pa prisustvovao sam cak i nekim njihovim druzenjima, uglavnom se sve bazira na Islamu, e sad ima tu malo i uticaja turskog nacionalizma ali samo malo, rekao bih vise je to od samih tih momaka i djevojaka, koji u tim godinama na taj nacin zele da budu drgaciji od svih ostalih, nego sto im se to toliko planski namece. Ima tu raznih profila ljudi, od onih koji su tu samo da bi izvukli korist za sebe,do onih koji se i predaju tome svemu. Sta da ti kazem, oni koji o tome i ne rezmisljanju znaci zele samo sebi da ustede koji dinar, njih boli i briga i za ideologije i sve bosnjo ko bosnjo sto bi se rekloNezbilj wrote:Pitanje je koliko taj pokret koristi pomoć stu dentima u cilju njihove regrutacije i infiltracije svoje ideologije. Jesi li imao prilike razgovarati o tome sa studentima koje su oni pomagali?GOLFER wrote:
ti bi se iznenadio koliko pokret Fetullaha Gulena pomaze studentima BiH... Dok sam ja studirao upoznao sam bar 15-tak nasih (bosanaca) studenata koji nikako ne bi imali mogucnost da studiraju da im taj pokret nije ponudio pomoc i smjestaj u Sarajevu i drugim gradovima sa univerzitetima. Ja ih znam licno 15-tak, zive u tri stana, a njih ima puno puno vise, dakle puno vise tih stanova i smjestaja... i hvala im sto pomazu u obrazovanju tih mladih ljudi, ako je to nekome lose, onda se nema sta o tome pricat...
Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
-
GOLFER
#401 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
- osa
#402 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
- kamen spoticanja
#403 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
aaa ti bi me usutioJazz_Junkie wrote:
Burch University je samo nacin sirenja ideja tog Gülena. Cudi mi da se nije vratio u Tursku, jer trenutna islamisticka vlast u toj zemlji zastupa njegovu kombinaciju turskog nacionalizma i islamizma. Taj privatni univerzitet je nacin indoktrinacije studenata, sto inace i jeste funkcija privatnih univerziteta. Za kraj zelim samo reci da ja uopce nemam nista protiv prijateljskih odnosa sa Turskom, ali to trebaju biti cisto diplomatski odnosi. Iako nisam prijatelj ekonomske politike koja dominira EU, buducnost BiH je ipak u toj zajednici kao i njena garancija za opstojnost i prilika da se gradjani BiH konacno okrenu vaznijim problemima pojedinca koji su na prvom mjestu socijalne naravi. Dosta je vise plemenskog preseravanja, zapisivanja teritorija i skretanja sa stvarnih problema na izgradnju 2000000000000000 novj dzamija i crkava koje nikome nisu potrebne, jer ih ima na pretek u jednoj zemlji koja se nalazi na dnu dna socijalnog prezivljavanja. Glavni vanjski partneri BiH su Hrvatska i Srbija posto iste nemaju druge opcije nego da odstupe od svoje nekadasnje politike prema BiH. Hrvatska se vec davno pozdravila sa Herceg-Bosnom. Isto tako su Turskoj veci interesi dobra suradnja sa svojim susjedima kao sto su Grcka recimo ako cemo ostati u okvirima Evrope nego sa nekakvom malom i nevaznom Bosnom. Ti si veoma blizak onima koji bi dijelove BiH pripojili drugim drzavama, samo sto je u tvom slucaju rijec o Turskoj. Na ovoj temi ti se necu vise obracati, jer mi izbjegavas dati odgovor i smaras me svojim neznanjem i teorijama zavjere.
kao i tvoj argument o dzamijama i crkvama...fabrikama i pripajanju...sve ti je jadno...kao i tvoja "ljubav" prema domovini koju si,kako sam kazes,skoro pa zaboravio...doduse radis za domovinu modernim forumskkim filozofiranjem...jasta...za domovinu...
