Zdravko Krsmanovic

Post Reply

Kako ocjenjujete osnivanje stranke Zdravka Krsmanovica?

dobro
99
79%
lose
19
15%
nesto drugo (navedite)
7
6%

Total votes: 125

essex

#176 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote:
Ako ista u zivotu mrzim to je ova rijec "kazu" ... Cuj ... kazu ... Zbog tog "kazu" postali smo najljigavija nacija na svijetu. Ko bolan kaze? Kakav jurisnik? Ako ne znas pitaj .... Krsmanovic je bio nacelnik inzinjerije focanske brigade VRS. Pa sta? Sta predlazes, da prekrizimo 90 posto tog naroda koji je bio u ili uz VRS ili da cekamo da mladi odrastu? Ili ces BiH (u kojoj moraju biti i Srbi) ili ces nesto drugo? I odvadi malo tih epiteta kad pises ili kopiras. Bas nesto i ne vidim da "Dodikova politika unistava genocidno cedo". Naprotiv. I ti isto ko da si pao s marsa. Krsmanovic nista ne cementira, nego se zalaze za radikalne promjene. Citaj redom i ne upadaj ko padobranac
prvo, da znam tacno sta je bio tako bi i postavio...znam ono sto sam cuo i zato sam i naglasio "kazu", sto za sobom povlaci kod normalnih ljudi da nije utvrdjena cinjenica i da se treba ispitati. zahvaljujuci tome eto i saznajem sta je i bio, a ja bih sada isao malo i dublje pa preispitao dali je ijedno sredstvo kojim je on raspolagao u ljeto 1995 koristeno za kopanje masovnih grobnica i kasnije prekopavanje i premjestanje zbog sakrivanja dokaza. ako jeste, treba ispitati ko ih je poslao tamo, ako se utvrdi da je po njegovoj naredbi covjeka treba pred sud a ne u politiku. nemoj me pogresno shvatiti, ja ne zelim onome koje nevin da naudim, ali istom tom paralelom ne zelim da mi onaj ko je ucestvovao u zlocinu danas prosipa smjernice o zajednickom zivotu, to je sve...
a za njegovo zalaganje za radikalne promjene, nema nista radikalno u njegovom stavu, radikalno bi bilo kada bi on trazio ukidanje blentiteta...ovo sto on trazi je samo nastavak ludjacke kosulje sa uljepsavanjem izgleda i malo vise komforta, ali ono bitno on nezeli da promjeni, a to je ludjajcka kosulja jer se dobro osjeca u njoj...
essex

#177 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

NedostupaN wrote: Kao prvo,na sve tri strane u ratu pusku su uglavnom nosili obicni ljudi a politicari su se bogatili,uvjek cu vise cjeniti onog ko je pucao na mene nego dezertera i profitera !!
Vidim da je tvoj san ukidanje RS,sanjaj ,niko ti ne brani,ima dovoljno politicara koji ce ti to obecati,tvoje je samo da glasas za takvog i cekas,mozda i docekas,ko zna ?!
hajmo poci od prve recenice...znaci, vise cijenis cacu i 10 brdsku nego dodika? pusti mi laznog morala...
dalje, moj san nije ukidanje otetog vilajeta kao takvog, moj san je nestanak jednog perioda i politickog uredjenja zemlje koje se zasniva na rezultatima izdaje i ratnog protjerivanja i genocida, a koja se danas sastoji od otetog vilajeta i blentaracije. to je vjestacka tvorevina i nikada nije imala svoju podlogu u multikulturnom bosanskom drustvu nego joj je osnova mrznja i segragacija. znaci, postavkom da ja sanjam o ukidanju SAMO otetog vilajeta, krvavih 49, dajes citaocima lazan privid da sam ja protiv srba u ovoj nasoj napacenoj drzavi. ja sam samo protiv veliko i vele nebulatorskih projekata (naravno, oni se nemogu ni zamisliti bez propalobegovske politike i podrske koja im je neophodna) na tlu ove nase JEDNE I JEDINE i to je sve...nadam se da si razumio...
Bosnolog

#178 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

kontra_svih wrote:
Bosnolog wrote:KRSMANOVIĆ OSNOVAO NOVU SOCIJALISTIČKU PARTIJU
15:00 / 16.12.2009.
Ovo je Miloseviceva partija koja je formirana u BiH sa datumom kada je planski sprovoden genocid i agresija protiv BiH ,ovo je samo rehabilitacija iste sa nastavkom tradicije velikosrpske ideologije kojoj je Deytonski okvir odlican,Bolje receneo genocidna tvorevina ima novo ruho i pakovanje sa ciljem ocuvanja rezultata na kojima je formirana u Junu 92 .Dodik je bolje rijesenej ,on ce dovesti do brze i bolje BiH, kolapsom sadasnje koju odrzavz MZ na infuziji sve sve ove godine ,cuvajuci velikosrpsko genocidno cedo.Podrzati Mileta da se OHR najuri iz BiH jer upravo radi protiv BiH sve ove godine.Svakako nas ceka suocavanje sa genocidnom tvorevino kad tad a velikosrbi nece nikada pristati dobrovoljno na njeno gasenje vec ce se to morati uciniti na isti nacin kako je ona nestala,pokusaj secesije ce se desiti od strane Dodika ong momenta kada OHR ode iz BiH i zato trebamo biti spremni odgovoriti adekvatno tom izazovu.

Ova Krsmanoviceva stranka je nastavak velikosrpske ideologije u spasavanju velikosrpskog genocidnog ceda i Zlobina hobotnica BiH, Krsmanovic je uvidio da dosadasnja Dodikova politika unistava to genocidno cedo iz kojeg se sele BH Srbi sve vise prema majcici a posebno istocni dio a Foca je grad u kome je pocisceno vecinsko bosnjacko stanovnistvo i crna rup BiH koja je bila do nedavno pod sankcijama zbog svoje cetnicko fasisoidne politike i jedno od najvecih jazbina cetnicko fasisoidnog ratnog i posleratnog SDS-a.Krsmanovic bi da cementira stanje nastalo genocidom i progonima,nece moci Krsmanovicu znaj,......
Ti si decko retard zesci, i inace mi ne bi palo napamet da komentarisem ove gluposti koje si napisao, ali samo za tvoju informaciju Socijalisticka partija RS je nastala upravo zbog lose politike SDS-a. Ljudi koji su se protivili takvoj politici osnovali su SP 1993. godine.
:x :x :x

Velikosrpski salonac,obzirom da it ti fali kucnog odgoja,ja bih prije rekao da je tvoje razmisljanje posljedica bolesne velikosrpske genocidno retardirane ideologije cije rezultet ne zelis da vidis pa te tako istina pogada.Za tebe su gluposti cinjenice,dokazi,presude i notorna istina od koje nemozes pobjeci a svako ko istinu iznosi nazivas pogrdnim rijecima :x :x :x .

