Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Locked
HM 2011

#1 Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by HM 2011 »

U zadnjih mjesec dana kada čitam internet izdanje avaza - uvjek izleti paraobavještajna Iranska, Iran, Fildžan Iran, Iranski uticaj, Iran ovo, Iran ono.....

Evo danas Petrič nešto priča:

AUSTRIJSKI DIPLOMATA WOLFGANG PETRITSCH ZA "DNEVNI AVAZ"BiH se mora okrenuti ka Evropi, a ne Iranu!

Ljudi ja nisam nikad bio u Iranu,

znam lično jednog Pakistanca - zanimljiv čovjek - skoro kao taliban,

Na drugu stranu susrećem se sa našim ljudima iz Njemačke, Austrije, Turske....

Viđam često Kuvajćane ?

Ali Iranaca nigdje....

Čuo sam da su nam zajedno sa amerikancima pomagali MTS-om tokom odbrane svojih života i Bosne i Hercegovine,

ali osim toga i činjenice da su tamo negsje u Brezi koliko se ja sjećam otvorili neki vid škole - od Iranaca niti traga niti glasa....

Otkud sad fahro čitav mjesec bombarduje sa Iranom kao alternativom EU ?

Zašto ne Saudija kao alternativa, Turska, Rusija, Kina - što Iran - zašto Iran.... Kad smo već kod alternativa a pričamo o nepovezanim stvarima - zašto ne bismo postali jedna od zvjezdica u USA zastavi na tlu Europe ?

Nije mala stvar jer "Iran" se masovno pojavljuje u vijestima plasiranim iz Avaza u zadnjih mjesec dana povezan sa domaćim političarima i političkim dužnosnicima.... Izvještavanjem o događajima koji se nisu dogodili - stvara se kritična masa u javnom mijenju kako na domaćoj sceni tako i u regionu i međunarodnoj sceni....

Kao što vidimo u borbi za vlast - fahro ugazi i u kompromitovanje čitave države kao legla Iranski obavještajaca i džihadista....
Last edited by HM 2011 on 28/08/2012 11:34, edited 2 times in total.
poznanik

#2 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by poznanik »

edit...
Last edited by poznanik on 28/08/2012 11:45, edited 1 time in total.
convict

#3 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by convict »

U Avazu pišu i da SDP-u naglo raste popularnost nakon Komšićevog odlaska. Ja i sportske vijesti koje pročitam u Avazu uzimam sa rezervom.
Ecci
Vozim: Biciklam

#4 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by Ecci »

Fahro :-) :-)
HM 2011

#5 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by HM 2011 »

Superhik_ wrote:
HM 2011 wrote:U zadnjih mjesec dana kada čitam internet izdanje avaza - uvjek izleti paraobavještajna Iranska, Iran, Fildžan Iran, Iranski uticaj, Iran ovo, Iran ono.....

Evo danas Petrič nešto priča:

AUSTRIJSKI DIPLOMATA WOLFGANG PETRITSCH ZA "DNEVNI AVAZ"BiH se mora okrenuti ka Evropi, a ne Iranu!

Ljudi ja nisam nikad bio u Iranu,

znam lično jednog Pakistanca - zanimljiv čovjek - skoro kao taliban,

Na drugu stranu susrećem se sa našim ljudima iz Njemačke, Austrije, Turske....

Viđam često Kuvajćane ?

Ali Iranaca nigdje....

Čuo sam da su nam zajedno sa amerikancima pomagali MTS-om tokom odbrane svojih života i Bosne i Hercegovine,

ali osim toga i činjenice da su tamo negsje u Brezi koliko se ja sjećam otvorili neki vid škole - od Iranaca niti traga niti glasa....

Otkud sad fahro čitav mjesec bombarduje sa Iranom kao alternativom EU ?

Zašto ne Saudija kao alternativa, Turska, Rusija, Kina - što Iran - zašto Iran.... Kad smo već kod alternativa a pričamo o nepovezanim stvarima - zašto ne bismo postali jedna od zvjezdica u USA zastavi na tlu Europe ?

Nije mala stvar jer "Iran" se masovno pojavljuje u vijestima plasiranim iz Avaza u zadnjih mjesec dana povezan sa domaćim političarima i političkim dužnosnicima.... Izvještavanjem o događajima koji se nisu dogodili - stvara se kritična masa u javnom mijenju kako na domaćoj sceni tako i u regionu i međunarodnoj sceni....

