Ova "budala" sto mi je sve ovo ispricala mi je takodje rekao kako je jednog Srbina nozom masakrirao u kafani kad je taj Srbin poceo braniti Ruse. Budala ili ne, ovako ozbiljne stvari kao nozom izbosti covjeka nisu bas za ignorisanje brate...Bikonja wrote:Ove tvrdnje su uglavnom netacne.
Treba prvo krenuti u proslost, glavni grad prve ruske drzave je bio Kiev, da bi se tek mnogo kasnije prestonica pomerila u Moskvu.
Svasta se tu izdesavalo u medjuvremenu, zapadni deo Ukrajine je bio i deo AU, oni su bili pod jacim uticajem zapadnih tokova, Kiev i Lvov su i danas vise orjentisani prema zapadu, dok npr Donjeck, Dnjepropetrovsk su blizi Rusima. Treba napomenuti i brojnu rusku manjinu, i takodje brojne Ukrajince koji Ruse posmatraju kao bracu...
Na zadnjim izborima pobedio je Janukovic, koji je proruski covek, i koji se zalaze za tesnije veze sa Rusima.
Ove price - neki Ukrajinac mi rekao...izvalciti iz toga generalni zakljucak...budalastina bez premca.
Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
-
Karajic10
#26 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
-
Bobek
#27 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Da u pravu si ...al si zaboravio ono glavno M R Z NJ A patoloska na liniji:Karajic10 wrote:Ja zivim u Americi i redovno izlazim u jedan Ukrainski kafic; tu se susrecem sa Ukraincima i tu gledamo nogometne utakmice, pijemo itd. Ali primjetio sam jednu stvar, Ukrainci ni malo ne vole Ruse. Veceras dok sam sjedio sa djevojkom, prisao mi je jedan tip koji se predstavlja kao "Ukrainski nacionalista" i drzi nam lekciju o Sovjetskom Savezu i kako je ratovao u Afganistanu; uglavnom mrzi Ruse. Primjetio sam jednu slicnost Ukrainaca i Hrvata; i jedni i drugi uveliko koriste ikavicu. Radi se o rijecima kao "misec", "lipa", "cvit", "ponediljak." Zasto se narodi koji su slicni jedni drugima (Rusi i Ukrainci, Srbi i Hrvati) ne podnose?
Ukrainci mrze Ruse
Hrvati mrze Srbe
Radi se o Ukraincima koji su Katolici tj.POkatolice u zadnjih max 200g su se POkatolicili.Ima ih manji broj zive iskljucivo na zapadnom dijelu Ukraine.Boletan svijet boze sacuvaj i sakloni sta ucini Vatikan od njih.Sindrom konvertitstva.
Ukraina se starim nazivom zove MaloRusija,kao sto postoji drzava nekada deo Carske Rusije a danasnja BeloRusija
koja je s MaloRusijom i sadasnjom rusijom cinila Carsku Rusiju koja je bila naravno JOS veca drzava od sadasnje Rusija koju su NErusi-komunisti rascerupali i pravili vjestacke nazovi "narode".
Dikutant "Bikonja" zna malo vise ....i slazem se s svim sto je napisano.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#28 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Nesto si pobrkao,Grkoaktolicka crkva u Ukrajini je bila podredjena asimilaciji od strane RPC tokom 17 i 18 stoljecaBobek wrote:Da u pravu si ...al si zaboravio ono glavno M R Z NJ A patoloska na liniji:Karajic10 wrote:Ja zivim u Americi i redovno izlazim u jedan Ukrainski kafic; tu se susrecem sa Ukraincima i tu gledamo nogometne utakmice, pijemo itd. Ali primjetio sam jednu stvar, Ukrainci ni malo ne vole Ruse. Veceras dok sam sjedio sa djevojkom, prisao mi je jedan tip koji se predstavlja kao "Ukrainski nacionalista" i drzi nam lekciju o Sovjetskom Savezu i kako je ratovao u Afganistanu; uglavnom mrzi Ruse. Primjetio sam jednu slicnost Ukrainaca i Hrvata; i jedni i drugi uveliko koriste ikavicu. Radi se o rijecima kao "misec", "lipa", "cvit", "ponediljak." Zasto se narodi koji su slicni jedni drugima (Rusi i Ukrainci, Srbi i Hrvati) ne podnose?