Stranka koja je formirana u vrijeme velikosrpske fasisoidno bolesne idologije zla, koja je u to vrijeme dnevno odnosila na hiljade zivota je losa utjha jer ne postoje nikakvi dokazi niti javno ogrdivanje od istog niti konkretni dokazi sprijecavanja SDS-skog fasizma kao opozicija koja nije bila zadovoljna onim sto je radio SDS,kako sam rece,..... ja bih prije rekao da ti je to losa maska i kamuflaza dimne zavjese koju ovdje zelis da navuces i sakrijes svo zlo zdruzene gebelsove velikosrpske lazi negirajuci istinu koja svugdje izvire po tom genocidnom vilajetu a dokazi su cinjenice ,sa kojima se suocavamo svih ovih godina,gdje got zakopas lopatom u tom fasistickogenocidnom vilajetu nades masovnu grobnicu neduznih ljudi pobijenih planskom velikosrpskom ideologijom zla na cijim temeljima je stvorena genocidna tvorevina koju je stvarao i Krsmanovic kao jurisnik vojske VRS koja je pocinila zlocine genocida,silovanja,etnickog ciscenaj i porusila sve bogomolje medu njima i cuvenu focansku Aladza dzamiju,to jest gradu u kome je danas gradonacalnik i iz kojeg je protjerano stanovnistvo koje je bilo vecinsko u tom gradu.Ovo su fakti i istina a ti nastavi pjeniti to ti nece moci pomoci niti ja te historijske cinjenice mogu promjeniti ili pobiti.

Ta opoziciona stranaka koja se kako kazes nije slagala sa onim sto je fasisticki SDS cinio,je ocito bila totalni anonimus bez ikada izrecenih rijeci kajanja i ogradivanaj od genocine velikosrpske ideologije zla nakon svih godina svoga postojanja ,niti se odrice rezultata i svog zla kojeg je fasistickogenocidni SDS ucinio u BiH 90 tih godina .Nikakve maske skrivene pod velom SP ne mogu sakriti niti pobiti cinjenice koje su za tebe i takve poput tebe notorne gluposti ,jer ocito nemas nikakve argumente da pobijes istinu a koja te ocito pogada,....

Bilo bi mnogo korisnije da pisemo kako podrzati programske stranke koje ce nam svima donijeti blju buducnost,zasigurno nam nece pomoci da prevazidemo proslost negirajuci je bez obzira kolko surova ,teska i istinita bila,jer bez istine i pravde nemozemo dalje,nemozemo graditi buducnost na lazima i podvalama kojims se zeli proslost sakriti i nastaviti buducima lazuci samog sebe......
essex

#179 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote:
essex wrote:
sayonara wrote:
Ako ista u zivotu mrzim to je ova rijec "kazu" ... Cuj ... kazu ... Zbog tog "kazu" postali smo najljigavija nacija na svijetu. Ko bolan kaze? Kakav jurisnik? Ako ne znas pitaj .... Krsmanovic je bio nacelnik inzinjerije focanske brigade VRS. Pa sta? Sta predlazes, da prekrizimo 90 posto tog naroda koji je bio u ili uz VRS ili da cekamo da mladi odrastu? Ili ces BiH (u kojoj moraju biti i Srbi) ili ces nesto drugo? I odvadi malo tih epiteta kad pises ili kopiras. Bas nesto i ne vidim da "Dodikova politika unistava genocidno cedo". Naprotiv. I ti isto ko da si pao s marsa. Krsmanovic nista ne cementira, nego se zalaze za radikalne promjene. Citaj redom i ne upadaj ko padobranac
prvo, da znam tacno sta je bio tako bi i postavio...znam ono sto sam cuo i zato sam i naglasio "kazu", sto za sobom povlaci kod normalnih ljudi da nije utvrdjena cinjenica i da se treba ispitati. zahvaljujuci tome eto i saznajem sta je i bio, a ja bih sada isao malo i dublje pa preispitao dali je ijedno sredstvo kojim je on raspolagao u ljeto 1995 koristeno za kopanje masovnih grobnica i kasnije prekopavanje i premjestanje zbog sakrivanja dokaza. ako jeste, treba ispitati ko ih je poslao tamo, ako se utvrdi da je po njegovoj naredbi covjeka treba pred sud a ne u politiku. nemoj me pogresno shvatiti, ja ne zelim onome koje nevin da naudim, ali istom tom paralelom ne zelim da mi onaj ko je ucestvovao u zlocinu danas prosipa smjernice o zajednickom zivotu, to je sve...
a za njegovo zalaganje za radikalne promjene, nema nista radikalno u njegovom stavu, radikalno bi bilo kada bi on trazio ukidanje blentiteta...ovo sto on trazi je samo nastavak ludjacke kosulje sa uljepsavanjem izgleda i malo vise komforta, ali ono bitno on nezeli da promjeni, a to je ludjajcka kosulja jer se dobro osjeca u njoj...
Samo sam htio da ti ukazem da se rijec "kazu" i neimenovani izvori vrlo cesto koriste i kod najtezih optuzbi i iz toga proistekne situacija da u drzavi nemas nista da valja. Ne zelis da ti neko ko je, "kazu", sudjelovao u zlocinima prosipa smjernice o zajednickoj buducnosti? Meni je mnogo veci problem sto te smjernice niko vise i ne "prosipa". Po meni je itekako radikalno iz RS pokrenuti inicijativu za jacanje drzave i opcine. Bas radikalna promjena. Od koje Krsmanovic ne odstupa. Itekako radikalno je traziti ravnomjeran razvoj svih dijelova drzave, a ne samo Banja Luke i Sarajeva. I zato podrzavam osnivanje nove stranke na celu sa Krsmanovicem. A u nedostatku drugih, pametnijih argumenata necu na samom startu da se sluzim postapalicom "kazu" da je bio to i to. Ima ih mnogo vise za koje "kazu" da su bili jurisnici, pa jos i danas nastavljaju da ruse, ne priznaju ili dijele drzavu.
ja sam ti samo objasni rijec "kazu" u mome postu, i ti meni sada ovdje zamjeras sto sam korisito istu rijec kao neko drugi koji je zloupotrebljava...ja sam samo naveo da je (kako kazu) bio jadovanov jurisnik, istina je da je bio u inzinjeriji (kako ti kazes, ja i to prihvatam dok se vise ne sazna...i opet cu pomenuti u nekom od sljedecih postova "kako kazu", sto neznaci da sve ono sto ti mislis da znaci), i to nacelnik...sada se ti zapitaj, prostojednostavno kako se moze biti u to doba u inzinjeriji, i to nacelnik kada svi znamo da su inzinjerci sudjelovali u prikrivanju zlocina (ukapanju i iskapanju i prebacivanju na druge lokacije). ovo ne govori da je on i njegova jedinica optuzena za bilo sta josuvijek, samo zdravo razmisljanje poslije mnogih stvari koje su isplivale na povrsinu.
za ono boldano, izgleda da komponujes neke svoje stvari pa podmeces meni da sam rekao...ja nisam rekao "...da je netko, KAKO KAZU sudjelovao u zlocinima prosipa smjernice o zajednickoj buducnosti" nego sam ti upravo boldirao ono sto sam rekao pa ponovo procitaj.
a o jacanju opstina, jel' ovih realnih ili onih iz popisa iz 1991? mislim, na tim brojevima i zastupanjima...a o radikalnoj promjeni, da ti pokusam objasniti na jednom primjeru, igrokazu...
imas stan, gunjas ti uleti u stan i maltretira te, na nista ne pristaje i nemozes ga izbaciti jer mu je neko u sudu dao papire na pola stana i sada se sve blokira sudski godinama samo da nedodje do sudjenja. on iz dana u dan postavlja uslove, kabadahijski se ponasa, zivot ti postaje sve gori i gori, nesmijes u wc ako njega nisi pitao i slicne budalastine...i nakon jedno 10 godina, on onako dodje i kaze da nema potrebe da ga svaki dan priupitkujes da ides u wc, ljudi smo, treba nastaviti dalje zivjeti. i naravno, nakon 10 godina torture tebi ovo izgleda radikalna promjena, ali fakticki sta je tu radikalno i sta si ti dobio? svoj licni wc na koristenje bez prethodnog pitanja? i svi zadovoljni, pa i ti?
nadam se da si danas naucio da konstantno pritiskivanje i povremeno popustanje te ne oslobadja pritiska nego ti daje privid "boljeg" a tmurna realnost je da su ti jaja jos uvijek u skripu a majmun se pravi kao da je to normalno i da ti sa time trebas da nastavis da zivis...razmisli jos jednom o radikalnim potezima i njihovim stvarnim znacenjem...
Bosnolog

