Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

Fudo387

#1026 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

L u c i f e r wrote:
Fudo387 wrote:
L u c i f e r wrote:https://www.motherjones.com/politics/20 ... ist-party/

Representatives of a Russian-backed Serbian separatist party in Bosnia, whose leader has been sanctioned by the Treasury Department, have been courting Trump administration officials and allies and recently signed up two former Trump campaign officials to help them connect with Republican lawmakers.

Mirno spavajte Bake and co...
Realno, smijesno.
Dva lika neki dan registrovali LLC, uzeli im po deset milja mjesecno za naredna tri mjeseca, sredili ulaznicu na promociju neke knjige.
To su mogli i bez njih, kupis kartu k’o za bejzbol utakmicu.
Uslikas se za facebook sa nekim kao plaho bitnim, i ispod napises, u strasnoj sam diplomatskoj ofanzivi.

Bezveze.
Ta ce Corey Lewandowski...
Pa on veli da veze nema ko su ta dva lika. :D
Bolan, klosari.
L u c i f e r

#1027 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by L u c i f e r »

Fudo387 wrote: Pa on veli da veze nema ko su ta dva lika. :D
Bolan, klosari.
https://mobile.twitter.com/jeremic_vuk/ ... 6515998720
Fudo387

#1028 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by Fudo387 »

L u c i f e r wrote:
Fudo387 wrote: Pa on veli da veze nema ko su ta dva lika. :D
Bolan, klosari.
https://mobile.twitter.com/jeremic_vuk/ ... 6515998720
Neda mi se...
Mogu ja tebi pokusati nacrtati sta njima ti srpski levati znace, ti ces mene opet opalit nekom zajebanom fotografijom, i djaba.
U tekstu kojeg si postavio fino pise, ili bolje reci, on se pravi lud i govori kako veze nema sa njima.
Mislim, laze,
Al’ to ti govori koliko su to ozbiljni likovi.
L u c i f e r

#1029 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by L u c i f e r »

Pametnom isaret dosta.
bisao

#1030 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote: Evo poslusajte sta govori jedan Srbin koji je pravi predstavnik nekadasnjeg velikog naroda:

https://www.youtube.com/watch?t=2611&v=qRtUjqrnFp4

Bojim se da ako nastave sa ovakom politikom da ce jos vise izgubiti u buducnosti.
Image
hizo ramidovic

#1031 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by hizo ramidovic »

Овако раде прави државници:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/newswee ... /180808018

http://www.rtvbn.com/3917323/elektropri ... -lobistima

Само да се макнути са америчке црне листе, а народ може и корење јести, ако треба, за независну РС и за свог вођу...
bisao

#1032 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Narod nikada nije i nikada neće jesti korijenje. Nemojmo mijenjati teze.
General War

#1033 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:Narod nikada nije i nikada neće jesti korijenje. Nemojmo mijenjati teze.
Image
Ma ne, kad ima kontejnera jos nije do korjenja doslo.
Kako te ne mrzi da se glupiras po forumu :-) idi bolan malo izadji na havu, lijepo vrijeme..ili makar pokosi sijeno prije nego sto je madjar upekao.
bisao

#1034 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Evidentna nemoć je ta priča o sjenu i kontejneru. ;-)
Valjda tako srcu lakše...

Ne brini za mene. Nema razloga da diskusiju spuštamo na lični nivo.

Što se tiče kontejnera i njihovih posjetilaca, cijenim da si tako napredniji bio u recimo Barseloni, Milanu, Lensu, Bordou, Firenci... ovakvi prizori su nekakav standard... Lutalica, teške sirotinije ima svugdje.
kiligonzales

#1035 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

Ironman_88 wrote:
nenadivan wrote:
razuman_covjek wrote:Stvarno je tuzno citajuci ove Srbe po forumu vidjeti i cuti na sta je spao jedan slobodno mogu reci veliki narod. Gdje se i zasto desila ta greska u njihovim glavama samo Bog dragi zna. Evo poslusajte sta govori jedan Srbin koji je pravi predstavnik nekadasnjeg velikog naroda:

https://www.youtube.com/watch?t=2611&v=qRtUjqrnFp4

Bojim se da ako nastave sa ovakom politikom da ce jos vise izgubiti u buducnosti.
Četnici su u 2.sv.ratu pobili više muslimana nego Ratko Mladić i kompanija 90tih, tako da mu ne pije priča vode. Pokušava da prebaci odgovornost na neke izmišljene Srbe koji kao nisu bili Srbi do 90tih - jer su bili komunisti. Priča podla i neistinita.
Bosanski, ali i pojedini "liberalni" regionalni mediji prosto svršavaju na ovaj intervju zadnjih dana, a zapravo se radi o uobičajnoj spiki, samo nabaci na nju malo akademske uglađenosti i oduzmi Vučićevu patetiku i demagogiju.

