Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

moa

#1301 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by moa »

:run:
spreca wrote:
bisao wrote:Pravo na samoopredjeljenje je prisutno u Evropi od postanka iste... Stoga ograničavati ga Srbima nije ništa drugo do klasičan politički neracionalizam. To pravo su ostvarili i Bošnjaci 1991...
I zato ste vi izvrsili agresiju na SLO ,HR , KOSOVO a u Bosni jos i genocid napravili.....nadam se da ne osporavas pravo da i drugi postupe isto tako kao sto ste i vi 91-95
jedino ratom
moze se dobiti nezavisnost kao sto ste je dobili (rs) u deytonu uz pomoc tzv. jna. i ostalih paravojnih formacija. poredit bih sa rs je preglupo ili mozda ces reci da je rs starija od bih ili da je rs unijela sebe u bih i ostali mitovi. joj ne mogu.,,jedino sto sad
mozete je usporavati politicke procese prema eu i natou ali i to do jedne granice jer mmf postavlja uslove i usvajanje svakojakih zakona.
Thorgerson

#1302 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Thorgerson »

bisao wrote:Pravo na samoopredjeljenje je prisutno u Evropi od postanka iste... Stoga ograničavati ga Srbima nije ništa drugo do klasičan politički neracionalizam. To pravo su ostvarili i Bošnjaci 1991...
Samo sto ne postoji drzava u evropi da je nastala na genocidu.

Ali eto vama ocito ni to ne smeta, da nosite to breme da imate drzavu stvorenu genocidom. Stavise ponosite se time. A to je vec za dublju analizu.
broj dva

#1303 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by broj dva »

Pitanje je kao "zelis li da pojebes Scarlett Johansson ili Charlize Trenton" s tim sto ja imam neke statisticke sanse za to a RS za samostalnost ili pricjepljenje Srbiji nema nikakve.
hizo ramidovic

#1304 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by hizo ramidovic »

Ova tema je otprilike kao i jedno istrazivanje koje je sproveo Institut za spolne odnose iz Citluka medju stanovnicima Sevas polja u Hercegovini. Naime, pitanje je glasilo:
"Kad povalite Moniku Belucci, to cete uciniti:
a) u hotelu
b) na jahti
c) svejedno, moze i na livadi

Vecina ispitanika (oko 60%) je odgovorila pod c), pod a) i b) je odgovorilo oko 38% dok mali broj njih nije nista odgovorio jer im nije bilo jasno kako ce oni uopce doci u situaciju da povale Moniku....
manijak1

#1305 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by manijak1 »

:D Hizo , Tamara iz Boljšoj Teatra je poslala signale ako bude ono, biće i ovo :D dakle kontaju , riješena situacija , a eto Tamarin posinak će posjetit i obić i livadu i hotele , a možda se i provoza jahtom.Tako mu i Nemanja može naštelit Moniku .
Jedino pitanje je hoće li moći :D opalit je .
bisao

#1306 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

sekerbay wrote:
bisao wrote:Avionom, potom limuzina, a onda svojim nogama. I u Sarajevo i u Banjaluku.
Tako može, baš ko i ostali gosti.
Fino vam poželi puno sreće, obeća da će "držati fige", i pravac rossir :mrgreen:
A vas ostavlja na milost i nemilost pobješnjelim muhadzedinima.
Meni se čini da je ova posjeta savjetodavnog karaktera ili da budem precizniji sa pravilima ponašanja.
Last edited by bisao on 15/08/2018 19:32, edited 1 time in total.
mayab

#1307 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by mayab »

hizo ramidovic wrote:Ova tema je otprilike kao i jedno istrazivanje koje je sproveo Institut za spolne odnose iz Citluka medju stanovnicima Sevas polja u Hercegovini. Naime, pitanje je glasilo:
"Kad povalite Moniku Belucci, to cete uciniti:
a) u hotelu
b) na jahti
c) svejedno, moze i na livadi

Vecina ispitanika (oko 60%) je odgovorila pod c), pod a) i b) je odgovorilo oko 38% dok mali broj njih nije nista odgovorio jer im nije bilo jasno kako ce oni uopce doci u situaciju da povale Moniku....
:lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup:
PM72

#1308 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Posjeta "savjetodavnog karaktera"... :lol: grohotom se smijem.Koga će oni savjetovati? Nama jedino treba ruski plin mada se i za to može naći druga opcija.Sve ostalo što nosi oznaku "Sdelano v SSSR iliti Russia " nam ne treba,od nafte pa do smetlja tipa Lada Niva,Zaporožac,UAZ...