#180 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

sayonara wrote:
Bosnolog wrote: Velikosrpski salonac,obzirom da it ti fali kucnog odgoja,ja bih prije rekao da je tvoje razmisljanje posljedica bolesne velikosrpske genocidno retardirane ideologije cije rezultet ne zelis da vidis pa te tako istina pogada.Za tebe su gluposti cinjenice,dokazi,presude i notorna istina od koje nemozes pobjeci a svako ko istinu iznosi nazivas pogrdnim rijecima :x :x :x .

Stranka koja je formirana u vrijeme velikosrpske fasisoidno bolesne idologije zla, koja je u to vrijeme dnevno odnosila na hiljade zivota je losa utjha jer ne postoje nikakvi dokazi niti javno ogrdivanje od istog niti konkretni dokazi sprijecavanja SDS-skog fasizma kao opozicija koja nije bila zadovoljna onim sto je radio SDS,kako sam rece,..... ja bih prije rekao da ti je to losa maska i kamuflaza dimne zavjese koju ovdje zelis da navuces i sakrijes svo zlo zdruzene gebelsove velikosrpske lazi negirajuci istinu koja svugdje izvire po tom genocidnom vilajetu a dokazi su cinjenice ,sa kojima se suocavamo svih ovih godina,gdje got zakopas lopatom u tom fasistickogenocidnom vilajetu nades masovnu grobnicu neduznih ljudi pobijenih planskom velikosrpskom ideologijom zla na cijim temeljima je stvorena genocidna tvorevina koju je stvarao i Krsmanovic kao jurisnik vojske VRS koja je pocinila zlocine genocida,silovanja,etnickog ciscenaj i porusila sve bogomolje medu njima i cuvenu focansku Aladza dzamiju,to jest gradu u kome je danas gradonacalnik i iz kojeg je protjerano stanovnistvo koje je bilo vecinsko u tom gradu.Ovo su fakti i istina a ti nastavi pjeniti to ti nece moci pomoci niti ja te historijske cinjenice mogu promjeniti ili pobiti.

Ta opoziciona stranaka koja se kako kazes nije slagala sa onim sto je fasisticki SDS cinio,je ocito bila totalni anonimus bez ikada izrecenih rijeci kajanja i ogradivanaj od genocine velikosrpske ideologije zla nakon svih godina svoga postojanja ,niti se odrice rezultata i svog zla kojeg je fasistickogenocidni SDS ucinio u BiH 90 tih godina .Nikakve maske skrivene pod velom SP ne mogu sakriti niti pobiti cinjenice koje su za tebe i takve poput tebe notorne gluposti ,jer ocito nemas nikakve argumente da pobijes istinu a koja te ocito pogada,....

Bilo bi mnogo korisnije da pisemo kako podrzati programske stranke koje ce nam svima donijeti blju buducnost,zasigurno nam nece pomoci da prevazidemo proslost negirajuci je bez obzira kolko surova ,teska i istinita bila,jer bez istine i pravde nemozemo dalje,nemozemo graditi buducnost na lazima i podvalama kojims se zeli proslost sakriti i nastaviti buducima lazuci samog sebe......

Covjece, pun si floskula i usmjeren si na pogresan putni pravac koji ne znam kud vodi. Niko ovdje ne osporava zlocine koji su pocinjeni, niti se na bilo koji nacin oni pokusavaju maskirati. NAprotiv, oni koji podrzavaju Krsmanovica podrzavaju covjeka koji je imao hrabrosti da o njima progovori, da se zbog njih izvine, covjeka koji (mislim da je jedini politicar u RS) podrzava rad Haskog tribunala. I molim te prosvijetli nas te reci koje su to "programske stranke" koje donose bolju buducnost??? Mozda SDS, SNSD, PDP ... mozda smo mi zalutali i ne vidimo svjetlost koja isijava iz tvojih postova.

Ovo sto si citirao je bio moj odgovor na vrijedanje kontraprotivnog,ciji dio si izostavio.

Krsmanovicu sam dao podrskuu predhodnim postovima, kao i svakom ko ima bolju i svijetliju viziju buducnosti zajednickog zivota,pravno uredene i odrzive BiH na platformi nase zajednicke i svijetlije buducnosti svih njenih gradana i etnickih zajednica,na platformi koja se nece bazirati i ponavljati kao dosadasnja,na etnosegrgacijskim,klerofasisickim ,radikalnim i antidrzavnim programima uz ocuvanje rezultata rata i svog zla koje ga je pratilo.

Mene interesuju konkretna djela i rezultati istih a ne prazne rijeci i floskule o cinjenicama kako kazes , nama treba program kako ispraviti greske u onom dijelu gdje je moguce,znam da mrtve nemozemo vratiti ali mozeo zivima omoguciti povratak,pravdu,jednakost i medusobni respekt ,nema aleternative pomirenju i zajednickoj buducnosti kao prvog koraka ka srece i napretku BH drzave i drustva .

Nama su potrebne korjenite promjene na potpuno drugim osnovama od ovih koje imamo danas a koje su posljedica rata i ratnih osvajanja ,cije se rezultati zelie zadrzati.

Krsmanovic pokusava da bude svijetionik crne tame u tom dijelu BiH jer je sam shvatio da stajanjem u mjestu one dublje zadrzavajuci dosadasnju ideologiju podjela i zajednickog stagniranja,stoga svakako vrijedi paznje i podrske onog sto zagovara,

Za proslost se moraju procesuirati i kazniti odgovorni,raditi na istinskom pomirenju ,oprostali ali ne negirati i zaboraviti ,radimo na promociji zajednicke ,bolje, pravednije i sretnije buducnosti za sve nas u nasoj BiH,........
essex