Srebrenica veliki zločin...to su uradili bivši komunisti, to nisu pravi Srbi...Srbi viteški narod...nad Srbima uvijek vršen zločin, Srbi nikad nisu činili zlo...drugi se svete, ali Srbi se ne svete...to nisu pravi Srbi.
Pa i oni imaju svoje razlicite verzije Srpstva, sto ne znaci da imaju razlicit cilj tj. objedinjavanje srpskih teritorija. To je na kraju spojilo recimo Milosevica velikosrbina i komunistu, teskog nacionalistu i Seselja Cetnika, a danas spaja Milosevicevog potparola Dacica kome su dedu ubili Cetnici kako onomad rece kad je bio rijec o rehabilitaciji Draze i Seseljovog potrcka i Cetnika sa S kanala sa Pala Aleksandra Vucica.

Ovdje ljudi recimo svrsavaju na Vuka Draskovica, a taj je otvorenije muslimanima po Srbiji prijetio pogotovo Sandzaklijama tokom 90-tih nego recimo Seselj, da bi poslje okrenuo list. Prakticno i ona nesretna predstava protiv Milosevica 1990-te nakon izbora vise se ticalo toga sto je Vuk izbore izgubio navodno kradjom nego njegove stvarne borbe za Jugoslaviju. Covjek se prvi deklarirao ko cetnik.

Njih samo treba posmatrati, svakako je premalo izuzetaka, vecina se mogu podvesti pod manja patologija i veca.
emric

#1036 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by emric »

bisao wrote:Narod nikada nije i nikada neće jesti korijenje. Nemojmo mijenjati teze.
Neki jedu korenje.
razuman_covjek

#1037 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

Sve je super. Zeljka je najavila nove zakone koji ce od RS napraviti ekonomskog giganta ali to ce biti cim usvoje ovaj zakon u vezi cirilice :D

A sto se tice Bosnjaka opet kao puno puta u historiji imaju vise srece nego pameti jer ce Srbi ponovo izabrati glupe politicare koji ce ih dovesti do toga da izgube i ovo sto imaju. Eno Ivanic koji je pa mozda i najopasnija osoba za BIH rece da se boji da pricom o nezavisnosti mogu izgubiti i ovo sto imaju. Kljucno je da sada u RS pobjedi osoba sa americke crne liste. Mislim da se Bosnjaci nemaju sta brinuti barem u narednih 10 godina a do tada ce nas ionako biti jedno 70%.
bisao

#1038 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

Samo nek Bošnjaci nastave birati pametne, elokventne, sposobne državnike. Ne morate brinuti za komšije Srbe. Svaki vaš izbor govori o vašoj racionalnosti. :izet:
kiligonzales

#1039 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

Ne mora jesti korijenje, ali srpskom narodu u BiH nije dobro zbog vas samih i vase politicke elite koju birate, ekonomska situacija bas nije tako dobra koliko je Dodik hvali. Iako su u BiH mnogi demoralisani, u RS je depopulacija veca. Banja Luka, pa i Istocno Sarajevo daju dasak zivota, Prijedor, Bijeljina takodjer, ali ostatak ne daju svijetlu sliku buducnosti. Istocna Bosna pogotovo, ali hajde kome pricati.
bisao

#1040 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

kiligonzales wrote:
Ne mora jesti korijenje, ali srpskom narodu u BiH nije dobro zbog vas samih i vase politicke elite koju birate, ekonomska situacija bas nije tako dobra koliko je Dodik hvali. Iako su u BiH mnogi demoralisani, u RS je depopulacija veca. Banja Luka, pa i Istocno Sarajevo daju dasak zivota, Prijedor, Bijeljina takodjer, ali ostatak ne daju svijetlu sliku buducnosti. Istocna Bosna pogotovo, ali hajde kome pricati.
Naravno da nije dobra. I nigdje ja nisam rekao da smo Švedska, ali da se pretjeruje, naročito u toj komparaciji sa FBiH, pretjeruje i to na krupno.

