Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovica?
- Citizen-X
Primijetio sam da sa puno energije raspravljate uglavnom o tome je l casa puna do pola ili je do pola prazna.
Rekao bih ovako bez puno filozofiranja:
Ono sto je Alija Izetbegovic uradio - uradio je.
Hajdemo dalje, energiju trositi u ubjedjivanja je l valjao ili nije ne vrijedi.
Ljudi koji su orjentisani patriotski prema ideji Republike Bosne i Hercegovine na izborima bi trebali da glasaju za bilo koga osim stranaka sa nacionalistickim predznakom i slicnim pristupom ako zele promjene.
Ili pak....pobunom i demonstracijama.
Ovo prepiranje oko Alije Izetbegovica je postala farsa. Oko pitanja patriotizma je postalo farsa.
Ne mozes nekog osudjivat sto nije bio u ARBIH i u rovu ako ima 20 i kusur godina. Nema smisla jer je bio dijete kad je rat poceo.
Na kraju krajeva, kao sto sam na puno mjesta rekao nama - Bosancima i Hercegovcima drzavljanima Republike Bosne i Hercegovine, nepravedno nam oduzete, je potreban ne jedan covjek i vodja - to je fantazmogorija i dogma, nego trust pametnih ljudi vizionara i revolucionara u smislu revolucionarnih naprednih ideja, da konacno krenemo naprijed, jer ovako vise ne moze. Jednostavno je ponizavajuce - a uslove fantasticne imamo.
Pozdrav Domovini!!!
Rekao bih ovako bez puno filozofiranja:
Ono sto je Alija Izetbegovic uradio - uradio je.
Hajdemo dalje, energiju trositi u ubjedjivanja je l valjao ili nije ne vrijedi.
Ljudi koji su orjentisani patriotski prema ideji Republike Bosne i Hercegovine na izborima bi trebali da glasaju za bilo koga osim stranaka sa nacionalistickim predznakom i slicnim pristupom ako zele promjene.
Ili pak....pobunom i demonstracijama.
Ovo prepiranje oko Alije Izetbegovica je postala farsa. Oko pitanja patriotizma je postalo farsa.
Ne mozes nekog osudjivat sto nije bio u ARBIH i u rovu ako ima 20 i kusur godina. Nema smisla jer je bio dijete kad je rat poceo.
Na kraju krajeva, kao sto sam na puno mjesta rekao nama - Bosancima i Hercegovcima drzavljanima Republike Bosne i Hercegovine, nepravedno nam oduzete, je potreban ne jedan covjek i vodja - to je fantazmogorija i dogma, nego trust pametnih ljudi vizionara i revolucionara u smislu revolucionarnih naprednih ideja, da konacno krenemo naprijed, jer ovako vise ne moze. Jednostavno je ponizavajuce - a uslove fantasticne imamo.
Pozdrav Domovini!!!
-
andromedax
Ja sam bila sve cetiri godine rata dole i haj ti meni reci sta je to on uradio da zadobije moje postovanje. Da se nije mozda borio? Da je barem onaj Dejtonski sporazum malo bolje ispregovaro pa da kazem svaka mu cast nego ni to. Sta smo to mi na kraju dobili. Toliki ljudi poginuli, drzavu nismo manju mogli dobiti i opet ni to malo nije nase nego moramo se svadjati sa RS za svaku sitnicu. E jeste vala zaduzan za silne dzamije sto su se izgradile, to mu svaka cast. Ne znam sta bi bez njih, nedaj boze da klanjam kod kuce.dark side of the moon wrote:Ja ne razumijem kako ljudi koji su 4 godine bili u opkoljenom Sarajevu i koji su jedva prezivljavali mogu reci - ja mrzim AI...ne znam sta je covijek trebo uraditi da zadobije vase postovanje!
Je li trebo ostaviti opkoljeno Sarajevo i pobjeci negdje..mozda bi ga vise postovali...