#181 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote:
essex wrote:
sayonara wrote:
ja sam ti samo objasni rijec "kazu" u mome postu, i ti meni sada ovdje zamjeras sto sam korisito istu rijec kao neko drugi koji je zloupotrebljava...ja sam samo naveo da je (kako kazu) bio jadovanov jurisnik, istina je da je bio u inzinjeriji (kako ti kazes, ja i to prihvatam dok se vise ne sazna...i opet cu pomenuti u nekom od sljedecih postova "kako kazu", sto neznaci da sve ono sto ti mislis da znaci), i to nacelnik...sada se ti zapitaj, prostojednostavno kako se moze biti u to doba u inzinjeriji, i to nacelnik kada svi znamo da su inzinjerci sudjelovali u prikrivanju zlocina (ukapanju i iskapanju i prebacivanju na druge lokacije). ovo ne govori da je on i njegova jedinica optuzena za bilo sta josuvijek, samo zdravo razmisljanje poslije mnogih stvari koje su isplivale na povrsinu.
za ono boldano, izgleda da komponujes neke svoje stvari pa podmeces meni da sam rekao...ja nisam rekao "...da je netko, KAKO KAZU sudjelovao u zlocinima prosipa smjernice o zajednickoj buducnosti" nego sam ti upravo boldirao ono sto sam rekao pa ponovo procitaj.
a o jacanju opstina, jel' ovih realnih ili onih iz popisa iz 1991? mislim, na tim brojevima i zastupanjima...a o radikalnoj promjeni, da ti pokusam objasniti na jednom primjeru, igrokazu...
imas stan, gunjas ti uleti u stan i maltretira te, na nista ne pristaje i nemozes ga izbaciti jer mu je neko u sudu dao papire na pola stana i sada se sve blokira sudski godinama samo da nedodje do sudjenja. on iz dana u dan postavlja uslove, kabadahijski se ponasa, zivot ti postaje sve gori i gori, nesmijes u wc ako njega nisi pitao i slicne budalastine...i nakon jedno 10 godina, on onako dodje i kaze da nema potrebe da ga svaki dan priupitkujes da ides u wc, ljudi smo, treba nastaviti dalje zivjeti. i naravno, nakon 10 godina torture tebi ovo izgleda radikalna promjena, ali fakticki sta je tu radikalno i sta si ti dobio? svoj licni wc na koristenje bez prethodnog pitanja? i svi zadovoljni, pa i ti?
nadam se da si danas naucio da konstantno pritiskivanje i povremeno popustanje te ne oslobadja pritiska nego ti daje privid "boljeg" a tmurna realnost je da su ti jaja jos uvijek u skripu a majmun se pravi kao da je to normalno i da ti sa time trebas da nastavis da zivis...razmisli jos jednom o radikalnim potezima i njihovim stvarnim znacenjem...
Joj ... pa moram li crtati ... problemi nastaju kada se nepouzdani izvori koriste u svakodnevnim optuzbama svih oko nas. Kada zelis da nekoga optuzis prvo se naoruzaj argumentima, a ne koristi "kazu" da bi nekoga svrstao medju potencijalne ratne zlocince. Je l poznajes nekoga na politickoj sceni RS ko nije bio nosilac neke od funkcija u toku rata, u vojsci, policiji, vlasti? Ako mi ga mozes pokazati, a da se uz to danas ne zalaze za slabljenje drzave, podrzat cu i njega. I ne podmecem nista ... optuzujes covjeka koji se javno i otvoreno stavio nasuprot svih u RS inicijativom za jacanje drzave, a optuzbe obrazlazes uopstenim kvalifikacijama.
A sto se tice tog "stana" ... mescini da si ti zaboravio da taj stan nije bio samo moj i tvoj i da smo obojica, kada smo se za njega borili, rekli da je stan i nas i od nasih komsija. Dakle, nemas tapiju na stan, nego je on u najmanju ruku 1/3 ili 1/x. Tvoje je samo da izaberes hoces li podrzati komsiju koji bi za to svoje 1/3 da napravi poseban ulaz ili onoga koji se sikira i za taj zajednicki krov, avliju i kaze ti bujrum na kafu.
za stan, to je igrokaz, samo da ti pokaze sta je pritisak i povremeno popustanje i sta ono fakticki znaci...nema paralela sa drzavom...ali kada si vec pomenuo, nije 1/3 nego 1/1, svih bh gradjana a ne 1/3 konstitutivnima...jel' ovo slucajan zamjena teza ili stvarno mislis tako?
za krsmanovica, ja ga nisam optuzio nizasta, samo kazem da nije covjek radikalnih promjena nego samo meksi u pristupu cementiranja otetog vilajeta. njegovu historiju 1992-1995 sam pomenuo kao potencijalnu koja moze podrzati ovu moju tvrdnju, zdrava logika i zdrav razum mi govori da i mjesto i funkcija koju je drzao moze biti upletena u prljave stvari, najprljavije u covjecanstvu, a to je genocid...dali je on bio dio toga ja neznam i zato ga ne optuzujem, ali ni ne iskljucujem jedan takav ishod bilokoje istrage po ovom pitanju, to je sve.
NedostupaN

#182 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by NedostupaN »

essex wrote:
NedostupaN wrote: Kao prvo,na sve tri strane u ratu pusku su uglavnom nosili obicni ljudi a politicari su se bogatili,uvjek cu vise cjeniti onog ko je pucao na mene nego dezertera i profitera !!
Vidim da je tvoj san ukidanje RS,sanjaj ,niko ti ne brani,ima dovoljno politicara koji ce ti to obecati,tvoje je samo da glasas za takvog i cekas,mozda i docekas,ko zna ?!
hajmo poci od prve recenice...znaci, vise cijenis cacu i 10 brdsku nego dodika? pusti mi laznog morala...
dalje, moj san nije ukidanje otetog vilajeta kao takvog, moj san je nestanak jednog perioda i politickog uredjenja zemlje koje se zasniva na rezultatima izdaje i ratnog protjerivanja i genocida, a koja se danas sastoji od otetog vilajeta i blentaracije. to je vjestacka tvorevina i nikada nije imala svoju podlogu u multikulturnom bosanskom drustvu nego joj je osnova mrznja i segragacija. znaci, postavkom da ja sanjam o ukidanju SAMO otetog vilajeta, krvavih 49, dajes citaocima lazan privid da sam ja protiv srba u ovoj nasoj napacenoj drzavi. ja sam samo protiv veliko i vele nebulatorskih projekata (naravno, oni se nemogu ni zamisliti bez propalobegovske politike i podrske koja im je neophodna) na tlu ove nase JEDNE I JEDINE i to je sve...nadam se da si razumio...
Naravno da cjenim borce Armije BiH i HVO vise nego dodika i njemu slicnih lopova, nisi bio borac pa to ne razumijes.
essex

#183 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

NedostupaN wrote:
essex wrote:
Naravno da cjenim borce Armije BiH i HVO vise nego dodika i njemu slicnih lopova, nisi bio borac pa to ne razumijes.
dobro, necu da polemisem, vjerujem ti. koji paradoks hebote...dvojica koja se postuju su spremni upucati i ubiti jedan drugog samo zato sto im oni koje inace ne postuju kazu i ubjede ih da oni koje postuju i za koje imaju respekt im ustvari rade o glavi, i rezultat je da ce dvojica koja se postuju ubiti jedan drugoga samo za racun onih koje inace ne postuju...
bosno moja poharana, djeco zabludjela...
felipe kajetano

#184 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by felipe kajetano »

I koji je rezime?Jel Zdravko bivsi pripadnik agresorskih falangi i po defaultu zlikovac il' je istinski demokrata sa vizijom il' nesto izmedju :?
vee-jay

#185 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by vee-jay »

felipe kajetano wrote:I koji je rezime?Jel Zdravko bivsi pripadnik agresorskih falangi i po defaultu zlikovac il' je istinski demokrata sa vizijom il' nesto izmedju :?
pitanje krajnosti u misljenjima je prisutno na ama bas sve i jednoj temi o kojoj se misljenje moze imati, dakle o sve i jednoj... nista novo...
Kopenhagen

#186 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Kopenhagen »

felipe kajetano wrote:I koji je rezime?Jel Zdravko bivsi pripadnik agresorskih falangi i po defaultu zlikovac il' je istinski demokrata sa vizijom il' nesto izmedju :?
Istinski demokrata sigurno nije jer takvog u BiH nema a i šire.Jednostavno borac za "svoja prava i slobode" ko i svi ostali u politici i oko nje :D
essex

