Šteta što nije i Demokratskadisney wrote:...Definitivno je razriješena dilema oko budućeg političkog angažmana Željka Komšića: nakon razlaza s SDP-om, Komšić namjerava osnovati novu partiju socijaldemokratske orijentacije čiji je radni naziv Građanska stranka...
Željko Komšić-član Predsjedništva
- poznanik
#1976 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
-
StupskaBitanga
#1977 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
GDS već imamo
GS nemamo
GS nemamo
- poznanik
#1978 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Kakva je razlika između GDS i GS?StupskaBitanga wrote:GDS već imamo
GS nemamo
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1979 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
GS nije demokratska
Mislim da bi bio bolji potez priključiti se SDU, postaviti neke uvjete. Teško je osnivati potpuno novu stranku (primjer Tome Grobara nije adekvatan, jer je očito da je imao jaku financijsku pomoć Zapada), bez infrastrukture, profesionalaca od tajnice do čistačice... a sa Emirom Suljagićem kao glavnom facom sumnjam da će išta postići..
Mislim da bi bio bolji potez priključiti se SDU, postaviti neke uvjete. Teško je osnivati potpuno novu stranku (primjer Tome Grobara nije adekvatan, jer je očito da je imao jaku financijsku pomoć Zapada), bez infrastrukture, profesionalaca od tajnice do čistačice... a sa Emirom Suljagićem kao glavnom facom sumnjam da će išta postići..
- poznanik
#1980 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Šta god da postigne, kome god da se priključi, Komšićev domet je Općinski nivo vlasti, ev. kantonalni. Za više pozicije on nema intelektualno-diplomatsko-politički kapacitet, kome god se to ne sviđalo.KatarinaKosaca wrote:GS nije demokratska![]()
Politika i emocije nemaju zajednički prostor, nigdje, pa ni u BiH.
- KatarinaKosaca
#1981 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Nije riječ o intelektualnom kapacitetu, baš ga nemaju plaho ni ostali, nego o potencijalnom broju glasova, koje on u ovom momentu potencijalno ima. Da se restrukturia SDU sa malo agresivnijim marketingom i našim ratnim drugovima tipa Kljujića, Lazovića.. bilo bi puno bolje, nego sa Emirom Suljagićem koji je svojom provincijalnom prepotencijom agresivnog dogmate okrenuo protiv sebe ne samo vjernike i njihove simpatizere, nego i sve ljude kojima riječ tolerancija nije strana.poznanik wrote:Šta god da postigne, kome god da se priključi, Komšićev domet je Općinski nivo vlasti, ev. kantonalni. Za više pozicije on nema intelektualno-diplomatsko-politički kapacitet, kome god se to ne sviđalo.
- poznanik
#1982 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
KatarinaKosaca wrote:Nije riječ o intelektualnom kapacitetu, baš ga nemaju plaho ni ostali, nego o potencijalnom broju glasova, koje on u ovom momentu potencijalno ima. Da se restrukturia SDU sa malo agresivnijim marketingom i našim ratnim drugovima tipa Kljujića, Lazovića.. bilo bi puno bolje, nego sa Emirom Suljagićem koji je svojom provincijalnom prepotencijom agresivnog dogmate okrenuo protiv sebe ne samo vjernike i njihove simpatizere, nego i sve ljude kojima riječ tolerancija nije strana.poznanik wrote:Šta god da postigne, kome god da se priključi, Komšićev domet je Općinski nivo vlasti, ev. kantonalni. Za više pozicije on nema intelektualno-diplomatsko-politički kapacitet, kome god se to ne sviđalo.
Želiš li reći da do 7. oktobra Komšić ima šanse da u neku stranku privuče glasače, u broju dovoljnom za njenu visoku političku poziciju u vlasti ?
- KatarinaKosaca
#1983 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Definitivno da. Bar da dobije puno gradskih općina SDU. Pa da vidimo kako vladaju, nisu nikad.poznanik wrote:Želiš li reći da do 7. oktobra Komšić ima šanse da u neku stranku privuče glasače, u broju dovoljnom za njenu visoku političku poziciju u vlasti ?
-
levana
#1984 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Mozda ih privuce silomKatarinaKosaca wrote:Nije riječ o intelektualnom kapacitetu, baš ga nemaju plaho ni ostali, nego o potencijalnom broju glasova, koje on u ovom momentu potencijalno ima. Da se restrukturia SDU sa malo agresivnijim marketingom i našim ratnim drugovima tipa Kljujića, Lazovića.. bilo bi puno bolje, nego sa Emirom Suljagićem koji je svojom provincijalnom prepotencijom agresivnog dogmate okrenuo protiv sebe ne samo vjernike i njihove simpatizere, nego i sve ljude kojima riječ tolerancija nije strana.poznanik wrote:Šta god da postigne, kome god da se priključi, Komšićev domet je Općinski nivo vlasti, ev. kantonalni. Za više pozicije on nema intelektualno-diplomatsko-politički kapacitet, kome god se to ne sviđalo.
