoga što su se ti što pričaju prepali Komšića... uz dužno poštovanje, to je matrica razmišljanja vjerskih fundamentalista koji u svemu vide znakove koji će se poklopiti njihove lijepe želje.Banksy wrote:Ma gdje sam koga napala? Oslobođenje je upravo ''istrčalo na ledinu'' time što je vijest o Komšićevom aktiviranju svela na tri rečenice, sakrila na desetu stranicu i to pod naslovom ''Borba protiv korupcije''. Mislim da jasnije poruke o panici i u SDA nema.Corto Maltese wrote:Par stranica prije si napala Oslobođenje jer se skoro pa nije ni osvrnulo na Komšićev intervju. I to što ne istrčaše na ledinu je bio, kao neki znak. Ovdje znakove vidiš u tome što neki istrčavaju na ledinu.Banksy wrote:
Tačno, svi istrčaše na ledinu.
Ko hoće da vidi znakove, taj vidi i Gospu u prepečenom sendviču, Isusa u kišnom oblaku...
Ovdje, na forumu, poklonici nacionalnih stranaka složni su s ''ljevicom''. Sad imaju zajednički problem ...
Mislim da se niko nece usudit zvanicno, preko partijskih medija, barnut u Komsica... Niko... Forum nije nikakav pokazatelj, ja prvi nemam mjeru pocesto...Banksy wrote:Ma gdje sam koga napala? Oslobođenje je upravo ''istrčalo na ledinu'' time što je vijest o Komšićevom aktiviranju svela na tri rečenice, sakrila na desetu stranicu i to pod naslovom ''Borba protiv korupcije''. Mislim da jasnije poruke o panici i u SDA nema.Corto Maltese wrote:Par stranica prije si napala Oslobođenje jer se skoro pa nije ni osvrnulo na Komšićev intervju. I to što ne istrčaše na ledinu je bio, kao neki znak. Ovdje znakove vidiš u tome što neki istrčavaju na ledinu.Banksy wrote:
Tačno, svi istrčaše na ledinu.
Ovdje, na forumu, poklonici nacionalnih stranaka složni su s ''ljevicom''. Sad imaju zajednički problem ...
Ne postoje koalicije na drzavnom nivou... Potpuno je nebitno koje ce partije izvrsavat naloge eu, a jos je nebitnije kako ce se Komsic pozicionirat na drzavnom nivou 2014. u usporedbi sa problemima u kantonima i entitetima od kojih nam zavisi zivot, ali doslovno...Raspored wrote:Komšić će sigurno napraviti solidan rezultat u to nema sumnje. Mene brine slijedeće i pozivam one koji poznaju njegov način političkog razmišljanja da se uključe. Dole su brojevi poslanika u sadašnjem Predstavničkom domu državne Parlamentarne skupštine. Recimo da 2014 Komšić uzme 5-6 mjesta (4 od SDP-a i 1 od SDA te 1 od SBB). Ostale brojke se neće mnogo mijenjati. SNSD i SDS možda zamjene brojke ili omjer bude 6-6. HDZ i HDZ 90 sigurno će uzeti svojih standardnih 6 mjesta.
E sada, sa takvom strukturom Predstavničkog doma sa kim može Komšić koalirati ili će svakako ostati u opoziciji? Može li komšić u koaliciju sa SDS, HDZ, HDZ90 i SDA, pretpostavljam da ne? Međutim bez njih nema vlasti na državnom nivou 2014. godine. Shvatate moju dilemu?
SDP - Socijaldemokratska partija BiH 8
Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD Milorad Dodik 8
SDA - Stranka demokratske akcije 7
Savez za bolju budućnost BiH - SBB BiH Fahrudin Radončić 4
SDS - Srpska demokratska stranka 4
HDZ BiH - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine 3
Hrvatska koalicija HDZ 1990 - HSP BiH 2
Stranka za Bosnu i Hercegovinu 2
DNS - Demokratski narodni savez 1
DNZ BiH - Demokratska narodna zajednica BiH 1
Narodna stranka Radom za boljitak 1
PDP RS Partija demokratskog progresa Republike Srpske1
E jesi im ga sukno...-x- wrote:Za bošnjačkog birača Komšić je idol jer je par puta nešto viknuo Srbima i zato jer se se efikasno suprotstavlja trećem entitetu i pravu Hrvata da sami sebi biraju predstavnike.
