Zasto se ubila kcerka Ratka Mladica???

Bosanac sa dna kace

#1 Zasto se ubila kcerka Ratka Mladica???

Post by Bosanac sa dna kace »

Zasto?
Kako se zvala?
Ne mogu da nadjem na netu o tome bilo sta,a pogtovo ne na engleskom! :roll:
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Ana Mladić
From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search
Ana Mladić was the only daughter of Serbian General Ratko Mladić. She was born in 1971 while her father was stationed in Skopje, Macedonia. She is remembered as a pretty, studious girl, and was one of the brightest students at the prestigious University of Belgrade medical school.

In February of 1994, during her final year at the University, she took a trip with her class to Russia. Her father was against the idea but family members assured him she would be fine, so he relented. When she returned, her friends noticed a distinct change in her personality. "She complained of an unbearable headache in Russia. She'd never had one before." "There were arguments, however. Some criticized her father's role in the war in Bosnia. She defended her father's honor loyally." "She seemed like a different person."

In March of that same year, the Belgrade Weekly NIN published an article by the former editor in chief of the Yugoslav Army's periodical, Gajo Petković in which Ratko Mladić was presented in a very unfavorable light. This article reportedly upset Ana, and upon reading it she called her father, suggesting that after graduation she be allowed to come to Sarajevo and treat wounded Serbs at the hospital on Kasindolska Street. Noting her melancholy state, her father gave his tentative approval.

A month later, at the age of 23, she committed suicide, shooting herself in the head with her father's favorite pistol. She is reported to have left a note, but its contents have not been disclosed. Pathologist Zoran Stanković, who performed the autopsy on 23-year-old Ana, said the general asked for his daughter's hair and the bullet from her head. She was buried in Topčider, her funeral attended by numerous state officials and covered by the international news media.

Retrieved from "http://en.wikipedia.org/wiki/Ana_Mladi%C4%87"
karanana

Post by karanana »

Znaci nije se ubila u protest postupaka i akcija njenog oca?! Chetnikusa jedna.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

a wikipedia ... pouzdan izvor u vraziju mater :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

a imal sta sem wikipedije? :roll:
mostarac

Post by mostarac »

nisam siguran, ali cini mi se da je BHT objavila bila jos dok je rat trajao da se ubila zbog toga sto joj je stari bio ratni zlocinac. E sad je li to istina ili nije nemam pojma. Valjda neko zna vise pa ce napisati.
rashid

Post by rashid »

Sarafcina wrote:a wikipedia ... pouzdan izvor u vraziju mater :D
Wikipedia je 100 puta bolji izvor nego zuta stampa ili bilo koja balkanska novina(znaci ponovo zuta stampa).
umorni

#8 wer

Post by umorni »

Mislim da se radi o narucenom ubistvu,jer citajuci razne knjige o spijunazi koje se bas odigravale i jos igraju na ovom prostoru..navodi me na takvu ideju..Mozda je to bio potrebni trenutak da Mladicu izbrise i promil milosti prema zarobljenicima..znate onaj fazon mafije=spijunskih sluzbi ubij mu nekog bliskog pa ga primoraj da radi po tvom nahodjenju...

Moze se postaviti i drugo pitanje,sta ako je ta njegova kcerka ipak cuvala i sakupljala vazne dokumente o njemu i drugima? Poznato je da je Mladic u toku genocida na Srebrenicu stalno kontaktirao neke jake ljude vani u politici o svojim buducim koracima..najcesce se spominjao Karl Bilt ,koji evo sad je u tom timu za Kosovo..
karanana

#9 Re: wer

Post by karanana »

umorni wrote:Mislim da se radi o narucenom ubistvu,jer citajuci razne knjige o spijunazi koje se bas odigravale i jos igraju na ovom prostoru..navodi me na takvu ideju..Mozda je to bio potrebni trenutak da Mladicu izbrise i promil milosti prema zarobljenicima..znate onaj fazon mafije=spijunskih sluzbi ubij mu nekog bliskog pa ga primoraj da radi po tvom nahodjenju...