- Dr.Mr.Fr.
#1985 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
EKSKLUZIVNO: Komšić osniva Građansku stranku!
Nakon razlaza sa Zlatkom Lagumdžijom, najpopularniji političar SDP-a, Željko Komšić, odlučio osnovati novu partiju socijaldemokratstke orijentacije s kojom će izaći na izbore 2014. godine
Definitivno je razriješena dilema oko budućeg političkog angažmana Željka Komšića: nakon razlaza s SDP-om, Komšić namjerava osnovati novu partiju socijaldemokratske orijentacije čiji je radni naziv Građanska stranka.
Prema informacijama Slobodne Bosne, jezgro nove partije, na čijem će čelu biti Komšić, činit će aktivisti i funkcioneri SDP-a, koji su duboko razočarani nedosljednom politikom autoritarnog lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije.
Komšić je već okupio respektabilan tim, a njegovi ključni suradnici u novoj partiji bit će dojučerašnji bliski suradnici Zlatka Lagumdžije - Emir Suljagić i Reuf Bajrović.
Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora koji se već javno, jednako kao i Komšić, izjasnio protiv predloženih ustavnih rješenja (presuda Sejdić i Finci) dogovorenih između SDP-a i dva HDZ-a. (Asim Metiljević)
(Cijeli tekst o novoj političkoj partiji koju osniva Željko Komšić pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, drugog avgusta)
Nakon razlaza sa Zlatkom Lagumdžijom, najpopularniji političar SDP-a, Željko Komšić, odlučio osnovati novu partiju socijaldemokratstke orijentacije s kojom će izaći na izbore 2014. godine
Definitivno je razriješena dilema oko budućeg političkog angažmana Željka Komšića: nakon razlaza s SDP-om, Komšić namjerava osnovati novu partiju socijaldemokratske orijentacije čiji je radni naziv Građanska stranka.
Prema informacijama Slobodne Bosne, jezgro nove partije, na čijem će čelu biti Komšić, činit će aktivisti i funkcioneri SDP-a, koji su duboko razočarani nedosljednom politikom autoritarnog lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije.
Komšić je već okupio respektabilan tim, a njegovi ključni suradnici u novoj partiji bit će dojučerašnji bliski suradnici Zlatka Lagumdžije - Emir Suljagić i Reuf Bajrović.
Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora koji se već javno, jednako kao i Komšić, izjasnio protiv predloženih ustavnih rješenja (presuda Sejdić i Finci) dogovorenih između SDP-a i dva HDZ-a. (Asim Metiljević)
(Cijeli tekst o novoj političkoj partiji koju osniva Željko Komšić pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, drugog avgusta)
- PapakizSarajeva
#1986 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Samo da je ne napuni SDA-ovcima, SzBiH-ovcima i SDP-ovcima prebjezima, onima koji su razocarani gubitkom vlasti ili kadrovskom politikom, odnosno da ih u startu postavi na njihovo realno mjesto u toj novoj stranci. Mislim da bi Zeljko dobrim programom i jacim i agresivnijim nastupom u medijima mogao dobro razdrmati temelje svima gore pobrojanim (na nivou Federacije).Dr.Mr.Fr. wrote:EKSKLUZIVNO: Komšić osniva Građansku stranku!
LET'S GO Zeljko ... Samo guraj naprijed ...
- hepekcina
#1987 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
čudo nije Vizionarska....btw najjači naziv ikada 
- Boom71
#1988 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ako je istina,

- dino84
#1989 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Samo pratim diskusiju otkad je Zeljko izasao iz SDP-a.
Raja likuje i nasladjuje se,sve super sve za 5,ali vrijeme ce pokazatio svoje a nisam bas siguran da ce ispasti onako kako se nadaju.
Meni nema ko sta govoriti ko je i sta je Zeljko Komsic,ja sam glasao dva puta za tog covjeka do sada a glasacu nadam se i treci put,ali smatram da je napravio gresku,veliku gresku sto je izasao iz stranke.
Trebao je biti kandidat na sljedecem kongresu za predsjednika stranke pa bi SDP mozda konacno i ozdravio,ovako ono sto ja vidim je samo daljnje rascjepkavanje glasova i birackog tijela.
