ma iskreno libo me tuki za bilo čiju praksu...za mene kao glasača je ovo korak unatrag jer nikada nisam zaokružio stranku nego ljude(malo lažem jesam na ovim zadnjim lokalnim ali samo zbog toga jer sam izašao da glasam protiv lika, pa mi je bilo svejedno koga i šta zaokružujem)....inače užitak mi je bio na općim izborima kada na različitim nivoima nađem i zaokružim ljude u različitim strankama....kiky wrote:zatvorene liste nisu ni bolje ni gore ...
činjenica je da su praksa u mnogim zemljama eu-a tako da ne izmišljamo toplu vodu ...
pogotovo kod nas, s obzirom na sveopštu političku diletanciju, to ništa ne mijenja stvar ...
a ako je dio kompromisa, zašto da ne ...
ja, lično bi volio otvorene liste ali mi ne smetaju ni zatvorene ...
Libero..negumo ti opisati da mi je drago što je tako...da su ljudi ipak masovnije koristili tu prednost otvorenih lista bez obzira na to koje stranke pobjeđuju...to je prilog tezi da ljudi generalno ne vjeruju političkim strankama.
vraćanje na zatvorene liste je onda baš korak unazad...barem sam ja nekako mislio da malo ljudi koristi ove mogućnosti koej daju otvorene liste
ps
meni je ovo najgore iz ovog sporazuma...mislim ovaj VSTV je i sada qorac i pun podobnjaka i fakat me ne interesuje ko ih imenuje jer ionako ne rade ništa...pare od EP ionako će skršiti, a entiteti su gole guzice i bolje neka krše ovo nego da se još zadužuju...sve su ostale tačke gola ubleha osim one o implementaciji mape puta za status kandidata unutar koje je esencijalno pitanje naše budućnosti, rješenje Sejdić-Finci vs. BiH