Zasto ne protestujemo??

Ne izlazimo na ulice jer...

Strah nas je
13
10%
Nismo zainteresovani
106
79%
Stidimo se
16
12%

Total votes: 135

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by PipiDugaDevetka »

sinuhe wrote:Ne fali nista. A sto to tako vec nije? Sto je bio rat? Sto ovo, sto ono........?
Slijedeći protest u BLuci (a biće ih masa), pridružujemo se i mi iz Sarajeva, lafo podrška protestvujućim! U direktnim kontaktima narodaa, sve će biti ''izglađeno'' i ''namireno''. Samo da se ove vlasti nekako zajednički riješiti.
Novi_Nick

#52 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Novi_Nick »

Image

Image

Image

Image

Image

Ko je rekao da se ne protestuje :-D

Hiljade Zeničana prisustvovalo protestnom maršu:http://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade- ... /121222078
Aleluja

#53 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Aleluja »

...pa između ostalog, lakše je palamuditi na kompu...obavezno izaći vanka, ispijati kafe sa sunčanim naočalama, kulirati kao da se ništ ne dešava što je najgore ništ se i ne dešava :D ...neko sa strane ponekad pošalje, narodna kuhinja radi...ma dobro je preživamo nekako pobogu!

..suvišno je bilo šta više da kažem! :mrgreen:
sorted

#54 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by sorted »

Image

Lijepo je bilo vidjeti u ovolikom broju omladinu, gradjane, studente, srednjoskolce, roditelje sa bebama, ljude u invalidskim kolicima kojima nije bilo mrsko od centra grada do uprave Mitala (oko 5km) podrzati ovaj skup i setnju po prilicno hladnom vremenu, a jos ljepse sto nije bilo seljackih faca tipicnih za predizborne skupove i parazita iz vlasti.
Sta reci osim cestitati svojim sugradjanima koji su pokazali dostojanstvo izlaskom na ovaj protest. A onima kojima je bilo mrsko i ofirno, i seljacinama koji pokusavaju sve ovo staviti u politicki kontekst, ne mogu poruciti da se stide, jer da imaju stida ne bi bili to sto jesu.

Image
Ricken

#55 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Ricken »

Večeras sam gledajući predstavu Mujo, Suljo i Fata u svijetu spektakla dobio odgovor zašto ne protestujemo. Neki će reći da je predsatava fjasko autora, ja bih prije rekao da je predstava fjasko publike i društva u kojem živimo.
Kemal Malovčić

#56 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Kemal Malovčić »

Pretpostavljam (po naslovu) da je za tu predstavu potrebno dva-tri puta pročitati G. Deborda, da bi se shvatilo što je htjela reći. :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#57 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

T-Rexx wrote:Ako postoji jedna zemlja na svijetu u kojoj gradjani trebaju/moraju da se organizuju i izadju na proteste, onda je to nasa zemlja! Ali mi sutimo! Zasto potvrdjujemo onu narodnu izreku da narod zasluzuje vlast kakvu ima?
fale ti opcije za glasanje:

d) jer smo letargična stoka i beskičmenjaci koju ništa ne zanima osim sopstvenog hajra
e) šuti, vazda može gore
Ricken

#58 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Ricken »

Kemal Malovčić wrote:Pretpostavljam (po naslovu) da je za tu predstavu potrebno dva-tri puta pročitati G. Deborda, da bi se shvatilo što je htjela reći. :-D
:D Naslov vara. Vjerovatno je dio publike bio razočaran što nisu vidjeli na daskama Enisa i Milana kako pričaju viceve o Muji, Fati i Sulji.
Ja_Ja

#59 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Ja_Ja »

Zalosno je da kako mediji navode ovi protesti u Zenici predstavljaju najmasovnije proteste u BiH nakon rata sa nekih 10tak hiljada ljudi.
[youtube]http://youtu.be/3KY_K76o8UE[/youtube]
Tesko je protumaciti nivo latergije koji vlada medju ljudima da ne zele ili ne vide mogucu promjenu kroz javno negodovanje putem protesta. Ljudi promjene citave rezime gdje jedan covjek ili grupa njih ima apsolutnu kontrolu nad citavim drzavnim aparatom da se kod nas ne moze nesto promjenuti. Odmah se povlaci pitanje da se ne moze nista u drzavi rijesiti zbog drugih, a niko ni ne obraca paznju da se 80% zivotnih pitanja moze rijesiti samo na federalnom nivou. Vlast to zna, ljudi to treba da znaju mada vecina zna ali odbija da prihvati cinjenicu da niko "sa strane" nije kriv za unutrasnje stanje. Protest nije primjena sile ali jeste primjena pritiska na vlast kojom se kazuje da nicija nije do zore svala.
Joe McCarthy

#60 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Joe McCarthy »

Da protestujemo zašto?