Bas me zanima je li ovo vase misljenje ili vam je babo prico kako je AI lopov i kako je to jedan zao covjek koji je zajebo Bosnu i bosance...budite sretni sto imamo glavu na ramenima.
-
andromedax
Ja sam bila sve cetiri godine rata dole i haj ti meni reci sta je to on uradio da zadobije moje postovanje. Da se nije mozda borio? Da je barem onaj Dejtonski sporazum malo bolje ispregovarao pa da kazem svaka mu cast nego ni to. Sta smo to mi na kraju dobili. Toliki ljudi poginuli, drzavu nismo manju mogli dobiti i opet ni to malo nije nase nego moramo se svadjati sa RS za svaku sitnicu. E jeste vala zaduzan za silne dzamije sto su se izgradile, to mu svaka cast. Ne znam sta bi bez njih, nedaj boze da moram klanjati kod kuce.dark side of the moon wrote:Ja ne razumijem kako ljudi koji su 4 godine bili u opkoljenom Sarajevu i koji su jedva prezivljavali mogu reci - ja mrzim AI...ne znam sta je covijek trebo uraditi da zadobije vase postovanje!
Je li trebo ostaviti opkoljeno Sarajevo i pobjeci negdje..mozda bi ga vise postovali...
Bas me zanima je li ovo vase misljenje ili vam je babo prico kako je AI lopov i kako je to jedan zao covjek koji je zajebo Bosnu i bosance...budite sretni sto imamo glavu na ramenima.
- amko_sa
Ti ba pojma nemas rahmetli Alija je uvjek bio i ostace najmanji problem suzivota ovdje.I niko nemoze da shvati ili da zamisli sebe u toj situaciji mozes li ti stvarati nesto u tom rusilackom pohodu sa strane.Mi smo se samo branili i koliko smo mogli odbranili.Borba nije besmislena dok dises danas ovaj vazduh jer su nas htjeli satrati sa ovih prostora.Borba za opstanak je nesto gdje nebiras kakva ce ti biti drzava jer ti je ta borba nametnuta i ona je kao prioritet logicna a sad ako imas ikakvog uticaja u politici planiraj sta i kako dalje jer Bosna je i dalje priznata kao cjelovita BiH.mladoliki wrote:Reče Đuro seljaku-direktoru: "Ali mislio sam više figurativno!", a on ga opet ne konta.
Seljak nije seljak zato što je rođen na selu već zato što je mentalno seljak, pa rodio se on na Čaršiji, Grbavici, Malti, Dobrinji ili u Čeljigovićima. A ovaj grad su u svemu napravili i izgradili mnogo više oni koji nisu ovdje rođeni i oni su raja. To što je moj dedo rođen ovdje ne znači da sam ja bolji od drugih, samo se po djelima razvrstavamo na raju i papke. Gradska raja su branila ovaj grad, ali nisu se borila za ovakav grad i nisu se borili za ovakvu zemlju. Tvoj Alija je na svoj način učestvovao u tome da naša borba bude potpuno besmislena, jer se ginulo za nešto što na državu ne liči ni sekunde, a pogotovo ne na normalnu državu!
A to što u "mahalama" ne smiješ ništa reći oslikava upravo jedan mentalitet, onaj koji ovu zemlju i dalje vuče na dno. Mentalitet jednoumlja! Mentalitet da mrzimo svakoga ko drukčije misli i govori i sa "mahalom" koja tabiri politiku, daleko ćemo dogurati.
Planovi srba i hrvata su bili skroz drugaciji pa nekukaju ko mi.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Znaci po tebi Alija je kriv sto su nas napali. Huda srbi, morali nas napasti da njih ne bi napao zli Alijacyklona wrote:je li? zar nije njegovo djelo zrtvovanje mira? i posljedica toga 100.000 mrtvih dusa?infobrcko wrote:Alija je zasluzio da se postuje njegov lik i djelo
Ko normalan to moze postovati?!