Sa kim ce Zeljko u koaliciju?Sa SDP-om?Sa Fahrom?Sa kim ce SDA-a?
Nisam nacionalist,ali zna se koje su snage za bar kakav takav napredak ove drzave pa makar i uz pljackanje a zna se i koje su stranke za raspad drzave uz pljackanje iste.
Stranka za BiH nije unsitena,kao parazit ce samo jesti odredjen broj glasova,da se bar ugasila pa ni pola jada,Fahro koji nema hipoteku proslosti jer nije bio u vlasti ima najbolju poziciju ali i on je samo rascjepkao glasove unutar Bosnjaka.Sada ce se i glasovi SDP-a rascjepkati,ali ako neko misli da ce SDP proci kao SBiH onda se vara,u tome je i problem.
Dodik sve sa strane samo posmatra,Hrvati takodjer,kada se kaze HDZ jedan i drugi,to je u stvari samo jedan HDZ vjerujte,oni se drze zajedno kada se bore za nesto.
Samo kod Bosnjaka je kao na Bliskom Istoku,mali milion frakcija,stranaka,podijeljenih glasova itd.Ja sam u politicare razocaran,i to sve od reda.Jedino nisam u Zeljka ali mislim da je napravio gresku i da nece nista postici konkretno sa ovim.
Agonija ce se nastaviti,pozicija Bosnjaka jos oslabiti kao i koliko toliko zdrave snage na politickoj sceni.Ne treba meni niko govoriti koliko je sati i sta i kako,sve ja znam,da se zaposljavaju daidzici i amidzici ali su pojedini likovi ovdje smijesni,ok,razocarani su sto nova vlast nije nista promijenila ali kako covjek zaboravi na onaj Beverly Hills na Poljinama,svu SDA bagru od Brankovica do ostalih sto su pokrali i unistili ko zna vise koliko firmi "u svojoj vjeri i na svojoj zemlji".Pa SDA je bila na vlasti 20 godina sunce vam zarko.Samo sto se ta stranka nece nikad unistiti jer je glupi penzioner naucio da glasa za njih jer dobije kilo kafe i lokuma iz mjesne zajednice kada dodju izbori.
Da rezimiram,nista se nece promijeniti sa ovom novom strankom Kosmica,samo ce se glasovi rascjepkati,tesko ce se i kakva poluzdrava koalicija sastaviti,a Dodik i Covic ce nastaviti rusiti drzavu dok je konacno ne razvale.
A vi sad i dalje pravite dernek na ovoj temi i temi SDP i kucajte milionske postove.
2014 planiram glasati samo za Zeljka za clana Predsjednistva ako se bude uopste moglo,a za stranke jok.
Raja likuje i nasladjuje se,sve super sve za 5,ali vrijeme ce pokazatio svoje a nisam bas siguran da ce ispasti onako kako se nadaju.
Meni nema ko sta govoriti ko je i sta je Zeljko Komsic,ja sam glasao dva puta za tog covjeka do sada a glasacu nadam se i treci put,ali smatram da je napravio gresku,veliku gresku sto je izasao iz stranke.
Trebao je biti kandidat na sljedecem kongresu za predsjednika stranke pa bi SDP mozda konacno i ozdravio,ovako ono sto ja vidim je samo daljnje rascjepkavanje glasova i birackog tijela.
Nisam nacionalist,ali zna se koje su snage za bar kakav takav napredak ove drzave pa makar i uz pljackanje a zna se i koje su stranke za raspad drzave uz pljackanje iste.
Stranka za BiH nije unsitena,kao parazit ce samo jesti odredjen broj glasova,da se bar ugasila pa ni pola jada,Fahro koji nema hipoteku proslosti jer nije bio u vlasti ima najbolju poziciju ali i on je samo rascjepkao glasove unutar Bosnjaka.Sada ce se i glasovi SDP-a rascjepkati,ali ako neko misli da ce SDP proci kao SBiH onda se vara,u tome je i problem.
Dodik sve sa strane samo posmatra,Hrvati takodjer,kada se kaze HDZ jedan i drugi,to je u stvari samo jedan HDZ vjerujte,oni se drze zajedno kada se bore za nesto.
Samo kod Bosnjaka je kao na Bliskom Istoku,mali milion frakcija,stranaka,podijeljenih glasova itd.Ja sam u politicare razocaran,i to sve od reda.Jedino nisam u Zeljka ali mislim da je napravio gresku i da nece nista postici konkretno sa ovim.