Zato što su retardirane balije ovaj put dobacili loptu korumpiranim kvazi konzervativcima i Sanđosu za razliku od prošlih izbora kad su pioniri nadvladali i dobili smo četri godine genijalne vladavine crvenih fosila? :roll:

Nas Bošnjake uništava ovaj neprekidni četvero godišnji ciklus crvenih i zelenih mentalnih patuljaka koji nisu sposobni kopirati europski model socio-ekonomskog uređenja na prostoru i narodu koji jednostavno nije stvoren za liberalnu demokratiju.

Moje pitanje je zašto se ograničavamo na promašene (za naš narod) europske društvene strukture koje ovdje nikada neće pustiti korijena, dok ignoriramo našu bogatu tradiciju meritokratske vladavine u kojoj su samo dokazano najbolji od najboljih mogli da vladaju, koja je poprimila oblik kvazi-republikanizma za vrijeme Osmanlija?
TurioSamGa

#61 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by TurioSamGa »

Mozemo protestvovati jedino protiv sebe samih. Kakvi smo mi, vlast nam je i zlatna.
medjutim

#62 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by medjutim »

Ne protestujemo jer nam je sve potaman.
Godine nepravde,kradje,sirotinje,tuge i cemera.
Godinama gledamo kako se u hebenom parlamentu ne mogu dogovoriti oko banalnih stvari, a jedino se jednoglasno dogovore kad se trebaju povecati dnevnice i plate parlamentaraca.
Ne protestujemo jer nemamo muda i nemamo gradjanske svijesti.
Ne protestujemo jer nema kriticne mase koja je spremna primiti par pendreka po ledjima.
Ne protestujemo jer nema ni pozicije,a ni opozicije u nasoj politici,vec bagra koja se pljuje u predizbornim kampanjama,a kad to prodje,fino se dogovore kome ce koja fotelja pod guzove i nastavlja se pljacka.
Ne protestujemo jer smo ubjeni u pojam.
Mogao bih ovako nabrajati do sutra...
P.s. S druge strane,jako jako puno je ljudi koji su se o svom jadu zabavili, a mali je procenat onih koji su se uhljebili i koji nemaju potrebe da protestuju.
dezurni_ucenik

#63 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by dezurni_ucenik »

Kad nestane para za kafe,cigara i kladionice onda je moguce da ce biti protesta.Do tada,nista.
Shahab

#64 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Shahab »

Ja_Ja wrote:Zalosno je da kako mediji navode ovi protesti u Zenici predstavljaju najmasovnije proteste u BiH nakon rata sa nekih 10tak hiljada ljudi.
Tesko je protumaciti nivo latergije koji vlada medju ljudima da ne zele ili ne vide mogucu promjenu kroz javno negodovanje putem protesta. Ljudi promjene citave rezime gdje jedan covjek ili grupa njih ima apsolutnu kontrolu nad citavim drzavnim aparatom da se kod nas ne moze nesto promjenuti. Odmah se povlaci pitanje da se ne moze nista u drzavi rijesiti zbog drugih, a niko ni ne obraca paznju da se 80% zivotnih pitanja moze rijesiti samo na federalnom nivou. Vlast to zna, ljudi to treba da znaju mada vecina zna ali odbija da prihvati cinjenicu da niko "sa strane" nije kriv za unutrasnje stanje. Protest nije primjena sile ali jeste primjena pritiska na vlast kojom se kazuje da nicija nije do zore svala.
Slavenski mentalitet, dugogodišnji život u komunizmu, zatim rat i poratni period, ubili su u ljudima svaku kreativnost i osjećaj za lične političke i ekonomske slobode. Fukara se pretvorila u bezličnu masu robova koji energiju troše na međusobnu borbu da sitnim kriminalom i špekulacijama prežive od mrvica koje im preko budžeta dobacuje stranačka koruptokracija. Dosta je i droge i alkohola i kladionica koji amortizuju frustracije da fukara prebrodi dan sa 10 maraka...
Ray

#65 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Ray »

Shahab wrote:
Ja_Ja wrote:Zalosno je da kako mediji navode ovi protesti u Zenici predstavljaju najmasovnije proteste u BiH nakon rata sa nekih 10tak hiljada ljudi.
Slavenski mentalitet, dugogodišnji život u komunizmu, zatim rat i poratni period, ubili su u ljudima svaku kreativnost i osjećaj za lične političke i ekonomske slobode. Fukara se pretvorila u bezličnu masu robova koji energiju troše na međusobnu borbu da sitnim kriminalom i špekulacijama prežive od mrvica koje im preko budžeta dobacuje stranačka koruptokracija. Dosta je i droge i alkohola i kladionica koji amortizuju frustracije da fukara prebrodi dan sa 10 maraka...