Moze se postaviti i drugo pitanje,sta ako je ta njegova kcerka ipak cuvala i sakupljala vazne dokumente o njemu i drugima? Poznato je da je Mladic u toku genocida na Srebrenicu stalno kontaktirao neke jake ljude vani u politici o svojim buducim koracima..najcesce se spominjao Karl Bilt ,koji evo sad je u tom timu za Kosovo..
Citas previse Clancy-jevih fikcija. Vrati se malo u realnost.
umorni

#10 wer

Post by umorni »

Pa za razliku od tebe zivim u realnosti i pamtim sve od kraja 80-tih pa do danas i nemoj mi ti pricati o tome sta trebam...Kako se moglo u to vrijeme pa i sada objasniti javnosti pa makar i na mala vrata o prljavim igrama?
Da zalijepimo nedje na banderu mozda ,pa da svi vide:D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006 ... 2006.shtml
ne znam koliko je ovom izvoru vjerovat - ipak, daje neke detaljnije informacije

Bezgranična ljubav oca i ćerke

S obzirom na to da Ana Mladić iza sebe nije ostavila oproštajno pismo, nikad u potpunosti neće biti poznati njeni motivi da izvrši samoubistvo. Istraga je, prema rečima našeg sagovornika, pokazala da je Mladićeva ćerka bila izuzetno vezana za oca, zbog čega je često bila u depresiji.
- Ona je bila pod strašnim pritiscima zbog tvrdnji da joj je otac ubica. Čak je imala i retku vrstu fobije - nije mogla da podnese da joj otac bude ubijen. NJena želja bila je da po završetku Medicinskog fakulteta radi kao lekar u njegovom štabu. S druge strane, i Mladić je bio jako privržen Ani. Na terasi kuće stajalo je nacrtano Mladićevo poprsje, a na sredini crteža, u predelu njegovih grudi, stajala je Anina slika - kaže naš sagovornik. On dodaje da je svega nekoliko dana pre nego što će izvršiti samoubistvo, Ana Mladić doputovala u Beograd iz Moskve.

BEOGRAD - Juče se navršilo tačno 12 godina od smrti Ane Mladić, ćerke generala Ratka Mladića. Tragičan kraj života 23-godišnje devojke, u to vreme apsolventa Medicinskog fakulteta, zvanično je zaveden kao samoubistvo, međutim od tada pa do danas nisu prestale da kolaju sumnje da je Mladićeva ćerka likvidirana.

Poslednju u nizu takvih tvrdnji nedavno je izneo i srpski ministar kulture Dragan Kojadinović, koji je pre nekoliko dana izjavio za Kurir da je uveren da je Mladićeva ćerka ubijena!

Pokušavajući da razreši ove sumnje, Kurir je uspeo da dođe do jednog od svedoka uviđaja na licu mesta, bivšeg oficira VJ i pripadnika Odeljenja za suzbijanje kriminaliteta Vojne policije.

U ispovesti Kuriru, penzionisani oficir VJ, koji je zahtevao anonimnost, tvrdi da su najobičnije izmišljotine sve spekulacije da je neko likvidirao Mladićevu ćerku. Naš sagovornik nijednog trenutka ne dovodi u sumnju zvaničan rezultat istrage, prema kome je Ana izvršila samoubistvo u kući na Banovom brdu u Beogradu, u kojoj i danas živi porodica najtraženijeg haškog begunca.

- Bilo je raznih priča. Da su je ubili muslimani, da ju je ubio Legija, da je njeno telo pronađeno u kontejneru, ali sve su to gluposti. Nesrećna devojka se ubila i tu nema nikakve sumnje. U to sam se lično uverio, jer sam vršio uviđaj. Video sam i izveštaj sa obdukcije, koju je obavio Zoran Stanković, u to vreme vojni patolog sa činom kapetana - kaže naš sagovornik.