Što se tiče toga da srpskom narodu nije dobro zbog Srba samih, apsolutno netačno. Srpskom narodu nije dobro jer je dio eksperimenta međunarodne zajednice.

Što se tiče Istočne Bosne, pa taj kraj je oduvijek bio šupak SFRJ. S izuzetkom Zvornika koji je važio za industrijski centar.
Znam mnoge koji su prije rata građane IB-a smatrali manje važnim, neškolovanim, zatucanim, itd. itd.... Govorim o vremenu prije rata.

Sve u svemu, u pet deka je to.

Ekonomska održivnost apsolutno nije ključan detalj u cijeloj priči kada govorimo o eventualnim intervencijama stranaca i podjeli BiH. Iz prostog razloga što su oni i 95-te eskperimentisali.
razuman_covjek

#1041 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:Samo nek Bošnjaci nastave birati pametne, elokventne, sposobne državnike. Ne morate brinuti za komšije Srbe. Svaki vaš izbor govori o vašoj racionalnosti. :izet:
Ma vidi, Bosnjacima odgovara status quo tako da i nije bitno toliko koga ce izabrati. Vise se oslanjamo na sebe pojedinacno i demografske trendove. :izet:

Sa druge strane Srbi moraju povuci prve poteze a za to moraju imati pameti. Na nasu srecu oni izaberu prilicne glupake. Mislim lik se nesto hvali i godinama lobira po US i onda zavrsi na crnoj listi. :bih:
kiligonzales

#1042 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by kiligonzales »

bisao wrote:Samo nek Bošnjaci nastave birati pametne, elokventne, sposobne državnike. Ne morate brinuti za komšije Srbe. Svaki vaš izbor govori o vašoj racionalnosti. :izet:
Vidi Bisao ni nasi izbori nisu dobri, ali kod nas je konkurencija jaca u makljanju za vlast, pa se iz toga nesto i korisno izrodi, pa se svi moraju predstavljati borcima za BiH i narod, pa ponesto korisno i nikne.

U RS Dodik suvereno vlada, zalosno je i na koji nacin kad se uzme u obzir koliko je sopstvenom narodu dao. Imao sam priliku vidjeti RS uzduz i poprijeko, od Istocnog Sarajeva u kome sam svako malo sa nekom potrebom, do Foce, Visegrada, Sokoca, Rogatice, Visegrada, Vlasenice,Bratunca,Srebrenice, Zvornika, Banjaluke, Prnjavora,Varcar Vakufa, Prijedora, Kostajnice, Gradiske, Trebinja.

U Istocnoj Bosni bi samo proklet covjek mogao zivjeti na sta su je sveli, zalosno. Vrijeme stalo davno.
bisao

#1043 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

razuman_covjek wrote:
Ma vidi, Bosnjacima odgovara status quo tako da i nije bitno toliko koga ce izabrati. Vise se oslanjamo na sebe pojedinacno i demografske trendove. :izet:

Sa druge strane Srbi moraju povuci prve poteze a za to moraju imati pameti. Na nasu srecu oni izaberu prilicne glupake. Mislim lik se nesto hvali i godinama lobira po US i onda zavrsi na crnoj listi. :bih:
Ako Bošnjacima odgovara status kvo, ništa protiv. Legitimno je oslanjati se i na demografske trendove. Nije na inženjering - popis 2013. To je naškodilo i samoj državi, koju Bošnjaci toliko vole. Taj inženjering popisni je ustvari bio potvrda neracionalnosti. Statistika ga je pobila. I pobija. U prevodu, država nije dobila ništa čime bi se mogla pohvaliti, što bi joj moglo poslužiti u nekoj strategiji razvoja.

Lobiranje ka zapadu, nije jedina opcija. Kao što ni Amerika nije cijeli svijet.
horkesh

#1044 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

Really? Pripadnik naroda koji 12 godina zaredom bira Milorada fucking Dodika, oličenje državnosti i racionalnosti, se našao dijeliti lekcije drugima? Bošnjacima, koji biraju i nezavisne čelnike i glasaju za građanske stranke?