Ili mozda nikad nismo ni bili sposobni za tu famoznu SLOBODU i neogranicenu slobodu misljenja kao i djelovanja...Vazda smo zavisili od nekoga,i sad kada iole(opet zavisimo od Amerike i svih ostalih) imamo slobodu,gledaj sta se desava...Treba nama tiranin ovdje nekakav,da nas postroji kao stoku - inace cemo dublje tonuti..zapravo,koliko moze jos dublje? :-)
Arc_Angel

#66 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Arc_Angel »

Zasto ne protestujemo? Jednostavno zbog apatije.

Ljud su uvjereni da nista ne mogu da promjene, da nisu vrijedni, da je neko drugi puno mocniji, vrijedniji od njih samih, da njihovi zivoti, sreca, tuga, misli, suze nista ne znace.

Ali to nije tako, neko je jednom rekao " da nesto zaista spoznamo, znaci da budemo od toga oslobodjeni", mi se jednostavno moramo osloboditi svojih strahova koji nas vezu, guse i ubijaju. Mi jesmo vrijedni, svako od nas je divno ljudsko bice koje ima ista prava kao i ono drugo, mi moramo da se probudimo da se trznemo iz ove apatije da shvatimo da je sam zivot jedan veliki dar ali i odgovornost jer nasa djela nemaju samo uticaj na nase zivote nego i na zivote naseg potomstva.
Moramo da razumijemo da nasi postupci odjekuku u vremenu, i da svakom svojom misli rijecju djelom nepovratno uticemo ne samo na svoj zivot nego na zivote svih nas.

Sve se moze promijeniti, ljudska historija je puna primjera gdje su obicni mali bespomocni ljudi kakvima mi sebe percipiramo mijenjali vlade, drzave, sisteme, vrijednosti.

Sada moramo to ponovo da uradimo jer to je nas dar i obaveza koju nam je zivot podario.
rajvosa1

#67 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by rajvosa1 »

ma dobro je, samo nek ne puca i ima vode
dezurni_ucenik

#68 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by dezurni_ucenik »

Neko spomenu da je izmedju ostalog kriv i komunizam zato sto ljudi u Bosni samo sute.Pa i Makedonci i Slovenci su bili pod tim sistemom,pa vidimo sta oni rade zadnjih dana.

Najbolje je opisao Mesa Selimovic

Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

Boljeg opisa nikad niko nije dao niti ce dati.
Hodidid

#69 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Hodidid »

blue033 wrote:Lijepo ste objasnili profil prosječnog stanovnika ove države. Postavlja se pitanje protiv čega da protestujemo???
Postavlja se takodjer pitanje a sto se nonstop zalimo kad ne protestiramo? Ako ne protestiras i ne pokazujes gradjanski neposluh, znaci dobro ti je. A ako nam je dobro sta onda palamudimo o tome kako nista ne valja.

Problem je osim navedenih sto smo filozofi da nas nema na kugli zemaljskoj a u praksi corak, nista, zero, nada sto bi spanjolci rekli.

Kao sto rece banksy totalno smo neizgradjen i zapusten narod i ideoloski i nacionalno i vjerski. U pravu su i ovi sto ukazuju da je politicka elita ogledalo drustva. Naucili smo na stelu, politicke veze i rodijastvo. Naucili smo da za nas neko drugi potegne, da uletimo preko reda, da namigne pa da mu damo ispod stola keke itd.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#70 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Ogledalo ... Oni u nama, mi u njima ...
Zato što smo duhovno i intelektualno sasvim i nepovratno zapušten narod, zato što smo stoljećima odgajani tako da budemo tihi, šutljivi, podređeni, tlačeni, inertni, da ne pitamo puno, da drugi rješavaju naše probleme i kroje nam sudbinu, da saginjemo glavu, da ne talasamo, da se ne zamjeramo, zato što smo tupi, glupi i lijeni, zato što nam je takav genetski materijal, takva prokleta japija ... tupi, lijeni i glupi.
Nije što inače volim da te čitam, ali nikad ne fulaš ... ili jednostavnije :D

occupylove

#71 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by occupylove »

CVIKERASH wrote:Neko spomenu da je izmedju ostalog kriv i komunizam zato sto ljudi u Bosni samo sute.Pa i Makedonci i Slovenci su bili pod tim sistemom,pa vidimo sta oni rade zadnjih dana.

Najbolje je opisao Mesa Selimovic

Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

Boljeg opisa nikad niko nije dao niti ce dati.
:thumbup:
mozda jednoga dana pod valom globalnih promjena , mozda , jednoga dana ce se narod probuditi
Paranoid

#72 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Paranoid »

Revolucionarni pokret BiH
Protest pod sloganom "GOTOVI STE" najavljen za 12.01.2013.

Po uzoru na Sloveniju, u BiH se na Facebooku organizirala grupa nezadovoljnih stanjem u državi, koja za 12. januar najavljuje prve ulične proteste protiv „mafijaškog režima“.