Prisećajući se kobnog dana, on kaže da ga je rano ujutro pozvao tadašnji načelnik Uprave bezbednosti VJ Aca Dimitrijević i rekao mu šta se desilo.
- Odmah sam seo u kola i za svega nekoliko minuta stigao do Mladićeve kuće. Tamo je već bila patrola civilne policije, ali niko od njih nije ulazio unutra. U prizemlju kuće sam zatekao Mladićevu ženu i sina. Anino nepomično telo bilo je na spratu, u njenoj sobi. Pored nje nije bilo oproštajnog pisma. Ležala je na boku, a u levoj ruci bio joj je pištolj kalibra 7,65 mm, na kome je bila posveta Nikole LJubičića Ratku Mladiću kao najboljem polazniku Komandno-štabne akademije. Ispaljeno zrno ušlo je kroz slepoočnicu i ostalo u gornjem delo lobanje - kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da ga je, dok je trajao uviđaj, pozvao Aca Dimitrijević i javio mu da je Ratko Mladić iz Republike Srpske krenuo helikopterom za Beograd i da će stići za pola sata.

- Kad je stigao Mladić, samo sam ga zamolio da ne pomera telo. U sobu je ušao sa sinom, zatvorili su vrata, a ja sam ostao ispred. Tada se začuo njegov glasan jauk. Ne sećam se doslovno Mladićevih reči, ali znam da je izgovorio "ćerko" i "jedinice moja". Zadržali su se u sobi nekoliko minuta, a zatim su izašli. Mladić je nakon toga delovao pribrano, popio je čašicu rakije i prekrstio se - kaže bivši vojni uviđajac.

On ističe da su proverene sve mogućnosti da neko uđe u kuću i ubije Anu Mladić.

- Nije bilo ni teorijske šanse da neko uđe izvana, a da ne bude primećen. U blizini kuće bili su psi vučjaci, a pripadnici "Kobri" u civilu su je povremeno obilazili. Mladićeva žena i sin su mi rekli da je u noći pred samoubistvo Ana učila u svojoj sobi. Oko četiri ujutro je tražila da joj donesu čašu vode. Brat joj je odneo vodu, a pucanj su čuli dva sata kasnije - kaže sagovornik Kurira.
Prema njegovim rečima, dok je trajao uviđaj, u kuću Mladićevih je stigao tadašnji načelnik Generalštaba VJ Momčilo Perišić, koji je hteo da uđe u sobu na spratu.

- Sprečio sam ga da uđe unutra. Pitao me je: "Znate li vi ko sam ja?", a ja sam odgovorio istim tim rečima. On je i dalje tražio da uđe, ali je na kraju odustao - seća se naš sagovornik, koji je tada imao čin poručnika.

(M. Ma.)
hobit

Post by hobit »

Ubijena je kao i Nikola Koljevic. Nju su udavili telefonskim kablom, a Nikola se ubio "hitcima" iz pistolja. Zeljko Karan, najjaci banjalucki forenzicar je potvrdio dvije prostrijelne rane u glavi Koljevica. Vama ostavljam na mastu ovaj poduhvat Koljevica.
umorni

#13 wer

Post by umorni »

Ne bih zelio da se pravi zajebancija sa ovim temama kao ni sa ostalim,jer bilo ko da pokrene temu onda je pokrene sa dozom ozbiljnosti...a ima nesto uvjek sto to neko sjebe i pocne zajebanciju..

Naravno (Politika-spijunske sluzbe-kriminal..)Bermuski trugao je nula za ovaj..
umorni

Post by umorni »

hobit wrote:Ubijena je kao i Nikola Koljevic. Nju su udavili telefonskim kablom, a Nikola se ubio "hitcima" iz pistolja. Zeljko Karan, najjaci banjalucki forenzicar je potvrdio dvije prostrijelne rane u glavi Koljevica. Vama ostavljam na mastu ovaj poduhvat Koljevica.
I mene iznenadilo da covjek na koncu svega pocini samoubistvo..sjecam se njegovih govora bas je bio potkovan od strane SANU..
umorni

#15 we

Post by umorni »

Za Momcila Perisica odavno se prica da je americki agent...Adzic,jos neki iz Generalstaba JNA..
erised traeh