Ah da, obzirom da se ti voliš hvaliti, kao što je karakteristično za autoritativno nastrojene pojedince, "jedinstvom", to je za tebe mana, a ne prednost :-)

Srbuj, makar korjenje jeo. To si ti, ne znam zašto se buniš kada ti drugi to otvoreno kažu.

Da je bogdom naša manja provincija ekonomski i zakonodavno-pravno uspješnija jedinica u BiH. Bogdom.
General War

#1045 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:Evidentna nemoć je ta priča o sjenu i kontejneru. ;-)
Valjda tako srcu lakše...

Ne brini za mene. Nema razloga da diskusiju spuštamo na lični nivo.

Što se tiče kontejnera i njihovih posjetilaca, cijenim da si tako napredniji bio u recimo Barseloni, Milanu, Lensu, Bordou, Firenci... ovakvi prizori su nekakav standard... Lutalica, teške sirotinije ima svugdje.
:lol:
I kaze ja se tjesim :-)

Evo ova je iz Firence ili Pariza...tako lici po majici koju doticna gospodja nosi.

Image
bisao

#1046 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

kiligonzales wrote:
Vidi Bisao ni nasi izbori nisu dobri, ali kod nas je konkurencija jaca u makljanju za vlast, pa se iz toga nesto i korisno izrodi, pa se svi moraju predstavljati borcima za BiH i narod, pa ponesto korisno i nikne.

U RS Dodik suvereno vlada, zalosno je i na koji nacin kad se uzme u obzir koliko je sopstvenom narodu dao. Imao sam priliku vidjeti RS uzduz i poprijeko, od Istocnog Sarajeva u kome sam svako malo sa nekom potrebom, do Foce, Visegrada, Sokoca, Rogatice, Visegrada, Vlasenice,Bratunca,Srebrenice, Zvornika, Banjaluke, Prnjavora,Varcar Vakufa, Prijedora, Kostajnice, Gradiske, Trebinja.

U Istocnoj Bosni bi samo proklet covjek mogao zivjeti na sta su je sveli, zalosno. Vrijeme stalo davno.
Političke partije, njihove programe i stavove njihovih predstavnika ne treba postavljati kao temelj nacionalnog interesa. Primjetio si da sam, zbog drugačijeg stava, na forumu dobio niz kvalifikacija, uopšte se nisam želio baviti njihovim pobijanjem ili nešto slično... Svako ima pravo da se u dijalogu koristi raznim metodama, mada kako kažu uvijek je važno ko kaže, a ne šta kaže.
Što digresirah na ovaj način?
Zato što u principu svaka politička partija svoje postojanje zasniva na nacionalnom interesu. Davno sam istakao da ljevice u BiH nema. Formalne da.
I iz toga sve proističe. Ne bih se uopšte složio da je kod vas konkurencija veća. Više vas je, više je političkih opcija, ali neizvjesnot je na RS tlu.
Predstavljati se borcima za BiH, ne znači ništa, do zarađivanja jeftinih političkih poena, po sistemu "mi smo patriote branićemo vas od četnika.... " I obratno... demagogija. Iz koje neće nići ništa.

O IB-u sam već rekao šta sam imao... To nikada nije bio sinonim za razvoj. Niti za prosperitet.
Jednako kao i IB-u u drugom entitetu. Gomila hercegovačkog krša, između krajiških i srednjobosanskih kasaba. Uvijek su centri bili centri. Ostalo da se prođe.

Stvar percepcije.

I na ovoj temi su bile priče o ljudima koji konobarišu po FBIh, prodaju voće, kajmak, time se valjda željelo omalovažiti takve ljude... Izlazilo je iz usta pojedinaca... nisam pravio komparacije iz poštovanja prema ljudima koji svojim radom zarađuju za život. Siromaštvo je proporcionalno realnim brojevima u BiH. Nije ekskluzivitet i nije specifičnost jednog dijela...
horkesh

#1047 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:
Kako da ti ovo jednostavno kažem - naporan si s ovim tezama.

Od početka teme pričaš kako će "međunarodna zajednica", koja, po tebi, ne uključuje ni EU ni SAD (?), proglasiti BiH nemogućom.

Da Amerika nije cijeli svijet, ne bismo valjda danima, sedmicama, godinama, gledali Željine neuspješne pokušaje diplomacije u Washingtonu.