Koja druga opcija je bila nego referendum o nezavisnosti? Koja? Srboslavija, Velika Srbija... Kada znamo da o ratu i pocetku rata nismo mi odlucivali, nego drugovi iz Karadjordjeva.
-
cyklona
a kako to znamo?Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Znaci po tebi Alija je kriv sto su nas napali. Huda srbi, morali nas napasti da njih ne bi napao zli Alijacyklona wrote:je li? zar nije njegovo djelo zrtvovanje mira? i posljedica toga 100.000 mrtvih dusa?infobrcko wrote:Alija je zasluzio da se postuje njegov lik i djelo
Ko normalan to moze postovati?!![]()
![]()
Koja druga opcija je bila nego referendum o nezavisnosti? Koja? Srboslavija, Velika Srbija... Kada znamo da o ratu i pocetku rata nismo mi odlucivali, nego drugovi iz Karadjordjeva.
-
cyklona
bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
Ljudi su se borili za sebe a ne za njega.
Kojem vojniku je bilo na umu da misli o njemu dok je sjedio u rovu ili isao u napad.
De ba nemojte biti smjesni.
- amko_sa
Sdp pojma nemas Alija je bio moralna podrska jedini vodja u tom trenutku na strani normalnih ljudi.Odigrao je i te kakvu ulogu.Bez vodje se nemoze nista pa cak ni ovo sto danas imamo.bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
Kojem vojniku je bilo na umu da misli o njemu dok je sjedio u rovu ili isao u napad.
-
bosank_a
amko_sa wrote:Sdp pojma nemas Alija je bio moralna podrska jedini vodja u tom trenutku na strani normalnih ljudi.Odigrao je i te kakvu ulogu.Bez vodje se nemoze nista pa cak ni ovo sto danas imamo.bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
a ja mislila slike cura i zena
i opet kazem ne mrzim ga, ali nemam razlog ni da ga volim
-
Meraklos
Jeli i bosanski nacionalizam sporan?Citizen-X wrote:Ljudi koji su orjentisani patriotski prema ideji Republike Bosne i Hercegovine na izborima bi trebali da glasaju za bilo koga osim stranaka sa nacionalistickim predznakom i slicnim pristupom ako zele promjene.
Da bi opstala izmedju dva vuka - jeli Aska treba da bude jos pitomija i umjerenija (na ciju stetu) ili ?
-
edinbug
#144 Re: Zasto raja iz Sarajeva i RS jedini mrze Aliju Izetbegovi
U, al ste vi provincijakijameta wrote:Evo ja sam rodeni Sarajlija,kao i nekoliko generacija mojih i ne mrzim A.I. nego ga postujem i cijenim.Uglavnom se u zivotu drzim sa Sarajlijama i vecina ih ima vise manje pozitvno misljenje o liku i djelu.infobrcko wrote:Vec par dana pratim forumske diskucije kako vecina forumasa prica najgore stvari o Aliji Izetbegovicu ...
Pa me zanima Zasto raja iz Sarajeva i Republike Srpske jedini mrze Aliju Izetbegovica?
Iskreno ne mogu da vjerujem da moze postojat neko iz Sarajeva a da ne postuje lik i djelo Alije....
......
Ne znam odakle ti takvo nakaradno misljenje,da Sarajlije mrze Aliju.Generaliziranje je u startu glupo. A preko foruma ne mozes nista saznati ni o cemu.90 posto Sarajlija nema internet i kompjuter.
- gospodar kuglastih munja
Kojoj kategoriji bi pripadao Alija ; PAPAK ili Raja.
Koliko znam on je dosljo i za BiH, a ne samo za Sarajevo. Musliman je, to nije krio, naprotiv, zbog toga je odlezao.
I sad me interesuje , posto znamo da je osnova politike IVZ uspostava Kalifata, kako Aliju kao muslimana uklopiti u okvire drzave BiH, kad mu vjera nalaze da je unisti.