Također,ne polažite puno nada u rusku pomoć jer rusi ovdje bez znanja NATO-a ne mogu poslati ni tamić eksencije za kisele paprike.Meni je drago što genocidni entitet stalno gura prst u oko zapadu i NATO-u jer mu se time rok trajanja dramatično pogoršava.
bisao

#1309 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Meni se opet čini da se vi plašite svega što nema veze sa NATO-m, a tolika priča o superiornosti...
Pa mi to nekako nikako ne ide u glavu, jaki smo, al samo sa NATO-m... Tako nekako. :mrgreen:
PM72

#1310 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Paša moj,
Ja se ruske pogani nisam bojao ni kad su ovi tvoji oko Sarajeva imali tenkove i haubice a mi puške pa im dolazili krmci u ispomoć.Jednog od njih,pripadnika ruskog kontongemnta UN-a sam izvukao iz UAZ-a i išutao nogama na sred ceste - pred kraj rata...počeo se kurčiti...sjećaće se Bosne i Sarajeva dok je živ.
bisao

#1311 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Da, da... Ti sam, njih 20. Jak ko stijena. Ko su bre ti Rusi.Hm... I šta je bilo kad si ga išutao? Molio te da prestaneš ili da otpjevaš Kaljinku?
razuman_covjek

#1312 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Rusi definitivno jesu postali svjetska sila i Amerikanci se sada opasno boje Rusije. Zato se Trump onako ponasa prema Putinu jer zna da za koju godinu Rusija ce biti glavna sila u svijetu. Ekonomija Rusije se povecala 3x odkako je Putin vodi i sada je skoro kao ekonomija jedne Italije. Takodjer vidimo da se NATO raspada i pitanje je vremena kada ce se definitivno raspasti a tada Rusi nastupaju na scenu i preuzimaju ovaj dio Europe kao sto je historijski uvijek pripadao njima. Nama Bosnjacima ovo definitivno ne odgovara i nemam rjesenje za ovakav rasplet dogadjaja. Nama najvise odgovara status quo i demografski trendovi te naseljavanje imigranata iz islamskih zemalja.
PM72

#1313 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

bisao wrote:Da, da... Ti sam, njih 20. Jak ko stijena. Ko su bre ti Rusi.Hm... I šta je bilo kad si ga išutao? Molio te da prestaneš ili da otpjevaš Kaljinku?
Ja mu jebem mater ko laže...nas trojca a njih trojca.Ruski pukovnik i dva vojnika.Nisu htjeli da stanu i kad smo ih zaustavili vozač se počeo kurčiti da je on specijalac i pripadnik vazdušnih snaga...vozilo puno alkohola i video rekordera...kad sam uhvatio padobranca za kragnu i izvukao ga napolje,pukovnik potonuo u shedište a onaj pozadi šuti ko pizda...
Da je pružio otpor fasovao bi metak u čelo...jebem li im mater poganu.
A ti hoćeš li vjerovati ili ne- zaboli me.Ja samo kažem - jebem mu mater ko laže!
Fudo387

#1314 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Paša moj,
Ja se ruske pogani nisam bojao ni kad su ovi tvoji oko Sarajeva imali tenkove i haubice a mi puške pa im dolazili krmci u ispomoć.Jednog od njih,pripadnika ruskog kontongemnta UN-a sam izvukao iz UAZ-a i išutao nogama na sred ceste - pred kraj rata...počeo se kurčiti...sjećaće se Bosne i Sarajeva dok je živ.
:thumbup:
bisao

#1315 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Čemu psovke... čemu stres...

Interesantne su te ratne priče, odmah se sjetim jednog od glavnih likova u filmu "Ivkova slava"... I sikter kafence.
Al dobro...

Zanemarimo mi ta šaketanja na ulicama i kurčenja, kako ti kažeš, govorim o 2018-oj... Ruska moć raste iz dana u dan. Ustupci se prave na raznim globalnim poljima. Pokloni su da se dijele. Naročito tamo gdje prostora ima. Stoga, ne trebamo tako olako prihvatati posjetu gospodina Sergeja.
bisao

#1316 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote:Rusi definitivno jesu postali svjetska sila i Amerikanci se sada opasno boje Rusije. Zato se Trump onako ponasa prema Putinu jer zna da za koju godinu Rusija ce biti glavna sila u svijetu. Ekonomija Rusije se povecala 3x odkako je Putin vodi i sada je skoro kao ekonomija jedne Italije. Takodjer vidimo da se NATO raspada i pitanje je vremena kada ce se definitivno raspasti a tada Rusi nastupaju na scenu i preuzimaju ovaj dio Europe kao sto je historijski uvijek pripadao njima. Nama Bosnjacima ovo definitivno ne odgovara i nemam rjesenje za ovakav rasplet dogadjaja. Nama najvise odgovara status quo i demografski trendovi te naseljavanje imigranata iz islamskih zemalja.
Image

Što kažu fotografija govori 1000 riječi. Na istoj vidim samo jedno dostojanstveno lice... I niz kiselih osmjeha. Uzbuđenosti i nelagode. :-D
PM72

#1317 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

bisao wrote:Čemu psovke... čemu stres...

Interesantne su te ratne priče, odmah se sjetim jednog od glavnih likova u filmu "Ivkova slava"... I sikter kafence.
Al dobro...

Zanemarimo mi ta šaketanja na ulicama i kurčenja, kako ti kažeš, govorim o 2018-oj... Ruska moć raste iz dana u dan. Ustupci se prave na raznim globalnim poljima. Pokloni su da se dijele. Naročito tamo gdje prostora ima. Stoga, ne trebamo tako olako prihvatati posjetu gospodina Sergeja.