samo cekam da mi kazes zasto su je bosnjo zavrsio u svedskoj? onaj koji je imao tu srecu...neke su danas majke i sestre vadile iz jezera perucac...vjeruj slika nije bila ko ova forumska...a kome sam ja blizak pojma ti nemas...ja imam jednu domovinu i za nju se borim ovde ne na svapskoj bausteli
o europskoj doktirni prema jedinoj mi domovini i najvecoj naciji u njoj trazi na dvije stranice ispred...u onome sto je mislio john major...
i konacno iskoristi taj svoj superiorni mozak i konacno mi reci kako je bosnjo 92-95te zavrsio u svadskoj? pa da ti kazem zasto te turski uticaj na balkanu zulja ko balvan u suznom oku...pusti se suplje price o dzamijama i crkvama...
forumski filozofe iz austrijskog glavnog grada
bujrum
Last edited by kamen spoticanja on 05/09/2010 18:44, edited 1 time in total.
- Student Exchange
#404 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
ako je sudit po ovom forumu bosnjaci zele tursku.osa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
-
theTruePath
#405 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Student Exchange wrote:ako je sudit po ovom forumu bosnjaci zele tursku.osa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
we want turkey,turkey wants us...its a love story
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#406 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
theTruePath wrote:
we want turkey,turkey wants us...its a love story![]()

- osa
#407 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Student Exchange wrote:ako je sudit po ovom forumu bosnjaci zele tursku.osa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
ne bih tako olako davao takvo mišljenje...
- kamen spoticanja
#408 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
hanuma hoces nas jednom pocastiti svojim licnim zapazanjem,osim onog sto copy pastiras ili aplaudiras na ono sto u sustini ne razumijes...ljubav_aha wrote: JJ,odlicna lekcija kamenu_spoticanja![]()
tesko jel de
no evo ti malo nesto u tvojoj americkoj avliji od onoga sto turci rade za bih
http://www.balkanamerican.org/index.php ... icle&id=91
ako bude trebalo pojasniti slobodno kazi...nije mi mrsko
- AliceInChains
#409 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
Hevi ga, uvjrk tako bilo:
- Student Exchange
#410 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
jes vala [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nvkVXMkK ... re=related[/youtube]theTruePath wrote:Student Exchange wrote:ako je sudit po ovom forumu bosnjaci zele tursku.osa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...
we want turkey,turkey wants us...its a love story![]()
kaze Emina Jahovic, pardon, Türkcan, pardon, Sandal.....
- kamen spoticanja
#411 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
ovo povecano i jeste ono sto zulja...jer i turski interes je takav...istiAliceInChains wrote:Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...![]()
- osa
#412 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...AliceInChains wrote:Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...![]()
- kamen spoticanja
#413 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
dobro osa to su vec tvoje zelje...no svako ima pravo da zeli...jel takoosa wrote:prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...AliceInChains wrote:Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...![]()
- osa
#414 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...[/quote]kamen spoticanja wrote:
Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablabla![]()
dobro osa to su vec tvoje zelje...no svako ima pravo da zeli...jel tako
ako lažem, isprika, ako ti "guraš glavu u pijesak", do tebe je....
- jutarnji
#415 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Koliko dreke oko jedne regularne posjete stranog drzavnika. Kao da je lik banuo preko Drine nenajavljen i okruzen
svojim tijelohraniteljima?Sva diplomatska procedura ispostovana, razgovori sa svim zvanicnicima u BiH,odrzavanje
ekonomskog foruma, podrska integritetu drzave...ali avaj, djaba sve, Turcin je to, zajebace nas garant
.
Prevedeno na jezik lokalnih guslara, " strpaj jednog u vrecu i stavi pod sto, a sa drugim jedi i pij, ne vjeruj ni
jednom, isto ti misle". Paranoja na kvadrat.
svojim tijelohraniteljima?Sva diplomatska procedura ispostovana, razgovori sa svim zvanicnicima u BiH,odrzavanje
ekonomskog foruma, podrska integritetu drzave...ali avaj, djaba sve, Turcin je to, zajebace nas garant
Prevedeno na jezik lokalnih guslara, " strpaj jednog u vrecu i stavi pod sto, a sa drugim jedi i pij, ne vjeruj ni
jednom, isto ti misle". Paranoja na kvadrat.