Ukrainci mrze Ruse
Hrvati mrze Srbe
Radi se o Ukraincima koji su Katolici tj.POkatolice u zadnjih max 200g su se POkatolicili.Ima ih manji broj zive iskljucivo na zapadnom dijelu Ukraine.Boletan svijet boze sacuvaj i sakloni sta ucini Vatikan od njih.Sindrom konvertitstva.
Ukraina se starim nazivom zove MaloRusija,kao sto postoji drzava nekada deo Carske Rusije a danasnja BeloRusija
koja je s MaloRusijom i sadasnjom rusijom cinila Carsku Rusiju koja je bila naravno JOS veca drzava od sadasnje Rusija koju su NErusi-komunisti rascerupali i pravili vjestacke nazovi "narode".
-
Bobek
#29 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
emillio estevez wrote:Nesto si pobrkao,Grkoaktolicka crkva u Ukrajini je bila podredjena asimilaciji od strane RPC tokom 17 i 18 stoljecaBobek wrote:Da u pravu si ...al si zaboravio ono glavno M R Z NJ A patoloska na liniji:Karajic10 wrote:Ja zivim u Americi i redovno izlazim u jedan Ukrainski kafic; tu se susrecem sa Ukraincima i tu gledamo nogometne utakmice, pijemo itd. Ali primjetio sam jednu stvar, Ukrainci ni malo ne vole Ruse. Veceras dok sam sjedio sa djevojkom, prisao mi je jedan tip koji se predstavlja kao "Ukrainski nacionalista" i drzi nam lekciju o Sovjetskom Savezu i kako je ratovao u Afganistanu; uglavnom mrzi Ruse. Primjetio sam jednu slicnost Ukrainaca i Hrvata; i jedni i drugi uveliko koriste ikavicu. Radi se o rijecima kao "misec", "lipa", "cvit", "ponediljak." Zasto se narodi koji su slicni jedni drugima (Rusi i Ukrainci, Srbi i Hrvati) ne podnose?
Ukrainci mrze Ruse
Hrvati mrze Srbe
Ili si TI pobrkao ...jer su grkokatolici otpadnici od Pravoslavlja tj.prelazno stanje (medjustanje)k Katolicizmu.Takvih stvari ima i na prostorima ex SFRJ kao npr.deo hrvatske kao npr.Zumberk.
-
Bobek
#30 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Uostalom NAJbolje bi bilo da ti pitas tog Ukrainca i problem tvoje radoznalosti je rijesen ekspresno.A i mi ovdje bi znali ko je od ans u pravu.Karajic10 wrote:Ja zivim u Americi i redovno izlazim u jedan Ukrainski kafic; tu se susrecem sa Ukraincima i tu gledamo nogometne utakmice, pijemo itd. Ali primjetio sam jednu stvar, Ukrainci ni malo ne vole Ruse. Veceras dok sam sjedio sa djevojkom, prisao mi je jedan tip koji se predstavlja kao "Ukrainski nacionalista" i drzi nam lekciju o Sovjetskom Savezu i kako je ratovao u Afganistanu; uglavnom mrzi Ruse. Primjetio sam jednu slicnost Ukrainaca i Hrvata; i jedni i drugi uveliko koriste ikavicu. Radi se o rijecima kao "misec", "lipa", "cvit", "ponediljak." Zasto se narodi koji su slicni jedni drugima (Rusi i Ukrainci, Srbi i Hrvati) ne podnose?
Jel tako?!.
- Justina
#31 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Karajic10 wrote:Ja zivim u Americi i redovno izlazim u jedan Ukrainski kafic; tu se susrecem sa Ukraincima i tu gledamo nogometne utakmice, pijemo itd. Ali primjetio sam jednu stvar, Ukrainci ni malo ne vole Ruse. Veceras dok sam sjedio sa djevojkom, prisao mi je jedan tip koji se predstavlja kao "Ukrainski nacionalista" i drzi nam lekciju o Sovjetskom Savezu i kako je ratovao u Afganistanu; uglavnom mrzi Ruse. Primjetio sam jednu slicnost Ukrainaca i Hrvata; i jedni i drugi uveliko koriste ikavicu. Radi se o rijecima kao "misec", "lipa", "cvit", "ponediljak." Zasto se narodi koji su slicni jedni drugima (Rusi i Ukrainci, Srbi i Hrvati) ne podnose?