Post by erised traeh »

rashid wrote:
Wikipedia je 100 puta bolji izvor nego zuta stampa ili bilo koja balkanska novina(znaci ponovo zuta stampa).
Ja sam član bs wikipedije, a odnedavno i en. Tačnost članaka na engleskoj wikipediji po pitanju balkanskih tema je jako upitna. Na toj wikipediji rade decetci srpskih nacionalista i pročetničkih klinaca kojim je dosadno pa na sve moguće načine pokušavaju izokrenuti istinu o balkanu i svim dešavanjima na njemu. Bošnjačkih i bosanskih članova je puno manje, pa nam je vrlo teško kontrolisati šta ovi radi (i to je većinom dijaspora u pitanju). Uglavnom, ako primjetite neku netačnost slobodno ispavite. I također ako vam je dosadno predlažem vam da izvadite ruke iz guzice i malo poradite na bosanskoj i na engleskoj wikipediji.
Miss Mojra

Post by Miss Mojra »

ja sam cula neku pricu da joj je momak poginuo na ratistu na poljinama...pa se ona malo nakon toga ubila..haj znaj sada...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

hobit wrote:Ubijena je kao i Nikola Koljevic. Nju su udavili telefonskim kablom, a Nikola se ubio "hitcima" iz pistolja. Zeljko Karan, najjaci banjalucki forenzicar je potvrdio dvije prostrijelne rane u glavi Koljevica. Vama ostavljam na mastu ovaj poduhvat Koljevica.
Rikoshet!? :-) :) :-D :D 8)
umorni

#19 e

Post by umorni »

Ako moze bez zajebancija na ovoj i slicnim temama.. 8)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

erised traeh wrote:
rashid wrote:
Ja sam član bs wikipedije, a odnedavno i en. Tačnost članaka na engleskoj wikipediji po pitanju balkanskih tema je jako upitna. Na toj wikipediji rade decetci srpskih nacionalista i pročetničkih klinaca kojim je dosadno pa na sve moguće načine pokušavaju izokrenuti istinu o balkanu i svim dešavanjima na njemu. Bošnjačkih i bosanskih članova je puno manje, pa nam je vrlo teško kontrolisati šta ovi radi (i to je većinom dijaspora u pitanju). Uglavnom, ako primjetite neku netačnost slobodno ispavite. I također ako vam je dosadno predlažem vam da izvadite ruke iz guzice i malo poradite na bosanskoj i na engleskoj wikipediji.
Heart Desire, svaka ti cast na ovoj recenici, a hoces da ti ja besplatno lektorisem tvoj post? :D

Fakat, prestanite kritikovati, napisite clanak i posaljite...
kekec

Post by kekec »

Miss Mojra wrote:ja sam cula neku pricu da joj je momak poginuo na ratistu na poljinama...
pa se ona malo nakon toga ubila..haj znaj sada...
Nesto slicno sam i ja cuo svojevremeno.
Kao, on poginuo, les nisu mogli odmah izvuci...
Navodno joj je bio vjerenik. :?

Bilo pa proslo.
A nesto me se i ne dotice. :D
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Jedno pitanje, ovo je isto sa Wiki:

Family
Mladić is married to Bosa Mladić, who has borne him two children; a son named Darko Mladić and a daughter named Ana Mladić. Darko married Aida, who gave birth on March 2, 2006 to a boy, the first grandchild of Mladić.

Aida....? :roll:
erised traeh

Post by erised traeh »

AjvazDedo wrote:Jedno pitanje, ovo je isto sa Wiki:

Family
Mladić is married to Bosa Mladić, who has borne him two children; a son named Darko Mladić and a daughter named Ana Mladić. Darko married Aida, who gave birth on March 2, 2006 to a boy, the first grandchild of Mladić.

Aida....? :roll:
pa šta, čovjek jugosloven u duši, nije mu bitna nacionalnost i ime, pravi jugo-nostalgičar i patriota :-)
patrius

Post by patrius »

Kakogod,trebala je tatu povesti...kad je vec toliko bila vezana...
hammerhead

Post by hammerhead »

zbog sira :-)
Locked