Kao što vidimo u borbi za vlast - fahro ugazi i u kompromitovanje čitave države kao legla Iranski obavještajaca i džihadista....
uvlači se strancima u šupak jer je sada popularno napadati iran. no nije mu bilo mrsko kad je njegov šupak spasavan iranskim oružjem, dok je evropa gledala i mirno čekala naš nestanak.
mi znamo da se uvlači, stranci znaju da se uvlači, to je osobina jednog idealnog puppeta - lutkice na koncu ? Može "zavaliti" komplet BiH od svoje umišljenosti - jel iko razmišlja o tome ?

Npr. Posljedica Berluskonijeve vladavine Italijom se vidi danas - pogledajte malo bolje - nije se manifestovalo samo na Italiji - nego i na Španiji, Portugalu itd....
Last edited by HM 2011 on 28/08/2012 11:43, edited 2 times in total.
hAZNADAR

#6 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by hAZNADAR »

Zato sto je Fahro danas postao Cericev "mali". Ili obrnuto - gluho bilo. Vidjeli smo i uzajamne pohvale, pa donacije, pa poklone,... kada se objavi vijest o Cericu i IZ, - onemoguceno komentarisanje clanstva.

Iran i BiH su ostvarili i utvrdili odnose za vrijeme SDA - sam se A.I. hvalio kako smo jedina zemlja koja ima prijateljske odnose i saradnju i sa Amerikom i Iranom. Odnosi su vjerovatno utvrdjeni iza zatvorenih vrata i pretpostavljam da su pojedini dobili pristojan tal.

Tako da odgovor forsiranja Irana od strane Avaza - treba traziti u interesima IZ i Cerica.
Smail Aga

#7 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by Smail Aga »

Iranska vanjska politika je izuzetno agresivna. Od djelovanja obavjestajnih agencija pa do vojnih intervencija ( Bosna,Afghanistan,Liban,Sirija,Irak ) . Iranska obavjestajna mreza u BiH je izuzetno jaka i rasirena. Svoje vojno prisustvo iz BiH su 1996 zbog pristanka bosnjackih vlasti,koje su popustile ultimatumu Zapada morali povuci,no od tada do danas zivo razvijaju svoje obavjestajno djelovanje u BiH.
Cak i na ovome forumu imas grupicu forumasa koji djeluju po uputama ili pod indoktrinacijom iranskih obavjestajnih sluzbi,sa time da su iranske obavjestajne sluzbe u BiH sveprisutne i veoma mocne. Sa time da se sa razvojem rata u Siriji i moguce intervencije u Iranu,konfrontacija iranske obavjestajne agencije u BiH sa drugim obavjestajnim agencijama i expoziturama kao naprimjer saudijskom i zapadnim svakim danom sve vise zaostrava. Ovo pisanje Avaza je u sklopu toga,sukob stranih obavjestajnih agencija u BiH.
Problem djelovanja Irana u BiH ne treba shvatiti olako. Petric na to lijepo i dobronamjerno upozorava. Izbor je nas svakako. Moj prijedlog je da nastavimo ,gdje smo stali 96-e i da u potpunosti rascistimo sa Irancima,od njih ionako nemamo koristi . Lijepo bi bilo zavrsiti i sa Saudijcima ali od toga nema nista,prejaki su i prepotrebni su nam a i na istoj su strani.
HM 2011

#8 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by HM 2011 »