- AliceInChains
#416 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Upravu si, sve je upitno i za Bosnjaka, pa tako i prijateljstva, samo Bosna i Hercegovina nije.osa wrote:prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...AliceInChains wrote:Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...![]()
- osa
#417 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...[/quote]AliceInChains wrote:
Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablabla![]()
Upravu si, sve je upitno i za Bosnjaka, pa tako i prijateljstva, samo Bosna i Hercegovina nije.
prijateljstva su relativna kategorija, jedna od glavnih postavki britanske vanjske politike kroz stoljeća kaže" ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji", a ruku na srce bili su uspješni u toj politici.
nego neupitnost smrti se izgleda prevazišla, može recept...
- AliceInChains
#418 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Upravu si, sve je upitno i za Bosnjaka, pa tako i prijateljstva, samo Bosna i Hercegovina nije.osa wrote:prosperitetna teško, jaka još teže a na svijetu ništa nije neupitno, osim možda da se mora umrijeti...AliceInChains wrote:
prijateljstva su relativna kategorija, jedna od glavnih postavki britanske vanjske politike kroz stoljeća kaže" ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji", a ruku na srce bili su uspješni u toj politici.
nego neupitnost smrti se izgleda prevazišla, može recept...[/quote]
To je naravno tacno. Zato sam i pojasnio, da su i prijateljstva upitna, kao i u normalnom zivotu. Bosna do smrti, a cini mi se bogami, da i neki duhovi drze ovu zemlju
- osa
#419 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
izgleda, jer da je do ljudi....AliceInChains wrote:To je naravno tacno. Zato sam i pojasnio, da su i prijateljstva upitna, kao i u normalnom zivotu. Bosna do smrti, a cini mi se bogami, da i neki duhovi drze ovu zemljuosa wrote:
nego neupitnost smrti se izgleda prevazišla, može recept...![]()
- Bosnolog
#420 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Dok imamo Milosevicevog stranackog i ideoloskog nasljednika koji nam porucuje ovo
"Turkey Welcome to be our Allied"
Bosnjaci pouceni tragicnim iskustvom iz blize i dalje proslosti nemaju pravo na pogresne strateske greske dok jos ista zla ideologija lesinarski zeli rascerupati domovinu,jer se radi o opstanku zemlje i naroda to jest sadasnjih i buducih generacija na odbacivanje saveznika i prijatelja a pogotovo nekog poput Turske kao najvece regionalne sile clanica NATO pakta koja je ujedno i jedan od strateskih saveznika najmocnije zemlje na svijetu,......Najveca opasnost Bosni u proslosti,sadsnjosti ali i buducnosti je od istog pekodrinskog velikosrpskog neprijatelja,stogaIvica Dačić
"Balkan je bure baruta sa više opasnih fitilja"
Zamjenik predsjednika Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedjelju u Banjoj Luci kako je Balkan "bure baruta", da su "fitilji opasni i na mnogim stranama" te da nisu riješena neka osnova pitanja, već su samo "stavljena pod tepih".
Dačić je ustvrdio i da se na unutrašnjim primjerima RS-a i Srbije može vidjeti "kako se primjenjuju različiti arširi na međunarodnoj sceni kako to kome odgovara", a što se vidi u primjeru nekih međunarodnih faktora koji su branili teritorijalni integritet nezavisnog Kosova, a prije toga su "razbili" teritorijalni integritet Srbije.
"A kada RS samo spomene pitanje refenduma ili razmišljanja o izdvajanju iz BiH, onda se ponovo vraćamo na princip očuvanja teriritorijalnog integriteta", dodao je Dačić.