#187 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote:
essex wrote:
sayonara wrote: za stan, to je igrokaz, samo da ti pokaze sta je pritisak i povremeno popustanje i sta ono fakticki znaci...nema paralela sa drzavom...ali kada si vec pomenuo, nije 1/3 nego 1/1, svih bh gradjana a ne 1/3 konstitutivnima...jel' ovo slucajan zamjena teza ili stvarno mislis tako?
za krsmanovica, ja ga nisam optuzio nizasta, samo kazem da nije covjek radikalnih promjena nego samo meksi u pristupu cementiranja otetog vilajeta. njegovu historiju 1992-1995 sam pomenuo kao potencijalnu koja moze podrzati ovu moju tvrdnju, zdrava logika i zdrav razum mi govori da i mjesto i funkcija koju je drzao moze biti upletena u prljave stvari, najprljavije u covjecanstvu, a to je genocid...dali je on bio dio toga ja neznam i zato ga ne optuzujem, ali ni ne iskljucujem jedan takav ishod bilokoje istrage po ovom pitanju, to je sve.
Mislim da ti spadas u grupu ljudi koja ne mijenja misljenje ni kada mu nacrtas da nije sve bas tako. Ja govorim o realnosti, a ti o magli, otetom vilajetu i bh gradjanima. Naravno da taj tvoj igrokaz ima paralela sa drzavom i naravno da ti niko nije "uletio u stan", kako tvrdis, vec je zivio u tom stanu zajedno s tobom. Sada imas na sceni ljude koji zele da taj stan podijele i tako ti sruse krov i one kojima je vise stalo do krova, koji nas zajedno cuva, od sobe u kojoj borave. Helem, da zavrsimo igrokaz, Krsmanovic je covjek koji se zalaze za jacanje drzave. I tacka. Jedini je iz RS koji to kaze. I tacka. Kada nadjes te bh gradjane, kada das suvislu ideju kako i s kim izgraditi drzavu (osim te glupe price a la zemlja svih gradjana, uletio ti gunjas ili neko ti oteo vilajet) tada me Krsmanovic mozda nece zanimati. Do tada, pozdravljam svakoga iz RS koji zeli graditi, a ne unistavati BiH. Price o zlocinima, genocidu, historiji ... ostavi ljudima koji se time bave. Ne tracaj, ne pljuj ni po kome krijuci se iza onih sto "kazu" i ... mirnija Bosna
crtanjem se ne mijenjaju cinjenice, samo se pokusavaju zamagliti...jasno mi je, za tebe je realnost i ono sto je dovelo do realnosti rodjenje hrista, prelazak muhameda iz meke u medinu, neupitno, to i jeste razlog sto ne zelis da vidis ono sto je iskonsko, vjecno...a to je multikulturna R BiH (za tebe je ovo magla, upravo zbog tvoje polazne tacke)...a o uletanju u stanove...pogledaj samo focu iz koje demokrata dolazi pa onda ocijeni onu tvoju "nije uletio u stan", iako je cijela prica zbog sasvim druge stvari, ovo ti drugi put ponavljam, a ako ti je lakse ja ti mogu i nacrtati...o tvojim zakljuccima i tackama, tu je i problem jer ne zelis da (ili nesmijes) da prokopas malo dublje, nego kao onaj iz igrokaza, "dobro je, popustio gunjas, nije on tako los, eto nemoram vise ni da ga pitam za moj wc", trpi mujo...pretrpio je mujo i gore...
a kako izgraditi drzavu, pa jasno je...ukinuti oteti vilajet, ponistiti rezultate genocida na taj nacin sto ces po popisu iz 1991 narednih 20-30 godina birati vlast i tako dati sanse da se drzava vrati u normalu i nastaviti naprijed sa jednim stalnim podsjecanjem sta znaci sluziti uskogrudim interesima...i da, ukinuti torase, konstitutivnost prebaciti na Gradjanina i mirna bosna...
essex

#188 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

niko nije po defaultu zlikovac, samo razmisli o njegovom polozaju u cetnickoj vojsci, nije za odbaciti da je ucestvovao u nekim stvarima za koje mu se mora suditi...to je citava prica. a to sto je "omeksao" u foci...vidila bratija kako svojom politikom unistavaju na kraju i svoj narod pa je doslo vrijeme da se pocnu druge pjesme pjevati...nesto kao vuk i mjenjanje dlake...nisam bas nesto siguran da bi isto napravio da im cvjetaju ruze za program velike srbije.
essex

#189 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Kopenhagen wrote:
Istinski demokrata sigurno nije jer takvog u BiH nema a i šire.Jednostavno borac za "svoja prava i slobode" ko i svi ostali u politici i oko nje :D
da, politika uskogrudnosti, ista ona koja je i 1992 pocela sve ovo...to i ja pricam sayonari a on se jadan upro da mi objasni "historijski momenat"...
Socijalista

#190 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

essex wrote:
niko nije po defaultu zlikovac, samo razmisli o njegovom polozaju u cetnickoj vojsci, nije za odbaciti da je ucestvovao u nekim stvarima za koje mu se mora suditi...to je citava prica. a to sto je "omeksao" u foci...vidila bratija kako svojom politikom unistavaju na kraju i svoj narod pa je doslo vrijeme da se pocnu druge pjesme pjevati...nesto kao vuk i mjenjanje dlake...nisam bas nesto siguran da bi isto napravio da im cvjetaju ruze za program velike srbije.
Hare jes to ti? :D
hercegovac_pravi

#191 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by hercegovac_pravi »

Zdravko ti je defakto politiĆar
essex

#192 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

Socijalista wrote:
essex wrote:
Hare jes to ti? :D
jes' ba zlaja? ka's mi isplatiti one talove? dobio si robu, pomoc, vrijeme je da se plati...kuca u turskoj, znas kako je...javi se na onaj broj...
essex

#193 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

hercegovac_pravi wrote:
Zdravko ti je defakto politiĆar
...i to onaj politicki, ne lopovski.
NedostupaN

#194 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by NedostupaN »

Politicar je,ne treba mu mnogo vjerovati ni previse ocekivati od njega.Procitah negdje podatak da BiH kroz korupciju dnevno gubi 3 miliona maraka,znaci godinama nas uspjesno lazu da smo siromasna zemlja i pljackaju nas pod parolom borbe za nacionalni interes.Opasno je za njih da se spuste nacionalne tenzije jer ce onda narod poceti postavljati nezgodna pitanja.Krsmanovic mi lici na nekog ko bi mogao spustiti te tenzije i zato bi volio da dobije sto vise glasova, mada sam ubjedjen da nam nema napretka bez Titove milicije.
Bosnolog

#195 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

Krsmanoviceva vjerovatnoca da pobjedi na izborima i preuzme vlast je jednaka mogucnosti da nas pogodi meteor,on je nesto poput Dindica u Srbiji .Cija bi eventualna pobjeda bio pokusaj da spasi genocidnu tvorevinu od sigurne propasti u koju srlja danasnjom Dodinom corsokak politikom.Tesko je promjeniti sludenu svijest zaludenih velikosrpskih masa cija je mentalani sklop i zaludenost velikosrbizmomprevise duboko ukorjenjen da bi ptihvatili BiH nakon svih ovih godina, a to im ne bi dozvolili glavni mentori koji sa njima manipulisu sve ove godine.Da se ipak desi nekim cudom,promjenom price radi spasa aparthejda po nalogu SANU staba ,bojim se da bi Krsmanovic dozivio sudbinu Didica od strane sludenih veliksorpskih ocajnika koji se ne bi slozili sa novom idejom ostnaka i pristanaka na utapanaj genocidnog vilajeta zauvijek u BiH.Dindic je takode u vrijeme Zlobizma davao podrsku SANU ideologiji stvaranja Srboslavije ,kada je Zlobo upropastio sve i izgubio sve ratove onda se pojavio spasioc Voja Kalasnjikov kojeg je ista SANU mentolska ideologija dovela na vlast svrgavanjem porazenog Zlobe tzv, oktobarskim pucem/5/10/2000 godine.

