udrch wrote:uglavnomja wrote:djeca su izgubila dio skolske godine, mozda i citavu, roditelji ce (mozda) dobiti kaznu da plate ...
hoćeš da se kladimo da djeca neće izgubiti školsku godinu i da roditelji neće platiti kaznu???
hajd molim te, da ti povećam zadovoljstvo tom njihvom nesrećom..
neka ti Bog vrati istom mjerom..
kao prvo, fino pise (oba put) MOZDA!!!!
i nema tu zadovoljstva, samo zalosti zbog ljudskog neznanja i povodljivosti i iskoristavanja od strane politicara koji igraju svoje igre.
to je samo da podvucem BESMISLENOST cucanja pred ohr-om.
ne trpaj mi u postove ono sto ne pise. od prvog dana trubim: zao mi je djece!
a kad si vec tu, daj nam malo matematike, bas me zanima, ovo nije zlobno, nego cisto da poslozim neke cinjenice u glavi, jer ne znam situaciju tamo.
"svi nastavnici su srbi iz kravice "
pitanje: da li ima dovoljan broj nastavnika bosnjaka istih kvalifikacija u krugu iste kilometraze da pokrije sva radna mjesta?
dalje, u koliko razreda idu djeca? koliko ukupno ima nastavnika i kolika im je norma? koliko njih ima 100% normu? koliko njih naradjuje normu do 100% u drugim skolama u okolini ...
jer, u krajnjoj liniji bi se sve trebalo svoditi na racunicu koliko sta kosta, da se ne placa dupli topli obrok za 2x50% norme ni 2 regresa ni prevoz za +100 km dnevno, itd ....
skolski odbori: to imenuje ministarstvo koliko znam, i tu budu ljudi koji nisu direktno povezani sa skolom, u sarajevu su to uglavnom ljudi sa vss i nekom uspjesnom karijerom, ne obavezno politickom. i ne placaju se. i ni ne pitaju se nista

dodju, popiju kafu, direktor im procita budzet, koliko treba ljudi zaposliti po normativima, oni klimnu glavom i dovidjenja..