Iznio je i stav da se osnovna pitanja moraju rješavati bez pritisaka, jer se u suprotnome ona samo odgađaju. "Ne želimo da generacije poslije nas brinu naše probleme”, kazao je on i ponovio kako bi bilo najbolje kada bi “problem Kosova” bio riješen uz dijalog i kompromis koji bi bio u interesu i Srba i Albanaca koji tamo žive".
Ponovio je i stav da se Srbija zalaže za očuvanje RS-a na način kako je entitet definiran Dejtonskim sporazumom u okviru BiH, te da je svaka promjena tog sporazuma moguća samo uz saglasnos triju konstitutivnih naroda i dva entiteta.
“RS može da računa na apsolutnu podršku Srbije kada je riječe o političkim stavovima vezano za njeno očuvanje”, rekao je Dačić.
On i potpredsjednikom Vlade Jovan Krkobabić u nedjelju su razgovarali s premijerom RS-a Miloradom Dodikom i entitetskim ministrom unutrašnjih poslova Stanislavom Čađom.
Dačić i Krkobabić prisustvuju u Banjoj Luci izbornoj konvenciji Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera RS-a.http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100905033
"Turkey Welcome to be our Allied"
- NightSkyWalker
#421 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Neko je morao da nas okupira. I ako se moralo tako odigrati, sretan sam da je to bila Turska!nosara wrote:
Turska je ovdje bila okupatorska sila, prosla kako je prosla, sada, bas kao i mi, zavisi od pravih igraca...
Lijepo je imati prijatelje, ali treba zadrzati dostojanstvo (ako ga uopste ima)...
Slazem se, moramo uvijek cuvati dostojanstvo! A saTurskom moramo graditi sto jace prijateljske i bratske veze!
- AliceInChains
#422 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Bas tako. KAd bi se Bosnjaci npr, borili za Tursku, dusmani nebi ni "A" rekli. Ali zato sto se borimo za BIH...ma to ih je uzbudilo kao uzplahirane kokekamen spoticanja wrote:ovo povecano i jeste ono sto zulja...jer i turski interes je takav...istiAliceInChains wrote:Bosnjaci zele jaku, prosperitetnu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Ako nam Turska tu ide u prilog, onda smo im prijateljski nastrojeni. To u glavnom 99% Bosnjaka podrazumjeva. Nego se meni cini, da ovdje vise dusmani zakuhavaju, i njima bio islo vise u prilog, kad bi Bosnjaci mislili, da im je Turska neka matica i blablablaosa wrote:nebitno je šta želi turska (po ovom pitanju) bitno je šta žele bošnjaci...![]()
Hevi ga, uvjrk tako bilo:zato i jesu ovako plahovito usplahireni
- NightSkyWalker
#423 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
Jazz_Junkie wrote:trenutna islamisticka vlast u toj zemlji zastupa njegovu kombinaciju turskog nacionalizma i islamizma.
Turska vlast je najbolji primjer kako jedna islamska zemlja treba da funkcionise: na temeljima umjerenog islama!
Ali ne..., po nekima, muslimanima treba oduzeti pravo govora i bavljenja politikom.
- AliceInChains
#424 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
...sve dok to prijateljstvo ide nama i nasoj BIH u korist.NightSkyWalker wrote:Neko je morao da nas okupira. I ako se moralo tako odigrati, sretan sam da je to bila Turska!nosara wrote:
Turska je ovdje bila okupatorska sila, prosla kako je prosla, sada, bas kao i mi, zavisi od pravih igraca...
Lijepo je imati prijatelje, ali treba zadrzati dostojanstvo (ako ga uopste ima)...
Slazem se, moramo uvijek cuvati dostojanstvo! A saTurskom moramo graditi sto jace prijateljske i bratske veze!
- ljubav_aha
#425 Re: Želi li Turska Bošnjacima biti matična zemlja?
zar u BiH zive iskljucivo Bosnjaci