Koliko znam on je dosljo i za BiH, a ne samo za Sarajevo. Musliman je, to nije krio, naprotiv, zbog toga je odlezao.
I sad me interesuje , posto znamo da je osnova politike IVZ uspostava Kalifata, kako Aliju kao muslimana uklopiti u okvire drzave BiH, kad mu vjera nalaze da je unisti.
-
nesorta
Ti si totalno neinformisan ili si glupamko_sa wrote:Sdp pojma nemas Alija je bio moralna podrska jedini vodja u tom trenutku na strani normalnih ljudi.Odigrao je i te kakvu ulogu.Bez vodje se nemoze nista pa cak ni ovo sto danas imamo.bosank_a wrote:Smjesno je ovo vezanje borbe za opstanak sa lzebegovicem.
-
edinbug
Dao mu Zlajabosank_a wrote:OD KUDA BAKIRU IZETBEGOVICU MILIONI DOK VECINA NARODA JEDVA SASTAVLJA KRAJ S KRAJEM !izbori2008 wrote:prvo ne seri mi svega ti o gradskoj raji?! pogledaj odakle ti je familija pa ces vidjet koliko si gradsko dijete...(to mislim na 90% sarajlija jer je to naprosto fakat, posto se demografija sarajeva nakon 45. rapidno promjenila doseljenicima iz glamoca, drvara, niksica, aleksinca, bosanske krajine, hercgovine itd.)mladoliki wrote:E moj IZBORI 2008., vidim da su tebi bitni samo "bošnjački parametri", ali u ovoj zemlji je više od pola građana koji to nisu (Bosanci,Srbi, Hrvati...), i tu ne mislim samo na priču o Aliji. Nema ovdje života bez svih nas- različitih kakvi jesmo. Lično, ne mrzim nikoga, niti Aliju, niti Miloševića, niti Tuđmana, ali mi je drago što ih više nema. Njihove vizije Bosne, koje su doduše međusobno različite, i ono što Bosna jeste i oduvijek je bila, su potpuno različite stvari! Mi gradska raja ne mrzimo, mi preziremo. Posebno one koji su nam od grada napravili ovakvo sranje kakvo sada imamo. I neko je u pravu za Internet, ne koristi ga 90 % "Sarajlija", zato što u gradu više i nema gradske raje-sve same seljačine. A što se tiče onoga što je Bakir H. rekao o Alijinom povlačenju iz politike-to je istina. Pa zar misliš da bi se jedan balkanski lider povukao sa trona da ga nisu ubili ili natjerali na to? Malo više čitaj, budi upućen-Aliju je Amerika sklonila iz političkog života tj. "uvjerila" ga je da se sam povuče-ne znam koliko je tebi bilo godina kad se to desilo, ali očito mi ne pratiš dovoljno.
u sarajevu je sarajevska raja (ona koja je to do jucer bila, a onda skocila na brdo) pobila 1600 djece, ispalila milion granata, i napravila pokolj na grbavici od koje su napravili logor za silovanje zena. onaj drugi dio sarajevske raje koji nije skocio na brda, je branio sarajevo po diskotekama u parizu, a onaj treci dio (najskromniji prije rata) je ginuo na zuci. zato nemoj srat svega ti o seljacinama i gradjanima, jer mozda nesvjesno vrijedjas vlastitog djeda koji je dosljakao odnekud!
bakir hadziomerovic je klasicni sizofrenik (to je moje licno misljenje), a bakir izetbegovic je danas demantovao tu njegovu spekulaciju. nesto je cinjenica ako postoji dokaz, a dokaz (bilo pisani ili usmeni) o tome da je neko rekao 73-godisnjem aliji koji je imao naruseno zdravlje da se povuce jer je "politicki smetao" ne postoji. ako ti imas takav dokaz, bujrum! pa bakir je rekao da je pogorelica teroristicki kamp, pa je sud rekao da se radi o fabrikaciji...