1. Zato sto je nastala na Genocidu.
One koji zagovaraju njen opstanak (Medj. zajednica, Lajcak, Holbruk...) treba pitati
dali bi podrzali opstanak treceg Reicha bez Hitlera,Göringa i ostalih, poslije sudjenja u Nürmbergu.
2. Zato sto je nemoguc povratak prognanih Bosnjaka, Hrvata i ostalih u nesto sto je po
svojoj prirodi i po imenu-srpsko, dakle ne bosnjacko i ne hrvatsko i ne...
3. Zato sto je nemoguce zamisliti trajno postojanje Republike srpske sa jednne strane
Drine i Republike Srbije sa druge strane, a bez trajnih zelja za ujedinjenjem.
Zamislite postojanje francuske Republike u Njemackoj ili njemacke Republike u Svicarskoj.
4. Zato sto ce RS vjecno biti zastupnik interesa Srbije na svakom planu, i vjecno kocnica napretku BiH.
5. Zato sto ce RS vjecno biti adut u rukama Srbije u njihovom sukobu sa svijetom oko Kosova , a taj problem Srbija
nece rijesiti jos 50 godina.
...
Znam da ima jos mnogo razloga za nestanak RS, ali i FBiH i stvaranje moderne Republike BiH.
Nabrojao sam samo neke od argumenata sa kojima BiH politicari iz tzv. "patriotskog bloka" nikada ne nastupaju.
Umjesto toga cuju se nebuloze kao nedavno od Genjca, (fenomen od politicara) , da on nema nista protiv RS
ako se ona demokratizuje.
Tacka 1. Hitler nestao, Göring se ubio, ostali osudjeni u Nürnbergu (Hagu), pa da demokratizujemo treci Reich i sve u redu.
Genjac ostaje .enjac.
ZASTO MORA NESTATI REPUBLIKA SRPSKA?
-
newone
#2 Re: ZASTO MORA NESTATI REPUBLIKA SRPSKA?
Republika Srpska ti nece nestati, niti ce se ukinuti, niti ce se samodokinuti, niti ce je neko drugi moci ukinuti.
Licno, nije mi drago sto postoji, ali je to Bosanska realnost, kao sto je i Federacija i svi njeni kantoni.
Nakon trinaest godina postojanja Republike Srpske, pa valjda je njen opstanak/ukidanje vise apsolvirana tema kako na
ovom forumu, tako i u glavama politicara, a i u glavama Bosanaca.
Za promjenu mate bolje bi bilo da si otvorio temu :" ZASTO MORA BOSNA IMATI MODERNI AUTOPUT" ili "NEOPHODNOST ULAGANJA U TELEKOMUNIKACIONU INFRASTRUKTURU U BOSNI I HERCEGOVINI" ili "STA URADITI NA REVITALIZACIJI SELA I POLJOPRIVREDE U BOSNI",......,ma produktivnih tema mali milion!
Licno, nije mi drago sto postoji, ali je to Bosanska realnost, kao sto je i Federacija i svi njeni kantoni.
Nakon trinaest godina postojanja Republike Srpske, pa valjda je njen opstanak/ukidanje vise apsolvirana tema kako na
ovom forumu, tako i u glavama politicara, a i u glavama Bosanaca.
Za promjenu mate bolje bi bilo da si otvorio temu :" ZASTO MORA BOSNA IMATI MODERNI AUTOPUT" ili "NEOPHODNOST ULAGANJA U TELEKOMUNIKACIONU INFRASTRUKTURU U BOSNI I HERCEGOVINI" ili "STA URADITI NA REVITALIZACIJI SELA I POLJOPRIVREDE U BOSNI",......,ma produktivnih tema mali milion!
- Maraschino
#3 Re: ZASTO MORA NESTATI REPUBLIKA SRPSKA?
rece vam Zoom-cekZASTO MORA NESTATI REPUBLIKA SRPSKA?