Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

PM72

#1351 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

512MB wrote:
razuman_covjek wrote:Za one koji pitaju kakvi arapi. Evo vaki:

Image

:izet:
Ovakvog sam u MinKenu jednom vidio izlazi iz shopa na benzinskoj pumpi, kontam vid ovog hajvana kad covjek udje u bijelog Q7 sa pozlacenim felugama, rolex na ruci i turban na glavi... neki bizMisman bude :mrgreen:
pozlacene FELUGE :lol: :lol: :lol:
Point.

#1352 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Point. »

razuman_covjek wrote:Pa ja samo govorim kako jeste. Mozete zamisliti kako je samo strah ostale tj. manjinske narode u BIH kada vide ove krvolocne islamiste iz azije prakticno u njihovim avlijama. Odmah se sjete Vozuce i slicnih teskih momenata 90-tih. Moraju brzo djelovati i pokusati odCepljenje.

Citajte malo izmedju redova brate. Kada ti neko kaze da si islamista nemoj se pravdati nego stvarno postani islamista i naostri sablju.
Image
seln

#1353 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

cyprus wrote:
Mislim OK, i jedna i druga retorika imaju svoje logičko utemeljenje, i mogu povući dobre argumente u svoju korist... Međutim, licemjerje nacionalističkih politika dolazi do izražaja onda kada ista strana koristi oba retorička tipa, onako po potrebi, i kada im to odgovara... Toga ima na cijalom dunjaluku, ali je to na Balkanu onako najočitije... Tako npr. srpska nacionalna politika insistira na teritorijalnom integritetu Srbije, a čini sve da potpoka teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine... Bošnjačka nacionalna politika zagovara princip jedan čovjek - jedan glas na nivou Bosne i Hercegovine, ali na nivou Mostara, Republike Srpske ili recimo u slučaju Bošnjaka u Srbiji to baš i nije slučaj... Hrvatska nacionalna politika neće da čuje za RSK, ali od pomena Herceg Bosne ima erekciju... Albanci su unitaristi na Kosovu, a decentralisti u Makedoniji... Ono za šta se Turci zalažu na Kipru, ni ne pomišljaju da daju Kurdima u Turskoj itd itd itd...
Ma ja, ba, svi su isti...
seln

#1354 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

bisao wrote:Meni se nekako čini da posjeta gospodina Sergeja nije slučajna. A vrijeme će pokazati koliko sam u pravu ili nisam.
Pa i nije. Uzece vam Presevsku dolinu.
decembar2017

#1355 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

seln wrote:
bisao wrote:Meni se nekako čini da posjeta gospodina Sergeja nije slučajna. A vrijeme će pokazati koliko sam u pravu ili nisam.
Pa i nije. Uzece vam Presevsku dolinu.

Mene ovaj @bisao podsjeca na onu zagonetku :

Ko su ti koji dolaze na tenkovima, bjeze na traktorima a nisu transformeri ????
Kejn

#1356 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Kejn »

Sajprus ko UNPROFOR u ratu :lol:
cyprus

#1357 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:
Mislim OK, i jedna i druga retorika imaju svoje logičko utemeljenje, i mogu povući dobre argumente u svoju korist... Međutim, licemjerje nacionalističkih politika dolazi do izražaja onda kada ista strana koristi oba retorička tipa, onako po potrebi, i kada im to odgovara... Toga ima na cijalom dunjaluku, ali je to na Balkanu onako najočitije... Tako npr. srpska nacionalna politika insistira na teritorijalnom integritetu Srbije, a čini sve da potpoka teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine... Bošnjačka nacionalna politika zagovara princip jedan čovjek - jedan glas na nivou Bosne i Hercegovine, ali na nivou Mostara, Republike Srpske ili recimo u slučaju Bošnjaka u Srbiji to baš i nije slučaj... Hrvatska nacionalna politika neće da čuje za RSK, ali od pomena Herceg Bosne ima erekciju... Albanci su unitaristi na Kosovu, a decentralisti u Makedoniji... Ono za šta se Turci zalažu na Kipru, ni ne pomišljaju da daju Kurdima u Turskoj itd itd itd...
Po ovom pitanju, prosječni nacionalista iz svakog naroda na dunjaluku jeste isti...
decembar2017

#1358 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

Kejn wrote:Sajprus ko UNPROFOR u ratu :lol:

Kao Unprofor ali oni iz Ruskog i Ukrajinskog kontingenta.
seln

#1359 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:
cyprus wrote:
Po ovom pitanju, prosječni nacionalista iz svakog naroda na dunjaluku jeste isti...
Ma pricaj ti to srpskoj mladezi na prigodnim predavanjima.
Bosnjaci su iskusili genocid. A koji je qurac srbima i hrvatima?
cyprus

#1360 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by cyprus »

decembar2017 wrote:

Ma kak'i - ko Srbin u uMproforskoj uniformi :oops:

PS UNPROFOR je akronim, te se kao takav piše velikim slovima... "Ruskog" i "Ukrajinskog" su pak sa druge strane pridjevi, koji se u bosanskom jeziku pišu malim slovom... Dakle, ruskog i ukrajinskog... Nedostaje i jedan mali zarez prije veznika "ali", ali nema veze, da se to oprostiti... Nema na čemu :)
cyprus

#1361 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:
seln wrote:Ma ja, ba, svi su isti...
decembar2017

#1362 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

cyprus wrote:
decembar2017 wrote:

Ma kak'i - ko Srbin u uMproforskoj uniformi :oops:

PS UNPROFOR je akronim, te se kao takav piše velikim slovima... "Ruskog" i "Ukrajinskog" su pak sa druge strane pridjevi, koji se u bosanskom jeziku pišu malim slovom... Dakle, ruskog i ukrajinskog... Nedostaje i jedan mali zarez prije veznika "ali", ali nema veze, da se to oprostiti... Nema na čemu :)

Kao Unprofor i srbi u njihovoj uniformi , gleda se forma kada njima pase.
cyprus

#1363 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by cyprus »

decembar2017 wrote:
cyprus wrote:Ma kak'i - ko Srbin u uMproforskoj uniformi :oops:

Da si pogodio suštinu, zanemario bih ja formu... Međutim, da trpim uvrede od nekoga sa ovako kriminalnim stanjem pismenosti - neće ići :)
seln

#1364 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:
cyprus wrote:
Pa, kad BiH bude samo nasa, vjeruj, nece nam padati na pamet da podbadamo i pobunjujemo Bosnjake Sandzaka ili one u Hrvatskoj.
decembar2017

#1365 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by decembar2017 »

cyprus wrote:
decembar2017 wrote:
cyprus wrote:Ma kak'i - ko Srbin u uMproforskoj uniformi :oops:

Da si pogodio suštinu, zanemario bih ja formu... Međutim, da trpim uvrede od nekoga sa ovako kriminalnim stanjem pismenosti - neće ići :)

Pogodio sam ja sustinu i to je za tebe problem i bas zato pricas o nekoj formi :wink:
cyprus

#1366 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by cyprus »

seln wrote:Pa, kad BiH bude samo nasa...
OK, good luck :-D

@decembar :lol:
bisao

#1367 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote:Pa ja samo govorim kako jeste. Mozete zamisliti kako je samo strah ostale tj. manjinske narode u BIH kada vide ove krvolocne islamiste iz azije prakticno u njihovim avlijama. Odmah se sjete Vozuce i slicnih teskih momenata 90-tih. Moraju brzo djelovati i pokusati odCepljenje.

Citajte malo izmedju redova brate. Kada ti neko kaze da si islamista nemoj se pravdati nego stvarno postani islamista i naostri sablju.
Ako je gospodin Mektić rekao da terorizam nije prijetnja, ko smo mi da kažemo drugačije. Gospodin Mektić je isktinski prijatelj države, valjda.
razuman_covjek

#1368 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:

Ako je gospodin Mektić rekao da terorizam nije prijetnja, ko smo mi da kažemo drugačije. Gospodin Mektić je isktinski prijatelj države, valjda.
Mektic je isti kao i Dodik kada su Bosnjaci u pitanju. Mi ovdje jedino imamo bracu iz Azije koji su nam prijatelji. Oni imaju veliko srce i vidjelo se u ratu da su hrabri borci koji idu hladnim oruzijem na rovove.
bisao

#1369 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Ako je tako, ok.
I gospodin Cerić je svojevremeno slično pričao o evroazijskoj braći.
klosar pravi

#1370 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

Nego kako si ti bisao danas sve ok živi se bez problema?
razuman_covjek

#1372 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:Ako je tako, ok.
I gospodin Cerić je svojevremeno slično pričao o evroazijskoj braći.
Ne bih znao, nisam ljubitelj uvazenog gospodina Cerica.
kiligonzales

#1373 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

Vi ste budale, pa sta bi mi trebali onda sijaset Cetnika i Uja, marsiraju po Srbiji, Hrvatskoj, RS i HB, Rusi nam poceli turisticki navirati u Tuzlu, a ni Grcima nije mane i oni zalutaju BiH i oni su znali pucati po nama 90-tih, trebamo li razmisljati da se pripojimo Turskoj? :)

Ti samo vrhunski trolas. Ima ona stara za ovu vrstu suplje a glasi "necu reci da si glup, ali prica ti je stvarno glupa"
bisao

#1374 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

klosar pravi wrote:Nego kako si ti bisao danas sve ok živi se bez problema?
Prelijep dan. Hvala na pitanju. Uživao sam, a sutra ću još više.
klosar pravi

#1375 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by klosar pravi »

bisao wrote:
klosar pravi wrote:Nego kako si ti bisao danas sve ok živi se bez problema?
Prelijep dan. Hvala na pitanju. Uživao sam, a sutra ću još više.
:thumbup:
Locked