Ja pričam o vlastitom iskustvu sa rusima.Možeš ih kupit sa sitne pare - veća su fukara od nas.To da su se sad pomamili - stoji.Da su svjetska sila - i to stoji.

Čuj stres? Pa ja kad se sjetim rusa specijalca sa krvavim žvaljama pod mojim čizmama - tačno mi nešto lijepo bude.Čuj stres. :lol:
Fudo387

#1318 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

razuman_covjek wrote:Rusi definitivno jesu postali svjetska sila i Amerikanci se sada opasno boje Rusije. Zato se Trump onako ponasa prema Putinu jer zna da za koju godinu Rusija ce biti glavna sila u svijetu. Ekonomija Rusije se povecala 3x odkako je Putin vodi i sada je skoro kao ekonomija jedne Italije. Takodjer vidimo da se NATO raspada i pitanje je vremena kada ce se definitivno raspasti a tada Rusi nastupaju na scenu i preuzimaju ovaj dio Europe kao sto je historijski uvijek pripadao njima. Nama Bosnjacima ovo definitivno ne odgovara i nemam rjesenje za ovakav rasplet dogadjaja. Nama najvise odgovara status quo i demografski trendovi te naseljavanje imigranata iz islamskih zemalja.
I sad je skoro kao ekonomija Italije.
Mocno, nema sta.
bisao

#1319 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

PM72 wrote: Čuj stres? Pa ja kad se sjetim rusa specijalca sa krvavim žvaljama pod mojim čizmama - tačno mi nešto lijepo bude.Čuj stres. :lol:
Onda mi se samo učinilo da je PTSP...
PM72

#1320 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

Kako ono kažu...ne gledaš šta ti kaže nego ko ti kaže...tebi su ,po vlastitom priznanju,pojam ljepote zgrade u pilani na Palama...i šta ja imam sa takvim tipom tumačit? Ovdje si da provociraš i hinjski ujedaš,kad pretjeraš onda se malo curikneš pa primiriš.Sunce te grijalo - ko krticu!
bisao

#1321 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Čemu ljutnja, čemu stres?

Nikakvo provociranje, bavimo se ozbiljnim pitanjem, na neki način tabuom.
I do sada poprilično korektnim tonom, bez toliko standardnih šovinističkih izljeva emocija. Gore od zanemarivanja aktuelnih konkretnih pitanja je samo ćutanje o njima.

Eto naprimjer zahvaljujući temi saznao sam da je u proteklom ratu bio i neki čika koji je nekom Rusu zavio ćušku i stavio nogu na usta. Impresioniran sam tim podvigom. Jednako kao što sam bio kada sam prvi put vidio kengura u Melburnu. Vjerujem da je AP sve to zabilježio. Oni nisu dangubili u proteklom ratu. Ispoštovali su svaku dobijenu marku. Tako mi se čini.
PM72

#1322 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PM72 »

bisao wrote:Čemu ljutnja, čemu stres?

Nikakvo provociranje, bavimo se ozbiljnim pitanjem, na neki način tabuom.
I do sada poprilično korektnim tonom, bez toliko standardnih šovinističkih izljeva emocija. Gore od zanemarivanja aktuelnih konkretnih pitanja je samo ćutanje o njima.

Eto naprimjer zahvaljujući temi saznao sam da je u proteklom ratu bio i neki čika koji je nekom Rusu zavio ćušku i stavio nogu na usta. Impresioniran sam tim podvigom. Jednako kao što sam bio kada sam prvi put vidio kengura u Melburnu. Vjerujem da je AP sve to zabilježio. Oni nisu dangubili u proteklom ratu. Ispoštovali su svaku dobijenu marku. Tako mi se čini.
Ja se ljutim? Ma jok.Stres? Ni slučajno.Budiš u meni lijepa sjećanja :D .Također,trebaš malo bolje guglati šta je šovinizam pa to nekom imputiraj.Ti imaš pravo na svoje mišljenje jer je ono kao i guzica - svako je ima.Tvoje ovdje ne pije vode a vjeruj mi,prije će vam Aboridžini i Australija dati nezavisnu državu nego Bosna i Hercegovina.U suštini,boli me ona stvar za manjim BH entitetom dok me niko ne dira i ne priječi mi prolazak.U protivnom...
bisao

#1323 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Ja volim samo djevojčice. Nisam homofob, ali tu da smo jasni. ;-)

Što se ostalog tiče, kao što rekoh, odlučiće dogovor najvećih. Moguće da je već odlučeno i da slijedi i faktičko saopštavanje. Meni se nekako čini da posjeta gospodina Sergeja nije slučajna. A vrijeme će pokazati koliko sam u pravu ili nisam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1324 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Chmoljo »

:lol:

pa kakva je to slučajna posjeta?

zajebe se pilot pa sleti na pogrešan aerodrom? :D
bisao

#1325 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Nije da nije bilo ni takvih vrsta druženja. :-D

Previše neracionalizma u zaključku s moje strane,priznajem. Sam taj verbalni detalj je morao biti racionalniji, ali suština je da bi u septembru mogli dobiti odgovore na neka pitanja.
Locked