Dindic kao premijer porazene i ponizene Srbije pocinje neku drugu pricu da spasi vec tada izgubljeno Kosovo nakon sto su NATO-vi avio udari skrhali velikosrpsku maseineriju i vratili Srbiju 50 godina unazad,radi visih ciljeva i spasa porazene Srbije ,Dindic kaznjava gubitnike i isporucuje velikosrpski stab u Hag nakon sto je zasio na premijersku fotelju,da bi ga zbog toga krakovi Zlobine i Seseljeve hobotnice osvetnicki usmrtili ,istom onom rukom genocidnih stakora koji su po Zlobinom nalogu cinili genocidna zlodjela po BiH,Hrvatskoj i Kosovu.

Krsmanoviceva pojava kao spasioca genocidne nece donijeti strateske promjene prema BiH vec samo naivnu i bolje umotane pricu iste ideologije odlaganaj podjele i nestanak BiH kao krajnjieg cilja velikosrbizma spram BiH.Stoga ne treba gajiti mnogo iluzije i zavaravati se necim misterioznim u slucaju njegove za sada nemoguce misije preuzimanaj vlasti u Dabicevom genocidnom vilajetu ,jer nezaboravimo veliosrpsku politiku sludenih mitolomana kontrolise SANU stab u Beogradu i iste se nece odreci tek tako lahko.
KadSeMrtviProbudimo

#196 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Čini mi se da se, kroz svu ovu priču o "Krsmanoviću", provlači teza da su "stare" politike, koje su već skoro dvije decenije "na snazi", mnogo bolje za BiH nego neke nove, da se svi oni, koji iole pokušavaju razmišljati drukčije, već unaprijed osuđuju na neuspjeh...

Ne govori li takvo razmišljanje o nama samima - da ne želimo promjene, da ne vjerujemo ničemu novom, pa makar i pokušaju, ili su aktuelne političke opcije prepadnute svakom retorikom suprotnoj njihovoj, pa na svaki način pokušavaju osujetiti proces "buđenja svijesti" u BiH.

Nije li pomalo cinično porediti politiku srbijanske socijalističke partije sa Krsmanovićevom samo zbog sličnosti sa nazivom?

Politiku čine ljudi isto onoliko koliko i programski ciljevi. Sačekajmo da Krsmanović objavi svoje ciljeve, svoju programsku opredjeljenost, sačekajmo da vidimo ko su članovi njegove socijalističke partije, kakvog su kapaciteta, pa onda da donosimo zaključke...ili presude.

Do tada, svaki dobronamjeran građanin u BiH bi trebao da pozdravi svaku inicijativu ka promjeni političke strukture BiH, jer dosadašnja, u skoro 20 godina je, em odnijela mnogo života, em doprinjela potpunim privrednim rasulom i uništenjem države, em i dalje ništa ne obećava pozitivno, pa čak i prijeti ponovnim ratom...

Napominjem da se i u Federaciji stvara jedna nova politička platforma, vrlo slična Krsmanovićevoj...
essex

#197 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Čini mi se da se, kroz svu ovu priču o "Krsmanoviću", provlači teza da su "stare" politike, koje su već skoro dvije decenije "na snazi", mnogo bolje za BiH nego neke nove, da se svi oni, koji iole pokušavaju razmišljati drukčije, već unaprijed osuđuju na neuspjeh...

Ne govori li takvo razmišljanje o nama samima - da ne želimo promjene, da ne vjerujemo ničemu novom, pa makar i pokušaju, ili su aktuelne političke opcije prepadnute svakom retorikom suprotnoj njihovoj, pa na svaki način pokušavaju osujetiti proces "buđenja svijesti" u BiH.

Nije li pomalo cinično porediti politiku srbijanske socijalističke partije sa Krsmanovićevom samo zbog sličnosti sa nazivom?

Politiku čine ljudi isto onoliko koliko i programski ciljevi. Sačekajmo da Krsmanović objavi svoje ciljeve, svoju programsku opredjeljenost, sačekajmo da vidimo ko su članovi njegove socijalističke partije, kakvog su kapaciteta, pa onda da donosimo zaključke...ili presude.

Do tada, svaki dobronamjeran građanin u BiH bi trebao da pozdravi svaku inicijativu ka promjeni političke strukture BiH, jer dosadašnja, u skoro 20 godina je, em odnijela mnogo života, em doprinjela potpunim privrednim rasulom i uništenjem države, em i dalje ništa ne obećava pozitivno, pa čak i prijeti ponovnim ratom...

Napominjem da se i u Federaciji stvara jedna nova politička platforma, vrlo slična Krsmanovićevoj...
lose ti se cini, bas mi koji kritikujemo krsmanovica smo za promjene a ne ono sto on ustvari nudi, istu politiku upakovanu u drugi, sareniji papir...opet cu ponoviti jednu stvar koju stalno ponavljam...kupljeno jednom od dode, otvoren paket i zasmrdio...ko ce me natjerati da ponovo kupim istu stvar? problem i jeste u tome sto on ne nudi promjene nego zbog svojih potreba koriguje svoj stav koji ce opet kada se prilike stvore vratiti na staro, znaci koristi lazi da bi prezivjela politika koju stvarno zastupa...ovo su zakljucci ne po obecanjima nego po pozicijama i karekterisitikama kao i potrebama onih koji sada nemogu drugacije sto je zdravko i vidio i zato sada ide istim onim putem koji je traktorista prosao jer konta da 10 godina kasnije moze opet istu stvar prodati narodu, ustvari bosnjacima...
essex