Nebitno je što od tog njegovog angažmana bošnjački birač nije imao ama baš nikakve koristi u životu, jer ni drugi smutljivi laprdani koji se bave politikom u BiH po tom pitanju nisu ništa bolji.
Komšić je naprosto duševna hrana naših muslimana.
Dobit će priliku jer u BiH ekonomija, pravosuđe, obrazovanje, sport, kultura, evropske integracije, zaštita okoliša, socijalna politika, efikasna policija....nevažne su stvari.
On i njegova stranka na tim područjima ne mogu ništa za vas učiniti niti se od njih to očekuje.
Za bošnjaka bitna je borba protiv trećeg entiteta i isticanje bosanskog patriotizma, a tu je Komšić najuvjerljiviji od svih bošnjačko-bosanskih političara i zato dajte mu svoj glas!
Još jedan primjer ovoga je onaj Marjan komentator. Morao sam gledati utakmicu bez tona, samo zato jer je Srbijanac koji je rekao da navija za BiH (a kaže da navija za koga god da ga pitaju), i odmah je idol Bošnjama. Sve ostalo je nebitno.-x- wrote:Za bošnjačkog birača Komšić je idol jer je par puta nešto viknuo Srbima i zato jer se se efikasno suprotstavlja trećem entitetu i pravu Hrvata da sami sebi biraju predstavnike.
Nebitno je što od tog njegovog angažmana bošnjački birač nije imao ama baš nikakve koristi u životu, jer ni drugi smutljivi laprdani koji se bave politikom u BiH po tom pitanju nisu ništa bolji.
Dobit će priliku jer u BiH ekonomija, pravosuđe, obrazovanje, sport, kultura, evropske integracije, zaštita okoliša, socijalna politika, efikasna policija....nevažne su stvari.
On i njegova stranka na tim područjima ne mogu ništa za vas učiniti niti se od njih to očekuje.
Za bošnjaka bitna je borba protiv trećeg entiteta i isticanje bosanskog patriotizma, a tu je Komšić najuvjerljiviji od svih bošnjačko-bosanskih političara i zato dajte mu svoj glas!
Glupi ovi Bošnjaci, ne gledaju od čega se živi.Ali zato vi tamo,ko god da ste, glasate za one koji se bave takvim stvarima,na opšte dobro vas,ko god da ste-x- wrote:Za bošnjačkog birača Komšić je idol jer je par puta nešto viknuo Srbima i zato jer se se efikasno suprotstavlja trećem entitetu i pravu Hrvata da sami sebi biraju predstavnike.
Prpa.ba wrote:Naravno da je diranje u Komsica politicko samoubistvo (barem trenutno), posebno nakon Komsicevog obracanja u kojem nije dijelio "gradjane" po tome za koga su glasali, nije nikoga prozivao vec je jednostavno sve stranke smjestio u isti tor- trenutnih i nedovoljnih rjesenja. Sto je ustvari potvrda toga na koju bazu racuna- na sve. Bas zato, napad SDA na Komsica je napad na SDA bazu, napad SDP na Komsica je napad na SDP bazu, i tako redom. Jako pametno odigrano, nije ni cudo sto ga sada nastoje marginalizirati ili plasirati pricu o "carsijskoj" stranci koja ce samo podijeliti ljevicare, a radi se o prvom liku u historiji kojeg vole i lijeve i desne nane i dede.To nisu imali ni Alija ni Hare.
Neopisivo je vazno da kompletna poltronska infrastruktura ostane u SDP-u, a da clanstvo i disidenti predju Komsicu i za par dana prebace infrastrukturu SDP-a u Komsicevu stranku. Dobit ce postene ljude bez aferima, i ostat ce imun na napade sa strane. U takvoj situaciji, u jeku predizborne kampanje, rezimske stranke ce morati ili frontalno napasti Komsica (gdje ce ispasti mesija koji se bori protiv ustajalog sistema, sto ce mu dati jos vise glasova), ili pokusati stvoriti utisak SDU-olike stranke (sto ce biti tesko jer ce imati komplet SDP infrastrukturu minus poltroni, karijeristi i Reviconovci).