A za i protiv koga je ratovao u Avganistanu? Kao Sovjet ili kao Amer?
Ne vole se nikada susedi,nije to samo slucaj kod Rusa i Ukrajinaca i naravno nije u pitanju
(obavezno) religija nego neki raniji nesvedeni racuni oko granica,ratovanja,okupacija.
Ne vole se ni Nemci i Poljaci,Slovenci ne vole Austrijance,Madjari ne vole nikoga,
Indija i Pakistan stalno se koskaju oko Kasmira,Argentina i Brazilija se ne podnose.
Ima puno takvih primera. U Istocnoj Srbiji niko ne voli Bugare, ali bi i u svim ovim slucajevima
pa i u tvome,rec mrznja bila preterana.
-
emillio estevez
#32 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Ne nisam pobrkao,naprotiv Katolicka Crkva ima dva obreda Latinski i Grcki i ne rade nikakvu razliku izmedju njih.Bobek wrote:
Ili si TI pobrkao ...jer su grkokatolici otpadnici od Pravoslavlja tj.prelazno stanje (medjustanje)k Katolicizmu.Takvih stvari ima i na prostorima ex SFRJ kao npr.deo hrvatske kao npr.Zumberk.
To "mozda pokazuje univerzalnost misije Katolicke Crkve" a ne podredjivanje drugog naroda pod podanistvo
Pravoslavne u ovome slucaju Ruske Crkve a nisu Rusi nego Ukrajinci.
-
Bikonja
#33 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Ukrainian Orthodox Church - Kiev Patriarchate 50.4%
Ukrainian Orthodox Church - Moscow Patriarchate 26.1%
Ukrainian Greek Catholic 8%
Preko 3/4 Ukrajinaca su pravoslavci, "grko-katolik" je svaki dvanaesti Ukrajinac...
Preko 3/4 Ukrajinaca su pravoslavci, "grko-katolik" je svaki dvanaesti Ukrajinac...
-
Normalan.ba
#34 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Ali jedino Ahmetov musliman ima paraBikonja wrote:Ukrainian Orthodox Church - Kiev Patriarchate 50.4%
-
Bobek
#35 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
Ko te pita za obrede jadan nebio?.Teritorij Rusije i danasnje (MaloRusije)Ukraine je tradicionalno vec 1000g pravoslavni teren.A ono sto radi Vatikan je vijekovima problematicni PROZELITIZAM a sve je to radjeno vec duuuugo u dosluhu s AU katolickom imperijom i nikada nisu stali s tim zlom prozelitizma.Zbog svega toga i JOS puno toga zato i postoji tako dugo neprijateljstvo medj RK i PR crkve.emillio estevez wrote:Ne nisam pobrkao,naprotiv Katolicka Crkva ima dva obreda Latinski i Grcki i ne rade nikakvu razliku izmedju njih.Bobek wrote:
To "mozda pokazuje univerzalnost misije Katolicke Crkve" a ne podredjivanje drugog naroda pod podanistvo
Pravoslavne u ovome slucaju Ruske Crkve a nisu Rusi nego Ukrajinci.
Univerzalnost mislije VAtikana i RK je sve ono sto se ne moze podvesti pod Hriscanstvo pa zato i jeste onakva kakva jeste .Vijekovima je najuzasnije genocide radila,puna pedera i pedofila a o lopovluku da ne govorim.Evo najnovije afere o lopovluku.
http://ca.news.yahoo.com/s/capress/1009 ... tican_bank
A vidi Vatikanskih/RK genocidne naravi
The Vatican's Holocaust
http://www.reformation.org/holocaus.html
-
emillio estevez
#36 Re: Zasto se Rusi i Ukrainci ne podnose?
strahovito G..P
nista od tvojega ne moram pobijati jer zasigurno se i tvome toru moze naci primjeri zenidbe sa djecom
ispod 8 godina ili maltretiranja djece u vlastitome toru.
jednom G..P s
i kao top
nista od tvojega ne moram pobijati jer zasigurno se i tvome toru moze naci primjeri zenidbe sa djecom
ispod 8 godina ili maltretiranja djece u vlastitome toru.
jednom G..P s