Smail Aga wrote:Iranska vanjska politika je izuzetno agresivna. Od djelovanja obavjestajnih agencija pa do vojnih intervencija ( Bosna,Afghanistan,Liban,Sirija,Irak ) . Iranska obavjestajna mreza u BiH je izuzetno jaka i rasirena. Svoje vojno prisustvo iz BiH su 1996 zbog pristanka bosnjackih vlasti,koje su popustile ultimatumu Zapada morali povuci,no od tada do danas zivo razvijaju svoje obavjestajno djelovanje u BiH.
Cak i na ovome forumu imas grupicu forumasa koji djeluju po uputama ili pod indoktrinacijom iranskih obavjestajnih sluzbi,sa time da su iranske obavjestajne sluzbe u BiH sveprisutne i veoma mocne. Sa time da se sa razvojem rata u Siriji i moguce intervencije u Iranu,konfrontacija iranske obavjestajne agencije u BiH sa drugim obavjestajnim agencijama i expoziturama kao naprimjer saudijskom i zapadnim svakim danom sve vise zaostrava. Ovo pisanje Avaza je u sklopu toga,sukob stranih obavjestajnih agencija u BiH.
Problem djelovanja Irana u BiH ne treba shvatiti olako. Petric na to lijepo i dobronamjerno upozorava. Izbor je nas svakako. Moj prijedlog je da nastavimo ,gdje smo stali 96-e i da u potpunosti rascistimo sa Irancima,od njih ionako nemamo koristi . Lijepo bi bilo zavrsiti i sa Saudijcima ali od toga nema nista,prejaki su i prepotrebni su nam a i na istoj su strani.
1. Zar nismo na čisto sa svima ?

2. Zar postoji razlog bilo koje države da prekida bilo kakve odnose sa bilo kim ako od toga nema nikakvog ogromnog interesa ?

3. Ovo mi nije jasno i treba mi barem mrvica argumentacije za ovo (elaboriraj mi malo ovo):
"sa time da su iranske obavjestajne sluzbe u BiH sveprisutne i veoma mocne"
"sukob stranih obavjestajnih agencija u BiH."
"Petric na to lijepo i dobronamjerno upozorava. ("S jedne strane, svi u BiH žele u EU, a s druge strane, naprimjer, neki žele da se u Generalnoj skupštini UN-a ne glasa za rezoluciju o Siriji, koju podržava EU!")"

4. "od njih ionako nemamo koristi" od čijeg stranog prisustva u svojoj državi konkretno možeš imati koristi ? Od prijateljskih država koje će ti gratis dati nešto ? Poklon bez interesa tvome narodu ? Onda Japan !

Kakvi su naši odnosi sa Japanom - znaš li iti jednog Japanca, govoriš li Japanski, jesi li bio u Japanu ? Znaš li koliko je Japan valjao Bosni i Hercegovini ?

Kad gledaš na pomoć - često ta pomoć ima skrivne namjere iza - "ne vjeruj Danajcima i kada poklone nose" ?

Prema logici - "od njih ionako nemamo koristi" - ako se ne okrenemo EU - moramo se okrenuti Japanu - koji je preko pola svijeta !

A svejedno svi osim Austrije, Njemačke i Italije su preko pola svijeta - a ako nam oni nisu valjali kao i komplet EU - ko nam je još pomogao ?

Amerikanci na jednu stranu, Rusi na drugu stranu, čak i Kinezi su pomogli, Saudijci, Iranci, Sirijci, Jordanci, pa i Japan daleki !

Svi su nam na neki način pomogli u dobru - što je OK, a mi smo sada kao i oduvjek DUŽNI - svima pomagati u dobru !

To pomaganje u dobru ne podrazumjeva zaoštravanje bilo kakvih odnosa nego plemenito i racionalno rasuđivanje - tek tada od nas svako može imati ikakve koristi !

Presipanje iz šupljeg u prazno prolazi samo kod neobrazovanih ljudi !

DAJ ARGUMENTE !

Meni recimo vjera ne dozvoljava da branim slijepo pogrešan potez - pa tako kad neko posadi voćke uz autoput ja fino kažem da to nije zdravo i dužan sam to reći na kulturan uljudan način i ocu i bratu rođenom - ne iz pakosti ili iz bilo kojeg drugog razloga - nego samo zato što sam uvjeren da to nije zdravo i što postoji potencijal da prozivede štetu koja će ići njemu na teret....

ALI MI OČITO NISMO ISTE VJERE !
Last edited by HM 2011 on 28/08/2012 12:25, edited 5 times in total.
@mba

#9 Re: Zašto u Avazu pišu da je alternativa EU - Iran

Post by @mba »

convict wrote:U Avazu pišu i da SDP-u naglo raste popularnost nakon Komšićevog odlaska. Ja i sportske vijesti koje pročitam u Avazu uzimam sa rezervom.

AVAZ je postao smece od novina, novina koja nije vrijedna niti ama bas jedne marke!

neznam kako moze neko uzeti nest za ozbiljno sto avaz pise!
Locked