Nakon što je krajem prošle godine Sloveniju prodrmao val uličnih protesta pod geslom 'Gotof je', slična bi se pobuna uskoro mogla početi događati i u Bosni i Hercegovini. Kao i u Sloveniji, i ondje se skupina nezadovoljnika okupila u Facebook grupi, nazvali su se Revolucionarnim pokretom Bosne i Hercegovine, a da ih je inspirirao slovenski pokret, svjedoči njihov slogan 'Gotovi ste'.

Prvi su protest najavili za 12. januara na trgovima i ulicama cijele BiH, a u jednoj od objava na Facebooku napisalu su da "cilj borbe nije rušenje političara koji su sada na vlasti, nego smjena korumpiranih i postavljanje onih koji nisu umiješani u kriminal". Vladajuće u državi nazivaju 'mafijaškim režimom', a pritom na ostavku pozivaju i Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžiju i Dragana Čovića.

U grupu se dosad učlanilo više od osam tisuća ljudi, a njih oko četiri tisuće potvrdilo je izlazak na ulice.
htcxone

#73 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by htcxone »

e sad , pazite ovo, okupili se borci, "mirni protesti" niko ih ne jebe ni 5% a onda odjednom kad se desio belaj jer je ljudima pun.... svega, eto NE VALJA TAKO, divljaci itd... nista od toga... a te komentare su ostavljali likovi koji imaju 25 godina, bez faksa i radnog staza, koji mogu jedino dobiti posao preko strica iz stranke ...

Dalje, da na proteste izađu samo studenti (jer se zale da nema posla nakon faksa) zatim da izađu ljudi bez posla, i penzioneri, to biti bilo brat bratu doovoljno da se napravi nesto veliko.... ali

KO DA IZLAZI ? STUDENT? NJEMU JE DOBRO, LEZI U STANU (Kojeg starci placaju) PIJE KAFE, NAVECE DOVEDE TREBU i :) njemu dosta (hebo ambicije) a i u pola 2 je dogovorio kafu sa jaranicom, ima ko ce ici na proteste, sto bih ja?

NEZAPOSLENI? STO BI ONI, PA NJIMA NEMA SPASA I ONAKO, BOLJE KUKATI I HEBAT DRZAVU I ZLATNE KASIKE

Jedino eto penzionerima se nema sta reci, njih mi je najvise zao, al imaju i oni svog masla , kad su bili mlađi da su sta uradili nebi ovako bilo

evoo, ja raddim, al cu prvi izaći na ulicu (uzet slobodan dan) ako treba i aktivno se ukljuciti u ogranizaciju istog, menije sad dobro, al kako ce biiti mom djetetu? kako je SAD mom jaranu koji je predao 150 zahtjeva za posao i isto toliko dobio odgovora "JAVIT CEMO VAM SE" ? jel to licemjerno od mene da mu ne pomognem, ne samo njemu nego svakome ko je u bezizlaznoj situaciji da sa 25-30 godina nema posla i da umjesto da planira porodicu da gradi zivot, on mora misliti hocel dobiti posao na par mjeseci ili nece?

ovo za 1.12. tesko da ce uspjeti, facebook je jako sredstvo ali fakat ne vidim da su nesto posebno uspjeli podici narod... 8 000 je smjesna cifra za neke velike promjene... ali eto :) ja idem
ibizza

#74 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by ibizza »

Ko ce da protestuje? Pa upravo oni koji bi to trebali da rade,oni ne zele,njima je dobro,imaju za kafe,kladionice itd...
Imam druga,zajedno u srednju skolu isli,nikakav ucenik bio,4. razred obnovio itd...Od zavrsetka skole proslo je 8 godina,za taj period covjek nije sat vremena radio,takodjer,nije ni jednoj firmi poslao svoj CV.
Nedavno,jedan poznanikme zove i pita imam li nekoga ko bi radio u magacinu i u marketu(radi se oo trznom centru),i ja nazovem ovog havera i tako mu govorim,a on ce meni na to: Ih jarane,al tu se treba raditi :x
Comrad

#75 Re: Zasto ne protestujemo??

Post by Comrad »

Zato sto smo lijeni i nepismeni, ustvari neinformisani. Mislimo da nista ne mozemo promjeniti, tako je kako je. A garantujem vam da bi se svaka odluka mogla promjeniti samo da im se 100k ljudi stvori pred vladama. Svaku odluku!

Evo npr svake godine, ali bukvalno svake godine oni nesto poskupe. Iskoristi se fino ljenost naroda, svi umorni od proslava, mahmuraju okolo dok glavonje povecavaju cijene grijanja, plina, vode itd. I onda bosnjo tamo nekad u martu-aprilu skonta da ga je neko zajebo i da je te zime potrosio duplo vise nego prosle.
Post Reply