Agonija ce se nastaviti,pozicija Bosnjaka jos oslabiti kao i koliko toliko zdrave snage na politickoj sceni.Ne treba meni niko govoriti koliko je sati i sta i kako,sve ja znam,da se zaposljavaju daidzici i amidzici ali su pojedini likovi ovdje smijesni,ok,razocarani su sto nova vlast nije nista promijenila ali kako covjek zaboravi na onaj Beverly Hills na Poljinama,svu SDA bagru od Brankovica do ostalih sto su pokrali i unistili ko zna vise koliko firmi "u svojoj vjeri i na svojoj zemlji".Pa SDA je bila na vlasti 20 godina sunce vam zarko.Samo sto se ta stranka nece nikad unistiti jer je glupi penzioner naucio da glasa za njih jer dobije kilo kafe i lokuma iz mjesne zajednice kada dodju izbori.
Da rezimiram,nista se nece promijeniti sa ovom novom strankom Kosmica,samo ce se glasovi rascjepkati,tesko ce se i kakva poluzdrava koalicija sastaviti,a Dodik i Covic ce nastaviti rusiti drzavu dok je konacno ne razvale.
A vi sad i dalje pravite dernek na ovoj temi i temi SDP i kucajte milionske postove.
2014 planiram glasati samo za Zeljka za clana Predsjednistva ako se bude uopste moglo,a za stranke jok.
- ultima_palabra
#1990 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ako je istina, svaka čast... pogotovo za izbor saradnikadisney wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/173 ... ranku.html
- madner
#1991 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ljudi stoje u kolonama a on ceka li ceka 
-
bosnianwoman
#1992 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Tacno!dino84 wrote:Samo pratim diskusiju otkad je Zeljko izasao iz SDP-a.
- Banksy
#1993 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Očekivano ...
Bajroviću čestitke, ali Suljagić je samo teret - nepredvidiva, tempirana bomba ...
Sad dobija smisao američka kritika svih SDP poteza u posljednje vrijeme, kao i Bajrovićevo pismo i Komšićevi kontakti s ambasadom ...
Sretno.
Bajroviću čestitke, ali Suljagić je samo teret - nepredvidiva, tempirana bomba ...
Sad dobija smisao američka kritika svih SDP poteza u posljednje vrijeme, kao i Bajrovićevo pismo i Komšićevi kontakti s ambasadom ...
Sretno.
- Better Man
#1994 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ako se ovo pokaže kao istinito ima moju podršku! Vrijeme je da se okrenu leđa Lagumdžiji, i ostaloj bagri i poltronima koji nemaju veze sa socijaldemokratijiom!ultima_palabra wrote:Ako je istina, svaka čast... pogotovo za izbor saradnikadisney wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/173 ... ranku.html
- Banksy
#1995 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Lako ćemo za nvs, ko će odriješiti kesu ...?disney wrote: Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora ...
Bez velikog novca, dobijamo još jedan SDU, NS ...
- Dr.Mr.Fr.
- Better Man
#1997 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Suljagić nije teret, već lik sa odličnim idejama i zamislima, ali Lagumdžija i ostala bagra iz SDP-a su mu podmetnuli nogu umjesto da su ga podržali! Vrijeme je da se iznese u javnost sav prljavi veš iz SDP-a, da građani konačno vide kakva su bagra Lagumdžija, Hadžić, Ivanišević i ostali i da se razotkriju njihovi lopovluci!Banksy wrote:Očekivano ...![]()
Sretno.
- Banksy
#1998 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
To znamo i bez njega, koga briga, to nije njegov posao.Better Man wrote:Suljagić nije teret, već lik sa odličnim idejama i zamislima, ali Lagumdžija i ostala bagra iz SDP-a su mu podmetnuli nogu umjesto da su ga podržali! Vrijeme je da se iznese u javnost sav prljavi veš iz SDP-a, da građani konačno vide kakva siubagra Lagumdžija, Hadžić, Ivanišević i ostali i da se razotkriju njihovi lopovluci!Banksy wrote:Očekivano ...![]()
Sretno.
On sam, njegov temperament i karakter, njegovo psihofizičko stanje, kratak fitilj i sklonost polemikama i trošenju energije na nevažne stvari, nisu preporuka za političku funkciju.
Emir Suljagić je briljantan pisac, bolje da se uhvati pera (a tako će nekako na koncu i biti, da se kladimo).
- Boom71
#1999 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ako se ocjeni kao prspektivno bice i love.Banksy wrote:Lako ćemo za nvs, ko će odriješiti kesu ...?disney wrote: Komšić računa na snažnu i unisonu podršku nevladinog sektora ...
Bez velikog novca, dobijamo još jedan SDU, NS ...
-
nino90
#2000 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
haj sada makar znam za koga glasati na izborima 2014