#198 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote:
I ne moras sam sebe persirati jer nekako si usamljen u tim kritikama. Problem je sto Krsmanovic tebi ne nudi nista. Mi raspravljamo o njemu, kao novoj politickoj figuri, a on prije svega racuna na birace u RS. I ne provaljuj se poredeci Zdravka i Dodika, jer uopste ne pratis, niti citas sto ti se govori o njegovim izjavama, politickim ciljevima i stavovima
jarane, ti si ga zalutao...skrenuo si pogresno negdje oko allberquqya...a cini mi se i da pogresno citas. a i slazem se da je UPRAVO PROBLEM STO KRSMANOVIC MENI NENUDI NISTA, ustvari to ti ja i cijelo vrijeme govorim...nemoze on nuditi nekome svasta a drugima nista, na kraju mi je drago da se mozemo po tom pitanju razumjeti. a za traktoristu i inzinjerca, za sada im je zajednicki pocetak a ako nam se isplati da cekamo sa poznatim retorikama jos jedno deset godina, inzinjerac ce dokazati i biti ce gdje je traktorista danas...a za 10 godina...vidis li ti pomaka vodjikan?
sayonara wrote: Ne znam zasto, ali nesto mi dosadno, pa cu nastaviti crtati :) iako se jedino tebi crtanjem stvari zamagljuju. Ters si coj'k brate, al vjerovatno to i sam osjecas kada te oni oko tebe teze shvataju. Da krenem s kraja ... ukini der nam taj entitet i ja cu, ne samo popustiti sa ovom temom, vec cu ti i spomenik isklesati od drinskog oblutka. Popusti s tim "receptima" koji su nas doveli u ovu situaciju, jer dok smo cekali na ukinu RS, da sud osudi Srbiju, da dobijemo 100% BiH ... dobili smo od sake do lakta i sada se borimo za ono sto je preostalo. Sacekaj jos godinu dana, nastavi sumnjati i optuzivati svakoga ko ima drugacije ime, pa ces onda govoriti o nekom drugom popisu stanovnistva koji ce dati mnogo drugaciju sliku. Dosadan si ko noc s tim wc-om. Zapeo za nekakav wc, pojma nemam sta s tim dokazujes. Ja ti uporno govorim o Krsmanovicevom zalaganju za jacu drzavu, sto mu je veliki minus u RS, sto daje oruzje u ruke njegovim politickim protivnicima, a ti o wc-u. I ne trpi Mujo nista, vec Mujo mora imati saveznika Marka koji ce mu pomoci da naprave drzavu koja valja svima. Jer i kada se borio za BiH, Mujo se borio za multietnicku drzavu. I ta drzava, multikulturalna o kojoj govoris, potvrdjena je na ZAVNOBIH-u ... a i tamo je receno da je BiH i srpska, i hrvatska, i muslimanska ... Ono o cemu sanjas, na zalost, ne podrzava velika vecina tvojih komsija. I opet se vracam izboru ... podrzaces komsiju koji za BiH navija samo kad igra protiv Turske, kojem ne moze suditi sudija Bosnjak, kojem je BiH vjestacka tvorevina ili komsiju koji kaze da zeli jacu drzavu, sa punim ovlastima, jer u EU i NATo ne mogu entitet niti kanton.
mene uglavnom lose shvataju i ne zele da me shvate oni koji zele da me zednog preko vode prevedu i tek onda shvate svu tezinu koju treba da nose, pa se jadaju...a hvala ti za spomenik, eto, ti samo pokusaj shvatiti o cemu ja pricam pa cu ti od bosanskog pjescara napraviti isto...a recepti su ti srz problema, i negirajuci ih zameces prasinu pod tepih...jel' te tako mama ucila kada si usisavao stan, da prljavstinu iz usisivaca istreses pod tepih? ma ko zloco, ko zloco... :D . a to o cekanju da se ukine krvavih 49, pa to ti je i recept za njeno opstajanje, samo sto ti to nevidis, a i ono o wc-u i nemogucnost razumjevanja problema to jasno podcrtava...o muji i marku, a gdje je jozo? marko nije problem, marko koji je zasljepljen velikosrpstvom je vazda problem u R BiH, isto kao i mujo ili jozo kada im navuku naocale nacionalizma. kroz takve jedne naocale ti danas jos uvijek gledas a i nisi svjestan, a sto je najgore uporno se boris da ti se neskinu. pusti ba zavnobih, nerazumijes ti to, onaj ko razumije zavnobih nema naocala nacionalizma da kroz njih cita i tumaci jedan bosanski akt drzavnosti...ono boldano, ja necu podrzati ni jednog jer ovaj sto dolazi ima istu pricu od prije 10 godina kao onaj koji je vec tu 10 godina...putevi im nekako isti, pogotovo sto su im i ciljevi isti i neupitni, a to je ocuvanje krvavih 49.
essex

#199 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by essex »

sayonara wrote: Ti si ba manipulator i iz posta u post to dokazujes. Sluzis se svim sredstvima, a cim si u stanju vaditi rijeci iz konteksta, spreman si i slagati, ukrasti, svako zlo napraviti. Upinjes se svo vrijeme da potopis, unaprijed, covjeka koji u sadasnjem uredjenju drzave i hebenim izbornim jedinicama, bazama i ostalim s.anjima uopste ne racuna na tvoju podrsku ili mu je ona tek u drugom planu. Pa iako mu glasovi iz Pederacije nece puno pomoci i iako je toga svjestan, iako je u RS pominjanje jacanja drzave BiH i oduzimanja nadleznosti od entiteta kao kamen oko vrata nad nabujalom rijekom, ON TO TRAZI. I ti, ko zna odakle, meljes kako ti to nije dovoljno i kako je isti ko traktorista, kako je tebi hudom i izvaranom trebao namah obecati gradjansku republiku. Tebi koji kritikujes, a da ne nudis i ne pokazujes alternativu, vec samo bacas strankozabihovske floskule o 100% zemlji 100% gradjana koje nema ni na dugom stapu. I pri tome se ne crvenis ... vec vrijedjas sagovornika da ne razumije ZAVNOBiH. I otkud tebi pravo da pitas za Jozu kad te nije briga ni sta Marko misli? Marko i Jozo su u medjuvremenu promijenili stavove o zemlji u kojoj zivimo, imaju drugacije zelje. Ja, koji sam toga svjestan, sam nacionalista, a ti sto njih pokusavas zedne preko vode prevesti i sto im pokusavas reci kako tvoja glava umjesto njihovih bolje misli, nisi. E svasta u Bozijoj basti :)
I uporno izbjegavas odgovore na konkretna pitanja. Reci kako ukinuti 49%??? Kako vratiti oteti vilajet. To bi za promjenu bio tvoj prvi odgovor na jedno od pitanja u svoj nasoj diskusiji. Carobnim stapicem ili supljom pricom. Tebi su i Marko i Jozo postali veliki problem, ali ti toga nisi svjestan. I ne samo da su ti naocale nacionalizma na nosu, nego jos kroz njih i ne vidis zemlju u kojoj zivis. Ne znam kako drugacije da ti kazem ... ali lazes brate debelo o dvojici ljudi kojima ni putevi ni ciljevi nisu isti. Razlika je upravo u tome sto si boldirao.
ok, ja manipulator samo zato sto ne prihvacam covjeka koji mi nenudi nista novo, ili samo zato sto je njegov prethodnik toliko zasrao da sada kada mi njegov nasljednjik ponudi bilosta treba da kazem da nije isti kao prethodnik? vrati se malo unazad, mozes i na onaj wc pa ponovo procitaj...a ono sto ON TRAZI, nelaje cuko radi sela, nego radi sebe ;-) , znaci sve one izmjene sto je napravio u foci, nije to radi bolje situacije u bosni nego da bi sebi skinuo sankcije. znaci taj cin ga ne cini onim za sta ga zelite predstaviti, taj cin ga cini covjekom koji je silom (citaj sanskcijama) bio primoran da promjeni stanje...znaci, zasluge ne pripadaju njemu, zasluge pripadaju amerikancima koji su focu stavili na listu za sankcije...kiti li se neko ovdje tudjim perijem? ustvari, pokusava...jer nas ima koji to i govorimo bas kroz negaciju njegovih uspjeha.
za alternativu, mislim da necitas dovoljno, one nacionalisticke naocale su ti smetnja, rekao sam ti jos ranije...jedina moguca alternativa je R BiH sa nasim Ustavom. Povratak na pozicije R BiH je neminovan i jedini moguci ishod jer ludjacka kosulja koju su nam nabacili nacionalisti nije udobna za sve, bez obzira sto se nacionalisti ugodno osjecaju u njoj i zalazu se za politiku realiteta, pa i ta kosulja da i ostane, ugodna i topla, bas kako im i pristaje. ali kao sto rekoh, ima nas koji je nevolimo i svakim danom nas je sve vise jer ljudi polako kontaju bez cega su ostali a kome je sve to otislo, samo polako...
kako ukinuti krvavih 49? jednostavno, na nacin na koji je i nastala...svi nazad u dayton i na potpis da se ukida...razlog? ne postivanje DMS, konkretno annex7. hos' drugu verziju? putem ljudskih prava, jer drzava kakva je sada napravljena je klasicna segragacijska drzava koja ugrozava ljudska prava. a ako me sada pitas kako, samo cu ti reci da skines one nacionalisticke naocale i pogledas oko sebe, lako je uociti ko hoce da vidi...
za marka i jozu... sreca je da ni marko ni jozo ni mujo ne predstavljaju svoje narode sa onim sto misle ikao se satrase da svima objasne kako bas oni predstavljaju svoje narode. tako da ni takav marko ni takav jozo a bogami ni takav mujo ne predstavljaju toliki problem kolikim ga ti vidis...valjda ti one naocale opet smetaju...
a to da ja nosim neke naocale nacionalizma, to ti je kao spektar boja...vi svi nosite po jednu boju i vidite samo tu boju, a ja sa tri osnovne iz spektra sve gledam u koloru i zivim bojama...to ti je kao tv, vi svi gledate rudi cajavec kada mu odu boje pa samo jedna zasjeni sve, a ja sony ili sharp, so somange HD :D . pokusaj sa dvije druge boje, puno je zivopisnije :dance: :dance: :dance:
NedostupaN