Žališ se na opće stanje u državi, lamentuješ nad posjećenošću pozorišta, ali ni slučajno ne bi rekao da RS namjerno radi sve da u BiH bude što gore samo da bi mogli međunarodnoj zajednici pokazati kako je BiH nemoguća država :lol: Da, da, RS svjesno, sad već decnijama, blokira normalni život sopstvenih građana jer rade na tezu "njima će prvo dosaditi".

Halo bolan - preživjeli smo SDA, a da ne preživimo te vaše naivne pokušaje "učinićemo svima život groznim dok vam ne dosadi". Mujo je, nažalost, navikao i na gore.

Bolan, ta tvoja provincija za koju ti živiš i dišeš nas sve drži u kamenom dobu. Svi smo taoci Dejtona.

OK, šta da se radi, potpis je potpis. No, upravo zato ja apsolutno podržavam separatističke tendencije - samo naprijed, momci. Valja muda stisnut nekad, zar ne ;-)

I zapamtite - uvijek i u svemu se oslanjajte na međunarodnu zajednicu i njihovu podršku. Što je najvažnije, svakodnevno narodu ponavljajte da proglašenje nezavisnosti neće izazvati rat i da svi mogu mirno da spavaju :thumbup:
bisao

#1048 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

horkesh wrote:
Really? Pripadnik naroda koji 12 godina zaredom bira Milorada fucking Dodika, oličenje državnosti i racionalnosti, se našao dijeliti lekcije drugima? Bošnjacima, koji biraju i nezavisne čelnike i glasaju za građanske stranke?

Ah da, obzirom da se ti voliš hvaliti, kao što je karakteristično za autoritativno nastrojene pojedince, "jedinstvom", to je za tebe mana, a ne prednost :-)

Srbuj, makar korjenje jeo. To si ti, ne znam zašto se buniš kada ti drugi to otvoreno kažu.

Da je bogdom naša manja provincija ekonomski i zakonodavno-pravno uspješnija jedinica u BiH. Bogdom.
Eto Srbi stvarno nisu pri zdravoj svijesti. Trebali bi birati ono što odgovara komšijama iz prosperitetnijeg entiteta. Vjerovatno gospodina Ćamila ili Ramiza, da zadovolje priču o multikulturalnosti. Kako da ne.
Niko ne dijeli nikakve lekcije.

Građanske stranke. Jel se to jede? Gdje to ima? Jesu li to one opcije koje se vode parolom mi smo građani, građani smo mi, al pri izboru smo na jednoj strani... Jeste. Znamo se. 8)
razuman_covjek

#1049 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by razuman_covjek »

bisao wrote:
razuman_covjek wrote:

Ako Bošnjacima odgovara status kvo, ništa protiv. Legitimno je oslanjati se i na demografske trendove. Nije na inženjering - popis 2013. To je naškodilo i samoj državi, koju Bošnjaci toliko vole. Taj inženjering popisni je ustvari bio potvrda neracionalnosti. Statistika ga je pobila. I pobija. U prevodu, država nije dobila ništa čime bi se mogla pohvaliti, što bi joj moglo poslužiti u nekoj strategiji razvoja.

Ma popis je gotova stvar, Europa prihvatila kao zvanicni i potvrdila da je uradjen po europskim standardima. Nema se tu vise sta pricati.

A za lobiranje, meni je svejedno gdje ce te lobirati. Ali je sam izabrao da lobira u US i godinama trosio pare te jadne sirotinje iz RS, gdje vecina naroda zivi u bijedi, i sta je dobio na kraju? Zavrsio na crnoj listi :lol: Pa to je definicija glupaka. Ali znas ko je jos gluplji?
bisao

#1050 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

horkesh wrote: Žališ se na opće stanje u državi, lamentuješ nad posjećenošću pozorišta, ali ni slučajno ne bi rekao da RS namjerno radi sve da u BiH bude što gore samo da bi mogli međunarodnoj zajednici pokazati kako je BiH nemoguća država :lol: Da, da, RS svjesno, sad već decnijama, blokira normalni život sopstvenih građana jer rade na tezu "njima će prvo dosaditi".

Halo bolan - preživjeli smo SDA, a da ne preživimo te vaše naivne pokušaje "učinićemo svima život groznim dok vam ne dosadi". Mujo je, nažalost, navikao i na gore.
Slučajnost. Ne bih rekao.
Locked