Za sada je puls javnosti takav da izlaznost od 70% ne bi trebala nikoga iznenaditi. Naravno, to je samo inicijalni efekat, ali s pravom ocekujem vise odlicnih vijesti u narednih mjesec do dva maksimalno. Ovaj projekat sad ima moju punu paznju.
BlueBosnia wrote:Komšić je jedini političar,otkad ja pamtim, koji je javno pokazao da ima obraz. Napustio je SDP, između ostalog, jer nije znao šta da kaže iznevjerenim biračima koji su ga, s pravom, pitali šta se dešava. Meni, kao biraču je jako bitno da političari pokažu takvu odgovornost. Najsmješnije je u cijeloj ovoj raspravi je da neko u zemlji gdje se rahmetli A.I. bavio politikom, neko kaže da Komšić nema kapacitet za političara. O SDP agitatorima neću trošiti riječi. Neka se upitaju u kakvu su partiju učlanjeni,jer ovi lokalni izbori su mene na to natjerali.Partija koja ne nalazi za shodno da mene, kao člana,makar formalno, pita šta mislim o kandidacijskim listama,ali se sjeti na dan izbora da me nazove i pita jesam li i kako sam glasala,nije moja partija. Toliko o demokratiji.
Sve je to u redu,uvažavam,čak mogu razumjeti i tvoj cinizam, ali čitav jedan narod proglasiti plitkim i nezrelim,e to je ipak malo previše.-x- wrote:BlueBosnia wrote:Glupi ovi Bošnjaci, ne gledaju od čega se živi.Ali zato vi tamo,ko god da ste, glasate za one koji se bave takvim stvarima,na opšte dobro vas,ko god da ste-x- wrote:Za bošnjačkog birača Komšić je idol jer je par puta nešto viknuo Srbima i zato jer se se efikasno suprotstavlja trećem entitetu i pravu Hrvata da sami sebi biraju predstavnike.
Za bošnjaka bitna je borba protiv trećeg entiteta i isticanje bosanskog patriotizma, a tu je Komšić najuvjerljiviji od svih bošnjačko-bosanskih političara i zato dajte mu svoj glas!![]()
![]()
Ovakvi ko mi nemamo za koga da glasamo.
Nas više zanimaju šumski požari i problemi prosjačenja po semaforima nego kako će Komšić uknjižit treći mandat na račun rupe u izbornom zakonu.
A borbu protiv te rupe pripisivati "višim principjelnim" razlozima, a ne svojim privatnim interesima.
Zato nama samo ostaje da gledamo u nebo.
Ako ništa Komšićevim novim izborom riješit ćemo financijske probleme bar njegove familije.
Nije mi samo jasno kako on i Sabina već 6 godina ubiru po 3 milje maraka mjesečno, uz sve ostale dodatke i privilegije, a i dalje navodno muku muče s nekakim kreditima.
Je li on puno troškali ili samo lovu šteka na neko sigurno, nevidljivo mjesto?
Od svega sam shvatio samo da imas problema s ucenjem...?-x- wrote:Rock Flock wrote:Bas tako i dacu mu glas jer sve to sto si nabrojao ni njemacki SPD plus CDU ne mogu napraviti dok god postoji ovakva genocidna rs i njene kopije u HDZ i oko njega . Ekonomija se ne moze razvijati dok god drustveno i drzavno uredjenje ne bude normalno odnosno potpuno drukcije od sadasnjeg . Sto se tice obrazovanja , sporta a pogotovo zastite okolisa to ce i dalje raditi SDA kojoj Svicarska zavidi na dostignucima-x- wrote:Za bošnjačkog birača Komšić je idol jer je par puta nešto viknuo Srbima i zato jer se se efikasno suprotstavlja trećem entitetu i pravu Hrvata da sami sebi biraju predstavnike.
Da se malo manje vremena troši na razmišljanje o genocidnoj RS, ostalo bi više energije za rješavanje problema pasa lutalica u Kantonu Sarajevo.
A možda bi i Krivaja Zavodovići napokon pokrenula proizvodnju.
Ovako svi radnici sjede i čekaju da Komšić prvo rasformira RS.
Zato vrijeme "Violeti" iz genocidnih Gruda nekim čudom ne smeta ovakvo državno uređenje da postanu vodeći proizvođač papira na prostoru ex-YU.
Ništa se nije naučilo od Silajdžića i njegovih 100% BiH.
I nikada neće.