#200 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by NedostupaN »

essex wrote:
sayonara wrote: Ti si ba manipulator i iz posta u post to dokazujes. Sluzis se svim sredstvima, a cim si u stanju vaditi rijeci iz konteksta, spreman si i slagati, ukrasti, svako zlo napraviti. Upinjes se svo vrijeme da potopis, unaprijed, covjeka koji u sadasnjem uredjenju drzave i hebenim izbornim jedinicama, bazama i ostalim s.anjima uopste ne racuna na tvoju podrsku ili mu je ona tek u drugom planu. Pa iako mu glasovi iz Pederacije nece puno pomoci i iako je toga svjestan, iako je u RS pominjanje jacanja drzave BiH i oduzimanja nadleznosti od entiteta kao kamen oko vrata nad nabujalom rijekom, ON TO TRAZI. I ti, ko zna odakle, meljes kako ti to nije dovoljno i kako je isti ko traktorista, kako je tebi hudom i izvaranom trebao namah obecati gradjansku republiku. Tebi koji kritikujes, a da ne nudis i ne pokazujes alternativu, vec samo bacas strankozabihovske floskule o 100% zemlji 100% gradjana koje nema ni na dugom stapu. I pri tome se ne crvenis ... vec vrijedjas sagovornika da ne razumije ZAVNOBiH. I otkud tebi pravo da pitas za Jozu kad te nije briga ni sta Marko misli? Marko i Jozo su u medjuvremenu promijenili stavove o zemlji u kojoj zivimo, imaju drugacije zelje. Ja, koji sam toga svjestan, sam nacionalista, a ti sto njih pokusavas zedne preko vode prevesti i sto im pokusavas reci kako tvoja glava umjesto njihovih bolje misli, nisi. E svasta u Bozijoj basti :)
I uporno izbjegavas odgovore na konkretna pitanja. Reci kako ukinuti 49%??? Kako vratiti oteti vilajet. To bi za promjenu bio tvoj prvi odgovor na jedno od pitanja u svoj nasoj diskusiji. Carobnim stapicem ili supljom pricom. Tebi su i Marko i Jozo postali veliki problem, ali ti toga nisi svjestan. I ne samo da su ti naocale nacionalizma na nosu, nego jos kroz njih i ne vidis zemlju u kojoj zivis. Ne znam kako drugacije da ti kazem ... ali lazes brate debelo o dvojici ljudi kojima ni putevi ni ciljevi nisu isti. Razlika je upravo u tome sto si boldirao.
ok, ja manipulator samo zato sto ne prihvacam covjeka koji mi nenudi nista novo, ili samo zato sto je njegov prethodnik toliko zasrao da sada kada mi njegov nasljednjik ponudi bilosta treba da kazem da nije isti kao prethodnik? vrati se malo unazad, mozes i na onaj wc pa ponovo procitaj...a ono sto ON TRAZI, nelaje cuko radi sela, nego radi sebe ;-) , znaci sve one izmjene sto je napravio u foci, nije to radi bolje situacije u bosni nego da bi sebi skinuo sankcije. znaci taj cin ga ne cini onim za sta ga zelite predstaviti, taj cin ga cini covjekom koji je silom (citaj sanskcijama) bio primoran da promjeni stanje...znaci, zasluge ne pripadaju njemu, zasluge pripadaju amerikancima koji su focu stavili na listu za sankcije...kiti li se neko ovdje tudjim perijem? ustvari, pokusava...jer nas ima koji to i govorimo bas kroz negaciju njegovih uspjeha.
za alternativu, mislim da necitas dovoljno, one nacionalisticke naocale su ti smetnja, rekao sam ti jos ranije...jedina moguca alternativa je R BiH sa nasim Ustavom. Povratak na pozicije R BiH je neminovan i jedini moguci ishod jer ludjacka kosulja koju su nam nabacili nacionalisti nije udobna za sve, bez obzira sto se nacionalisti ugodno osjecaju u njoj i zalazu se za politiku realiteta, pa i ta kosulja da i ostane, ugodna i topla, bas kako im i pristaje. ali kao sto rekoh, ima nas koji je nevolimo i svakim danom nas je sve vise jer ljudi polako kontaju bez cega su ostali a kome je sve to otislo, samo polako...
kako ukinuti krvavih 49? jednostavno, na nacin na koji je i nastala...svi nazad u dayton i na potpis da se ukida...razlog? ne postivanje DMS, konkretno annex7. hos' drugu verziju? putem ljudskih prava, jer drzava kakva je sada napravljena je klasicna segragacijska drzava koja ugrozava ljudska prava. a ako me sada pitas kako, samo cu ti reci da skines one nacionalisticke naocale i pogledas oko sebe, lako je uociti ko hoce da vidi...
za marka i jozu... sreca je da ni marko ni jozo ni mujo ne predstavljaju svoje narode sa onim sto misle ikao se satrase da svima objasne kako bas oni predstavljaju svoje narode. tako da ni takav marko ni takav jozo a bogami ni takav mujo ne predstavljaju toliki problem kolikim ga ti vidis...valjda ti one naocale opet smetaju...
a to da ja nosim neke naocale nacionalizma, to ti je kao spektar boja...vi svi nosite po jednu boju i vidite samo tu boju, a ja sa tri osnovne iz spektra sve gledam u koloru i zivim bojama...to ti je kao tv, vi svi gledate rudi cajavec kada mu odu boje pa samo jedna zasjeni sve, a ja sony ili sharp, so somange HD :D . pokusaj sa dvije druge boje, puno je zivopisnije :dance: :dance: :dance:
Nikako ti ovo gradivo ne ide ! Za krvavih 49 je proliveno mnogo srpske krvi a ti stalno zanemarujes taj podatak,u stvari zanemarujes sve zrtve i zlo koje nam se dogodilo.Vremeplov ne postoji i ne mozemo se vratiti 20 god u nazad,ja bi volio da je to moguce,mozda bi sad bili pametniji
Post Reply